Apakšžoklis lb pusē sāp.

Aizsāka Katjuha 

Katjuha
Apakšžoklis lb pusē sāp.
06.10.2014 12:59
Sveicināti!
Nāku te pēc padoma..
Lieta tāda,ka man jau kādu gadu sāp apakšžoklis (vairāk) un reizēm visa labā sejas daļa, ieskaitot galvu :( Bet sāpes parādās vairāk aukstajos mēnešos, vasarā biju pavisam aizmirsusi,kas ir sāpes. Aizgāju pie ģim.ārsta, šis mani nosūta pie neirologa,kas vnk pagrozīja manu galvu un teica, - trijzaru nervs apsaldēts, izrakstīja man gabagammu. Padzēru to nedēļu, sāpes it kā mazinājās. nedēļu bija miers... bet pēc tam atkal atgriezās Izgāju CT galvai, tur viss ok, bet sāpes apakšžoklī ir tāpat. Apnika dzert pretsāpju zāles un smērēt smēres..
Gribēju jautāt, pie kā man griezties?? Lai mani normāli izmeklē un nozīmē īsto ārstēšanu.
Dzirdēju par stomatoloģijas klīniku Dzirciema ielā (laikam), tur var tikt pie īstās dg? Varbūt kāds var pateikt īsto adresi, lūdzu?
Re: Apakšžoklis lb pusē sāp.
06.10.2014 14:34
Jā, Dzirciema ielā ir Stomatoloģijas INSTITŪTS, kur var saņemt sejas, mutes un žokļu ķirurga konsultāciju. Ja iesi, tad es ieteiktu sejas, mutes un žokļu ķirurģi, RSU docenti Marinu Sevastjanovu. Es ar viņu runāju stundu un 40 minūtes- iztaustīja, izklapēja, visu ko pārbaudīja un paskaidroja, ja es ko paprasīju.Vai Stom.Inst. var tikt pie īstās dg- to te neviens "pa vadiem" nepateiks, jo Tavs apraksts atbilst 101 diagnozei.
Iespējams, ka Tavam neirologam bija taisnība- tiešām ir apsaldēts trijzaru nervs? Varbūt, aizstaigā pie vēl viena neirologa un mierīgi visu izrunā, pajautā, ja šim ārstam netici?

CT galvai var redzēt tikai cietos audus- t.i., kaulus, zobus- tie Tev esot kārtībā. Mīkstos audus (muskuļus, nervus, u.c.) un cietos audus reizē apskata magnētiskajā rezonansē. Uz MR nosūtīt var tikai ārsts speciālists- nevis ģimenes ārsts. Ja uz rezonansi iet "par valsts naudu", tad kvotas šogad jau ir izsmeltas- rindā ir 3- 4 mēneši jāgaida. Ja maksā pats, MR maksā ap 100Eur.

P.S. Gabagammas instrukcijā ir rakstīts, ka zāles jāturpina dzert tik ilgi, cik to ir noteicis ārsts. Tad kāpēc pārtrauci dzert?
Katjuha
Re: Apakšžoklis lb pusē sāp.
06.10.2014 17:51
kachenit!
Pārtraucu dzert, jo ārsts man bija teicis padzert 10 dienas un viss. Tam būtu jāpalīdz, bet te tev nu bija, nelīdzēja neko ilgi...

Skaidrs. Tad zvanīšu uz to institūtu (ja pareizi netā atradu, tad tā ir RSU iestāde,ja? ) Dzirciema ielā 20? Cik tāda konsultācija maksā??
Es mēģināju pieteikties uz MR, kā teici, uz valsts apmaksāto un jā, jāgaida līdz janvārim :D nu murgs. Prasīju, bet cik maksās MR, ja iešu par savu naudu (par maksu) teica uz 200 eiro!!! nu stulbums!

Tad nu jāmeklē cits neirologs un jājautā, lai sūta mani uz MR! Nav ko gaidīt, gribu bez sāpēm dzīvot...
Re: Apakšžoklis lb pusē sāp.
07.10.2014 09:51
Prasi googlei pēc Stomatoloģijas institūta- tur pārējo infu atradīsi. Man konsultācija maksāja 14.50 EUR, plus 3EUR par izmantotajiem materiāliem.
Magnētisko rezonansi Rīgā taisa kādās 6-8 vietās. Cena var atšķirties atkarībā no aparāta jaudas, ko mēra teslās. Jo vairāk teslu, jo labāks bilduks sanāks. Rīgā ir 0.3- 1.5- 3.0 T aparāti, pasaulē tagad ir arī 7T. Diamedā ir 1.5T un man prasīja 109EUR "par galvu".
Re: Apakšžoklis lb pusē sāp.
07.10.2014 09:56
Tu laikam uz to tikko nopirkto 3T rezonanses aparātu, kas Duntes ielā, klīnikā ORTO atrodas, gribēji tikt, ka tik dārgi paprasīja?
Re: Apakšžoklis lb pusē sāp.
07.10.2014 11:04
Paklau, Katjuha! Iegūglē NEIRAĻĢIJA un TRIJZARU NERVA NEIRAĻĢIJA- palasi simptomus un sapratīsi, vai Tavam neirologam bija taisnība? Moš, Tev to sejas ķirurgu nemaz nevajag?
Katjuha
Re: Apakšžoklis lb pusē sāp.
07.10.2014 20:48
kachenit! Es jau esmu visu googli izgooglējusi :D Nopietni. Viss atbilst 3zaru nerva neiralģijai, izņemot jušanas traucējumus, - to vnk nav!! Bet sejas lb puse sāp nezvērā :@ īpaši aukstajos mēnešos. Bet uztraukums sākās pirms kādas nedēļas, kad mutē, apakšžoklī, iekšpusē, parādījās kkāds bumbulītis, paciets, jūtīgs. Bet tas noteikti nav strutu bumbulis. Tāpēc gribu uztaisīt MR žoklim, vai gūt konsultāciju, lai zinātu,kas tas ir... Varbūt tas ir iemesls manām sāpēm sejā?? Kaut gan.. tā bumbuļa nebija pirms tam, bet seja sāp jau vairāk kā gadu.. :(
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 1 pieskaita 21?
Ziņa: