Lēna uztvere

Aizsāka eziss 

Lēna uztvere
12.01.2017 12:38
Labdien! Vispār tikai šodien tā dziļāk par to aizdomājos, kaut esmu pamanījis to diezgan sen.
Vismaz kā man pašam liekas, man ir lēna uztvere/saprašana. Ir tāda lieta, ka skatos, teiksim, filmu un netieku līdzi sižetam,kaut filma var būt arī viegli saprotama. Ar anekdotēm tāda pati problēma. Gandrīz nekad uzreiz viņu nevaru sagremot, tikai pēc kāda brīža. Ar kaut kādiem stāstiem ko atstāsta ir līdzīgi. Drīz jau vajadzētu sākt braukt ar mašīnu pa ceļiem, bet esmu noraizējies, ka tur arī ir momenti, ka vajag ātri sagremot situāciju un ātri rīkoties, kur arī var rasties man problēmas.
Varbūt tās ir kaut kādas problēmas ar koncentrāciju.. varbūt vitamīni? Gandrīz vispār needu augļus. It kā baigi glups neesmu...
Paldies!

24gadi
180cm
80kg
Re: Lēna uztvere
13.01.2017 22:52
Ne jau visiem un ātra reakcija. Te palīdz atkārtošana un velreiz atkārtošana.Piemēram man bija visai labi rezultāti šaušanā. Pat pirmas un trešās vietas bataljona un armijas līmenī.
Tomēr pirms šaušanas vienmēr ar tukšu pistoli un uzvilktu gaili izmēģināju šaušanas tehniku. Meklēju veidu,ka balstīt rokuTas pats ar granātas mešanu. Mājās svaidīju līdzīga svara akmeņus. Krosus arī. Tas man bija visgrūtākais. Bet pirms ieskaites , menesi pirms paskaraidīju . Kaut vai pusi no normas. Tas pats ar atspiešanos balstā guļus un pievilkšanos. Nekad ar pilnu slodzi. Vienmēr ievēroju pakāpenismu.
Pilnu slodzi tikai ieskaites dienā. Rezultāti mani pārsteidza. Videjais vārgulis, bet kopsummā pirmajā pieciniekā.
Galvenais nedzert un nesmēķēt tajā nedēļa.
Bet doma ir tāda. Bremzes nav,Ir jāpieradina organisms. Jamācās pielāgoties dzīvei,lai kādas problēmas nebūtu.Nav reakcijas, tad rezultātu dos neatlaidība un atkārtosana. Labs miegs. Izslēgt pārslodzes.Domāt ,ka pielāgoties. Pierakstīt, konspektet. Spelēt uz to atmiņas veidu,kas ir labāks. Dzirde,redze.
Lai veiksme un spēks.
Re: Lēna uztvere
17.01.2017 21:08
Gaiļezerā ir iespēja tikt pie psihologa, kurš veic atmiņas, uztveres un domāšanas īpatnību testus. Pēc tam ar rezultātiem var iet pie Gaiļezera neirologa, kurš visu paskaidros.
Pazīstams cilvēks, kuram neveicās ar studijām, tur gāja, šo to sev noskaidroja.

Var arī aiziet pie cita psihologa, kas tādus (kognitīvos) testus taisa. Pēcāk zināsi, kuras uztveres īpatnības Tev labāk padodas, kā trūkumus kompensēt. Arī- vai varēsi braukt ar mašīnu, kļūt par lidotāju :)
Vēl ir arī psihofiziologi, kas tajā jomā orientējas. Tādu gan Latvijā ir ļoti maz.
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 1 pieskaita 12?
Ziņa: