5.metatarsāla lūzums, traumatologs iesaka likt elastīgo saiti

Aizsāka Marciss 

Sveiciens!
Pirms nedēļas neveiksmīgi nokritu no velosipēda un sasitu pēdu. Traumās rentgenā 5.metatarsāla lūzums, bez dislokācijas (Džounsa zonā). Uzlika L veda langeti un norīkoja pie traumatologa. Biju 4dien pie Dr.Ģirta Bēziņa un ieteica ņemt nost ģipsi, jo ir sķībs un liec pēdu uz iekšu. Iesaka likt elastīgo saiti 8 formā vai pēdas ortozi. Apbraukāju 3 otrožu tirgotavas (AT Latvia, Dynasty un RAL) visi bola acis, ka 5. dienā pēc lūzuma iesaka ortozi. Un viņiem nemaz neesot tāda ortoze, kas satur pēdu nevis potīti. Cik pakonsulējos ar pazīstamiem medicīnas pārstāvjiem, arī nav dzirdējuši, ka tik ātri ņem nost ģipsi un liek elastīgo.
Ko foruma speciālisti var teikt par šādu pieeju? Godīgi sakot mazliet baidos ņemt nost ģipsi pašrocīgi, lai gna man vinšj ir jau dikti vaļīgs un neko baigi nesatur. Varbūt jaliek jauns ģipsis? Pierakstījos pie cita traumatologa, bet tas tikai nākam3dien.
P.S. Ko tauta saka par 3d printeru veidotajiem ģipšiem - PrintCast?
Paldies!
pēdas lūzums
30.10.2018 17:03
Labi, ka Marciss saņēma atbildi! Varbūt man kāds pateiks aptuveni cik ilgi jāvārtās ar ielauztu potīti? Nedēļu jau pusgultas režīmā, ar auto jau aizvakar varēju pabraukt, pēdu pie zemes pielikt varu, bet svaru uzlikt, paiet pilnīgi nevaru. Pie daktera nebiju, rentgenu netaisīju. Zaudējot pārvietošanās spējas, zaudēju iztikas avotus, līdz ar to arī jāizvēlas maksāt elektrību, komunālos, internetu, par autostāvvietu u.c. trīsdesmit maksājumus vai neiet pie ārsta. Apmēram cik ilgi nevarēšu paiet? Jāstrādā jau vakar bija!
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 9 pieskaita 22?
Ziņa: