Ceïgala krustenisko saiðu operâcija

Aizsāka OZO #8 

Sveiciens visiem!

Nu jau pagājuši trīs mēneši kopš manas PKS operācijas. Kāja ar katru nedēļu jūtas arvien labāk. 3x nedēļā pa 2,5h vingrinu sporta zālē (30 min.stacionārais ritenis + rehabilitācijas trenažieri kāju muskuļu nostiprināšanai un saitēm (mazāks svars, bet vairāki piegājieni) + fizioterapeita ieteiktie vingrojumi uz paklājiņa, uz bumbas un pie redeļu sieniņas). Tad, kad pagājis pirmais mēnesis, ļoti svarīgi ir stiepšanās. Kā mana fizioterapeite saka - tas jādara katru dienu 10-15 min. izstiept kājai priekšējos, aizmugurējos, sānu muskuļus, vienlaicīgi iestiepjot arī implanta saiti, jo tas ir svarīgi. Joprojām nedaudz jūt velkošu sajūtu pacelē, kad iztaisnoju kāju, vai, kad pēc ilgstošas sēdēšanas ar saliektu celi jāiztaisnojas. Esmu atguvusi arī gandrīz pilnībā augsstilba muskuļu apmplitūtu kā veselai kājai, ja sākumā atšķirība apkārtmērā bija virs 1cm, tad tagad ir zem 0,5 cm. Joprojām pietrūkst tie pāris 2-3 cm kājas saliekšanā (te palīdzēs tie stiepšanās vingrojumi un pacietība, cerams :) ). Šonedēļ man arī uzlika trīs teipus uz ceļa, jo neliela tūska saglabājās, kā arī atseviškos momentos jūtu iekšējo ceļgala pusi pie slodzes - tad slodze jāsamazina. Palēnām, bet šis prasa pamatīgu darbu un laiku, tā tas arī ir.
Lai veicas!
aizmirsu vēl pieminēt, ka muskuļa amplitūdas atgūšanai, noteikti vajag trennēt abas kājas vienlīdzīgi. Mana nezināšana bija, ka pirmajos divos mēnešos trennēju tikai operēto kāju.
Ivo Rakstīja:
-------------------------------------------------------
> Interesanti, cik ārsti tik varianti laikam!! Man
> nekāds fiksators nebij jāliek, un tagad bij 2
> nedēļas uz 2iem kruķiem un būs sākot ar
> rītdienu 2 nedēļas uz 1 kruķi! Sākšu jau
> vairāk likt svaru :)


Man arī bija tieši tāpat, bez fiksatora, tikai pirmajā dienā pēc operācijas aptina elastīgo saiti. No otrās dienas dr.jau teica, ka lai elastīgo saiti arī ņem nost. Ar kruķiem ar tas pats: 2 ned.ar diviem, nākamās divas ar vienu.
mežcirtējs
Re: Ceïgala krustenisko saiðu operâcija
19.06.2014 18:03
sveiki , kādam ir nācies sastapties ar galvassāpēm pēc krustenisko saušu operācijas ? 2 diena pēc operācijas un katru brīdi kā pieceļos kājās vai sēduz sāk sāpēt galva un nepāriet kamēr neapguļos ..
Re: Ceïgala krustenisko saiðu operâcija
22.06.2014 12:32
Nezinu, vai Mežcirtējs vēl ir te. Galvassāpes var būt sekas pēc anestēzijas, ja anestēzija bija "šprice mugurkaula kanālā". Ja pareizi atceros, tās anestēzijas zāles saucās bivocaine. Man doks pabrīdināja, ka 12stundas pēc operācijas jāatguļ, savādāk nedēļu sāpēs galva. Es to neuztvēru tik nopietni-piecēlos,lai paēstu,vēl dažas sīkas lietas padarīju. Pēc tam 2.-4. dienā nezināju, kur likties dēļ galvassāpēm- tikai gulēju.
25-tajā datumā PVC(pļavinieku veselības centrs) 9.55 uz galda iemidzināja un 11.10 jau sniedzos pēc telefona lai brauc pakaļ.
Pēc operācijas pajautāju māsiņai vai nevar kafiju. Atnesa pacienāja ar divām tasītēm. Tad kad atbrauca pakaļ, ārā novilku divas cigaretes-zalpam. Un kad uzkāpu savā piektajā stāvā, tad gan melns gar acīm un ģībonis bijā klāt neaicināts. Apgūlos, slapjš dvielis uz pieres un kādas 10-mit minūtes mierīgi pagulēju. Viss pārgāja. Pārforsēju ar kafiju, cigaretēm un slodzīte 5-ais stāvs uz norkozes....
Dr. Raphaels visu sataisīja Ok. Sava cīpsla no ciskas( tagad zili melns), mazliet ik pa laikam iesāpas, bet viss ciešams. Cenšos pa druskai palocīt lai mazlietiņ pastaipas. Pajautāju dr. Raphaelam ko darīt pēc. Vai likt fiksatoru kamēr savelkas-sadzīst urbuma vietas. Viņš saka, brīva izvēle bet pēc viņa uzskatiem nevajag, lai muskuļi jau paši cik var mazliet atjauno sevi....
Tagad ik pa laikam cenšos cilāt svarus 2.3 kg(svaru manžete)uz kājas. Grūti, jo cīpsla stingra un neļauj ne iztaisnot ne saliekt-normas robežās. Bet gan ar laiku kad norīkos rehabilitāciju.

Tā jau man ir trešā un ceru ka pēdējā griešana vienam un tam pašām celim. Pirms 10-mit gadiem topošais LVprezidents riktējās ap celi. Teica ka esot viss OK, bet izrādījās ka nebija gan. Turpināju dzīvot ar diskomfortu, ik pa laikam iesāpas untt. Tad 2,5 gadus atpakaļ iztīrija celi no atlūzušiem skrimšļiem un visa pārējā kas tīrāms. Nevarēju atļauties samaksāt par krustenes atjaunošanu.
Sveiki !

Nu jau pēc ceļgala krusteniskās saites un mediālā meniska operācijas ir pagājis 1gads un 4 mēneši. Rezultāts : kopš operācijas uz velosipēda nu jau ir nobraukti 10 000 km ( sākumā kā kājas rehabilit;acija un muskulatūras nostiprināšanas nolūkos, bet tagad jau esmu par to velobraukšanu iefanojis :) ) , spēlēju volejbolu ( jā jā ! ) , skrienu, lecu, braucu ar snowboardu. utt. Ceļa locītavas stabilitāte un drošums ir atgriezies pilnā līmenī. Kustību apjoms locītavā ir atgriezies iepriekšējā līmenī pie normālām kustībām, izņemot sēžot turciņā uz zemes ar sakrustotām kājām , mazliet vēl jūtu diskomfortu.
Tā ka operācija ir atgriezusi manu dzīves kvalitāti.
Pirms diviem gadiem, futbola spēles laikā pārāvu ceļa saites. Celis momentāli uztūka, pats no laukuma noiet nevarēju. Pēc, apmēram, 30min., varēju lēnā garā, klibodams sākt staigāt. Tajā brīdi nezināju, ka ir plīsušas ceļa saites, tāpēc, aizbraucot mājās, darīju to pašu ko parasti. Pēc, apmēram, 2-3 dienām celī sāpes izzuda, respektīvi, tas vairs nesāpēja tā kā, kad ieguvu traumu. Pēc ~ 2-3nedēļām, aizgāju uz futbola treniņu, kur arī sapratu, ka kaut kas nav kārtībā - celis izleca no vietas. Sāpes sākumā bija ļoti spēcīgas, protams, kājās piecelties uzreiz arī nevarēja, bija jāpagaida kāds laiks. Tad sāku aptvert, ka kaut kas tomēr nav kārtībā. Aizgāju pie sporta ārsta, traumatologa, ortopēda, A. Perdetistija ( Ļoti labs ārsts ), kurš nosūtīja mani uz magnētisko rezonanci. Nākamajā vizītē, ierados pie viņa ar disku no mag. rez., kur arī bija skaidrs slēgums - PKS un menisks plīsums. TRAKI. Izstāstīja par operāciju veidiem utt., teica, ka manā vecumā vēl nav ieteicams veikt šo operāciju, ja nevēlos nākotnē kaut kādus diskomfortus ( nepareiza saišu ieaugšana utt. ), tāpēc, nācās nogaidīt. Drošības pēc biju aizgājis arī pie cita ārsta, Andersona, šis ārsts arī pateica tieši to pašu, tikai daudz neskaidrāk un ātrāk. Nogaidīju pusotru gadu un aizgāju pie ārsta, Arnolda Skirmaņa, no minētajiem ārstiem, manuprāt, vislabākais, izstāstīja VISU., zīmēja uz lapiņas, rādīja, kā notiks operācija, stāstīja par implantiem utt.
Operācija notika 05.09.14,, madonas slimnīcā. Ierasties vajadzēja plkst. 8:00, kur tiku sagatavots operācijai. Apmēram, plkst. 15:00, iedzēru miega tableti un mani nogūldīja uz pārvietojamās gūltas - tiku aizvests uz ķirurģijas kabinetu. Spinālās anestēzijas ietekmē, kājas palika karstas un pilnīgi nejūtīgas, apmēram, pēc 3 minūtēm. Mugurā šis dūriens, nav patīkams, bet ir ciešams. Tad, nu es tiku apgūldīts un varēju vērot monitorā kas tad tur īsti notiek. Internesanti. Pašam negribot operācijas vidū, jeb kad ārsts pateica, ka smagākais ir aiz muguras, es aizmigu.
Pēc operācijas pamodos ap. 19:00, tad piecēlos, mierīgi jau varēju pakustināt kāju, tā bija ļoti uzpampusi, bet nebija ļoti grūti kustināt to. Noskatījos pāris raidījumus un ap, 22:00 iemigu. Nākamajā dienā, jutos vēl par grammu labāk un devos jau mājas, ar fiksatoru uz kājas.

Neiesaku, nevienam, pēc operācijas aktīvi darboties, labāk, paguliet, jo pretējā gadījumā - galvassāpes - neizbēgamas, man sāpēja galva ~5 dienas pēc operācijas, sēžot, guļot nē.

Paldies, Arnoldam Skirmanim!
Sveiciens!

Kopš manas krusteniskās saites operācijas pagājis nu jau ir gads un divi mēneši. Jūtos lieliski un celis ir mans sabiedrotais gan skriešanā, gan braucot ar riteni, gan aktīvi iesaistoties crossfit nodarbībās. Ikdienā to nejūtu, vienīgi nedaudz diskomforts ir ar stīvumu celī, kad ilgākas stundas esmu nosēdējusi pie datora ar saliektu celi, tad pirmos soļus speru stīvāk. Bet varu teikt, ka operācija noteikti jātaisa, ja grib arī pēc tam ar pilnu jaudu mesties iekšā sportā un esmu ļoti priecīga un pateicīga lieliskajam ķirurgam Dr.Rafaelam. Visu cieņu! Noteikti rekomendēju!
Re: Ceïgala krustenisko saiðu operâcija
02.02.2015 14:52
Labdien.
Man ir 7 diena pēc krustenisko saišu operācijas. Jūtos labi, ja tikai nebūtu jāstaigā ar kruķiem. Celis protams ir pastīvs, bet to vingrinu. Taču man ir lūgums, ja kādam ir zināma intereneta adrese, kur var aplūkot visu rehabilitāciju(fizioterapiju) pēc operācijas, lūdzu atsūtiet, bet būtu labi ja krievu valodā,. Kādas dienas atpakaļ nejauši vienā no sarakstēm biju uzgājusi, bet nesaglabāju un tagad vairs neizdodas atrast. Ja kādam ir interese par procesa attīstību līdz šim, varu pastāstīt, taču ļoii daudzi ir jau padalījušies un aprakstītais atbilst diezgan precīzi. Vienīgi varu teikt, ka neesmu gan īpaši mocījusies ar sāpēm, ja nu pitmās divas dienas pēc operācijas nedaudz smeldza.
Jautājums par tūsku/pampumu/šķidrumu celī. Cik lielā mērā un cik ilgi pēc operācijas tāds jums saglabājās? Ko darījāt, lai to samazinātu? No kā vajadzētu izvairīties?
Rit 3. nedēļa pēc operācijas, ārsts nomierināja, ka tas ir normāli. Lai arī ar vingrojumiem veicas labi, šī tūska traucē diezgan ievērojami..
tinkerbell
Re: Ceïgala krustenisko saiðu operâcija
01.04.2015 22:49
Man veica operāciju pirms 5 dienām. PKS un sānu saites plīsums, menisks jau senāk bij izoperēts. Cik cilvēku, tik viedokļu, kā redzams no šīs diskusijas. Daloties savā pieredzē, varu teikt, ka labāk pagulēt slimnīcā vairākas dienas pēc operācijas, nevis rauties mājup. Vismaz man sāpes bija briesmīgas pirmās divas dienas. Pēc tam arvien labāk. Šodien varu pat pagriezties uz kāda no sāniem. Nesaprotu par ko te daži puiši runā - kāju varu pacelt gaisā stāvus un noturēt gandrīz kā veselo, tomēr saliekt gan varu tik kādus 30 grādus. Sāpes galvenokārt zem ceļgala priekšā, locītavā aizmugurē. Laikam tā ir vieta, kur ņemta cīpsla. Pampums ir minimāls. No savas pieredzes varu ieteikt piepūlēt kāju pēc iespējas mazāk, lai atļautu noiet tūskai, citādi tā locīšana gandrīz neiespējama. Vispār pēc operācijas viss iet uz labo pusi, kaut ticības, ka ar šo kāju vēl skriešu, gandrīz nav. Man gribas visu un uzreiz, tāds raksturs. Bet, lai atveseļotos vajag pacietīu. To ari novēlu citiem un sev!
Man operācija bija pirms 5 nedēļām pie Dr.Guzenko. Pirms tam 2 mēnešus staigāju un gaidīju operāciju, bet tā arī līdz 90 grādiem kāju saliekt nevarēju, nedaudz pietrūka. Dr. operēja tāpat, bet piekodināja, ka pēc operācijas būs grūtāk un ilgāk. Tā arī ir. Tikai tagad varu saliekt 90 grādos un tad ar piepūli. Mana problēma ir kājas iztaisnošana. Ja sākumā taisojās, tad 2 dienas nelielas haltūras un jau pilnībā netaisnojas. Lieku smagumus un caur sāpēm mokos no rīta un vakarā. Kad liecu 90 grādos, pēc tam taisnošana ļoti sarežģīta. Man arī muskuļi ļoti samazinājušies, viens auģstilbs 58 cm, otrs 56 cm. Tas arī traucē iztaisnot, jo tam vajadzīgi muskuļi. Bet nu trenēju mājās, cik nu varu. Ir neliela tūska un karsts celis, lieku ledu. Paiet vienādā solī grūti dēļ neiztaisnošanas.
Labdien!
pirms 2dienām iztaisīja PKS(priekšējā krusteniskā saite) operāciju un divu menisku rezekciju!
pagaidām tīri pa gultu dzīvojos pārsvarā!
Grūti atrast ērtu pozīciju gulēšanai,jo tomēr sāpes rada diskomfortu!
Taisīju operāciju Rīgā Traumatologijas un ortopēdijas slimnīcā(TOS) attieksme laba,viss apmierina!
Tikai braucot uz Rēzekni,kāja nebija sajūsmā par braucienu un ceļgals tā kā vairāk uzpampa.
Jautājums ir: Vai nepieciešams vērsties traumpunktā,lai atsūc lieko šķidrumu,vai arī ciesties un gaidīt lai pats sasūcas?
protams pirmās dienas staipīt un kautko trenēt netaisos...
Re: Ceïgala krustenisko saiðu operâcija
19.07.2015 06:32
Daudz šķidruma, maz šķidruma Tev locītavā? Un kas ir daudz, un kas ir maz? Neliels daudzums varētu uzsūkties pats. Liels daudzums var neuzsūkties un radīt komplikācijas. Neviens Tev "pa vadiem" nevar pateikt, vai šķidrums pats uzsūksies. Tas pampums ir jāredz specam, lai to saprastu.

Attiecībā uz "protams pirmās dienas staipīt un kautko trenēt netaisos..." - ir vērts Rēzeknē atrast fizioterapeitu- labāk tādu, kas uz traumatoloģiju specializējies, un pajautāt viņam, ko Tu vari trennēt jau "pirmajās dienās". Pēdējo gadu mediķu atzinumi saka: jo ātrāk cilvēki sāk vingrināties pēc jebkādas operācijas, jo ātrāk un labāk viņi atkopjas.



Edited 1 time(s). Last edit at 19.07.2015 06:36 by kachenite.
Aizbraucu tomēr uz traumpunktu(jo bija 6diena) un traumatologs atzina,ka ir pa daudz un veica to punktošanu vai ka viņa pareizi saucās(atsūca lieko šķidrumu).Attieksme sākumā šausmīga:cipa ko Tu te gribi tagad?Ja taisīji Rīgā tad brauc arī tagad uz Rīgu atsūkt to šķidrumu...WTF...bet nu apžēlojās
protams palika vieglāk un nakti jau gulēju bez sāpēm un spiediena kājā!
Runājot par fizioterapeitu-doma ir tieši pēc mēneša braukt uz 2 nedēļām uz sanatoriju (jāuzzin kura ir labākā),bet laikam jāsāk arī tagad kkas darīt,lai neatrofējas muskuļi!
Paskatoties amerikas video viņi jau pirmajā nedēļā atsakās no kruķiem-bet domāju,ka ar slodzi pārspīlēt nevajadzētu...tapēc nāksies pameklēt fizioterapeitu,lai būtu skaidrība!:) paldies.
Re: Ceïgala krustenisko saiðu operâcija
31.07.2015 19:38
Sveiki!

Ilgi neesmu šeit ielūkojies :) Jā, ceļgala krustenisko saišu un menisku plīsumi ir ļoti izplatīta parādība, diemžēl.

Man jau ir pagājuši aptuveni 10 gadi kopš pr. krust. saites plīsuma un vēlāk mediālā meniska daļējas rezekcijas. Pa šiem gadiem ir bijušas jau 6 operācijas šim celim. Ja neskaita saišu plastiku, kura bija nopietnākā operācija, tad pārējās bija artroskopijas, lai likvidētu nezin no kurienes radušos iekaisumu, veiktu daļēju med. meniska rezekciju, pieslīpētu šo to u.tml.. Pēdejo artroskopiju man veica pirms aptuveni gada, jo celis pēkšni sāka "ieklemēties", ka nevarēja paiet. Pēc operacijas ārsts minēja, ka ar gadiem rekonstruētās saites pamatu apkārtnē veidojas kaut kas, kas mazina saites plastiskumu. Bija nepieciešams tur apkārt "patīrīt" :). Ak, jā - atbilde Jānim - pēc operācijas ir ieteicams veikt punkciju celim, lai izsūktu šķidrumu. Tādā veidā celis ātrāk sāks dzīt. Pats no sevis škidrums pazūd ļoti lēni. Arī to veicu traumpunktā, taču, lai būtu drošs, ka viss būs ok, tas būtu jāveic ārstējošajam ārstam.
Sobrīd saskaros ar to, ka pēc skriešanas nakamajās dienās, iztaisnojot kāju, sāp vieta, kur atrodas mediālais menisks, respektīvi, jāsaprot, ka skrienot tiek traumeta šī vieta. Nepatīkamās sajūtas pāriet ļoti lēni un pie nosacījuma, ka vairs neskrien.

Rezumējot -
-basketbolu jau nespēlēju 2 gadus, lai gan ceļgala stabilitate ir laba,
-skriet arī laikam pārstāšu, jo šīs pēctreniņa nepatīkamās sajūtas ne par ko labu neliecina manos 30 gados, raugoties turpmāko gadu mana ceļgala stāvokļa perspektīvu izpratnē,
-pāriešu uz riteņbraukšanu un peldēšanu,
-reizi gadā injicēju celī nātrija hialuronāta injekcijas (GO-ON), palīdz uz kādu laiku celim sajusties operāciju neskartam :)
-saprotu, ka saišu plīsums ir nepārāk nopietna trauma, ja tiek laicīgi un veiksmīgi veikta saišu plastika un nav menisku un pārējo ceļgala elementu bojājumi,
-pareiza un regulāra pēcoperācijas rehabilitācija ir vairāk kā puse no veiksmīgas atkopšanas pēc šāda veida traumām.
Jā,nu izklausās,ka diezgan sarežģīts Tev tas atveseļošanās periods ir bijis...:(
Man jau 2 nedēļas ir pagājušas-pirmā nedēļa nebija patīkama,jo sāpēja apakšā tur kur izņēma tās saites.
Tagad ir tā,ka nevaru saprast vai ir jānēsā tas fiksators vai nē,jo bez viņa ir vieglāk kājai,jo nedaudz saliektā pozīcijā ir ērtāk.Bet ja kādu laiku paklibo bez fiksatora,tad ir grūtāk iztaisnot kāju,laikam ta saite saraujas,kura ir izgriezta!
Ārsts norādīja,ka 2-3 nedēļas lietot kruķus,bet jūtu,ka vēl kādu laiku nesanaks no viņiem atteikties,jo pamēgināju paklibot bezkruķiem un sapratu,ka vēl agri,sāka locītava sāpēt,laikam spiediens uz meniskiem...
Par rehabilitāciju arī
daudz neskaidrību,jo it ka jāļauj mierīgi sadzīt visam,bet no otras puses jasāk iekustināt jauna saite...tad nu gaidīšu 2 nedēļas un tad pie traumatologa un uz sanatoriju uz 2 nedēļām-tur visu parādīs un iemācīs kādus vingrinājumus jāveic!
Vēl ir tada lieta,ka nevaru kaju vēl celt,ceļgala muskuļi laikam negrib klausīt,vai Jums ir bijusi arī tāda problēma?
Nevajag uztraukties par to, ka nevari pacelt kaaju utt, tas ir pavisam logiski, ka taa bus. Jatrene muskulji. Jaiet pe fizioterapeita pec pirmaa menesa - vismaz 4-5 mēnešus, es jau 6-7 menesi pec operacijas atsaku nodarboties ar sportu.
Priekšējām krusteniskajām saitēm var būt daļējs plīsums, es nodarbojos ar vieglatlētiku un vienā reizē, lecot pāri barjerām nepareizi piezemējos, sāpes bija diezgan lielas(tikai labajam celim), bet varēja izturēt, aizgājām pie traumatoga, dabūju nosūtījumu uz magnētisko rezonansi,rezultāts - parciāls(daļējs) krustenisko saišu plīsums. Tagad būs jāiet pie fizioterapeita, un trenēties nedrīkstu, tagad jābrauc dauz ar riteni,lai celis tiek nodarbināts, pēc 3 mēnešiem traumotolgs, tad skatīsies vai sāp vēl vai nē. Vismaz nav pilnīgs plīsums, tur paveicies
Nu negribu apbēdināt,bet neizskatās,ka tādi daļēji plīsumi varētu būt...un pat ja ir,tad tāpat pilnvērtīgi savu funkciju pildīt nevarēs!
Man 2mēneši 10dienas pēc operācijas-principā nekliboju vairs,kāju jau gandrīz var salocīt maksimāli,bet biku trūkst.Un vēl pilnīgi iztaisnot trūkst.
operētā kāja mazāka apjomā,vajag trenēt,jo muskuļi samazinājās pēcoperācijas laikā...
Re: Ceïgala krustenisko saiðu operâcija
05.01.2016 17:31
Lai nebūtu gari jāraksta ierakstīšu izrakstu no slimīcas .
Pacientam veikata operācija 30.10 - labā ceļa locītavas artroskopija, kuras laikā viekta priekšējās krusteniskās saites rekunstrukcija. Operēja dr. Rafael . Pēc nedēļas no operācijas pacientam izteiktas sāpes labā apaštilbā , pietūkums , bija bija aizdomas par dziļo vēnu trombozi , kā arī par .....sindromu. Pēc vairāku reižu USG dianoze par dziļo vēnu trombozi neapstiprinās , vispārējās stāvoklis uzlabojas .

Nu jau ir pagājuši 2 mēneši kopš operācijas staigāju jau kādas 2 nedēļas bez kruķiem bet ar grūtībām tāda savilkuma sajūta aizmugurē locītavā un celis ar tāds nevisai nestabīls ,protams ir dienas kad ir lābāk daudz ko izšķir apavi arī !

Esmu bijis jau kādas reizes pie fizioterapeita vingrojis , vingroju arī majās... lieta tāda ka celim augšpusē ir pietūkums tas ir nornāli ? Vai arī tas komplekāciju dēļ kas radās pēc opērācijas....man ārsts teica ka šādi esot 5 % ka organisms nepanes operāciju ....
Nezinu kautkā viss vēl būtu normāli ja tas pietūkums nebūtu tāds, protams lokanības ziņā arī vēl nelokas tik labi , bet tas jau arī pietūma dēļ un tadēļ ka netika nekas ilgi darīts ar kāju iestīvējusi bij ļoti !

šodienas bildes kā izskatās celis
http://www.bildites.lv/images/5fkzxp8gzuda6nkmp8hf.jpg
http://www.bildites.lv/images/f3m01tqgk5vjkupvzu6w.jpg

vakar pats vairāk pavingroju zālē tapēc šodien varbūt mazliet vairāk pietūcis kā parasti ....bet nezinu liekas tas pietūkums takā par ilgu ko sakat ?

Palasot komentārus izsktās ka tas ir normāli ar pietūkumu slodzes dēļ .... laikam jadomā par teipa likšanu kaut fizioterapeite neko nav pat minējusi !



Edited 2 time(s). Last edit at 05.01.2016 18:56 by Inguls.
Kas ir dr. Rafael? Tas ir Latvijā?
Re: Ceïgala krustenisko saiðu operâcija
26.01.2016 19:36
Kārli: dakteris Visams Rafaels strādā Gaiļezera slimnīcā.
Padalīšos arī ar savu pieredzi. :)
Decembrī neveiksmīgi kritu slēpojot, rezultātā - PKS pilnīgs plīsums un sānu saites daļējs plīsums. 11. maijā uztaisīja operāciju, tā ilga nedaudz vairāk par stundu un nākamajā dienā mani jau laida ārā. Pirms braukšanas mājās pie manis atnāca fizioterapeite. parādīja kādi vingrinājumi jāveic, kā jāstaigā pareizi ar kruķiem, lai netraumētu jauno saiti utt. Visu cieņu dr. Ē. Ozolam, ļoti patīkams un gaišs cilvēks, atbildēja uz visiem jautājumiem, paskaidroju visas neskaidrības, noteikti iesaku, ja nu meklējat sev ķirurgu šai operācijai! Pēc divām nedēļām braucu izņemt šuves. Ļoti interesanti lasīt citu pieredzi un to, ka daudzi nevarēja celi iztaisnot, bet varēja saliekt - man ir otrādi. Nekādu problēmu iztaisnot, bet rit jau trešā pēc operācijas nedēļas un celi ir ļoti grūti salocīt pašai. Ar rokas vai otras kājas palīdzību ir vieglāk, bet vienalga līdz 90 grādiem netieku. Pašai kāju locot celī parādās stipras sāpēs un diezgan liela velkoša sajūta. Celi vairāk par 50 grādiem bez sāpēm saliekt nevaru. Vai kādam vēl tā bija/ir? Jāpiemin, ka jauno saiti taisīja no hamstring muskuļa. Joprojām staigāju ar kruķiem un ortozi, dakteris teica to darīt līdz četrām nedēļām pēc operācijas, lai jaunā saite spēj kārtīgi ieaugt un nostiprināties.
Labdien,

Cerams ar celi jums tagad viss ok.

Vai jums pec saapem un temperaturam bija konstateta iekaisimjums un infekcija ar Staph aureus vai kas,? Un vai saite/plastika nebija infeceta?
Man tieshi shads gadijums notika un pec 2 nedeljam man iznema plastiku araa un tagad arstejos un gaidu vel 10 meneshus lai taisitu vel reiz. Ka jums beidzas shis gadijums?
Labdien Ken!
Kas Jums taisīja operāciju?
Re: Ceïgala krustenisko saiðu operâcija
12.06.2017 16:59
Staphilococus Aureus- latviski- Zeltainais Stafilokoks ir ļoti nikna infekcija. No Zeltainā Stafilokoka var atdot galus un tikt līdz locītavu amputācijai. Pati baktērija ir atrasta ikdienā uz cilvēku rokām, sadzīvē var to "satikt" jebkur. Nav tikai skaidrs, kāpēc daži saslimst, bet daži- "nēsā" to līdzi un neslimo.
Mans radinieks gandrīz atdeva galus un pāris nedēļu nebija spējīgs pastaigāt Zeltainā Stafilokoka dēļ- kāja piepampusi, ar čūlām un zila. Labi, ka nebija jāamputē.

Tev paveicies, ka Tu te vēl raksti, esi dzīvs un ar visiem locekļiem...
Nedomāju, ka operējošais ārsts būtu vainīgs- tā gadās, ka arī operāciju zālē tā baktērija iemaldās.
Pirms nedēļas atgriezos no slēpošanas brauciena, kas notika 10 ar pusi mēnešus pēc pks rekonstrukcijas. Slēpoju ar ortozi Bauerfeind Softec Genu, ko man ieteica rehabilitoloģe. Pavadīju 9 ļoti aktīvas dienas uz kalna - liekas, ka nedaudz samocīju to celi. Nedēļu pēc brauciena vēl ir tāds stīvāks uin švakāks, nekā veselajai kājai, bet jūtu, ka drīz aties un viss būs ok. Man bija tests - vai varu ar vienu kāju uzlekt pa trepēm. Pirms slēpošanas varēju, bet ne tik viegli, kā ar veselo kāju. Tagad, kad pēc slēpošanas kāja sagurusi, īsti nevaru, bet ceru, ka drīz viss būs ok.
Man priekšējo krustenisko saišu + meniska operāciju veica dr.Viļums iekš Orto (ielika jaunu saiti no gracilis muskuļa, kā arī apgrieza ieplīsušo iekšējo sān.menisku)! Tikai labākās atsauksmes!
Pagājušās tieši 3 nedēļas, kuru laikā cītīgi 3-4 reizes dienā veicu 7 pamata vingrinājumus, ko iedeva fizio uzreiz pēc operācijas (kvadricepsa savilkšana, taisnas kājas atcelšana, noturēšana, saliekšana utt.)! Tiku pāri 90 grādiem saliekšanā, iztaisnot gan vēl pilnībā nevaru, pietrūkst kādi 15 grādi, tā šodien fizio konstatēja, kur sāku jau tagad ar 3.nedēļu ar ārsta ziņu iet! Pirmajā reizē nemaz nevingroju, tīri ar elektro stimulēja kvadricepsu, visādos veidos pašam vēl to sprindzinot. Pampums virs ceļgala gan arī vēl turās, tur fizio rekomendēja vakarā kāju augšā virs sirds līmeņa, Liotonu + ledu 20 min. Ar 3.nedēļu doks arī ļāva pa māju bez kruķiem, ejot ārā gan vēl 2 nedēļas kruķi padusē:) Ak jā, un šodien (3 ned.kopš operācijas) ar doka atļauju pirmo reizi pēc operācijas izbraucu ar auto (kreisā kāja, manuālis), tā bija kā bija to sajūga spaidīšanu, bet nu atgriezos sveiks, vesels un ar veselu auto :)
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 1 pieskaita 23?
Ziņa: