Ko izvēlēties zem kroņa - inleju vai amalgama plombi?

Aizsāka Luīze 

Sveiki!

Laika pārdomām man ir maz. Situācija - jāliek kronis nedzīvam zobam. Ārste saka, ka ja izvēlešos inleju, tad ja zem kroņa kaut kas sāks bojāties, to būs ļoti grūti izņemt un jālabo būs ar mikroskopu, kas ir ļoti dārgi, bet ja inlejas vietā ieliks amalgamu un pa virsu kroni, tad pie vajadzības to varēšot izurbt. Un amalgama esot tikai mazliet neizturīgāka par inleju.

Tagad nu ir mana dilemma. Es jau labprāt arī izvēlētos to amalgamu, bet ļoti traucē informācija, ka tā iespējams ir kaitīga cilvēka organismam, un pirms likšot kroni, to slīpēšot. Tas man vispār liekas šausmīgi, ka būs tas dzīvsudrabs jāsaelpojas. Tas, ka ir atsūcējs, mani līdz galam nepārliecina, jo neticu, ka tas iesūc visu.

Lūdzu palīdziet man saprast, ko darīt. Jau rīt jāiet pie zobārsta. Žēl, ka ātrak neiedomājos ielikt tēmu. Paldies!
Re: Ko izvēlēties zem kroņa - inleju vai amalgama plombi?
29.10.2014 17:53
Dzīvsudrabs neapšaubāmi nav labs, bet tā problēma ar amalgamas plombēm ir nedaudz pārspīlēta. Un gadijumā kad amalgama atrodas zem kroņa, es vispār neredzu pamatu uztraukumam. Bet tas ir tīri subjektīvi.
Izurbt var arī inleju bet tas ir tehnoloģiski sarežģītāk. Manuprāt svarīgāk ir tas, ko konkrētais zobārsts var kvalitatīvi izdarīt. Un šajā aspektā kvalitatīvi ielikta amalgamas plombe noteikti būs labāk par sūdīgi ieliktu inleju.

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Re: Ko izvēlēties zem kroņa - inleju vai amalgama plombi?
29.10.2014 23:18
Inleju izurbt ir gandrīz mission impossible.

Ja bailes ir par to, ka slīpēs sudraba plombi - var nestresot, jo kaitīgi ir dzīvsudraba tvaiki, bet slīpēšana notiek ar ūdens dzesēšanu un nekas neizgaro.

__________________
dr.puce@gmail.com
Re: Ko izvēlēties zem kroņa - inleju vai amalgama plombi?
02.11.2014 19:38
kuram zobam?
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 8 pieskaita 2?
Ziņa: