izrauts gudrības zobs

Aizsāka interesējos 

interesējos
izrauts gudrības zobs
09.06.2016 15:27
sveiki!
Šodien apakšējā žoklī izrāva gudrības zobu un tajā pusē ļoti sāp mandele - tāda sajūta, it kā vienā pusē riktīgi apsaldēts kakls būtu. Vai tas ir normāli?

Kā arī - ārsts ieteica dzert ibumetīnu un antibiotikas teica, lai nedzeru - tikai tad, ja paaugstinās temperatūra. Vai tas ir ok? Vai tiešām zobiņš nav jāskalo?
Mandele un kakla sāpes normāli (mandele vai limfmezgls vispār?), pat neliela temperatūra var būt, man arī auss sāpēja un vēl ilgi pēc tam, kad zobs jau bija norimies. Biju sabijusies, bet kad pēc nedēļas zobārsts apskatīja, teica, ka viss lieliski sadzijis. Vēlāk arī lors teica, ka viss ok. Antibiotikas, cik es saprotu, liek dzert, ja ir bijis iekaisums, strutas, ir bažas, ka aizies tālāk. Man arī ārsts iedeva recepti, bet teica bez vajadzības nepirkt, nepirku, jo dzija un nekas neliecināja par iekaisumu. Principā, ja liekas, ka paliek sliktāk (pēkšņi sāp vairāk pēc tam, kad licies, ka ir labāk, sejas uzpampums atgriežas, aug temperatūra u.t.t.), tad tik un tā uz savu galvu nevajadzētu dzert, bet aši doties pie zobārsta, lai skatās, kas noticis un izlemj, kas jādara. Lai gan man pirmās trīs dienas tā sāpēja, tā nē, tā likās, ka labāk, tad atkal bezspēks, tikai 4. dienā jutu progresu.

Kas attiecas uz skalošanu, man pirmajā dienā bija aizliegts skalot un mazgāt zobus (lai to asins recekli, kas tur turās neizrautu ārā), pēc tam zobus mazgāt uzmanīgi 2x dienā (skaties, lai operācijas vietu neaizskar) un skalot ar sālsūdeni pēc katras ēšanas un kumelītēm no rīta un vakarā (pirmās dienas neskalot aktīvi, vairāk vienkārši to sālsūdens malku turēt vaigā). Tad nedēļu pēc izraušanas - ar Eludril mutes skalojamo, kad tas izlietots (tur apm. 2 nedēļām pietiek), tad ikdienas zobu mazgāšanas un mutes skalošanas līdzekļi kā parasti.
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 5 pieskaita 10?
Ziņa: