I- CAT ?

Aizsāka kachenite 

I- CAT ?
17.09.2014 01:17
I- CAT - kas tas pa aparātu ir?

ĢĀ jau 5gadus nesaprot, kas man par problēmu- sākumā teica, ka esot caurs zobs- lai es salabojot to! Bet nosūtīja arī uz CT galvai.
Divi zobārsti "parastie" arī nesaprata, kas vainas (bet tomēr "nogalināja" man divus zobus!)
LORs paskatījās CT galvai- esot tur cista, bet arī saka, ka mana ķeza īsti nav viņa darba lauks. Nosūtīja mani uz SI pie konkrētas dakteres.

Tad nu beidzot nokļuvu pie sejas un žokļu ķirurga Dzirciema ielā.
Mēs runājām 1stundu un 40 minūtes- esmu patīkami pārsteigta par šo pieredzi! Daktere klapēja pa zobiem, taustīja vaigu, uztaisīja panorāmas rentgenu, skaidroja RTG, atkal taustīja, spaidīja un pētīja... Teica, ka vajagot uztaisīt arī I- CAT, bet tas pašlaik esot saplīsis. Ieteica man, ko es varu darīt jau tagad. Vizīte man izmaksāja tikai 17.50 Eur! Es esot sarežģits gadījums, doka teica kasierei.
Man pašai šķiet, ka problēma ir sekas 10-15 dūres sitieniem pa seju, bet redzēs ko nākamnedēļ teiks "gudrais Kaķis".?

Un kas tas ir par "gudro kaķi": I- CAT? Vai tas ir gudrs rentgens? Tur tikai cietie audi, jeb mīkstie tiek pētīti?
Re: I- CAT ?
19.09.2014 13:19
iCAT esot datortomogrāfija, kur redzot arī mīksto audu stāvokli (dakteri, lūdzu labojiet, ja kļūdos).

Par tavu vainu - nevarēšu iepriecināt. Iegooglē "TMJ", ja lasi angliski. Sitieni pa seju var izraisīt žokļa locītavas disfunkciju.
Kā man pateikuši labākie doki Institūtā - Latvijā neviens speciālists šajā jomā neesot. Varbūt operāciju... bet noteikti NE Latvijā, šeit tādas nemākot taisīt.

Varu ieteikt osteopātu (no Maskavas), varu ieteikt dažus speciālistus, ar ko konsultējos. Bet, protams, iCAT tāpat būs nepieciešams, lai izslēgtu visu pārējo.

Vai SI biji pie dr.Sevastjanovas?
Un kādi ir tavi simptomi?



Edited 1 time(s). Last edit at 19.09.2014 13:23 by Aruba.
Re: I- CAT ?
19.09.2014 21:10
Paldies, Aruba, par atbildi!
Jā biju pie RSU docentes Sevastjanovas (Kā Tu uzminēji??) - LORs mani nosūtīja tieši pie viņas.
Nē, tas nav TMJ, jo man nesāp mandibula un žokļi virinās normāli :)

Man ir problēmas ar maxilla jeb aukšžokli, sāpīgi smaidīt "līdz ausīm", nepatīkami, brīžiem pat sāpīgi uzkost uz 2 aukšzobiem. Ja tomēr ar tiem 2 zobiem ēdu, var būt tā, ka pēc kāda laika zobiem nevarēs pat ar mēli pieskarties- no katra pieskāriena sāp! Tas nekas, ka tiem zobiem jau pirms 4-5 gadiem ir izņemti nervi. Gadās, vaigs tā piepamst, ka viens mutes kaktiņš ir zemāk par otru.
Brīžiem tam pievienojas vēl visādas "figņas", kuras te negribu pārskaitīt. Lai būtu interesantāk- taisni tajā apvidū deguna dobumā esot neliela cista un tieši to rajonu man kaimiņš visvairāk sasita.

Lieliskais I-kaķis Stom. institūtā vēl neesot sataisīts. 22.sept. man beigsies veselības polise.

Pirmdien no rīta skriešu uztaisīt magnētisko rezonansi. To man ieteica mana zobārste. Ķeza: izrādās, ģim.ārsts uz MR nevar nosūtīt! To varot tikai ārsts speciālists. Domā nu, kur dabūt ārsta- speciālista nosūtījumu uz rezonansi, ja nosūtījumā pēdējais datums var būt 22.09.2014.! Ja nav nosūtījuma, apdrošonātāji par MR nemaksās.
Tāpat domāju, kā MR, sejas un žokļu ķirurgu, un panorāmas zobu rentgenu noformēt apdrošinātājam, ja manā polisē nav iekļauta programma "Zobārstniecība"? It kā jau tā bija "Ārsta- speciālista konsultācija", bet, iekš SI!
Neraža: man nav arī dr. Sevastjanovas tel. numura. Varbūt, nemaz nevajag man to rezonansi par 109 Eur un pietiks ar i-CAT par "mazām" 40 naudiņām?

P.S. Lielos vilcienos zinu, kāda ir atšķirība starp RTG, Dat.Tomogr. un Magn.rezonansi, bt ar i- CAT gan vēl neesmu pazīstama.

Laikam būs jāpalūdz, lai pazīstami med.studenti piegādā man kād' grāmatu par sejas un žokļu anatomiju. Pēc sarunas ar dr. Sevastjanovu man ir dažas idejas, kas jāpārbauda.



Edited 1 time(s). Last edit at 19.09.2014 21:12 by kachenite.
Re: I- CAT ?
19.09.2014 21:20
Varbūt, kāds zina paskaidrot, kas man labāks: i- CAT ( pēc būtības-tas ir gudrs 3D rentgens) vai MR?

Kur dabūt dr. Marijas Sevastjanovas tel. nr.?



Edited 1 time(s). Last edit at 19.09.2014 22:03 by kachenite.
Re: I- CAT ?
20.09.2014 09:23
Kā uzminēju par dr. Sevastjanovu - mani simptomi ir ļoti līdzīgi tavējiem, un arī tiku pie viņas nosūtīta :) Tiesa, nevaru teikt, ka ar dižiem panākumiem.
Arī man visi simptomi ir augšžoklī, vienā sejas pusē. T.sk. arī nereti nejūtīga seja, savilkti muskuļi vienā pusē (domāju, ka tas piepampums ir nevis tūska, bet pārstrādājušies muskuļi, varbūt tev ir citādāk). Nereti aizkrīt auss, sliktāka dzirde vienā pusē. Pati locītava un apakšžoklis man 99% laika netraucē.

Pagaidām labākais, ko apmeklējot ap 30 speciālistiem 3 gadu laikā esmu atradusi, ir nepareizs sakodiens, pirmie kontakti tikai vienā žokļa pusē, tas tiek risināts ar koriģējošu kapi un, potenciāli, kad simptomi pazūd, stāvokli nostiprina ar ortodontiju un/vai protezēšanu.

Bet tas ir, kā jau minēju, kad viss cits ir izslēgts ar i-Cat un scintigrāfiju. Ja tev ir luste un brīvi līdzekļi, www.stomat.lv piedāvā K7 metodi, kur sakodienu, žokļa kustības analizē "pa naučnomu". Biju uz konsultāciju, bet līdz galam nepalika sajūta, ka tas ir īstais risinājums.
Novēlu tev atrast savu risinājumu!
Re: I- CAT ?
20.09.2014 10:49
30 ārsti 3 gados?! Tu gan laid! Kur Tu šādu kaiti dabūji?
Pirms man sasita seju, man ar sakodienu problēmu nebija. Tagad visvairāk traucē tas, ka uz vienas puses nevar normāli paēst- dēļ 2 jūtīgiem zobiem. Brīžiem vaigs sāp un tad man jāuztraucas par to,ka es nezinu, "kas man tur ir"? Cistas dēļ esmu kandidātos uz "randiņu ar skalpeli", bet tas tagad nešķiet īstais risinājums. Zinu, ka operācija- pat visvieglākā, ir ļoti nepatīkams "akšens". Man nav vēlmes, lai nākošās 3 dienās pēc operācijas man no nāss velk ārā 2metrus garu marli. (Tā viņi mēdz darīt pēc deguna dobumu operācijām).
Kas Tevi aizsūtīja pie Sevastjanovas?
Re: I- CAT ?
20.09.2014 16:02
30 speciālisti, tas ir ieskaitot osteopātiju, fizioterapiju, adatu terapiju, utt :)
Pie dr. Sevastjanovas nosūtīja zobārste, pie kuras toreiz biju konsultēties. Sevastjanova sūtīja uz scintigrāfiju, kā arī ieteica D vitamīnu+Omega3.

Kad būsi uztaisījusi izmeklējumus, vari pakonsultēties pie prof.Jākobsones (arī Institūtā), viņa darbojas kopā ar osteopātiem, kas tver šādus jautājumus "plašāk". Jebkurā gadījumā, lēts prieks tas viss nebūs.

Par iemesliem, es savu naudu liktu uz skoliozi, attiecīgi, viss skelets ir šķībs, arī žokļi. Kā man skaidroja dakteri, kādu laiku organisms spēj asimetriju kompensēt, bet viss līdz laikam.
Ja tev ir bijuši sitieni pa seju, es (nemediķis) teiktu, ka "izsist sistēmu no ierindas" ir diezgan elementāri :(

Atkal, dakteri - lūdzu labojiet, ja kļūdos :)



Edited 1 time(s). Last edit at 20.09.2014 16:05 by Aruba.
Re: I- CAT ?
20.09.2014 17:14
Ko Tu pati domā iesākt? Vai atradi risinājumu?
Re: I- CAT ?
20.09.2014 19:13
Pagaidām koriģējošā kape (kāda 5. pēc skaita), redzu progresu,laikam beidzot būs īstā. Ar laiku būs protezēšana vai ortodontija.
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 6 pieskaita 23?
Ziņa: