satraukumi

Aizsāka zemene krasaainaa 

zemene krasaainaa
satraukumi
19.02.2008 00:17
Problema ir sekojosa.
Man acimredzot nav labi ar stresa likvideshanu, jo paradas sekojosas problemas, kas, tikko ka tieku gala ar vienu, nomainas pret kadu citu.
Piemeram, cinijos ar sajutu ka nav gaisa, ka trukst ko elpot, jo sapratu ka tam nav cita celona ka tikai stress. Tagad baidos aizritie lidz ar to paradas grutibas ar ediena uznemsanu.
Nonakusi esmu lidz secinajumam, ka tas domajams balstas uz lielam bailem nomirt. Ka ari pamatigu atbildibas izjutu un zinamu perfekcionismu.

Vai zinat veidu ka sev labak palidzet?
zanç
Re: satraukumi
19.02.2008 08:39
Patiesîbâ...kâ tik galâ ar tâm mirðanas bailçm???
koriante
Re: satraukumi
19.02.2008 10:14
man arî ir problçmas lîdzîgas, arî man liekâs kad trûkst gaiss, visu laiku man vajag dziïi ieelpot, un citreiz nevaru, un tad es domâju, kad noteikti vaina ir sirsniòai! bet iet eho taisît bail ïoti! es nezinu kâ to pârvarçt!
zanç
Re: satraukumi
19.02.2008 10:29
Kas ir eho, nezinu. Bet sirds problçmas jau kardiogramma parâda, tâ ir pilnîgi nekaitîga un nesâpîga. Kâdçï tad neaizej, lai uzzinâtu, vai ar sirdi kârtîbâ? Man arî ilgu laiku likâs, ka esmu sirds "slimniece", saòçmos, gâju pie ârsta, stâstîju savas izjûtas. Veica pârbades, ar sirdi viss vislabâkajâ kârtîbâ. Bet tâs nepatîkamâs sajûtas iekð sirds rodâs no stresa, no nerviem.
zinu
Re: satraukumi
19.02.2008 10:38
Nu tak VD, palasi te par to ir palagu palagiem sarakstiits.
zinu
Re: satraukumi
19.02.2008 10:39
Vegetativa nervu sistemas disfunkcija, tepat zemaak.
VD
Re: satraukumi
20.02.2008 08:12
Izklausâs ïoti tipiski, un tevis aprakstitie cçloòi ir ïoti izplatîti VD sirdzçjiem (man bija lîdzîgi).
varu ieteikt, pirmkart, sakt cinities ar simptomiem (kaut kad ieprieks esmu sarakstijis labus padomus). Kad ar simptomiem daudz maz busi tikusi gala, naksies iemacities pateikt "nee" un paðai priekð sevis novilkt robeþu, kur beidzas "labs un izpalîdzîgs cilvçks". Atceries, tu nevari bus izcila visas jomas, ir janosaka prioritates. Savukart nav jega stresot par lietam, kuras tu nevari ieteikmeet vai, kuras meginot risinat, tu faktiski sevi padari par pasaules glabeju, ignorejot savas intereses un vajadzibas
Re: satraukumi
20.02.2008 12:00
Bïin, man reizçm tâ sajûta par pasaules glâbðanu ir tâ noriebusies, nu ar prâtu saprotu, ka neko nevaru mainît, bet...tâds kâ Hiro no ``Heroes`` :)
Re: satraukumi
20.02.2008 12:33
VD

nu kur Tu njeemi taadu teoriju, ka ir jaaciinaas... un veel ar simptomiem... distonikjis to tak jau sen pieprot. sen jau ir ciiniijies ar to, to un veel shito...

nupat noskatiijos Jaunaas Paaudzes Mesijas Ïedjajeva video... pilniigi tas pats, ko Tu te visu laiku postee... ciinaamies, ciinaamies... ar elles speekiem.. kameer kriitam gar zemi ar putaam uz luupaam.

Tas muuzhiigais varonis, par ko raxta Brasilia, tachu arii ciinaas...

ir jaamaacaas dziivot, bet nevis ciiniities.

Strawberry te pirms laika labi uzrakstiija domu, par to dalju cilveekaa, kas ir bijusi atstaata novaartaa un tagad prasa lielaaku uzmaniibu un miilsetiibu. tas neattiecas tikai uz sievieteem. viirieshiem tas taapat jaamaacaas.

par iemiileeshanos sevii arii te kaadi ir rakstiijushi... nedriikst distoniju un taas simptomus uztvert kaa ienaidniekus. tie tachu esam mees pashi.
Re: satraukumi
20.02.2008 13:38
``nedriikst distoniju un taas simptomus uztvert kaa ienaidniekus. tie tachu esam mees pashi.`` Loìiski! Tad jau sanâk cîòa paðam ar sevi...Tâ ir mûsu zemapziòa, pareizâk sakot mûsu apziòas konflikts ar zemapziòu ;)
VD
Re: satraukumi
20.02.2008 14:46
Hm, nu man tas viss izklausas dikti aègârni. Jûs gribat teikt, ka ja jums ir, piemçram, fiziska slimîba, tad ar to ir nevis jâcînâs, resp., jâârstç, bet jâmâcâs sadzîvot, jo slimîba ir daïa no mums un "tad jau sanâk cîòa paðam ar sevi"? Tâ man ðíiet tieðâm kaut kâdu pesteïotâju loìika, saskaòâ ar kuru cilvçkam nav nepiecieðama mûsdienu medicîniskâ palîdzîba, bet jâlûdzas un jâsadzîvo..

Runcene, un kapec tu skaties Jaunas Paaudzes pesetlotaaju video? Ceru, ka taja nemekle risinajumu no distonijas?

Patiesiba jusu teiktais, manuprat, ir biku bullshits. Veìetatîvâ distonija nav nekas cits kâ íermeòa pastâvîgas trauksmes stâvoklis, kas var sâkties daþâdu iemeslu dçï, bet attîstâs pamatâ pa vienu ceïu - cilvçks nobîstâs no simptomiem, tâtad stress tikai aug, simptomi palielinâs un ta uz prieksu...

Lidz ar to vienigais veids, ka tikt ara no si apburtaa loka ir 1) saprast, kas ar tevi notiek (piem, aiziet pie arsta un veikt pilnus izmeklejumus, lai cilveks parliecinas, ka ta tisham nav fiz kaite) 2) pamazam nomierinat un organismu izvst no pastavigas trauksmes stavoklju (tas prasa zinamu laiku, un jo veiksmigak veiksies ar so posmu, jo atrak pazudis simptomi). Padomus, kada veida rikots, esmu jau rakstijis. 3) saprast, kas ir bijis celonis distonijai, un saja zinja pielagot savu uztveri, lai atkal pie attiecigiem apstakljiem nenonaktu uz tas pashas takas.

Ja par celoòiem, tad par Zemeni un Brasiliu man ir diezgan skaidrs - celonis man bija tads pats - parak liels "altruisms", veleshanas but veiksmigam un panakumiem bagatam visas jomas, palidzet citiem, pat ignorejot savas intereses, nemaceshana pateikt "nee".
Re: satraukumi
20.02.2008 15:52
ja nu par slimiibaam runaajam, tad "jaaciinaas" nav tas pats, kas "jaaaarstee". kur teicu, ka jaaluudzas? ticiigs cilveeks gan droshi vien to dariis, un luugsanu pozitiivo ietekmi nenoliedz pat pilniigi ateistiski noskanjoti aarsti un psihoterapeiti... tas vnk ir aciimredzams.

bet VD nav slimiiba, kaut arii ir piekaarta pie psihiatrijas diagnozeem ...

Jauno Paaudzi un veel sho to liidziigu skatos laiku pa laikam, tachu taas ir profesionaalas nepiecieshamiibas.

VD neattiistaas taapeec, ka cilveeks nobiistas no simptomiem...

un liels "altruisms" nav ceelonis distonijai, bet sekas kaut kam greizam domaashanaa, nepiecieshamiibai vaakt pasauli un ignoreet sevi ir gana dzilji ceelonji...

saprotu, ka visi esam vienaa kjeekjii patlaban un nevajadzeetu shkjeepus lauzt, bet taa psihe nefunkcionee, kaa Tu raksti. ja Tu ar varu sevi lauziisi, tad VD meklees citas izpausmes iespeejas.
Re: satraukumi
20.02.2008 17:02
Pilnîbâ piekrîtu Runcenei.
Tâ sevis lauðana var novçst pie daudz smagâkâm sekâm, piemçram, smagas depresijas.
VD
Re: satraukumi
20.02.2008 18:08
Piedodiet, bet tik daudz muïíîbu vienkopus sen nebiju lasijis.
1) ticîgam cilvçkam ticîba palîdz, jo tajâ viòð redz glâbiòu, savukârt citi VD purvâ iestiguðie bieþi neredz izeju no ðî ïoti nepatîkamâ stâvokïa (un domas par to, ka nekad vairs dzive nebus ka agraak utt... visu padara tikai vel sliktaku)
2) VD var saukt par slimîbu, var nesaukt, no tâ lietas bûtîba nemainâs. Jebkurâ gadîjumâ tas ir stâvoklis, kas cilvçkam rada fiziskas un garîgas cieðanas
3) katrs cilvçks stresa laikâ izjût veìetatîvâs nervu sistçmas daþâdas izpausmes - sirdsdarbîbas paâtrinâðanâs, "ïenganas kâjas" uttt. Taèu parasti cilvçks to uztver par normâlu parâdîbu, jo saprot, kas ir ðo faktoru iemesls (piem., eksâmens). VD gadîjumâ iekðçjâ stresa cçlonis cilvçkam, izjûtot veì reakcijas, nav skaidri saprotams. Persona simptomus uztver kâ iespçjamu fizisku saslimðanu (iespçjamu sirdslçkmi, insultu utt.), tâdçjâdi radot papildu stresoru. Un jo vairak stresa, jo vairâk simptomu... Tâdçjâdi VD ATTÎSTÂS TÂPÇC, KA NOBÎSTAS NO SIMPTOMIEM.
4) Liels "altruisms" ir vistieðâkais cçlonis VD. Savukârt liela altruisma celonis ir nevis "kaut kas greizs domâðanâ", bet gan jau no bçrnîbas apgûts uzvedîbas un domâðanas modelis, ka viss ir dalâms "labâ" un "sliktâ", ka darot "labi" un "pareizi", bçrns sasniedz vçlamo rezultâtu. Cilvçkam pieeaugot, ðis modelis vairs îsti nestrâdâ, bet cilvçks uzkrâj stresu, mçìinot atrisinât visas problçmas, izdarît visu pa labam uttt.., un pârdzîvo, jo neizdodas.
5)ar loìiku un saprâtu veikta atteikðanâs no ðî domâðanas un uzvedîbas modeïa ir nevis sevis lauðana, bet gan vienîgais veids, kâ ilgtermiòâ tikt vaïâ no VD un dzîvot harmonijâ ar sevi un citiem.

p.s. "altruisma" problçma ir tikai viens no VD cçloòiem, bet tas ir ïoti izpaltîts. Taèu VD pamatâ var bût arî citi faktori (smaga bçrnîba utt..)
Re: satraukumi
20.02.2008 18:25
...kâ te dod...neko nesapratu...:)

...Taèu VD pamatâ var bût arî citi faktori (smaga bçrnîba utt..)

...VO, ðITAS MAN PATIKA...
Re: satraukumi
20.02.2008 19:18
"VD ATTÎSTÂS TÂPÇC, KA NOBÎSTAS NO SIMPTOMIEM."

jo dziljaak mezhaa, jo vairaak malkas...

...un patologjisks altruisms ar citur nerodas kaa "smagaa beerniibaa", taa kaa nekaads cits faktors tas nesanaak...
VD
Re: satraukumi
20.02.2008 19:21
Lai nu ko, bet smagu bçrnîbu man nepieðûsiet :)
Interesanti bûtu dzirdçt, ko citi domâ par smagâs bçrnîbas tçmu
Re: satraukumi
20.02.2008 19:32
...pçc Taviem tekstiem gan var pieðût smago bçrnîbu...samta biksîtes ar perlamutra podzòâm sânos...kad sanâca viesi, Tevi uzlika uz beòíîða, lai skaiti dzejolîðus..tantes brokâta kleitâs (kuras grauza âdu), mîïi smaidot uzteica Tevi, onkas deva pasûkât bonbongu...jeb klavierîtes spçlçji???...par provi, kâdu Turku marðu no Mocartronkuïa opusiem...saulaina bçrnîba...:)...visi glaudîja Tavu galviòu un teica - kâds gudrs bçrniòð!!!...kamçr kâdâ tur klasç saprati, ka visgudrâkais neesi, kad ir gudrâki...tad nâca augstâkâ mâcîbu iestâde, kur visiem bija uzdirst uz Tevi un Tavu vienreizîgumu...un uzkrita kâ smags slogs DEPRESIJA...varam nobîdît uzdirðanu uz mazliet vçlâku laiku, bet tas lietas bûtîbu nemaina...
...tâ lûk, bumbulît...:)

...starp citu, smago bçrnîbu Tu pieminçji pats...gadâs...:)



Edited 1 time(s). Last edit at 20.02.2008 19:32 by madcynics.
Re: satraukumi
20.02.2008 19:39
VD, Tu rakstiiji shitaa...

"Savukârt liela altruisma celonis ir nevis "kaut kas greizs domâðanâ", bet gan jau no bçrnîbas apgûts uzvedîbas un domâðanas modelis, ka viss ir dalâms "labâ" un "sliktâ", ka darot "labi" un "pareizi", bçrns sasniedz vçlamo rezultâtu. Cilvçkam pieeaugot, ðis modelis vairs îsti nestrâdâ, bet cilvçks uzkrâj stresu, mçìinot atrisinât visas problçmas, izdarît visu pa labam uttt.., un pârdzîvo, jo neizdodas."

no beerniibas apguuts domaashanas modelis... a tas nav greizums domaashanaa? pilniigi vienalga gan, kur to greizumu dabuu...

un ne visi distonikji nepaartraukti izmekleejas... es, piemeeram, neesmu nepaartraukti staigaajusi pa CT, MR, nedz arii kobras rijusi utt., jo, kad bija simptomi, zinaaju, ka taa ir VD. es nekad neesmu domaajusi, ka man ir smadzenju audzeejs, infarkts utt., tachu shii zinaashana neatceela simptomus. tur bija cits celjsh. VD simptomaatika ljoti atshkjiras no taa, kad ir fiziskas kaites. daudzi distonikji to zina un saprot, bet, kaa jau teicu, ar to ir par maz.

man buutu interesanti redzeet, kaa viens homo sapiens ar logjiku un sapraatu speej atteikties no kaut kaada domaashanas modelja... cilveeks nav mashiina. tas process ir vairaak gariigs (nereligjiskaa noziimee) un iet caur emociju un juutu sfeeru.



Edited 1 time(s). Last edit at 20.02.2008 19:41 by Runcene.
VD
Re: satraukumi
20.02.2008 19:45
Madcynic, laikam ðis stâsts un bçrnîba tev vçl ir spilgtâ atmiòâ.
Mançjâ gan bija nedaudz citâda.

p.s. un mâcîbu iestâdçs, laikam atskiriba no tevis, mans vienreizigums netika apsaubiits, un depresija man par laimi ari nav bijusi

ok, varam turpinat te sava starpa lekties, bet ceru, ka kadam manis ieprieks teiktais palidzes
Re: satraukumi
20.02.2008 19:47
...redzi, taisni ðâdu atbildi no Tevis gaidîju...:)...paredzamais mans...:)
Re: satraukumi
21.02.2008 09:18
VD Wrote:
-------------------------------------------------------
> p.s. un mâcîbu iestâdçs, laikam atskiriba no
> tevis, MANS VIENREIZîGUMS NETIKA APðAUBîTS, un
> depresija man par laimi ari nav bijusi
>
..izcçlums mans...kas arî apstiprina manu vârdu pareizîbu...:)
...bumbulît mûsu sadakterçto...:)
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 12 pieskaita 5?
Ziņa: