psihoterapija

Aizsāka umpacis 

psihoterapija
24.01.2008 19:03
Sveiki ! Sapratis, ka esmu pilnîgi vesels, man ir VD, pâris reizes esmu bijis pie psihologa, un tad itkâ ar laiku paliak pavisam labi, nebija nemiòas no simptomiem, bet tagad atkal tie parâdâs. Esmu nolçmis regulâri apmeklçt psihoterapiju... tâ tad jautâjums, varbût kâds var zin kâdus jautâjumus pârruna ar psihologu? ir daþas tçmas un lietas ko bûtu diezgan neçrti runaat ar psihologu, piemçram par intimajâm attiecîbam

ja kâds varat tad atbildat
Re: psihoterapija
24.01.2008 19:33
...runâ par to, par ko Tu vçlies runât... bet izvairoties no problemâtiskâm tçmâm, Tu samazini un/vai attâlini uzlaboðanâs iespçju...
Re: psihoterapija
25.01.2008 10:36
Ir tâ kâ komats saka, un varbût problçma ir tieði inîmajâ sfçrâ?
Re: psihoterapija
25.01.2008 15:50
nu intiimaa sfeera noteikti ka, tur ir iesaistiiba, bet ir shausmiigi gruuti atziit sev ka ir probleemas, kur nu veel citam svesham cilveekam

bet nu ja tas paliidzees, tad esmu gatavs runaat par visu
Re: psihoterapija
25.01.2008 18:22
a Tu papeeti tos terapeitus, aizej kaadaa testa viziitee, shur tur speczhurnaalos vai netaa var fochenes atrast. apskaties. Tu sajutiisi, kursh Tev der tiiri intuitiivi, kursh ir Taveejais, kuram vari uzticeeties, kursh Tev liekas viens kaartiigs vecis; tam arii buus vieglaak visu ko staastiit.
Re: psihoterapija
26.01.2008 01:09
ziniet kaa ir, es veel maacos vidusskolaa un neesmu no taam turiigaakajaam gjimeneem, taapeec apmekleeju kaadas skolas psihologji, bet zinu ka vinja arii augstskolaa pasniedz lekcijas, man vnk nav citu variantu kaa uzticeeties shim cilveekam, un arii vinja no maniis neprassa nekaadu naudu

vienaa no trauksmes leekmees es vinjai suutiiju iszinju ar tekstu ka samaksaashu jebkaadu summu lai tik man taa vairs nekad nebuutu jaajutas, bet ir taa ka lai arii cik es vinjai gribeetu maksaat es nekad nespeeshu samaksaat, jo tas ka pilniighi svesh ( nu jau kadu laiku zinaams) cilveeks izraada intersi lai man paliidzeetu.

taa tad, ir cilveeks kursh man grib paliidzeet, tik paareejais ir atkariigs no manis, vai es to veelos


es to veelos kad man ir trauksmes un juutos slikti, bet arii kad juutos labi tad veelos lai nekad man vairs nebuutu jaauztraucas par savu veseliibu
Re: psihoterapija
26.01.2008 11:43
tad Tavs gadiijums ir tas, kad cilveeks dara to labaako, ko savaa labaa var. dazhi nedara neko, lai arii vinjiem ir lielaakas iespeejas nekaa Tev. Tev nav par ko kautreeties. jaa, zinaama neeertiibas sajuuta buss, tas ir pilniigi saprotami, bet vinja ir dzirdeejusi daudz liidziigu staastu, jo Tevis mineetajaa jomaa gruutiibas nav nekaads retums.
Re: psihoterapija
26.01.2008 13:20
ir taa ka,briizhos kad es juutos labi es domaaju :'' pie velna, nafig man vajag kkaadu psihoterpiju, es take smu pilniigi normaals un vesels vilveeks''

bet briizhos kad ir slikti, tad esmu gatavs runaat par viss kko un dariit visu lai tik tas viss beigtos

tur taa leita, ka ir jaaiet pie psihologa, kaut arii juutos labi, vnk lai vairaak nejustos slikti
Re: psihoterapija
26.01.2008 14:48
tas, ka Tev ir shie briizhi, kad juuties slikti, nepadara Tevi nedz par nenormaalu, nedz par slimu. taas ir emociju probleemas, kam psihologjisks pamats.

muusdienaas Tu neatradiisi nevienu cilveeku, kam shajaa jomaa nebuutu nekaadu gruutiibu. ja esi palasiijis sho forumu, tad zini, ka katrs to risina mazliet savaadaak.

ir ljaudis, kam ir labaak un lietas sekmeejas rezultatiivaak, ja kaads cits (fiziska persona) paliek spoguli priekshaa un nedaudz piepaliidz ieskatiities sevii. taada loma vareetu buut psihologam.
psihoterapeite
Re: psihoterapija
28.01.2008 14:39
Umpaci, iesaku Tev piezvanit uz RSU psihoterapijas katedru un pieteikties uz konsultaciju pie kada rezidenta, tb, daktera, toposhaa psihoterapeita. Maksa bus simboliska, bet strada vini sakarigi. Tel.7210989 (ceru, ka nemaldos, bet var jau parbaudit).
Re: psihoterapija
28.01.2008 18:45
paldies, par ieteikumu, bet es mâcos valmierâ un taa kaa tâ amn ir izlaiduma klases tad iipashi negribaas kaveet skolu

gribaas veiksmiigi pabeigt vidusskolu vai taalaakaa dziive veidojas stabila
Re: psihoterapija
13.02.2008 18:53
labs ir, itkaa esmu izlasiijis Kurpatova graamatu par baileem, bet zinu ka meegjinaashu lasiit arii citas vinja graamatas un liidziigu literatuuru, bet katram psihologam tach ir savaadaakas metodes, kas ko un kaa dariit, es tach nevaru taa vienkaarshi ieiet ar kurpatova graamatu rokas kabinetaa un taa vbnk to uzmest uz galda un teikt lai mani ''aarstee'' peec shiim metodeem. pilns forums te ir ar dazhaadaam metodeem...

tad luudzu, tie kas ir sho probleemu risinaajushi ar psihologa paliidziibu pastaastiet, kaa juus uzrunaajat psihologu kad pirmo reiz devaaties uz viziiti ? kas bija tas ko mineejaat kaa iemeslu shai viziitei ?
Re: psihoterapija
13.02.2008 19:22
man jautaaja vienkaarshi -- kaapeec esmu atnaakusi...
pateicu, kas tobriid traucee... ka pirms tik un tik gadiem bija stipra depresija ar VD, ka ar zaaleem nonjeema; ka juutu, ka iisti nesaprotamu iemeslu deelj braucu atpakalj...

biju lasiijusi par psihoanaliitisko terapiju un jutu, ka tas ir man... sapratu, ka zaales var buut tikai pagaidu risinaajums...

kurpatovveidiigas graamatas man bija... angliski... biju lasiijusi, ljoti saakumaa cereeju. neesmu no taam, kas aatri met plinti kruumos. bet sapratu, ka efekts liidziigs zaaleem, jutu, kas viss pa virsu un tik ilgi, kameer pantinjus skaita. man vienu briidi maajaas visas malas bija apliimeetas ar dazhaadiem lozungiem. man nekas nepatiik, kas pa virsu.

zinu, ka gadi tam vajadziigi, zinu, ka laiks, zinu, ka nauda. neko nenozheeloju. tikai to, ka gadus septinjus meegjinaaju ar pantinjiem.

risinot lielaakaas un smagaakaas lietas siikumi zuud. taa ir, kaa Alstere sheit vairaakkaart uzsveerusi.

iespeejams, ka tas ir atkariigs no probleemas dziljuma. es biju uz darbaspeeju zaudeeshanas robezhas.
Re: psihoterapija
13.02.2008 19:34
umpaci, mani grâmatas tikai izglîtoja, bet reâli nepalîdzçja, es gâju mâcîties pie vairâkiem skolotâjiem, tâ viòus varçtu nosaukt. iemâcîjos atjaunot auru, enerìçtiskos vingrinâjumus un tamlîdzîgas lietas (ciest nevaru dziedniekus, jo uzskatu, ka no malas cilvçkam nevar palîdzçt, ja palîdz - tas ir placebo efekts lielâkoties)
ar visâm savâm slimîbâm tieku galâ pati, enerìçtiski, pie ârstiem sen sen neesmu gâjusi, bet mans ceïð bija ïoti garð un sâkâs tas ar Veriðèagina grâmatu.
Re: psihoterapija
14.02.2008 09:29
maria_magdalena
Pastâsti kâdas grâmatas lasîji un ko vçl tieði dariji lietas labâ, lai enerìçtiski atgûtu veselîbu. Man tas ðobrîd ïoti interesç.
Re: psihoterapija
14.02.2008 10:51
ar interesi vien nekaa nebuus, kad tas kljuust svariigaakais dziivee, tad viss notiek.
par graamataam, Veriðèaginu Dmitriju - jaasaak ar pirmo vinja graamatu, tagad it kaa ir latviskais variants arii. ir viena - kak programmirovats drugix - neiesaku, tas ir liels grçks.viòð ir izbijushais zinaatnieks, kas straadaaja KGB labaa , sagruustot sisteemai, vinjsh publiskoja savas slepenaas zinaashanas.

reaali aatri sajust , kaa darbojas tava energjeetika - sekojot Norbekova maaciibai, peec taas es uzlaboju redzi uc.

Latvijaa esoðais energjeetikjis ir Skadiòð Turaidâ, tagad neko par vinju nezinu, vinjsh man daudz iemaaciija.

joga - atsevishkja saruna

simoronieði - aatrs veids kak zazheds svoj vnutrennij ogonj(neklaatienee internetaa)

aarzemju energjeetikjis, kura kursos biju, publiski negribu mineet vinja vaardu.

tas tikai paaris vaardos.
Re: psihoterapija
14.02.2008 11:21
...magdalçnît, un tie paði KGB vîreïi arî perfekti pârzinâja ar VD saistîtâs lietas...tikai þçl, ka ðîs zinâðanas mûsu psterapeti nepielieto praksç...laikam tomçr terapeiteïu naudaskâre ir spçcîgâka...jeb pie vainas viòu stulbums???...:)
Re: psihoterapija
14.02.2008 11:51
es daudz zinu par KGB viireljiem, bet neko nezinu par psihoterapeitiem, nav bijis saskares, cik nu pati geðstaltterapiju studeeju 90gados.
kad cilveeks baidaas paskatiities patiesiibai aciis, kad vinjsh nespeej par sevi pasmieties, kad ir sapiits visdazhaadaakajos zhnjaugos,kad vinjsh baidaas - nedod Dievs, ja nu es izskatiishos peec pamuljkja, vinjam ir vajadziigs cilveeks no malas.
kad cilvim nav bail izskatiities peec pamuljkja (kaa man), tad var saakt muljkoties peec , piemeeram, Norbekova metodes:)
Re: psihoterapija
14.02.2008 12:10
...man viens no tâs sistçmas dakteriem palîdzçja sakârtot paðam savu galvu...pie tam îsâ laikâ, nevis gadu desmitos...tâpçc arî òirgâjos par garâ ceïa pavadoòiem...un þçl tos ïautinus, kuriem ar varu tiek iedzîts paurî - ak, cik smaga slimîba, kâ mçs iesim garu ceïu...un beigâs vçl uzsçdina uz legâlajâm narkotikâm...da ko tur...
Re: psihoterapija
14.02.2008 12:29
ar tâm energjeetiskajaam lietaam var nodarboties 2 veidos - 1)nopietni un eleganti, 2)zemnieciski, ðamaniski, vecmodiigi:)

tur jau taa lieta, ka tas ðamaniskais variants âtri aiziet, ir rezultaati, bet tam akli jaatic.

nopietnais variants - tas naak ar gruutiibaam. nopietnajiem cilvjiem, kuri sevi ielikushi konkreetos raamjos, nedarbojas arii shis nopietnais variants, bet liidz zemnieciskajiem panjeemieniem vinjiem gruuti nolaisties.

nopietnais cilvis , pielicis maaksliigos nagus un bumbas pupos, seez nopietni pie psihoterapeita, kaaju paar kaaju paarlicis (jauks skats vai ne, un juutas kaa amerikanju filmaa), bet tas gan neattiecas uz sheit klaatesoshajiem. parasti psihoterapeitu meklee galeejas nepiecieshamiibas gadiijumaa.
Re: psihoterapija
14.02.2008 12:34
Ðamaniskais veids nav slikts. Var palasît Hunu (internetâ padaudz, sveðvalodâs gan), man patîk, ïoti reâli, kaut arî sauc par ðamanismu :)
VD
Re: psihoterapija
14.02.2008 14:52
Visi stâsti, cik garð un sareþìîts ceïð ejams, ka pirmie rezultâti varbût bûs pçc gadiem, stâstiòi vçl par daþâdiem ðamaòiem un KGB "dakteriem", kas ir "istais" ceïð, piedodiet, bet ðâdi jûs cilvçkiem, kas nonâkuði grûtâ dzîves posmâ, nepalîdzat, bet pretçji - grûþat purvâ vçl dziïâk.

VD ârstçðanai ir pavisam racionâli paòçmieni. atseviðíos gadîjumos, iespçjams, tieðâm ir nepiecieðama psihoanalîtiskâ terapija (kas var prasît vairâk laika), bet vairumâ gadîjumu no tâs var tikt laukâ daudz âtrâk.

Vairumâ (ok, daudzos) gadîjumu ðai kaitei nav nekâda sakara ar grûto bçrnîbu (par ko parasti grib runât LV psihoterapeiti), bet gan atseviðíâm domâðanas "ipatnîbâm", kuras nepiecieðams piekoriìçt.

Galvenais patuçt prâtâ zinâtniski pierâdîtu patiesîbu - VD ir 100% ârstçjama kaite, un no tâs ir iespçajsms atbrîvoties un dzîvot atkal normâlu, kvalitatîvu dzîvi.
Re: psihoterapija
14.02.2008 15:55
...vai, kâ VD nodeva...
...VD, tas, ka Tu uztver ðâdi mûsu paustâs domas, ir Tava problçma, kura sakòojas Tavâ kleinajâ uztverç un paðtaisnumâ...psihoanalîtiíis vai psterapeits palîdzçja???...un Tevis paustais pirmajâ rindkopâ - ûûûuû...paanalizç pats savu tekstu, rakari...:)...uzstâdîjums ne pa jokam...:)
Re: psihoterapija
14.02.2008 15:55
tad forumi nav vajadzîgi - uzraksta vienkaarshu paplashinaatu teikumu un viss.

es diagnozei VD vispaar nepieveersu uzmaniibu (tad nebija ne graamatu, ne interneta),pie sevis toreiz nodomaaju - ar laiku paaries - kaa iesnas utml.
(galvas triiceeshana tieshaam aatri paargaaja, paareejam nepieveersu uzmaniibu.

atbildeeju uz Mura jautaajumu par veseliibas atguushanu, droshi vien vajadzeeja saakt jaunu teemu, bet gribeeju teikt tikai to, ka ir n-tie celji, kaa uztureet sevi pie normaalas veseliibas.

pie visaam manaam nelaimeem aarsti bija bezspeeciigi, taapeec mekleeju citus celjus.
tas pats Skadinjsh Turaidaa ar vienu kaaju kapaa bija, bet vinjsh ljoti gribeeja dziivot un mekleeja iespeejas.

un shaadu cilveeku nepiemeklees VD, depresija un citas vainas.
VD
Re: psihoterapija
14.02.2008 16:40
Madcynic, manis teiktais, manuprat, butiski neatskiras no ta, ko pats apgalvoji paris rindinjas ieprieks. Negribu nevienu kritizet. Iespejams, ka kadam var palidzet ekstrasenss (bija bridis, kad pats gribju pameginat), citam KGB, ja tie cilvekam dod vajadzigo impulsu.

Galvenais, ko velos velreiz uzsverts, ir ka VD ir ar zinatniski parbauditam metodem arstejama slimiba, un daudzos gadijumos no tas var atbrivoties samera isa laika. Kad man pasam bija ljoti gruts VD periods, bija svarigi to dzirdet.
Miu
Re: psihoterapija
14.02.2008 17:51
Man ir jautajums VD.
Ja jau VD ir arstejama ar zinatniski parbauditam metodem un daudzos gadijumos no tas var atbrivoties samera isa laika - tad kapec vispar ir sis forums :) Ja jau viss butu tik vienkarsi, diez vai te kads sedetu un mekletu risinajumu, vai vienkarsi dalitos bedu stastos. Man liekas, ka VD ir nedaudz sarezgitak neka iedzer vienu AD -hops un gatavs.
VD
Re: psihoterapija
14.02.2008 19:45
Miu, tas ir tadelj, ka vairuma gadijumu cilveki nesanjem pareizu arsteshanu. Bet nekad neesmu teicis, ka tas ir hops un gatavs.

p.s. Ja, pagaidam ari es lietoju AD. Bet pliki depresanti man maz ko lidzeja (bija labak, bet patalu no pavisam labi).

p.s. Neparprotat, negribu te ne ar vienu strideties vai lekties, jo ipasi tapec, ka visi cinamies vairak vai mazak ar vienu ienaidnieku. Man skiet, ka info par pozitiviem arsteshanas gadijumiem citiem var palidzet vairak neka vel viens bedu stasts.
Re: psihoterapija
14.02.2008 23:19
tieshi taa VD , no kunksteeshanas labaak veel nevienam nav palicis :)
Re: psihoterapija
14.02.2008 23:23
...VD, tur jau tas knifs, ka nesaòem ne tikai pareizu ârstçsanu, bet kustonim ar varu tiek iedzîts galvâ tâlais ceïð...kur labticîgais sirdzçjs ir tikai sile daudzajiem rukðiem...
...par KGB...viòu medicîniskais dienests bija galvas tiesu pârâks par tâlaika vispârejo medicînu...ja mazliet paveicâs, bija iespeja maíenît piezîsties pie viòu dziedinoðâ pupa...bet tas tâ...
...un ja kâds no pûðïotâjiem (lasi - psihoterapeitiem un citiem lîdzîgiem) lasa manas tirâdes, tad gribas tiem pavaicât - jûs vairakumâ gadîjumu esat duraki vai galçji bezkauòas???...tad kâ ir???...jeb jums ir çrti, ka buratino rodas arvien vairak???...
Re: psihoterapija
18.02.2008 12:05
Kâ mana psihtrp. teica, viòai gan bûtu labi, ja bûtu tâdas brînumtabletes, ko izrakstît, viòai nebûtu jâmocâs ar terapiju... :?
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 24 pieskaita 3?
Ziņa: