VD pçc vîrusu infekcijâm

Aizsāka Laila 

Laila
VD pçc vîrusu infekcijâm
19.03.2008 12:39
Sveiki VDistoniíi,

Vai ðeit ir vçl kâds, kuram VD saasinâs pçc pârslimotâm vîrusu infekcijam? Esmu pie sevis novçrojusi ðâdu lietu, un tad nu man rodas jautâjums vai arî ðâdas VD pamatâ ir psihes vaina vai arî varbût vçl kaut kas cits. Labprat padalîtos pieredzç.

Cik sevi atceros, man vienmçr ir bijusi ðî problçma. Bçrnîba un jaunîbâ tas, protams, izpaudâs vieglâk, bet ar gadiem (man tagad 37) sâk kïût mokoði. Arî pie VD diagnozes savulaik tiku, kad pçc nesaprotamas vîrusu infekcijas 2 nedçïu ilgas ârstçðanas mâjas apstâílos mani nosûtîja uz Infekciju slimnîcu papildus izmeklçðanai. Vairâki dakteri pçc simptomâtikas domâja, ka man ir kaut kâda aknu kaite, tomçr tas neapstiprinâjas. Beigu galâ neko konkrçtu tâ arî neatrada un tad arî uzstâdîja ðo diagnozi.

Starp citu, mana VD saasinâs ne tikai pçc pârslimotâm vîrusu infekcijâm, bet arî pçc daþâdâm profilaktiskajâm potçm. Savulaik pretpote pçc çrces kodiena nolika mani gultâ uz veselu nedçïu ar ïoti smagiem VD simptomiem. Tolaik gan man ðî diagnoze - VD - vçl nebija uzstâdîta, un es tâ arî pat îsti nesapratu, kas man kaið. Tikai ar tagadejo VD pieredzi saprotu, ka nekas cits kâ veìetatîva simptomâtika tâ nebija.

Vçl piebildîðu, ka mçdzu ïoti jûtîgi reaìçt uz laika apstâíïu maiòâm, garâkiem pârlidojumiem, negulçtâm naktîm utt.
Re: VD pçc vîrusu infekcijâm
19.03.2008 13:07
Iespçjams, ka visa tâ rezultâtâ cieð arî nervu sistçma.
Re: VD pçc vîrusu infekcijâm
19.03.2008 13:43
Laila

taa diemzheel ir. bacilis nav VD draugs. ir taada lieta kaa astenizaacija. po narodnomu -- paniikums, kas dazhaadaa pakaapee peec slimiibas skar bezmaz jebkuru cilveeku. cilvim ar VD taa lieta vareetu buut dziljaaka.

arii laika apstaaklji, neguleetas naktis. viss tas ir paziistams.
Katrine
Re: VD pçc vîrusu infekcijâm
20.03.2008 10:27
Es savu VD tâ arî dabûju - pçc kârtîgi izstaigâta smaga vîrusa (kur man bij prâts!?) Biju dabûju jaunu darbu un saslimu jau pirmajâ nedçïâ - nu neko tçloju braðo un ar visu 38.7 cçli devos uz darbu. Apvienojumâ ar lielo stresu un jaunajiem pienâkumiem, kolektîvu utt. pçc nedçïas nolikos pavisam. No darba aizgâju. 1 mçnesi nogulçju ârstçdama iestaigâto bronhîtu. Pçc 2 mçneðiem sâkâs reâlas panikas lçkmes un sirds aritmija. Pçc pusgada mokâm un daudziem izmeklçjumiem kardiologs uzlika VD diagnozi.
Es gan joprojâm nezinu, kas bija pie vienas - pârstaigâtais vîruss vai jaunais darbs, kuru nemaz negribçju, bet pieòçmu, jo bija neçrti atteikt, un tas radîja milzîgu stresu, ko organisms neizturçja. Pçc 6 ar VD nodzîvotiem gadiem un daþâdas ârstçðanâs, man tomçr ðíiet, ka tâ ir pârslodzes rezultâts un arî psihes problçmu rezultâts.
Re: VD pçc vîrusu infekcijâm
20.03.2008 10:53
neteiksim tik traki -- psihes probleemas...

driizaak varbuut jautaajums ir tur, kaapeec gaaji uz darbu, kuru negribeeji, bet pienjeemi, jo bija neeerti atteikt.

Tu tachu paardod savu pakalpojumu. te nav situaacija, kad kaads Tevi meegjina sarunaat par krustmaati mazajam radu Jaaniitim... arii tad var atteikt, ja negribas.

jautaajums driizak ir tajaa, kaapeec Tu spied sevi dariit to, ko negribi. ja galva bremzee, tad rumpis breec... ðíidrus dubïus sauja nenotureesi. taapat kaut kur tecees starp pirkstiem laukaa.

jautaajums par pashcienju. attieciibu treninjsh nepiecieshams. robezhu novilkshana jaamaacaas. taa es to redzu.

ja ilgstoshi dod valjaa, ignoreejot savas vajadziibas, veelmes un intereses, tad gan psihes probleemas var pieteikties.
Laila
Re: VD pçc vîrusu infekcijâm
20.03.2008 13:10
Paldies, Runcene, par skaidrojumu, esi trâpijusi desmtniekâ - man jau arî slimnîcas izrakstâ savulaik bija ierakstîts - "Paciente izteikti astenizçta.":))) Ðíiet, ka ar ðo astçniju cînos joprojâm, jo manas spçka rezerves (lai gan laiku pa laikam pieaug) joprojâm ir ïoti ierobeþotas.

Katrine, Tu raksti, ka ar VD dzivo jau 6 gadus, un visu ðo laiku daþâdi ârstçjies. Varbût pastastîsi nedaudz sîkâk, ko tieði esi darîjusi, kas palîdzeja vairâk, un kas - mazâk?
Katrine
Re: VD pçc vîrusu infekcijâm
20.03.2008 13:54
Tur jau tâ lieta, ka tikai tad, kad dabûju VD, apíçros, ka dzîvoju savu dzîvîti, izmisîgi mçìinot bût laba visiem un vienmçr (nu izteikta superego personîba :)). Tas, ko pati gribu / negribu, palika stipri otrâ (vai vçl tâlâkâ) plânâ. Tamdçï, lai arî briesmîgi skançs, esmu pateicîga ðitai VD, kas vienkârði man liek dzîvot savu dzîvi. Nu vismaz es to mâcos darît. :)
Par ârstçðanos: sâkumâ un ik pa brîdim kardiologs, arî osteopâts un homeopâts (kad vajag, bet ne regulâri), psihoterapeits (regulâri nu jau vairâkus gadus dinamiskâ / analîtiskâ terapija), joga vai pilates (regulâri).
Par zâlçm - esmu nost no jebkâdâm zâlçm (vispâr arî sâkumâ lietoju ïoti maz), sirds zâles pret aritmiju gan vienmçr lîdzi somâ (tâ droðâk).
Neteikðu, ka jûtos baigi labi, bet mierina doma, ka esmu ceïâ uz labâku juðanu. :)
Re: VD pçc vîrusu infekcijâm
20.03.2008 15:22
Katrine, kas Tev tâs ir par zâlçm pret aritmiju?
Katrine
Re: VD pçc vîrusu infekcijâm
20.03.2008 21:11
parastais betablokators - atenolols 25mg.
vçl ir speciâli antiaritmiskie lîdzekïi, bet man pietiek ar ðo te, lai ritms bûtu normâ. nelietoju gan regulâri, tikai pçc vajadzîbas un tas ir reti, jo negribas tupçt uz zâlçm.
Re: VD pçc vîrusu infekcijâm
22.03.2008 23:14
Aha, skaidrs par ko iet runa. Es lietoju Anaprilînu, ja nemaldos, bet gan katru dienu!
Es pareizi sapratu, ka Tu, ja slikti, tad tikai dzer? Un palîdz arî?
Katrine
Re: VD pçc vîrusu infekcijâm
23.03.2008 11:36
Sâkumâ dzçru katru dienu pa 1/2 tabletei dienâ. Pçc ~ pusgada jau tikai vairs 1/4 daïu lîdz kardiologs teica, ka vajagot mçìinât iztikt bez. Brr, bija jau izveidojusies psiholoìiska atkarîba. Pâris pirmâs dienas bez tabletes jutos bailîgi, bet kaut kâ âtri tas pârgâja.
Jâ, nu jau gadus 4 lietoju tikai simptomâtiski. Ja zinu, ka priekðâ bûs paliels stress (lidojums vienatnç, publiska uzstâðanâs), tad laicîgi iedzeru. Tâ kardiologs ieteica, lai lieki nemocîtu sirdi. Vienreiz pârcentos stepa aerobikâ - tad arî dabûju dzert zâles, lai normalizçtu sirds ritmu. Bet nu tâ regulâri, nç, nelietoju.
neesmu ârste, taèu viss ir "galvâ" - joga joga joga, meditçðana, grâmatas par tçmu, sevis meklçjumi, baiïu pârvarçðana, smaids

to sauc par sevis sakârtoðanu... bet te izklausâs ïoti nopietni, man bija tikai tâ ka vairâkus gadus pçc problçmâm ar sirdi, kuras sâkâs pçc nepareizu medikamnetu lietoðanas, bija paniskas bailes kaut kur aizbraukt bez volokordîna... tâtad bailes sajust "straujâku" sirds ritmu nekâ norma ;)

vai jûs te par to runâjiet???? par bailçm ka sirsniòa neizturçs???
Re: VD pçc vîrusu infekcijâm
26.03.2008 09:07
Nu jâ par kaut ko lîdzîgu, man piemçram ïoti ausîs grieþ un uz smadzençm dod straujâks sirds ritms, piem., pie slodzes tas ir normâli, bet man traucç, tâpçc nesanâk sevi kârtîgi zâlç `izdzît`, jo tiklîdz kâ jûtu sirds skrieðanu pârstâju darboties!
vispar sevi "izdziit" nevajag, ipasi ja nav pietiekami daudz energijas vai esiet nesen izslimojusi /-is kaadu viirusi vai saauksteeshanos.
tapat nevajadzetu sevi "izdziit" zaalee ja ir tendence uz straujaaku sirds ritmu...
joga joga joga - apniciigi (taapeec ka visur skandee), bet ja iesaak un taa lietinja "sakjer", tad palidz! tur visi vingrinajumi notiek "nedarot" sev paari un ieklausoties sevii... kaa arii elposhanas vingrinaajumi, kas loti paliidz uzbudinaajumam un satraukumiem ;)
uz Stabu ielas ir viena superiiga jogas vietinja, peec nodarbiibaam veel var dabuut kruuziiti teejas! jauks personaals! iesaku, ir grupinjas iesaaceejiem!!!
Re: VD pçc vîrusu infekcijâm
26.03.2008 12:55
Stabu iela gara...
DAYA YOGA jogas un veselîbas studijas Stabu iela 51/2
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 7 pieskaita 21?
Ziņa: