Kas ir kardiotreniņš un vai es daru pareizi?

Aizsāka miksa 

Kas ir kardiotreniņš un vai es daru pareizi?
09.04.2015 12:14
Vīrietis 34 gadi, 180cm, 127kg, divreiz nedēļā uz trenažieru zāli. Asinspiediens miera laikā 135/80, pēc slodzes 145/75 vai tml., lieto Prenewal. Pirms pusgada bija aizdomas par stenokardiju, bet izmeklējumi neko neapstiprināja. Slodzes veloergometrija neko neatrasta, atzinums bija "slodzes tolerance augsta".

Pirms pusgada sāku iet uz trenažieru zāli, esmu nometis kādus 15-20kg, galvenais mērķis bija nodrošināties, ka ar sirdi viss kārtībā. Tāpēc jautājums ir par kardiotreniņu un velotrenažiera, kā to darīt? Esmu pieradis sekot pieredzei, ko ieguvu veloergometrijā - vienkārši braukt ar velotrenažieri ar ātrumu 60-70 apgriezieni minūtē. Vienā treniņa laikā taisu 5 piegājienus velotrenažieriem ir laikiem 6min+5min+10min+10min+4min. Isākos piegājienos (6, 5, 4 min) pamazām sasniedzu velotrenažiera slodzes maksimumu no 50% līdz 100%. Garākos piegājienos (10 un 10 min) vienkārši visu šo laiku minos ar 50-60% lielu slodzi. Pulsu nemēru. Temu visu laiku ieturu 60-70 apgriezieni minūtēm ar dažiem burst līdz 80-90 apgriezieniem minūtē uz pāris sekundēm. Visu laiku cenšos elpot caur degunu, parasti elsošana nesākas.

Vai rīkojos pareizi un vai kaut ko darīt savādāk? Vai sirds iegūst no šāda treniņa?

Ārsti ir teikuši, ka sirdij patīk, ja cilvēks sāk elsot, tad notiek sirds treniņš. Taču no savas pieredzes redzu, ka cilvēki trenažieru zālē gandrīz nekad neelso. Esmu vispār pret elsošanu, jo nedaudz lietoju arī pretastmas zāles (Symbicort un Teotard) un ir bijusi slikta piredze, kad sākas eslošāna, tad tā ir turpinājusies pusdienu, vienu reizi pat divas dienas no vietas miera laikā. Bet tas bija laikā kad netrenējos, biju neaktīvs un to esmu norakstījis uz neaktīvu dzīvesveidu vai akūtu sirds mazspēju (sirds mazspēja man nav, eho uzrādījis ir tikai KK hipertrofijas robežskaitļus), ceru, ka šādas ilgstošas elsošanas epizodes vairs neatkārtosies!
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 19 pieskaita 7?
Ziņa: