"taupības" režīms

Aizsāka KV 

"taupības" režīms
05.09.2014 08:19
Sveiki!
Lai kā censtos, kilogramu nomešanas vietā tie nāk tikai klāt (pirms pāris gadiem bija 7 lieki kg, tagad - jau 15). Sportoju, ēdu veselīgi. Godīgi sakot, pēdējos gandrīz 2 mēnešus ēdu regulāri, veselīgi (pārsvarā dārzeņus un augļus), skaitot kalorijas. Vidējais uzņemto kcal skaits ir 1400, bet svars nemainās. Zinu, ka manam organismam dienā būtu jāpatērē vismaz 1900 kcal, tāpēc aktuāls un loģisks jautājums kļūst, kāpēc mans svars vispār nemainās? Un arī apkārtmēri nē! Lasot visādas interneta gudrības, secinu, ka organisms ir ieslēdzis taupības režīmu (agrāk bieži grēkoju ar diētām). Kā no tā izbēgt? Kas man kaiš?
testo250
Re: "taupības" režīms
05.09.2014 09:44
mazāk čakarē sev smadzenes ar "taupības režīmiem" un tam līdzīgu teorētisku hernju. saproti vienu lietu - pamatā visam ir uzņemto un patērēto kaloriju daudzums. ja uzņem vairāk nekā iztērē - svars augs, ja iztērē vairāk nekā uzņem - svars krītas. visa ābece. ēd kaut vai cielaviņas ar bigmakiem katru dienu, bet princips paliek.
tavā vietā es būtu, pirmkārt, gājis pie ārsta un uztaisītu visas analīzes - cukurs, hormoni, sirds, nieres, plaušas. tas ir tas, kas var dot lieko svaru. ja no veselības puses viss ir ok, ej uz tuvāko svaru zāli, samaksā trenerim - lai viņš tev iemāca trennēties un ēst pareizi. lēti nebūs, bet toties ar garantiju.
Re: "taupības" režīms
05.09.2014 09:50
kaut kur jau viņam ir arī taisnība... nu par to taupības režīmu. Tas process gan neatceros vairs kā saucas, bet ideja ir tāda, ka saņemot par maz barības vielas, organisms veido rezerves. PROTAMS ka ne tik intensīvi kā no pārlieku daudz kalorijām.

Es gan arī uzskatu ka par to nevajag pārāk iedziļināties... ja spekjis par daudz - vairāk proteīna un mazāk OH un atteikties no taukiem..tā ES darītu.
Varu padalīties, ka man bijusi līdzīga situācija. Dzīvoju veselīgu dzīvesveidu, sportoju, centos ēst kā vajag, tomēr svars nezuda. Klāt gan arī nenāca, bet bija sašutums par to, ka pat ne kilograms nepazuda. Tad sāku skatīties nevis cik daudz ēdu, bet KAD. Ievēroju, ka esmu ļoti izsalkusi pēc treniņiem, un sķita muļķīgi sev likt badoties. Kalorijas gan pirms tam neskaitīju, un sapratu, ka tomēr apēdu vairāk kā nosportoju, jo intensitāte nebija tik liela. Viss bija galvā - iegalvoju sev, ka, ja sportoju, tad arī daudz vairāk varu ēst. Tad kāds draugs ieteica, ka varbūt ir vērts uzsākt treniņus ar lecamauklu, jo nekad nebiju skriešanas vai aerobikas fans. Var internetā paskatīties tādas speciāli sportošanai, piemēram, kaut ko šādu var atrast: http://budopunkt.lv/sporta-veidi/visparejie-sporta-trenini/ieka-rtas.html?p=2. Veiksmes!
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 23 pieskaita 11?
Ziņa: