Kurpatova grâmata par bailçm

Aizsāka Alstere 

Kurpatova grâmata par bailçm
11.02.2008 18:50
Izlasîju netâ. Daudz taisnîbas, bet stipri vienkârðotâ veidâ. Interesç, vai kâds ir mçìinâjis uzvarçt VD bailes pçc aprakstîtâs metodikas. Vai izdevâs. Ja nç, kâpçc. Manuprât, nav grûti to izspçlçt kabinetâ uz kuðetîtes vai apstâkïos, kas nav kritiski. Bet gadîjumâ, ja bûtu jâtiek uz nopietnu prezentâciju, neriskçtu - tomçr tabletîti iedzertu vai taksi paòemtu.
Re: Kurpatova grâmata par bailçm
11.02.2008 19:23
Maz ticams, ka kaut kas darbojas, ja to tikai saprot un pa retam izspçlç.
Re: Kurpatova grâmata par bailçm
11.02.2008 19:40
alstere, Tu lasiiji vinju krievu valodaa ? man vinja ir LV valodaa, un patreiz es censhos izpoldiit pirmo praktisko uzdevumu - pierakstu bailes un to apstaakljus, lai peec paaris dienaam , vareetu turpinaat ar taamd arboties, cerams ka izdosies, lai gan daudz saprotamaak, buutu ja kaads izstaastiitu kas un kaa ir ritiigi jaadara, nu bet jaacenshaas, jaacenshaas, jaacenshaas
Re: Kurpatova grâmata par bailçm
11.02.2008 21:34
strawberry
Vai Tev pashai ir pieredze ar VD/depresiju vai tikai teoreetiskas pamaaciibas?

umpacis
Lasiiju krieviski, bet krievu val. paarvaldu pilniibaa. Pastaasti regulaari, kaa Tev veicas. Tavas bailes veel nav tik dzilji iegulsneejushaas kaa daudziem. Vajadzeetu buut labi.
Re: Kurpatova grâmata par bailçm
11.02.2008 21:47
Tikai ar bailçm, Alstere. Tu gan raksti, ka grâmata ir par VD bailçm, bet es domâju, ka tâ ir vienkârði par bailçm. Un ar tâm sastopas ikviens.
Re: Kurpatova grâmata par bailçm
11.02.2008 21:57
strawberry
Liela dalja praktisko nopietno piemeeru bija par VD: sirds, reibonji, bailes nomirt.
Par "parastaam" baileem pilniibaa piekriitu autoram. Bet, manupraat, pie VD (kad biezzs pavadonis ir depresija) savstarpeejaas sakariibas ir daudz sarezzgjiitaakas. Biju samierinaajusies ar baileem lidot, braukt paari tiltiem...nu vesela bukjete. Straadaajot ar ps.t. un bailes pat neminot (bija svariigaakas lietas), taas pazuda kaa nebijushas pashas pirmaas. Diemzzeel, pazinu cilveeku, kursh staajaas pretim baileem no augstuma dodoties kalnos. No takas iekrita aizaa un bija pagalam.
Tiem, kuri cinas ar VD, es ieteiktu vispirms izlasit Kurpatova gramatu tieshi par so kaiti.. uzrakstits tiesham sakarigi.
taims
Re: Kurpatova grâmata par bailçm
12.02.2008 11:30
Sakirt, kur Riigaa sho gramatu var nopirkt?
bono
Re: Kurpatova grâmata par bailçm
12.02.2008 13:49
es to grâmatu esmu izlasîjis. manuprât lasît viòu nav vçrts jo galveno domu var pateikt vienâ teikumâ - lai pârvarçtu bailes, vajag mesties tajâ no kâ ir bail. bet diemþçl vairumâ gadîjumu tas nedarbojas un tieði otrâdi vçl vairâk saasina fobiju. man personîgi ir sociofobija un ðâdas grâmatas man tikai izraisa dusmas. viòas raksta cilvçki kuriem paðiem nav nojausmas kâ tas ir kad ir fobijas.
Re: Kurpatova grâmata par bailçm
12.02.2008 15:31
Vot, ;sito grâmatu neesmu vçl piebeigusi, kaut kâ lçni lasâs
Re: Kurpatova grâmata par bailçm
12.02.2008 16:26
BONO

nevis liek mesties tajaas, bet pa priekshu liek saprast no kaa un kas rodas, un tad kad pats esi to sapratis ( tas ir jaasaprot pasham, neviens to tavaa vietaa nedariis ) ir vieglaak ciiniities jo zini ar ko ir dariishana

taa es izdarot secinaajumus nonaacu pie sleedziena, ka tas ko es uzskatiiju par nevareeshanu vai vienkaarshu negribeeshanu patiesiibaa ir bailes.

kaa saciit jaasaka, '' lai zinaatu ar ko ciiniities, vispirms ir jaazin pret ko ciiniities
Re: Kurpatova grâmata par bailçm
13.02.2008 11:11
Bet kur to graamatu var nopirkt, vai kur Internetaa izlasiit???
Re: Kurpatova grâmata par bailçm
13.02.2008 17:17
Umpaci, varbût problçma ir vçlmç cînîties? Daþkârt labâk ir ïauties un izjust...
Re: Kurpatova grâmata par bailçm
13.02.2008 17:49
...noveelam mellenei VD... kazi praats radiisies...
Re: Kurpatova grâmata par bailçm
13.02.2008 18:14
Tev taèu viss ir OK, Koma. Psihoterapija 100% palîdzçja. Kâpçc tâds nenovîdîgs ïaunums pret citiem?
Re: Kurpatova grâmata par bailçm
13.02.2008 18:46
pag pag pag Alstere, taa tad Tu gaaji pie psihoterapeita un nemineeji bailes, bet risiinaaji citas probleemas, un bailes pazuda?
Re: Kurpatova grâmata par bailçm
13.02.2008 20:43
umpacis
Tieshi taa arii bija.
Taapeec arii runaaju par virspuseejiibu "bailju" graamaataa. Novienkaarshosim veel vairaak. Beerniibaa nobaidiija/iekoda suns. 1000 beerniem nekas, bet vienam gan nemotiveetas bailes no sunjiem, gan uz taa pamata veel papildus fobijas (atceries graamataa bija par meiteni un uudenskritumu). Jautaajums, uz kuru shajaa graamataa nav atbildes: kaapeec tieshi vienam beernam taa? Taapeec, ka vinja dziivee ir noticis veel kaut kas, kas nav tik viegli atkozzams. Tas dzilji pasleepts zemapzinjaa un atcereeties praktiski nav iespeejams. Tas veel kaut kas parasti nav tikai vienkaarshi kaads notikums. Shaadi radushaas bailes u.c. VD lietas tik viegli nepaariet. Un psihologs ir cilveeks, kas kopaa ar Tevi var izrunaat lietas, likt Tev padomaat. Psihoterapeits (psihoanaliizes novirziens) rok dziljumaa un, teelaini izsakoties, galu galaa ljauj apzinjai saprasties un "saliigt mieru" ar zemapzinju.
Es uzskatu, ka ar to ciiniishanos ar baileem nav tik vienkaarshi. Arii taas ir Tava sataavdalja un sanaak ciiniities un radiit konfliktu pasham ar sevi. Kad starp apzinju/zemapzinju rodas sapratne, bailes pazuud pashas.
Nepretendeeju uz 100% taisniibu, bet apmeeram taa to saprotu es un centos pastaastiit ideju. Kopumaa taas sakariibas ir daudz sarezzgjiitaakas un buutu vesels traktaats jaaraksta.
Re: Kurpatova grâmata par bailçm
13.02.2008 21:16
Tomçr, Alsrere, sanâk, ka rakðanas procesâ Tu pati îsti nepiedalies. To izdara psihoterapeits. Tev nav ne jausmas, kâ tad apziòa salîga mieru ar zemapziòu (bet vispâr tâ ir interesanta doma). Ja tev atkal gadîsies kâds traumçjoðs notikums, vai apziòa un zemapziòa saglabâs ðo lîdzsvara stâvokli? Ja nç, vai Tu zinâsi, kâ to panâkt atkal? Vai tomçr bûs jâdodas pa iestaigâto taciòu pie psihoterapeita?
Re: Kurpatova grâmata par bailçm
13.02.2008 21:18
...akal no gala...
Re: Kurpatova grâmata par bailçm
13.02.2008 21:27
lai vels par stenderi...
vot Alstere preciizi uzrakstiija...

jaadomaa ta pasham... pasham arii taa apgaismiiba atnaak. terapeits var jautaat hvz ko.

psihoanaliitiskaa terapija ir daudz smagaaks darbs ar sevi nekaa -- spokoino, spokoino...
Re: Kurpatova grâmata par bailçm
13.02.2008 21:34
strawberry
Bez pasha aktiivas piedaliishanaas procesaa nekas nesanaak. Vispirms zemapzinja saak pamazaam atklaaties un "komuniceet", piemeeram, sapnju veidaa. Pamazaam pats saak saprast, ko sapnis veestii. Pie ps.t. gaaju pirmdienaas un naktii uz pirmdienu man raadiijaas 3-4 sapnji, kurus perfekti atcereejos. Saakumaa skjetinaajaam kopaa ar ps.t. kopaa meegjinot atrast kopsakariibas ar manu dziivi. Veelaak jau pati gluzzi labi zinaaju, ko sapnji veesta. Neko jau paardabisku, bet taadaa aizpliivurotaa veidaa par to, kas patiesiibaa bijis ceelonis zemapzinjas jocinjiem. Tas tikai viens piemeers par sadarbiibu.
Ar savu zemapzinju tagad sadziivojam ljoti labi. Notikumi ir bijushi arii ljoti smagi, bet ne vairs traumatiski. Taas traumas pamataa naak no beerniibas un pat no vecuma, kuru pat it kaa neatceramies.
Un vispaar peec pashanaliizes skolas esmu pati sev baigais specs. Vakar ar deelu nesaam iesniegumu uz tiesu (kaiminji nopludinaaja, bet negrib zaudeejumus atliidzinaat). Viss normaali, bet garastaavoklis taads galiigi minors bez iemesla. Padomaaju nedaudz un atcereejos laiku, kad braalis mani bija iesuudzeejis tiesaa par neesosha paraada neatdoshanu. Savukaart, teevs (beerniibas traumu aktiivs autors) toreiz mani nolaadeeja, jo tiesa sprieda man par labu (braalis bija miljais deelinsh). Luuk arii kjeediite skaidra. Tikko skaidra, arii garastaavoklis OK.
Re: Kurpatova grâmata par bailçm
13.02.2008 21:44
Bet baisâ íçpa taèu ar kaimiòiem nopludinâtâjiem? Vai ir vçrts tiesâties? Tev ir aknas, neesmu dzirdçjusi, ka kâds no tâ taisîtu tiesu darbus :D
Attiecîbâ uz apziòas un zemapziòas konfliktu sanâk tâ, ka Tu zemapziòu "nomierini" atceroties, kas varçtu bût iemesls satraukumam...savâ ziòâ tâ ir paðsuìestija.
Re: Kurpatova grâmata par bailçm
13.02.2008 21:51
Var arî tâ, kâ Kurpatovs raksta, ka nezinâmâs situâcijâs cilvçks satraucas, baidâs nepareizi izturçties, apjukt, t.i. "zaudçt seju". Padomâju, â, OK, neesmu tiesâ bijusi, tâpçc stresiòð- vai nesanâk tas pats?
Re: Kurpatova grâmata par bailçm
13.02.2008 22:00
Ar tiesu ir taa, ka jaunaakais deels studee juristos un vinjam ir interesanti. Visus dokus savaaca, noformeeja u.t.t. Man tikai vajadzeeja tiesaa iesniegt. Bet kaiminji bezkaunjas - appludinaaja 3. reizi. Kaut ko soliija kompenseet, bet vilka, vilka...tad pateica "figu jums, suudziet tiesaa". Tagad shamiem naaksies maksaat 3x vairaak. Bezkauniiba jaasoda, bet ja atklaati, viena nebuutu sanjeemusies.
Man par tiesu pofig - dziivee ir tieshaam trakas lietas piedziivotas. Un stresi ir visiem cilveekiem un tas ir normaali. To deelj ne zaales, ps.t. nav jaameklee:)
Re: Kurpatova grâmata par bailçm
14.02.2008 07:32
Nav jau tie stresi tik nevainîgi. Un cilvçki meklç gan zâles, gan iespçjas mazinât stresu. Ne velti ir tik daudz daþâdu garîgu mâcîbu un nodarbîbu. Ne jau abstrakta garîguma dçï cilvçki tâs apmeklç. Iespçjams, ja skolâ bûtu mâcîbu priekðmets par stresiem, nebûtu ne tik daudz distoniíu, ne depresijas slimnieku.
Re: Kurpatova grâmata par bailçm
14.02.2008 10:10
strawberry
Stress ir koks no diviem galiem. Pârmçrîgs stress ir par traku. Pavisam bez stresa arî nav psihei normâli (tâdu standarta paradîzi iedomâjos). Pa vidam - OK. Bija tâda grâmata "Stress un distress". Un pozitîvs stress arî var novest kapâ - cik nav dzirdçts, ka vinnç loterijâ miljonus un sirdstrieka klât. Normâlai eksistçðanai no visa pa druskai vajag, adrenalîns arî vajadzîgs.
Re: Kurpatova grâmata par bailçm
14.02.2008 10:32
Nav variantu palikt vispâr bez stresa :D
Tâ kâ uztraukums var bût tikai par pârmçrîgu tâ daudzumu. Râdîtâjs, vai stresa nav par daudz varçtu bût,vai tas netraucç dzîvot.
Re: Kurpatova grâmata par bailçm
27.02.2008 08:45
Beidzot es arî piebeidzu lasît Kurpatova lîdzekli pret bailçm, lîdz asarâm nosmçjos par atslâbinâðanâs vingrinâjumu, iedomâjos sevi no malas :))))) ja citi to redzçtu :)))
Re: Kurpatova grâmata par bailçm
27.02.2008 15:05
Ja tâ padomâ, kas citiem daïas? :D Bet kaut kâ grûti neòemt vçrâ...
Re: Kurpatova grâmata par bailçm
27.02.2008 15:12
Tieði tâ!
Mçs jau vispâr pârâk daudz domâjam, ko domâs citi...
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 18 pieskaita 16?
Ziņa: