majas lapa vai blogs V-distonikjiem

Aizsāka gunule 

gunule
majas lapa vai blogs V-distonikjiem
30.04.2008 23:49
Vai tieshaam veel nevienam nav ieshaavusies praataa shaada ideja-uztaisit majas lapu, taadu kaa paliidziibu, informacijas avotu, atbalsta grupu tiem, kurus skarusi shii pat ne slimiba, bet liktenis? jo mani tas nomoka jau 3 gadus un sakuma es nezinaju, kas tas ir, pedeja pusgada laikaa es tikai saaku nonakt uz pareizaa celja un apjaust kas ir kas...tas bija shausmigi gruuti-vandoties pa visadiem forumiem, meklejot info, jo vienotas nostajas ciinja ar sho briesmoni nav un droshi vien ka nebus...viens no iemesliem kadel forumos ir gruti lasit par citu pieredzi ir tas, ka tai pashaa laikaa tiek lietoti apvainojumi, uzbraucieni un kkas pilnigi ne pa teemu..
Re: majas lapa vai blogs V-distonikjiem
01.05.2008 10:09
Nu es jau tâ kâ uztaisiiju tâdu lapu, bet vinna neaizgâja un man interese pazuda, kaut ko tur vçl darît...

________________________________
http://www.freewebs.com/vd_depression/
Re: majas lapa vai blogs V-distonikjiem
01.05.2008 10:31
tepat vareetu buut laba atbalsta lapa.

biju savulaik vienaa angliskaa depresiju forumaa... vnk ljoti korekta sabiedriiba. cilveeki runaaja viens ar otru, kaa ikdienaa runaa ar labiem pazinjaam aci pret aci, moderators labi ja izdzeesa vienu slimu postu gadaa. bet mees esam paprasta tauta veel laikam. mums liidz tam jaaizaug.

tur bija atsevishkja vieta raudaashanai (venting), vnk diskusijaam, tad veel arii izaicinoshaakaam debateem, pat rotalju stuuriitis. vispaar neslikti. aizgaaju, kad paraadiijaas paaraak daudz raudaashanas.

bet jaareekjinaas, ka taadaas vietnees, kur diskutee par psihiskaas veseliibas probleemaam sameeraa atklaati, vienmeer ietusees ljaudis, kas ir totaali chau, bet ir pilniigaa noliegumaa par savu gariigo staavokli. vinji kriit uz shitaadaam lapaam kaa mushas uz lipiigo kjeramo papiiru. Latvijas apstaakljos daudz atkariigs no moderatora.
Re: majas lapa vai blogs V-distonikjiem
01.05.2008 12:15
Kâ piemçram A.G. :D
Raivis_
Re: majas lapa vai blogs V-distonikjiem
01.05.2008 14:16
Man jau arî bija tâda VD mâjas lapa ar forumu gatava, bet tad sapratu, ka nav lielas jçgas to uzturçt, ja tas paliek tikai viena cilvçka ziòâ . Tur jâdarbojas savâ ziòâ tâdai kâ radoðajai grupai, kas uztur un vada ðo komunikâcijas un izziòas procesu .
Pozitîvu piemçru varam redzçt daþâs krievvalodîgajâs VD lapâs .
Ja paskatâs VD tçmas apmeklçtîbu "câlî", tad var redzçt, ka daudzi ienâk, izsûdz savu sâpi un pçc tam pazûd, vai labâkajâ gadîjumâ tikai lasa tçmu, bet aktîvi diskusijâs vairs nepiedalâs . Laikam mûsu publikas prasîbu lîmenis ir "câïa" forumu lîmenî - tur var palasît par visu ko - par VD, aizkavçtâm MR utt. :)
bet kadelj mes nevareetu uztaisit shaadu radosho grupu? arii kur apmainities un likt atsauksme par specialistiem? un variantiem kaa ciinities, veiksmigiem dzives stastiem, kaa tika galaa, kaa ierobezho... vieniigais man nav pilnigi nekadu tehnisko zinashanu kaa to paveikt... :(
Re: majas lapa vai blogs V-distonikjiem
01.05.2008 17:11
Bet to paðu jau var darît arî ðeit!
arii fakts, bet tas prasa laiku, rakaties visos foruma history.. un kad parasti kko pajautaa, tad vnm atbild "paskaties ieprieksejos forumos, diskusijas", bet nav jau laiks un pacietiibaa shkirstiit visas taas lapas, kur puse nemaz nav pa teemu.. taa luuk..tapec domaju ka majas lapa butu vairak struktureeta...
Re: majas lapa vai blogs V-distonikjiem
02.05.2008 13:31
jaarakaajas buus vienmeer. arii ja uztaisiitu taadu jaunu forumu un to labi apkalpotu, ar laiku tas kljuus lielaaks. laiks jaunpienaaceejam buus vajadziigs shaa vai taa.

jaaatceras, ka lielaakaa dalja ienaak, jo ir akuuta sava probleema. taadeelj itin viegli var aiziet neteemaa. reizeem cilvis vnk grib pabeedaaties vai ar kaadu papljaapaat. ar laiku varbuut ir taa, ka gribas uzzinaat, kaa klaajas seniem foruma pazinjaam.

naudu arii tam vajag. cik nu zinaams, tik angliski daudzas shaadas lapas karaajas uz ziedojumiem. pie tam, diezgan lieli cipari aiziet pat tad, ja adminis un moderatori ir iz pashu vidus un straadaa bez atalgojuma.

viena lieta, kas shim forumam truukst, ir taa, ka daudzi nesaprot, ka jebkuram cilveekam ar jebkuru kaiti ir saasinaajuma briizhi, kad gribas vnk pabeedaaties. vinjsh pats it labi zina, ka konstruktiivi atbildeet un paliidzeet neviens nevar, bet taa ir kaa dienasgraamatas rakstiishana, kad shaada vai taada verbalizeeshana paliidz. dazhkaart pat ljoti.

tachu veerotaaji no malas saakt nodarboties ar procesa veicinaashanas un ietekmeeshanas meegjinaajumiem, secinaajumu baarstiishanu un saviem psihodiagnostikas centieniem, ko iisteniibaa neviens neprasa. cilvis vnk grib nolaist tvaiku. nu tak lai nolaizh. ja nepatiik cita raudaashana, var nelasiit vai nekomenteet. aarzemnieki shiis lietas ljoti labi uztver, bet mees saakam satraukties un aktivizeeties pilniigi lieki. muusu kultuuraa skaitaas nesmalki atziit -- jaa, man tagad ir gruuti, kaa arii saprast otru, ka vinjsh neluudz citu naakt "to fix the problem".



Edited 1 time(s). Last edit at 02.05.2008 13:35 by Runcene.
Raivis_
Re: majas lapa vai blogs V-distonikjiem
02.05.2008 20:24
Runcene
Vçl svarîga ðâdâ lietâ ir foruma kultûra . Savulaik "câlî" VD tçmâs esmu uzskatîjis gandrîz vai par pienâkumu morâli atbalstît katru izmisuðu, palîdzîbu gaidoðu komentâru autori, bet tad sapratu, ka citi to uzskata par savu tiesîbu izteikties apdraudçjumu . Tikai tagad redzams, ka pçc savu ambîciju piepildîðanas visi ir pazuduði un VD tçmâ iegrieþas tikai jaunpienâcçji, kas diskutç savâ starpâ . Un diskutç viòi par to paðu, par ko jau senâk jau izdiskutçts un gûtas diezgan vçrtîgas atziòas, kas palikuðas iepriekðçjâs tçmâs .
Vârdu sakot, trûkst zinâðanu nodoðanas pçctecîbas .
Tehniski uztaisît VD mâjaslapu un forumu nav sareþìîti, bet piepildît to ar saturiski vçrtîgu informâciju var cilvçki, kam ir pozitîva pieredze cîòâ ar VD, prot organizçt domu apmaiòu un ir gatavi nesavtîgi ziedot savu laiku ðim darbam .
Nevis "nolaist" savu izteikðanâs vçlmju tvaiku un ambîcijas bût visgudrâkajam. :)
Un vçl - tâdâ labi organizçtâ forumâ bez moderatora tomçr ir jâbût piesaistîtam kâdam konsultantam ar psihoterapeitisko izglîtîbu , kas var sniegt arî speciâlista konsultâciju, kaut vai tâpçc, lai forums nepârvçrstos par þçloðanâs un mierinâðanas saraksti, bet par kaut ko vçrtîgâku .
Re: majas lapa vai blogs V-distonikjiem
02.05.2008 21:08
Raivi,

Kultuura ir taada, ka cilveekam ir galiigi dranjkjiigi, elliiga trauksme, tahikardija, aizdusa, liekas, ka vinjsh mirs no veezha utt. Tas ir baigais stress, un biezhi vien neviens neko tobriid nespeej lasiit un mekleet, kaa tikai zheeloties. Tas ir normaals saakuma etaps. Slikti, ja tur iestreegst un paliek, bet no malas arii tad neko nevar dariit. Taapeec katrs jaunpienaaceejs izdiskutees to pashu, kas jau reiz runaats, jo tobriid vinjsh tiiri cilveeciski speej tikai to, ko speej.

Kur ir dziivi cilveeki, tur arii vienmeer buus kaadas ambiicijas. Nez vai visu vajag censties apkarot. Distonikjim pat ir veseliigi maaciities pashcienju, nospraust robezhas un aizstaaveeties. Virtuaalaa vide var buut laba skola, jo no taas var viegli aiziet.

Nepavisam forumaa nevienam nav jaaizjuut pienaakums kaadu visu laiku balstiit, jo cilveeki tieshaam to reizeem nemaz negrib. Norma ir taa, ka cilveeks pats iet taalaak un meklee. Es forumos savulaik atradu visu, kas mani intereseeja un ko no foruma vispaar vareeja panjemt. Arii no sameeraa izaicinoshiem postiem, Tas trenee elastiibu domaashanaa un liek paarveerteet pamatu, uz kaada es staavu, un to, vai manas veertiibas tieshaam ir veertiibas.. Laiku pa laikam tas ir ljoti veseliigi. Viss ir pasha rokaas.

Interneta forumi var kalpot tikai kaa atbalsta vieta... Esmu ielasiijusies gana daudzos. Tur visur saakumaa bija adminja veestiijums, ka forums neaizstaaj psihoterapiju.

Ljoti daudzi un dazhaadi ceelonji ved pie VD, tas nekas, ka simptomi visiem bezmaz vienaadi, reizeem tur klaat ir veel depresija, personiibas trauceejumi etc. Aarzemju forumos taa nav iipasha probleema, jo visiem, kam ir kaadas gruutiibas shajaa jomaa, apmeklee kaadu speciaalistu, bet sheit mees veel striidamies, vai psihoterapeiti nav sharlataani, kas nokaash naudu. Iespeejams taadeelj, ka Latvijaa ir paarstaaveetas ne visai daudzas psihoterapijas skolas, kaa arii taadeelj, ka psihoterapija sheit ir vien kaadus 20 gadus.

Muusu apstaakljos es shaubos, vai te naaks kaads psihoterapeits... buutu jau jauki, bet, zinot vinju lielo noslogojumu... izgliitiiba no savas kabatas... gana intensiiva visu laiku... ja nu vieniigi kaads students vareetu meegjinaat iesist roku...



Edited 1 time(s). Last edit at 02.05.2008 21:13 by Runcene.
Raivis_
Re: majas lapa vai blogs V-distonikjiem
02.05.2008 22:48
Runcene,
Varu Tev tikai piekrist visâ rakstîtajâ .
Kad salîdzinâju "câïa" un "dr.lv" VD publiku, tad vispâr pamanîju diezgan lielu atðíirîbu. "dr.lv" komentçtâji daudz nedomâ par to ko un kâ izsakâs, tur ieklîst arî vnk arî muldçtâji, kas parasti nav manâmi "câlî" . Toties "câlî" var gût daudz vairâk informâcijas, tur arî pastâv diezgan spçcîga psihoterapijas aizstâvju "fronte", kuru savulaik daþkârt speciâli paprovocçju uz diskusiju . Un tad nu saòçmu pçc pilnas programmas .. :)
Kaut gan problçma nebija Raivja attieksmç pret psihoterapiju kâ tâdu, bet Latvijas vidusmçra VD pacienta iespçjâ apmeklçt psihoterapijas seansus, zinot cik tie maksâ . Un nezinot, ko varam par to saòemt ...
Vçl iekrita acîs tâ îpatnîba, ka daudzi bija par mâjas lapas - foruma veidoðanu, VD klubiòa dibinâðanu, bet neviens nebija gatavs kaut ko darît lietas labâ, bet gaidîja, ka kâds to izdarîs viòu vietâ . Varbût es toreiz biju vnk ideâlists ...
Ja psihoterapiju vienkârðoti var definçt kâ sarunu, kur pacients stâsta un psihoterapeits klausâs un atbild, tad sarunas forumâ un arî citur var pildît tâs funkcijas, ja rezultâtâ radies psihoterapeitisks efekts .
Man personîgi vairâk patîk krievvalodîgie VD forumi, kas tomçr ir vairâk attîstîtâki nekâ mûsçjie - gan formas, gan satura ziòâ . Mums vnk tâdu nav . :(
Re: majas lapa vai blogs V-distonikjiem
02.05.2008 22:52
Es viena no muldçtâjâm:)
Bet ðeit ir brîvâka atmosfçra, tuvâka dabiskajai videi, kurâ mît ne tikai VD slimnieki, bet arî citi, kas cita starpâ arî savas problçmas parisina.
un ko darit tiem, kas krievu valodu nerubii? palikt pie calja un ieluukoties sheit? un arii raivi, taas temas ko jus sen esat izdiskutejushi, vairs jau nav pieejamas caalii.... :( tad kaa lai jaunie, taadi kaa es, zin, par to esamiibu?
Re: majas lapa vai blogs V-distonikjiem
02.05.2008 23:04
Mâcîties valodu. Angïu taèu arî ir. Nekad latvieðu valodâ nebûs tik daudz informâcijas, kâ angïu vai krievu valodâs.
Raivis_
Re: majas lapa vai blogs V-distonikjiem
02.05.2008 23:37
gunule
Jâ, "câlis" slçgtâs VD tçmas nesaglabâ . Toties es gan ... :))
Re: majas lapa vai blogs V-distonikjiem
03.05.2008 10:20
ES ðad tad arî `câlî` ielienu, man ðíiet dr.lv ir saturîgâkas diskusijas nekâ câlî...Un besî tas, ka vecâs tçmas nav izlasâmas
Raivis, Runcene.
Tas ir apsveicams pasakums, veidot VD klubiòu, mâjas lapu utt....bet vienmçr bûs tâ, ka vieni stradâs veidos, komentçs, atbildçs...bet daïa palûrçs un sâks kritizçt. Bez tâ neiztikt nevienâ pasâkumâ. Es arî regulâri izlasu ðî foruma jaunumus un cenðos parunât ar patiesi izmisuðiem cilvekiem. Es zinu, ka parunâðanâs forumâ arî ir psihoterapija. Ja mani vârdi palîdz,paldies Dievam un es negaidu pateicîbu.
Esmu tam smagi gâjusi cauri un zinu smalkas ðîs kaites nianses.... Man bûtu daudz ko teikt un zinu, ka varçtu arî palîdzçt,kaut vai ðâdâ forumâ.
nu es ðad tad ieskatos gan câlî, gan ðeit. pçdçjâ laikâ vairâk câlî, jo man paðlak ir aktuâla bçrnkopîba.
câlî ir interesanti tâdâ ziòâ, ka tur ir daudz vairâk ïauþu, un to skaitâ arî daudz kompetentu ïauþu. jo tur vienkârði ir milzîgs apmeklçjums, milzîgi daudz aktîvu diskusiju.
te, protams, arî ir kompetenti ïaudis, bet mazâ skaitâ un visu laiku vieni un tie paði. jau gadiem tiek malts viens un tas pats. liekas, jau iepriekð var paredzçt, ko teiks ku un strawberry, alstere, runcene, noela un komats, un kurâ brîdî parâdîsies ag. droði vien arî mani var paredzçt. nu un ðâdos apstâkïos turpinât te sçdçt un atkârtoties, gluþi kâ spçlçjot sen iestudçtu ludziòu - kâpçc to darît, ja pasaulç ir daudz jaunas informâcijas.

lapa bûs veiksmîga, ja tâ bûs ne tikai diskusiju vieta, bet arî tur bûs daþâdi resursi, visâdas literatûras un aprakstîti linki un tâ, ka to saguglç visâdi iesâcçji. lai palielinâtu apmeklçtâju skaitu.
bet nu ko. ja arî kâds sâks to darît - ðî nodarbe viòu izârstçs un viòð nebûs ieinteresçts projektu turpinât :D
Re: majas lapa vai blogs V-distonikjiem
06.05.2008 19:13
Besk, man atkal ir prieks, ka es atkal un atkal ieraudzîðu ðeit tusçjoðos personâþus ;D
A tâ, ja kaut ko gribu atrast, rakstu www.google.lv :)
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 15 pieskaita 2?
Ziņa: