mācīties zobārstniecību

Aizsāka zobārsts 

Sveiki!

Ir doma, mācīties un vēlāk strādāt par zobārstu, tāpēc, šajā sakarā ir daži jautājumi, uz kuriem atbildes man nav izdevies atrast un vēl kāds varētu padalīties ar pieredzi.
1. Tiem, kuri ir mācījušies zobārstniecību RSU, vai varētu, lūdzu, pastāstīt, kā notiek mācīšanās (diezgan sīki, cik smagi, kas ir ļoti svarīgi, vai daudzi iztur mācīties utt)
2. Vai tiešām ir tikai 25 budžeta vietas un nav maksas vietu?
3. Piemēram, es tieku budžetā, mācos pirmo semestru viss iet labi, bet 2. semestrī jau knapi varu pavilkt, kas ar mani notiks - t.i. vai viņi var mani izmest no RSU, vai ko viņi dara, tad, kad kāds vairs nemācās un līmenis iet uz leju? Met ārā, vai saka, lai paliktu ir jāmaksā... vai kaut kas tāds? Ceru, ka jautājums ir skaidrs.
4. Vai tā ir: Jāmācās 5gadi + 2 gadi nostrādāt un tikai tad var privātpraksi? Visvairāk mani interesē cik ilgi jāmācās, 5 gadi, vai ne?
5. Ja, piemēram, ir konkurss (jāizvēlās 25, kuri tiks budžetā) un paliek 1 brīva vieta, piemēram, viņi izvēlas mani un kādu citu cilvēku, tātad jautājums ir: pēc kādiem kritērijiem viņi izvēlēsies starp cilvēku X un cilvēku Y? (Neņemot vērā eksāmena rezultātus) Kas ir tie galvenie faktori?
6. Vai ir kāda iespēja tikt, ja eksāmeni nav uz A līmeņiem (ķīmija un bioloģija)?
7. Un vēl, eju pieteikties uz tām 25 budžeta vietām, mani, piemēram, diemžēl neizvēl, cik liela iespēja, ka nākamgad mani izvēlēsies? Tā var būt, ka arī nākamgad mani neizvēlas?
Re: mācīties zobārstniecību
02.03.2014 19:01
ir maksas vietas, bet ļoti dārgas. jāmācās 5g.

__________________
dr.puce@gmail.com
esnekas
Re: mācīties zobārstniecību
15.03.2014 00:34
2. ar pagājušo gadu latviešu plūsmā vairs nepiedāvā maksas vietas. Protams, kā alternatīva pastāv mācīties ārzemju plūsmā un piķot 9K gadā.
3. tātad par mācīšanos, rsu notiek tādas lietas kā kolokviji (pārbaudes darbi par katru tēmu bla bla bla katrā priekšmetā utml.), ja nenoliec kolokviju ar 3. reizi tad, jā, Tevi IZmet ārā, atskaita. Pats labprātīgi gribēsi iesniegumu uzrakstīt. Ja nenoliec, izstājies, tad atjaunojies pēc gada, samaksājot par nenoliktā priekšmeta kredītpunktiem un liec atkal. 1kpts maksā 90ls.
4. jāmācās 5 gadi.
5-6. pretendentus sākotnēji izvēlas pēc OSPP testa un CE. pa priekšu iet ospp tests, CE ķīmijā un biol. un ja izšķiras rezultāts eng. valoda un lv. valoda galējā variantā. Iesaku labāk dabūt A līmeni. Bet šobrīd līmeņi vairs nav, bet procenti, tad labāk 90-100% :D ar A līmeņiem tiksi ar B vari vairs cerēt ar C pat nemēģini :D
7. visu nosaka konkurss. protams, Tu vari arī netikt iekšā NEKAD, ja ir sūdīgi CE.
8. Vēl ir opcija stāties LU uz zobārstiem, ar šo gadu arī viņiem būs sava zobārstniecības fakultāte, hell yeah baby!
9. man neizdevās tikt uz zobārstiem, es vairs arī nealkstu, ja no manis pieprasa CE tikai uz A. :D smadzenes galīgi tā var sap***. LAI VEICAS!
Re: mācīties zobārstniecību
19.03.2014 08:11
Interesanti gan... kur tad LU mācīs savus zobārstus?

__________________
dr.puce@gmail.com
Esnekas, liels paldies par smalko izklāstu. Ķīmija uz A līmeni + Bioloģija uz A :D Man laikam arī nespīd, bet būs jācenšās .
esnekas
Re: mācīties zobārstniecību
11.05.2014 00:36
puce, savā jaunajā tikko atvērtajā klīnikā Raiņa Bulvārī galv. ēkā
Re: mācīties zobārstniecību
12.05.2014 09:19
Skaidrs...

__________________
dr.puce@gmail.com
Laba diena ;) Vai varat, lūdzu, apgaismot, ko sevī ietver šis OSPP tests?
Zance, pilnīgi elementārus jautājumus par medicīnu, dzīvi :D
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 10 pieskaita 7?
Ziņa: