Izrauts gudrības zobs

Aizsāka neziņa 

Vakar,pēc 2 stundu cīniņa, izrāva apakšējo gudrības zobu ar vietējo anestēziju (iepotēja kādas 5-7 potes). Dažādos interneta portālos ir rakstīts, ka izrautajā vietā jāveidojas asins receklim,kas sargā no infekcijas, bet man tā recekļa nav.Arī nekādas dižas asiņošanas nebija-pavisam nedaudz. Brūci nešuva. Uz nakti izdzēru Nimesil un Tavegil, liku degvīna kompresi- tā man ieteica tā daktere, kas rāva zobu. Vaigs ir sapampis. Šodien aizbraucu pie savas dakteres, lai izraksta zāles-viņa mani mierina un saka,lai neuztraucos par tā recekļa trūkumu. Tā daktere, kas rāva zobu teica, ka vēlāk pēc katras maltītes vajag muti skalot ar vieglu sālsūdeni, manējā saka-nevajag. Šodien jau ir neliela temperatūra - 37,2. Negribas iedzīvoties vēl lielākās problēmās kā, piemēram, alveolīts. Ir izrakstītas arī anibiotikas-tās pagaidām nedzeru, bet gribētu zināt, kādā gadījumā tas būtu jādara.Esmu neziņā, kā rīkoties, lai viss labi sadzītu.
Re: Izrauts gudrības zobs
03.08.2016 20:54
Es arī teiktu, ka skalot tur neko nevajag. Pampums un temperatūra jau tā kā būtu iemesls lai sāktu lietot antibiotikas. Bet ja sāk sāpēt, tad gan ilgāk gaidīt nevajag.

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Paldies par atbildi.
Bet,jā - iekaisums ir klāt... Daktere lika dzert izrakstītās antibiotikas Doxylan 200mg pa 1 tab.2 reizes dienā. Esmu izdzērusi 3 tabletes. Jau pēc pirmajām divām jutos ļoti slikti, tad pēc 3.tabletes izdzeršanas sākās vemšana-vai tas ir normāli? Vemšana gan bija pieminēta pie blakusparādībām. Nekad ne pēc vienām antibiotikām tā nav bijis. Par cik ir brīvdienas devos uz aptieku konsultēties - aptiekā pateica, lai es samazinu devu uz 1 tab. dienā. Bet ir brīvdienas un nav citam kam pajautāt,ko darīt. Vai turpināt dzert ārsta noteikto devu vai pāriet uz 1 tableti dienā (pa pusītei rītā un vakarā), kā to ieteica aptiekā.
Re: Izrauts gudrības zobs
07.08.2016 18:00
Tas Dohlociklīns ir ārkārtīgi pretīga zāle. Kā rezultātā daudzi cilvēki kursu neizder līdz galam vai turpmāk neiet vairs pie ārsta, bailēs, ka tas atkal to izrakstīs. Ja nav īpašu indikāciju, tad viņu nevajadzētu lietot. Tā vietā labāk lietot Amoxiclav.

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Paldies!
Jā, jau iedomājoties par to, ka būs šīs zāles jādzer, aplika nelabi. Bija grūti, bet saņēmos. Pirms kārtējās antibiotiku devas paēdu, izdzēru mazo bifidojogurtu, sagatavojos, ka atkal būs slikti,bet nekā... viss kārtībā. Ārsta nozīmēto kursu būšu izdzērusi. Iekaisums arī, cerams, būs izārstēts.
Pēc dakteres ieteikumu uz izrautā zoba brūces smērēju Solcoseryl mutes dobuma pastu. Labi palīdz, lai brūcē netiktu ēdiena atliekas, kā arī, kā manā gadījumā, ilgāk tajā noturētos ieliktās antibiotikas. Tagad ceru uz veiksmīgu sadzīšanas procesu.
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 5 pieskaita 8?
Ziņa: