sap zobi!

Aizsāka treisija 

egle1
Re: sap zobi!
13.12.2015 18:47
nu bet pēdéjā autore tak raksta, ka viņas gadījumā vainīgs gudrības zobs, bet jūs te par strutām.
Re: sap zobi!
13.12.2015 20:22
Un?
Vai autore visas 7 lapas par sāpošiem zobiem ir pierakstījusi un vairakus gadus te diskutē? :D
Kā arī autore skaidri un gaiši pateica, ka ir nodrupis zobs, bet laikam caurs nav.
Bet ja viņai vnk iedeva pretsāpju zāles... tātad pie zobārsta NAV bijusi. Un staigā gan ar nepareizi augošu gudrības zobu, gan pusnodrupušu blakuszobu ;)

Un Tu ko domā, ka strutas ir tāds baigais retums? Man pat nesāpēja strutojošais zobs. Ne grama.

__________________________________________________________________________________________________
“Thinking is difficult, that’s why most people judge.”
Ko homeopātam nozīmē pludmale? Urīns D10
Re: sap zobi!
30.03.2016 13:10
Laba diena visiem!

Superīgi, ka ir šāda diskusiju vieta. Nezinu, vai šeit vēl kāds ielūkojas, komentē vai kā, bet man visa šī sarakste ļoti palīdzēja. Izlasīju to no sākuma līdz beigām un izlasot pēdējos komentārus beidzot tomēr pieteicos pie zobu ķirurga.
Aprakstīšu savu situāciju, lai gadījumā ja vēl kādam tā ir, būtu kur smelties kādu pieredzes stāstu.
Tātad - pirms aptuveni 14 gadiem lielajam zobam (nezinu kā viņus apzīmē, bet atrodas labajā pusē un aiz viņa ir vēl divi zobi no kuriem viens ir gudrības) izrāva nervu/s, zobārste pat parādīja kāds viņš tieviņš un brūns. Ielika pa vidu zelta skrūvīti un sablombēja. Tā viņš mierīgi dzīvoja kādus piecu gadus, kad tomēr blombe vai kas nu tur bija izkrita. Aizgāju pie cita zobārsta (jo jau dzīvoju citā pilsētā), tas visu salaboja, skrūvi izņēma un uztaisīja smuku zobu. Atkal viss bija forši kādus gadus piecus, kad pagājušā gada februārī sākās nenormālas sāpes (gan dienā, gan naktī). Protams steidzos uzreiz pie zobārsta (atkal pie cita, jo biju kārtējo reizi pārcēlusies), jo izbrīnīja fakts, kā vispār var sāpēt nedzīvs zobs. Uztaisīja rentgenu, izrādījās, ka viens kanāls nav iztīrīts kārtīgi un zem viņa ir kaut kāds plankums (tukšums vai kas tāds). Ietiekums - antibiotikas, ja nepāriet raujam laukā. Pēc AB kursa sāpes pārgāja un priecīga par zobu aizmirsu tieši uz vienu mēnesi, jo paliku stāvoklī un sašķobījās imunitāte. Gāju atkal pie ārsta - jābrauc uz Dzirciema ielu raut.
Aizbraucu pēc divām dienām, jo sāpēt sāka 5dienā, pie kam sāpes tādas velkošas, niezošas, likās, ka varētu pati to zobu izķeksēt laukā. Tad nu biju klāt Stom.institūtā jau pirms atvēršanas, lai tiktu pēc iespējas ātrāk pie ķirurga, pie kam sāpes pa divām dienām jau bija puslīdz pierimušas, tik žoklī bija tāda sajūta, it kā būtu zilums līdz pašam kaulam.
Pēc līdzi paņemtā rentgena uzņēmuma ķirurgs iesaka, ka tomēr varbūt vajadzētu mēģināt to zobu glābt un iet pie endodentista, lai iztīra to kanālu.
Pie endodentista tieku pēc mēneša, zobs pēc ķirurga apmeklējuma vairs nav sāpējis. Viņa apskatās manu rentgena uzņēmumu un esmu pārsteigta un priecīga ka tiku pie speciālista, jo precīzi tiek konstatēts viss kas ar to zobu noticis sākot ar skrūvi utt. Secinājums - zobs tomēr jārauj ārā, jo no viņa maz kas ir palicis un uzlikt kroni tā neesot nekāda garantija, ka viss būs ok, varbūt noturēsies trīs gadus, varbūt trīs mēnešus un būs tik veltīgi izmesta naudiņa, kuru varētu izmantot zobu implanta ievietošanai. Iesaka tajā pašā dienā pieteikties pie ķirurga.
Protams, man paliek zoba žēl un viņš arī vairs nesāp un nolemju, ka iešu pie ķirurga ja atkal sāks sāpēt.
Tā nu jauki nodzīvojos visus deviņus grūtniecības mēnešus un zobs par sevi vairs neliek manīt, līdz brīdim, kad meitiņai ir aptuveni viens mēnesītis, kādā naktī atkal sāku to just. Paldies Dievam, šoreiz sāpes ir minimālas un tikai naktī, pēc aptuveni trim dienām pāriet un mans plāns par zoba izraušanu atkal izkūp. Tā tas atkārtojas vēl divus mēnešus, līdz pienāk marts un zobs jau ir sāpējis pēc tādas metodes divas reizes pa mēnesi, pie kam ir parādījusies jauna lieta - pie zoba smagana tāda kā ar uzcilnīti, kuru piespiežot sāp.
Protams, ka jau visi mūsdienās meklēju info netā, kur uzeju šo lielisko vietni.
Paldies, vizīte pie ķirurga aprīļa vidū, ceru, ka nebūs par vēlu un nebūs kaut kas ielaists pārāk dziļi :)
Re: sap zobi!
31.03.2016 01:35
Katija

Lai Tev veicas!

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Re: sap zobi!
15.03.2017 13:05
Sveiki!
Lieta tāda, kad pāgāšgad man salaboja zobus, viens nebija pabeigts sāka sāpēt jo zāles bija beigušās aizbraucu salaboja viss ok.... tad sāp augšā labā pusē zobs, kurš ir sablombēts, lieta tāda, kad pieskaras blombei vai sānam zobs sāp un mazliet kustas esmu neziņā, kas man tur pie vainas pa brīdim iepulsējas jūtu kad zobs iespulsējās...
Re: sap zobi!
27.12.2021 18:11
Es izrausu visus jusu zobes bez sapem un leti
Denta klinika
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 23 pieskaita 8?
Ziņa: