Gudrības zoba izoperēšana

Aizsāka Mangoo 

kacina
Re: Gudrības zoba izoperēšana
22.03.2013 10:58
Vakar Izopereja 2 gubribas zobus Stomatologijas instituta.Apaksa viena puse un otra puse.Problema bija tada,ka vinus nemaz nevareja redzet,tikai kak uztaisija rentgenu tad pamanija.Ieauga kaula un vajadzeja griezt.Gaidiju operaciju kadu menesi jo uzreiz nevareju sanemties bija bail.Aizbraucu uz konsultaciju visu man izstastija kas un ka bus.Katru dienu inerneta mekleju ingormaciju jo bija bail no sapem(draudzenei izopereja vienu zobu un vinai vakara sakas nenormalas sapes,visu nakti raudaja kaut ari dzera antibiotikas ko izrakstija vinai)Tatad vakar aizbraucu mani loti laipni sagidija velreiz izstastija ko daris,bet bailes nepazuda jo domaju par sapem kas bus prieksa.Ieveda mani operacijas zale,masinas loti laipnas un uz visiem jautajumiem atbildeja.Tatad sasmereja lupas,ielaida vena nomierinosas zales(sedacija,maksa 35ls bet iesaku visiem kam bailes,jo tiesam tas palidz bailes pazud un tev vienalga ko ar tevim dara),katra sana daktere ielaida anesteziju vel un tad es pat nepamaniju ka viss sakas.Man likas ka taisija to visu kadas 10min izradas stundu.Tad kad viss bija pabeigts,tads dullums bija galva neko nesapratu kas notiek,tad masinas mani pavadija lidz gultaiun tur guleju kadas 20 min kamer izgaja dullums,un tad ar draugu devos majas.Braucam majas domaju,ka viss tik saksies vakara.Atbraucu majas kados 13.00, 17.00 izdzeru tas antibiotikas kuras man izrakstija,kautgan nekas vel nesapeja,tureju pie katra vaiga ledu.Gaidu kas bus velak,bet sapes nekadas nebija un tempet.,ari nebija.Daktere man teica,ka citiem vispar nesap pec tam un laikam biju taja skaita.Sorit piecelos nekadas sapes nav ,vienigais pampums neliels,bet iedzeru zales,pieliku ledu.Opereja mani Natalija Grasmane,paldies vinai.Bija ari bail jo vinu neviens te nepiemineja,tapec nezinaju kadas atsauksmes par vinu,bet tagad varu teikt to visu labako.samaksaju par operaciju 165 un par sedaciju(vena zales) 35ls.
Re: Gudrības zoba izoperēšana
22.03.2013 11:17
pieminēja gan :)

__________________
dr.puce@gmail.com
Man arī divus horizontāli augošos zobus ņēma ārā Dr.Sēja. Pirmajā reizē (pagājšvasar) vispār neko nejutu, pati raušana bija kādu pusminūti. Visilgāko laiku aizņēma šūšana :D un tā arī bija vienīgā nepatīkamā sajūta toreiz (šoreiz atkal šūšana bija pavisam ātra un arī to nemaz nejutu). +neforši bija, kad urba to kaulu, tad nepatīkami bija elpot iekšā tos putekļus, tāpēc otrajā raušanas reizē (pirms pusotras nedēļas) biju gudrāka un aizturēju elpu, kamēr viņš urba :D pirmajā reizē arī atveseļošanās bija ļoti viegla, nekas nesāpēja, vienīgi otrajā vai trešajā naktī bija tāda sajūta, ka jūtu to zobu. Bet es dzēru pretsāpju aponil 2x dienā kādas divas dienas vēl pēc operācijas dienas. šoreiz izdomāju, ka nekādas zāles negribu dzert (tā jau jādzer tās antibiotikas danicil 5 dienas +claritine 3dienas (pret tūsku), iedzēru tikai pēc operācijas uzreiz vienu ripu pretsāpju aponil un tad pirms miega. Laikam arī tāpēc šoreiz vēl vairākas dienas pēc operācijas tas zobs "īdēja". Bet iespējams tas bija tāpēc, ka šoreiz grūtāk ar to raušanu gāja - kādu minūti mocījās (es jutu tādu nepatīkamu spiedienu uz citiem zobiem tajā pusē, kad viņš mēģināja vilkt, bet ārā nenāca :( ) un tad urba vēl dziļāk, lai varētu izraut. Toties šoreiz es pēc operācijas divas naktis uzliku uz labās plaukstas vidu (vīriešiem jāliek uz kreisās plaukstas) kumelītes (jāpielīmē ar plāksteri) un pampums nebija gandrīz vispār. Pagājušoreiz gan kādas dienas 4 pampums saglabājās.
Kopumā vislielākās neērtības ir ar to, ka pirmo nedēļu ir ļoti slikti ar zobu tīrīšanu tajā pusē. visus zobus nevar iztīrīt, citādāk var aizskart jēlo vietu. To, ka pirmajā dienā var ēst tikai putru vai jogurtu, to var pārdzīvot, ja labi noskaņojas :) otrajā dienā arī neko tādu pārāk cietu neieēdīsi.vienkārši nemaz nevajag mēģināt to muti plest vaļā, lai dzīst... pēdējie diegi tieši pēc mēneša iznāca laukā.
Galvenais, manuprāt, ir to lietu izdarīt laicīgi, kamēr nav sastrutojis, jo tad tiešām anestēzija var neiedarboties un kādas tik vēl nav tās nedienas :(
+meitenes var laicīgi saplānot, kad to darīt, jo man konsultācijā dakteriene teica, ka nevar taisīt laikā, kad ir mēnešreizes un vēl nedēļu pēc tam. Bet, ja sastrutos, tad to neviens neparedzēs, kad tas iekritīs :( :( un, jā, divas dienas pirms operācijas jāsāk dzert tās antibiotikas 3x dienā (danacil man izrakstīja) un tad jau viss kārtībā.

Galvenais nenobīties, jo NAV tik traki. Es pati arī biju nenormāli sabijusies, atliku to pasākumu uz veselu gadu, jo biju šeit internetā salasījusies briesmu stāstus. Tā nav, es pat biju šokā, ka viss tik iiziii piizii :) jo operācija ir ātra (vislielākais laiks ir, kamēr iedarbojas anestēzijja un pēc tam, kad viss jau pabeigts un ir 10min jātur ledus klāt) un bez sāpēm. Vienīgais, ko varu ieteikt ir pašam uzprasīt, tos visus ierobežojumus kārtīgi, ko var un ko nevar darīt, jo uz to tās māsiņas baigi čaklās nav :) (nu vismaz manā gadījumā nebija :) ) ++izdarīt to visu pirms operācijas, kad vēl var parunāt, jo pēc tam ar to tamponu mutē nekāda baigā runāšana nav :D un, jā, tagad tas prieks maksāja 98eur.
Re: Gudrības zoba izoperēšana
26.02.2014 09:10
Jā, dr.Sēja ir talantīgs ķirurgs ar vieglām rokām :)

__________________
dr.puce@gmail.com
Labvakar!
Man izrāva,piepalīdzot ar urbšanu pēdējo zobu apakšžoklī, ņēma talkā arī urbi. Tagad jau trešā diena,bet sāpes nerimst,dzeru ibustaru, šķiet,ka iekaisuši limfmezgli, Dzeru pa vienam Doxylan dienā,šodien ceturtā tablete. Vai es varu pievienot citas antibiotikas, man ir mājās Hiconcil,esmu laukos,nezinu,ko iesākt.
Re: Gudrības zoba izoperēšana
03.05.2014 11:33
Mute veras vaļā normāli, vaigs nav sapampis?

__________________
dr.puce@gmail.com
shpidrillka
Re: Gudrības zoba izoperēšana
19.05.2014 20:45
Nesen man izņēma gudrības zobu, kurš auga apgāzies uz sāna. Devos vizītē pie dr. E. Sējāna uz Stomatoloģijas institūtu (3. stāvā). Sākumā sanāca aizķerties pa stāviem, kamēr nokārto grāmatiņu. Par apkalpošanu pirms procedūras varu tikai paslavēt medmāsas/asistentes. Arī par pašu ārstu varu tikai priecāties - gaidīja kamēr zāles iedarbosies un tad ātri un viegli izņēma zobu. Šobrīd ir pagājušas 3 dienas - ir vēl pampums, pluss zilums uz vaiga. Ēst gan varēju uzreiz, bet negribējās. Izrakstīja antibiotikas un pretsāpju zāles, kuras regulāri lietoju. Šodien radās komplikācija lietojot antibiotikas - caureja. Sajūta, ka brīžiem maza temperatūra.
Pele-mele
Re: Gudrības zoba izoperēšana
16.12.2014 16:58
Man izopereja abus apaksejos pagajusonedel. Vispareja narkozee. Par laimi nav pampums. bet ceturtajaa diena sapes paliek lielakas un pretsapju lidzekli vairs nevelk - dzeru 400ibuprofenu +1000paracetamolu 3reiz diena, bet sis kokteilis lidz apmeram 4 stundas. Lidz nakamajai devai ir mazliet japamocas. Skaloju ar salsudeni un Corsodyl. Antibiotikas neizrakstija. Nezinu vai uztraukties, ja sapes pieaug..vai tomer nogaidit. Man liekas iesu pie zobarsta rit un prasisu antibiotikas.
Re: Gudrības zoba izoperēšana
19.12.2014 09:48
Ja sāpes pieaug, iespējams, ir sācies alveolīts, vajadzētu aiziet pie doka

__________________
dr.puce@gmail.com
Re: Gudrības zoba izoperēšana
12.02.2015 21:19
Dr Edgars Sēja pats forsaakais un iejūtīgākais dakteris kuru varu ieteikt!!!
...ari man gudribas zobs sāka radit problemas,kurš piedevam bija ar likam saknem,parbijusies biju,bet ieejot kabineta šis dakters vien jau mieru iedvešs!aizsutija uz rentgenu,biju pasutijusi sedāciju ar kuras palidzibu man bija tads mierigs un miegains noskanojums kad par zobu pat vairs nedomaju:)tad dakters tiešam 3x pajautaja vai nejutu,vai nesap un tikai tad kko sak darit!patik kad vins darija visu atri...sadalija,tad izrava ,aizšuva,nepaspeju atjegties no ta visa kad jau viss!pec tam drusku vajadzeja atgulties uz minutem lai varu doties majas:)IESAKU ŠO SUPERIGO DAKTERI !un ari par SI varu teikt tikai to labako!!!driz jadodas raut vel 2 gudribas zobi un tikai pie šī daktera!
Gandy
Re: Gudrības zoba izoperēšana
11.06.2015 21:51
Hey! :)
Man pirms 2,5h izoperēja to nelaimīgo gudrības zobu SI, dr. Sēja.
Pirms operācijas, ieved palātā kur iedod operācijai paredzētas drēbes.
Iedeva arī antibiotikas un pretsāpju tabletīti.
Neko,sēdēju un asarainām acīm gaidīju savu kārtu.
Pienāca laiks operācijai, ieacināja palātā, bija jāguļ uz operāciju galda.
Centos nomierināties domājot par saulaino laiku.
Māsiņa jauka,atbildēja uz maniem jaut :)
Pati operācija ilga labi ja 15 min (vai nedaudz mazak), zobs (apakšējais) nebija līdz galam izšķīlies,nācās griezt smaganu un nedaudz kalt kaulu, beigās zobu sadalīja un izņēma. Nesāpēja (anastēzijas sprices arī nesāpēja), vien bija tāda kā "sāpe" no ķirurga spiediena. Es, kā paniski bailīga meitene, kura mājās pirms tam vēl 3x paraudāja un arī kabinetā sēdēja trīcēdama un šņukstēdama, varu apgalvot, nekā drausmīg tur nav.
Šobrīd sēžu un gaidu,kad beidzot sākšu just labo sejas pusi un gaidu, kas tad būs ar tām sāpēc pēc operācijas, par kurām visi runā.
Ieteikums - tā kā pēc manis uzreiz bija cita paciente,neviens man laiku īpaši neveltīja un nestāstīja kā,cik ilgi lietot zāles (izraksta pret sapem un antibiotikas), cik ilgi varētu būt piepampis, kā labāk ārstēt,kad ēst un dzert utt...
Acīmredzot uz sajūtām :D
Slimības lapa - 7 dienas.
OK, gaidam, skatamies kā būs rītdien :)
Gandy
Re: Gudrības zoba izoperēšana
11.06.2015 22:00
Ak jā, summa ko samaksāju bija 87 EUR, bet man ar;i ir ERGO apdrošināšana, kā rezultātā samaksāju vin 41 EUR :)
Tīri ok...plus vēl 13 EUR par Ketanov pretsāpju zālēm un Amoksiklav antibiotikām. Aptiekāre ieteica tabletītes kuņģa mikrofloras pasargāšanai (vai atjaunošanai vai kkam tml)..kopā par visu šo=54 EUR, bez apdrošināšanas apaļš 100 sanāk.
Re: Gudrības zoba izoperēšana
13.06.2015 18:14
Gandy, lai Tev veicas! :)

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
11Maris
Re: Gudrības zoba izoperēšana
22.09.2016 09:18
Runcene Rakstīja:
-------------------------------------------------------
> Pilnīgi piekrītu ku!...
>
> ar attieksmi ne viss ir pateikts. valsts
> medicīnā vispār nevajag/nevar gaidīt nekādu
> īpašo attieksmi. svarīgi ir, lai ārsts to labi
> prot tehniski. bet savukārt, lai prastu labi
> tehniski, tad konkrētā lieta ir jādara katru
> dienu vai vismaz gana bieži, bet
> privātklīnikās to veic tikai laiku pa laikam.
> resp. gudrības zoba operēšana prasa nopietnu
> specializāciju.
>
> labāk nevelc viss garumā, a to arī varēsi
> rakstīt, kā Tev iekaisušu zobu "sačakarēja".


Varu padalities sava pieredzē par gudrības zoba raušanu. Man 2011. gadā bija viens izaudzis zobs jau ārā un it ka normals bija, bet tas traucēja smaganam un pampums radās. Neizturamas sapes, 2 dienas iztureju bez pretsapju tabletem, tad braucu pie zobarsta parasta, tas man teica ka man ir gudribas zobs izskilies, bet var tikai plombes likt un neko citu .Respektīvi ja es gribu visu pie normāla speciālista, tad RSU Stomatoloģijas institūts būs īstais. Nu ko, saņēmos un devos uz turieni ar pietiktu vizīti, izrādās - Dr. Sēja. Viņš ātri nosūtīja mani uz rentgenu, ja pareizi atceros, tad pēc rentgena atpakaļ tajā pašā dienā izrāva knikt un viss. Kad pārrados mājās un vietējā anestēzija beidzās ap to vietu, tad es sajutu sapes nežēlīgas. Gribeju pēc iespējas ātrāk atslēgties. Bet palietotojot antibiotikas un pretsāpju līdzekli, ko man izrakstīja dakteris viss noritēja labi, protams, man visa nedēļas nogale bija slikta, jo toreiz piektdien to man rāva laukā, bet pirmdien ar zālēm gāju uz darbu, tādu slimības lapu vispār nebiju iedomājies ņemt, jo biju uztraucies par visu procesu, kā jau pirmo reizi.

Nu tā, bet ar to viss nebeidzās, kad bija rentgens uztaisīts Sēja man norādīja uz otro zobu, kas aug smaganās iekšā un perpendikulāri blakus esošajam zobam, redzot to bildi, cik dziļi smaganā un kaulā tas ir es nobijos, teicu, ka man nekas nesāp un nejūtu. Neko viņš man toreiz neuzspieda.

Un tagad, 2016. gada vasaras sākumā un beigās es jūtu, ka man sak sāpēt apakšējais žoklis, visi zobi tādi jutigi un tramīgi. Saprotu, ka ir pienācis laiks rīkoties, ja nav vel par velu. Prasīju kolēģiem, kuriem rāva zobus - ieteica man iet turpat.

Mēneša laikā tiku pie daktera uz vizīti, uztaisīja uzreiz tuprat stāvu zemāk rentgenu un atpakaļ uz trešo stāvu biju pie daktera. Un redz, tas gudrības zobs jau piespiedies pie mana zoba saknes un spiež visu apakšējo zobu rindu.. Saņēmos un piekritu visam ko ieteica. Pēc 2 nedēļām tiku uz operāciju, bija bailes no nezināmā lielas, jā. Jo šis zobs bija smaganās, un pie tam kaulā dziļi un ar cistu apkārt, kas nav bieži sastopams pēc daktera teiktā, bet tas viņam nesagādās problēmas. Līdz ar to profesionālis te ir nepieciešams.
Tātad ierados no rīta, gaidīju nedaudz rindā, izsauca, velreiz pārrunājam ar dakteri, šoreiz arī parādīju savu veco rentgenu, lai apskatās kā bija toreiz ar jauno salīdzinot un pēc tam aizveda mani māsiņa uz operāciju palātu. Prasīju sedāciju, lai neko nejustu, it kā biju nomodā, bet pēc tās ievades nesapratu, viss bija vienaldzīgs, bet tas bija tieši tas, kas vajadzīgs nervu nomierināšanai lai es operācijas laikā neuztrauktos vai par kaut ko domātu. visu seju aizklāja, izņemot muti un degunu, un tad dakteris darbojās, māsiņa atsūca asinis, grieza, kaut ko urba, kaut ko zāģēja, es neko nesapratu, bet 3x reizes kaut ko vilka lauka, laikam zobu pārzāģēja. Kad jutu auklu šujot, sapratu, ka viss ir beidzies, un tas ir labi. Viss kopsummā no ienākšanas operācijas palātā man paņema apmeram kādu stundu.
Pēc tam aizveda mani uz blakus palātu atgulties un atgūties ar ledu pie sejas. Ļoti profesionāli cilvēki, prasīja ik pa laikam vai viss ir kārtībā, palīdzēja atgūties un saprast kas notiek apkārt un tālāk jādara. Dakterim zelta rokas, labi. neslavēšu par ātru, bet tiešām sajūta bija, ka esmu pareizā vietā pie zinošiem cilvekiem, kas nebaidās šādas sarežģītas lietas veikt. Inventārs, manuprāt, bija labs, nekādu padomju tehniku nekur redzet nevarēja, viss sterils un pēc standartiem šāda veida operācijām no manas, ka pacienta puses izskatījās. Paralēli pieslēdza pirkstam spiediena un pulsa monitoringu, kamēr veica operāciju.

Es uzskatu, ka visu paveica profesionāli un kārtīgi esošais personāls, jo šoreiz pat tās sāpes nav tik dzeļošas kā pirmajā reizē, lai gan te bija viss daudz sarežģītāk veicams.

Par narkozi, lika laikam vietējo ap to vietu (man šķiet ka šļircēja, bet nesapratu, jo sedācija bija sākumā), lai nesāpētu un to sedāciju. Vispārīgo īsti nevajadzēja, jo no tās ir grūti atgūties un dakterim taisnība bija par šo veidu. Nu tagad man ir divi izrauti. Apskatījām vēļ pārējos, tiem nekas speciāls mav vajadzīgs.
11Maris
Re: Gudrības zoba izoperēšana
22.09.2016 09:22
Un jā, sedācija 55 EUR + operācija virs 110 EUR.

Bet lai slaveta apdrošināšanas polise, kas nosedz operāciju bet par sedāciju būs kaut kāda daļa, iesniedzu čekus.
11Maris
Re: Gudrības zoba izoperēšana
22.09.2016 09:23
Apskatījos čekos - 116 EUR Operācija izmaksāja.
Elfa7
Re: Gudrības zoba izoperēšana
19.06.2017 23:44
Sveiki visiem nevienaldzīgiem pret šo tematu! Cik daudz mēs esam un cik daudz vēl būs. Pastastīšu arī es par savu pieredzi sakarā ar gudrības zobu raušānu ( varbut kādam nodēres) Man tika izrauti 2 gudrības zobi ar 2 gadu intervālu. Vispirms augšējais, un pavisam nesen apakšējais. To veicu parastās poliklinīkās zobārstniecības nodaļā. Izrava man tos zobus zobārsts-ķirurgs Sergejs Bespalovs (MEDICĪNAS CENTRS VALEO STIRNU 8). teikšu uzreiz, ka man nekad nav bijušas bailes par zobu ārstēšanu, taču daudzi radi un pazistami man sastastīja briesmu stāstus par gudrības zobu raušanu. Ta ka varat paši iedomāties cik ļoti nobijusies es biju. No ieplanotās procedūras es gaidīju pašu sliktāko un briesmīgāko (urbs kaulu, dalīs zobu, griezīs smaganu, šūs utt.), tācu manam bažām nebija lēmts piepildīties. Abas raušanas noritēja gludi un bez jebkādiem sarēžģījumiem. Tādiem ka uzpampums, zilums, sāpes utt. Vajag piebilst to ka es iztiku bez zilās lapas un antibiotikām. Nezinu kas bija par iemeslu. Parāk viegls gadījums vai arī dr. Bespalova agstākais professionalitātes līmenis. Viņa attieksme arī iepriecināja. Redzot manas bailes viņš mani iedrošināja būt pacietīgākai, visu laiku slavēja sakot ka esmu malacis un braši turos. Ta nu es tam visam nogāju cauri.Vēlos ieteikt šo ārstu visiem, kam ir nepieciešāma jebkuras sarežģījuma pakāpes raušana. VĒLOS PATEIKTIES ZOBĀRSTAM-ĶIRURGAM SERGEJAM BESPALOVAM PAR VIŅA AUGSTĀKU PROFESSIONĀLITĀTI, IEJUTĪGUMU UN SAPRATNI! PALDIES NO SIRDS!
Sveiki! Vai ir ok, ja pec gudribas zoba izrausanas sap blakus esosie zobi? Nav pampums, nav temp, to vietu vispar nejuutu,vareju normali est jau nakama diena, bet jau 4 dienas sap 2 blakus zobi. Dzeru ibumetinu. Cik ilgi? Varbut vini tai procesa satraumeti un taa ir ok,velak paaries? Vai tomer kads iekaisums un meklet arstu?
Re: Gudrības zoba izoperēšana
05.07.2017 23:12
Vajadzētu pāriet. Par iekaisumu liecina ne tikai sāpes, bet arī pampums, apsārtums, karstuma sajūta, var būt mutes atvēršanas grūtības.

__________________
dr.puce@gmail.com
4 dienas atpakaļ man izrāva/izoperēja labajā pusē apakšējo gudrības zobu. Gāju raut, kad zobiņam aktīvā sāpēšanas/augšanas fāze bija apstājusies vismaz divas nedēļas. Biju klīnikā "Sirowa" pie Dr. E.Sējas. Process aizņēma ap 20min, no kurām vismaz 10 min dakterim stāstīju, cik man ir bail, kas traucē utt.
Dr. Sēja solīja, ka vienīgais, kas šajā visā procesa sāpes būs šprice/narkoze, kas tā arī bija, sāpju līmenis: 0.5 no 10, es teiktu, ja ods iekostu smaganās, sāpētu vairāk. Pati raušana nesāpēja vispār, vienīgi emocionālo ļoti grūti bija saņemties un ļaut tur to zobu raut laukā. Ņemot vērā, ka no narkozes notirpa viss vaigs, bija grūti pietiekoši plati turēt vaļā muti. Izrautā zoba vietu aizšuva ar kaut kādu organisko diegu, kas pats sadalās.
Izrakstīja Ketanov pretsāpju zāles, kuras drošības labad izdzēru tikai pirmajā dienā. Un Amoxicillin antibiotikas, kuras turpinu lietot. Dakteris teica, ka trešajā dienā vaigs būs visvairāk piepampis un tad pamazām pampums noies. Pati brīnos, bet par laimi vaigs tā arī neuzpampa, varbūt ļoti, ļoti minimāli. So četru dienu laikā rauta vieta tā arī nav sāpējusi, nedaudz velkoša sajūta, droši vien tādēļ, ka dzīst. Nedaudz, pagrūtāk ēst, jo bail traumēt šuvi.
Noteikti rekomendēju dakteri, ļoti profesionāls, laipns, visu izskaidro.
Man arī stāv priekšā gudrības zobu raušana, bet grūti saņemties arī finansiālais aspekts ir no svara, bet nav noteicošais. Cik saprotu pāris simtos eiro var iekļauties un credit lv nebūs jāizmanto. Te gan neviens neraksta par ilgtermiņa sekām, vai kaut kas nenotiek pēc gadiem 10 - 20, jo tomēr ar laiku var visādas vainas parādīties.. Paldies tiem, kas dalās pieredzē..
Anna_T
Re: Gudrības zoba izoperēšana
26.01.2018 15:10
Man gudrības zobu izrāva novembrī, Stomatoloģijas institūtā samaksāju 65 eiro. Nezinu, kādas ilgtermiņa sekas, bet man jau vecums pāri 40, gudrības zobs bija sācis bojāties un salabot to nevarēja, bet endodonta pakalpojumus gudrības zobam negribēju mēģināt - dārgi un nav vērts.
Ja zobu varētu salabot parastais zobārsts, tad nerautu vispār, jo citādi zobam nebija ne vainas - ne šķībs, ne neizšķēlies un netraucēja. Tātad mutē palicis 1 gudrības zobs augšā, kamēr to varēs salabot (ja sabojāsies), neraušu.
Re: Gudrības zoba izoperēšana
29.01.2018 21:41
Tikai Edgars Sēja!
Man bija operācija visam žoklim, kur arī pie reizes izņēma gudrības zobus. Tas bija Smaida linijā,
Viss man bija superīgi!!!
no Dieva ķirurgs.
SI dr.Artjoms Tupīts - ļoti jauks dakteris. Mierīgs, pārliecināts par to, ko dara. Un tas ir ļoti, ļoti svarīgi šādas reizes, kad pati drebu ka apsu lapa. Operēja ārā diviem zobiem saknes, kopā 4 lielas saknes. Bija arī sastrutojis. Dakteris profesionāls, ar humoru. Super! No sirds iesaku.
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 22 pieskaita 1?
Ziņa: