Kauns dzīvot Latvijā

Aizsāka ku! 

Kauns dzīvot Latvijā
11.06.2016 04:32
Jā. Man ir kauns par to kas te notiek. Es jūtos apkrāpts. Tas man ir jau ilgu laiku. Bet cirks ap Belēviča demisiju pielika kārtējo punktu...
moljers
Re: Kauns dzīvot Latvijā
11.06.2016 11:01
MAn arī brīžiem kauns, ka ievēlam pilnīgus idiotus

Par pārējo gan nē :)

Ko tu ļaujies apkrāpties ? :):)

veidojot jaunu valstī 2 paaudzes ir jānoraksta, tur neko nevar darīt,

Un kas tev nepatika sāgā ar Beleviču ?
Jautra taču :)
viņā ir redzams viss mūsu valsts un medicīnas posts - nepārtraukti meli, nihilistiska attieksme, nesapratne par valsts medicīnu un sistēmu u.t.t.

MInistrs melo :)
Slimnīcas direktors operē, nenoformējot nekādus papīru valsts slimnīcā tērējot valts naudu, materiālus, aizņemt laiku valsts op zālē, nodarbinot personālu
Vasts resursi tiek tērēti nevis nabagu ārstēšanai, bet miljonāra ārstēšanai
Neviens nesaprot, ko ir sliktu izdarījis
Skaisti :):):)
Man patīk, jautri :)
vAi LAtvijā ir daudzi ārsti, kas būtu atteikuši ministram, vai sūtijuši viņu uz kasi ? Es zinu vienu :):):)
pilnīgi mafioza situācija- es palīdzēšu tev, bet tu kādreiz man
Re: Kauns dzīvot Latvijā
11.06.2016 13:30
Protams, ka ne jau par pašu zemi ir kauns. Es te dzīvoju un mīlu to. Bet tas kas te darās ir vienkārši ārprāts.

Neļaut sevi apkrāpt nav iespējams. Tas arī ir galvenais manas briestošās "demisijas" iemesls. Jo pēdējos 10 gados valdošās aprindas ir tā "iztīrijušās" ka tur nav ko izvēlēties. Pilnīgi vienalga par ko balsot. Jo rezultāts vienmēr ir viens un tas pats - afēristi.

Bet tā Belēviča "bezrinda" ir absolūts sīkums uz citu problēmu fona. Tā laikam ir, ka Belēvičs ir upurēts, lai novērstu uzmanību no daudz nopietnākām lietām. Iespējams, ka ļoti pat labprāt aizgāja. Lai pasargātu savu veiksmīgo ģimenes biznesu "ot durnova vļijaņija"...

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Re: Kauns dzīvot Latvijā
11.06.2016 18:47
Ku, es par tevi brīnos. Bet Vaškevics,Lembergs, Šķēle, Antonovi, Laventi...Te jau vietas nepaliktu,ja sāktu uzskaitīt visus.
Un šitos celibāta murgus,"tikumības "sargus un citus "ķērājus". Man jau sen bija skaidrs,kādā valstī mums ir jādzīvo. Beļēvičs vēl ir balts un pūkains, salīdzinot ar visu to varzu.
Re: Kauns dzīvot Latvijā
12.06.2016 00:41
Nu, es arī nemaz tik ļoti to Beļēviču patreiz nevainoju. Runa kā reiz ir par to, ka ažiotāža ap Beļēviču ir neadekvāta...

Bet Tevi Mazdakter es saprotu jo Tu esi izvēlējies slavēt Somijas āres...

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Moljers
Re: Kauns dzīvot Latvijā
12.06.2016 15:08
Jautajums - ko Jūs esat izdatijuši , lai šī valsts būtu labaka ?
Re: Kauns dzīvot Latvijā
12.06.2016 15:20
Idioti ievēl citus idiotus klaunus par vienas vodkas vai 1 banāna cenu. Moljeram taisnība: lielai tautas daļai demokrātija nav piemērota- viņiem smadzeņu pietrūkst, lai sevi vadītu, kur nu vēl valdību atļaut iet vēlēt...

Somija būtu tieši tā zeme, no kuras mums vajadzētu mācīties un mācīties. Pēc vairāku gadu korupcijas pētījumiem- pirmā vai otrā vieta pasaulē, kur korupcija ir vismazākā.

Moljers: kā sauc to brīnumaino ārstu, kurš sūtītu ministru samaksāt slimnīcas kasē? Ooo...?
Re: Kauns dzīvot Latvijā
12.06.2016 16:35
Beidz, ku, kaunēties!
Tu tāds pats, kā es un kā mēs visi esam. Es zinu paziņu, kas strādā VIDā un dzīvo pāri saviem līdzekļiem. Bet es viņu pazīstu ļoti ilgi- tāpēc es nekur nestučīšu.
Es saskaros ar uzņēmēju, par kuru zinu, ka viņa bizness nav īsti tīrs. Bet viņš labi apkalpo klientus- tāpēc es viņu nestučīšu. Tieši otrādi- es dažreiz izmantoju viņa pakalpojumus. Jo tā ir lētāk.
Es zinu citu uzņēmēju, kas nemaksā visus nodokļus, bet es viņu nestučīšu, jo...
Vēl es zinu vismaz 5 cilvēkus, kas strādā neoficiāli, bet es viņus nestučīšu, jo... Un es nestučīsu arī viņu darba devējus.
Kad es eju pie friziera vai kurpnieka, es priecājos, ka viņi mani apkalpo bez čeka. Jo tā ir lētāk...

Un nevienam no viņiem es neteikšu: "Ai, ai, tā nav labi darīt!" Jo es pati tāda esmu. Mums visiem Latvijā ir tāda domāšana- pa kluso apkrāpt valsti "drīkst".

Tad jau, ku, sāc kaunēties vispirms no sevis.
Belēvičs izdarīja tieši to pašu, ko mēs visi- pa draugam un pa kluso- "drīkst".



Edited 1 time(s). Last edit at 12.06.2016 16:41 by kachenite.
kačenītei un ko
Re: Kauns dzīvot Latvijā
15.06.2016 14:23
un jums nemaz nav kauns? jums speciāli ar mazo burtu. man būtu kauns ar tādiem pohuj-istiem draudzēties. es vēlos tomēr daudz maz ar tīru sirdsapziņu dzīvot.

par vēlētājiem idiotiem - es ar tādiem savu laiku saskāros - pensionārēm, kas vēlē tikai smuko ģīmi meklējot, un slimniekiem ar tādu spiest nespēju es noliegtu vēlēt. varbūt tas kaut kā ir ļauni, bet no tā ir daudz kas atkarīgs. tāpēc mēs arī bedrē esam, mēģinām izrāpties, bet atkrītam atpakaļ.
Re: Kauns dzīvot Latvijā
15.06.2016 15:13
Man nav kauna- provokator, kurš raksta no 'kreisās" IP adreses! Kapēc Tu raksti Moljera vārdā? Labāk ej, apārstē pats savu galvu- kamdēļ raksti, spēlējot paslēpes?
Ak, Tu godīgais endžels uzradies! :D

(Atkal labajā aukšējā stūrī nav laika un datuma ieraksta)



Edited 1 time(s). Last edit at 15.06.2016 15:26 by kachenite.
kačenītei un ko
Re: Kauns dzīvot Latvijā
15.06.2016 16:12
Kāds sakars ar provokatoru??? Kāda kreisā IP? Kāds vēl Moljērs? Es gribēju druscīt piedalīties diskusijā, jūs te kaut ko sākat nezin ko izdomāt.
Jums forums te ir tāds, ka jebkurš var ienākt un kaut ko uzrakstīt bez reģistrēšanās. Varbūt kaut ko esat paši palaiduši garām?
Ja jūs esat forumā ienākuši ar savu lietotāju, izejiet ārā no tā lietotāja un ieejiet tāpat bez pierakstīšanās.

(Atkal labajā aukšējā stūrī nav laika un datuma ieraksta) - to nu es nezinu kāpēc tas nav.

Starp citu - pareizāk ir auGšējā stūrī :)

Labi, man nav "sirds kā dimantu oliņa", bet to es redzu no malas, kā ļoti daudzi iesāk ar sīkumu un aiziet bezkaunībā un mantrausībā. Un sirdsapziņas nekādas nav.
Re: Kauns dzīvot Latvijā
15.06.2016 18:56
Moljers Rakstīja:
-------------------------------------------------------
> Jautajums - ko Jūs esat izdatijuši , lai šī
> valsts būtu labaka ?


Moljers, precizē lūdzu šo jautājumu. Ko Tu saproti ar to "izdarijuši, lai šī valsts būtu labāka"? Tās ir tjipa tā kā iestādīt koku un nosist čūsku (ierēdni)?

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Re: Kauns dzīvot Latvijā
15.06.2016 19:48
Godīgi teikšu ārkārtīgi nepopulārus vārdus. Nupat izskatās,ka teiktu jebkuram, kurš klusi paprasītu. Vai ir vērts dzīvot,kalpot,strādāt Latvijā un cerēt? Atbildēšu viennozīmīgi,kaut zinu,ka tikšu ;lamāts. Ja tev ir laba profesiju un tu pārvaldi labi kādu svešvalodu,laidies lapās. Nevajag te kalpot ierēdņiem liekēžiem. Oligarhiem-zagļiem. Mācītājiem-tumsoņām. Dzīve ir dota tikai vienu reizi.
Vislabāk ir visiem,kas aizbrauc skaļi par to pavēstīt citiem. Varbūt tad mūsu varenie beidzot sāks domāt,ka aitu sezonā var nocirpt tikai vienu reizi.
Esmu laimīgs,ka mani mazbērni ir drošībā un nosacītā labklājībā.Vienlaicīgi sāp sirds,ka es tikšu guldīts Latvijas zemē un pie manis ciemos viņi neatnāks.
Re: Kauns dzīvot Latvijā
15.06.2016 20:27
Jā, man ar nepatīk daudz kas no notiekošā, bet man nav kauns dzīvot Latvijā. Apzinos, ka daudz kas nenotiek ideāli, bet tas man netraucē nodarboties ar brīvprātīgo darbu un vadīt bērniem nodarbības, kurās apgūstam daudz ko praktisku,noderīgu un jā, arī par patriotismu. Tā kā to daru jau vairāk kā desmit gadus, redzu, ka mani pirmie audzēkņi ir izauguši par labiem, godīgiem cilvēkiem, kuri mīl savu valsti. Visi jau tādi nav, bet daudzi gan. Un tā ir mana artava Latvijas labā.
Re: Kauns dzīvot Latvijā
15.06.2016 21:51
Apskaužam,lepojamies un ceram,ka nebūs jāviļas nākotnē.
Bet ne visi var izdzīvot ar brīvprātīgo darbu.Sevišķi tie kuriem ir savi bērni ,ģimene un slimi cilvēki ģimenē.Kuri gaida rindā bērnu dārzā un rindu uz dzīvokli.
Re: Kauns dzīvot Latvijā
15.06.2016 21:53
Brīvprātīgais darbs ir manā brīvajā laikā. 5 dienas nedēļā ir pamatdarbs.
Re: Kauns dzīvot Latvijā
16.06.2016 16:25
Ja par brīvprātīgo darbu- savulaik esmu piedalījusies daudzās talkās, kur cilvēki bez maksas sakopj Latvijas dabas nostūrus.
Šobrīd man vajag atrast stabilu darbu, lai brīvajā laikā varētu nodarboties arī ar brīvprātīgo darbu :)

Par stučīšanu- nestučīšanu:
Ja mans bērnības draugs būtu nogalinājis cilvēku, viņš vairs nebūtu mans draugs. Es nenododu cilvēkus, ko pazīstu 10-20-30 gadus. Morālei ir 2 puses, un kur ir tā robeža, kad...?

Man nav kauns dzīvot Latvijā.
Kauns ir tāda lieta, ko bērnībā vecāki un skolotāji iemāca. Man bērnībā iemācīja mīlēt Latvijas dabu un lepoties ar to, ka esmu latviete. Ja salīdzina, kas notiek Ruandā, Nigērā, Indijā un Zviedrijā- Somijā, tad Latvija ir kaut kur pa vidu. Tikpat stulbi būtu kaunēties, ka es neesmu klases labākais skolēns, bet esmu tikai sekmīga?

Ja Zviedrijā ar valsts sociālajiem pabalstiem atbalsta visādus idiotus (es atvainojos, bet tā i!), lai viņi var nestrādāt, Latvijā ar sociālo nodrošinājumu kā ir, tā ir, bet Nigērijā sociālo pabalstu nav gandrīz nemaz. Indijas valsts vispār nezina, cik tai ir iedzīvotāju, tāpēc, ka daudzajiem nabagiem- analfabētiem vispār nav pases. :) Nu, jā, ja gribas, var jau sev šmorēt smadzenes, ka es nedzīvoju pasaules bagātākajā valstī un neesmu skolēns- teicamnieks...
Re: Kauns dzīvot Latvijā
16.06.2016 17:19
Salīdzināšanai:
Pazīstams cilvēks krīzes laikā aizbrauca kā brīvprātīgais pastrādāt uz Āfriku. Te ir viņa apraksti, kā ir dzīvot un strādāt Nigērijā:

https://www.draugiem.lv/blogs/post/Idzogo-maja_4782912
https://www.draugiem.lv/blogs/post/Naves-nedela-un-kara-stavoklis_4751411
https://www.draugiem.lv/blogs/post/Banditu-iebrukums-viesnica-kartejas-kriminalzinas_5098241

Puisis labi raksta- ir interesanti lasīt.
Nezi, kāpēc nigērieši nekaunas dzīvot Nigērijā?
Re: Kauns dzīvot Latvijā
17.06.2016 12:02
Runa vairāk ir par dinamiku nevis stāvokli kā tādu. Un ja būsim precīzāk tad runa ir par negatīvo dinamiku. Par to kā 25 gados plaukstošu valsti novest līdz pilnīgai dirsai.

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Re: Kauns dzīvot Latvijā
17.06.2016 13:50
Cienījamais KU. Pēdējā laikā jūsu ko menti kļuvuši vulgāri,kas nedara godu šai labdarības organizācijas sadaļai.
Saprotu,ka valsts stāvoklis ir katastrofāls. Sevišķi medicīnā.Bet tas jau ne attaisno rupjības, kaut arī latviskas.
Lai saprāts , iecietība un veiksme Jums un jūsu tuvajiem.
Re: Kauns dzīvot Latvijā
17.06.2016 15:11
Pirms 25 gadiem vēl nebija tādas plaukstošas valsts- Latvijas republikas. Pārmaiņas un zināms bardaks gan bija sācies.
1991.g. bija cita valsts, ar kuras kārtību un ekonomiku daudzi nebija apmierināti. To citu valsti mēs līdz ... novest nevarējām, jo tās - PSRS- vairs nava. To, LR kas ir tagad, nevar saukt par plaukstošu valsti pirms 25g. jo tās vēl nebija :)
To, ko mēs radījām, tas gan...

(Nav laika tagad gari izplūst pārspriedumos- jāstrādā!)



Edited 1 time(s). Last edit at 17.06.2016 15:46 by kachenite.
Moljers
Re: Kauns dzīvot Latvijā
17.06.2016 17:26
Es saprotu, ka sirija ir katastrofals stavoklis
Bet latvijā ?
Neparspilesim savu stavokli , nesalidzinasim to ar zviedriju un negaidisim debesu davanas
Nekas ne no ka nerodas !!!!
Un vilveka labklajiba rodas tikai no darba !
Pirms 25 gadiem gan mes bijam d.....
Man alga bija 40 $ menesi , bija 2 mazi berni uzradas saimnieks kas gribeja izlikt no dzivokla
Tauta iepirka taupibas krasninas, drebes pirka humpalas uttt

Es pirms vairakiem gadiem lasiju interviju ar vienu bijusu sportistu, kas mazgaja masinas anglija
Uz jautajumu - vai jums nav dismas uz valsti ?
Vins atbildeja - man ir kauns par sevi, ka es jauns specigs virietis nemaku nopelnit !!!
Ta ir normala attieksme
Re: Kauns dzīvot Latvijā
17.06.2016 19:29
Moljers,tu neko nesaproti.
Re: Kauns dzīvot Latvijā
22.06.2016 02:16
Pievienojos moljeram.
Ne Eiropa, ne ministri, ne ministru prezidents nav vainīgi, ka ES nemāku nopelnīt.

Dienvidaustrumāzijas valstis, kas pašlaik strauji iet uz augšu un attīsta savu ekonomiku, ir Ķīna, D Koreja, u.c. Tur cilvēki strādā kā mazie nazīši, kamēr Eiropieši ir izlaidušies- maksā sociālos pabalstus visiem idiņiem un grib baudīt dzīvi, strādāt tikai 7 stundu darba dienu 4 dienas nedēļā un saņemt Liieellu aalguu.
Tikmēr visas lielās firmas uz Ķīnu un Co pārceļ savas ražotnes- tur lētāks un mazprasīgāks darbaspēks. Nez, cik ilgi Eiropas ekonomika tādā režīmā izturēs? Aij, viņa jau tagad plīst pa vīlēm...!
?
Re: Kauns dzīvot Latvijā
23.06.2016 18:19
Uz kurieni tad tu brauksi?
Re: Kauns dzīvot Latvijā
24.06.2016 21:08
Es jums draugi, moljers un kachenite, nepiekrītu. Strādāt vairāk un strādāt smagāk?

Drusciņ ir jāsaprot konteksts. Āzija bija un ir mūsu vergu darba spēks visu šo laiku. Viņi ražoja visu, ko mums vajag. Tu kachenīit nevari salīdzināt mūsu apstākļus ar vergu dzīvi austrumos. Tev istabā ir vergu ražotie televizori, radio un Tev mugurā ir vergu ražotas drēbes un tualetē Tev ir visi vajdzīgie piederumi. Tev ir viss, ko Tev vajag.

Kas ir vergam austrumos? Viens krekls un vienas bikses un 2 dollāri alga dienā? Cilvēki dzīvo kā kara apstākļos, guļ viens pie otra uz grīdas kā baļķi. Cik vien var niecīgās naudas mēģina nosūtīt tuviniekiem uz laukiem, lai tie varētu izdzīvot. Un ražo Tev jauno teļļuku.
Re: Kauns dzīvot Latvijā
28.06.2016 16:54
Būtībā ir tā - pasaule ir slima. Neviens nemēģina vērst prasību tiesa pret firmu kas izmanto (vergu) darbaspēku ķīnā. Kad šāds pavērsiens notiks, varam uzskatīt, ka civilizācija ir uz atveseļošanos ceļa. Bet protams, ka tā nebūs...

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Re: Kauns dzīvot Latvijā
01.07.2016 17:17
Šobrīd problēma ir sociālajā sistēmā, kura ir balstīta uz indivīdu ekspluatāciju. Kapitālisma ēra rietumu pasaulē iet uz beigām, bagātie paliek arvien astronomiski bagātāki un nabagie daudz nabagāki. Nevienlīdzība ir rekordaugsta, vidusškira palēnām izplēn. Jaunās tehnoloģijas un automatizācija aizvieto daudzas vēsturiskās darbavietas, bet darba ļaužu sabiedrība tiek vainota, ka ir slinka un neko negrib darīt.

Pārāk daudzi cilvēki strādā pārāk daudz un pārāk daudz to, kas nestrādā vispār.

Cik tālu šitā var iet? Lūzuma punkts nav pārāk tālu, es domāju. Internets tā jau 15 gados ir ieviesis tik daudz pārmaiņas cilvēku apziņā un informācijas apmaiņā. (Ne vacajos bukos gan, kas uztver visu tikai no vakara Panorāmas). Nav iespējams iedomāties, kas vispār būs pēc nākamās desmitgades, divām.
Re: Kauns dzīvot Latvijā
01.07.2016 21:53
To, ka internets ir ieviesis sabiedrībā nekad neredzētas pārmaiņas, tam piekrītu.

Nevienlīdzība ir bijusi un pastāvēs vienmēr un visur.
Dzimtbūšana bija arī Eiropā un Krievijā. Daži no mums ir talantīgāki un stiprāki- daži vājāki. Arī starp lauvām kāds ir stiprāks un brīvi izvēlas sev mātīti. :) Cūku kūtī vienmēr ir kāda cūka, kura iet pirmā pie siles un ir cūka, kam tiek tikai atliekas no pustukšas siles. :)

Tikko lasīju grāmatu, kā spāņu konkistadori iekaroja milzīgo acteku valsti. Pastāvēja dažādi acteku sabiedrības slāņi, arī vergi un acteku pakļautās ciltis, kas maksāja nodevas. Tad ieradās spāņi ar savu (nevienlīdzīgo) sabiedrisko sistēmu un 10-20 gadu laikā padarīja par vergiem visus...
16.-17.gadsimtā indiāņu verga dzīvība nebija vērtīgāka par vistas dzīvību mūsdienu putnu fabrikā. Nobadināja, izdzina, piekāva, nosita. Kad nomira- atrada citu indiāni, kas strādās pusbadā. No 30-60 miljoniem Meksikas indiāņu gadsimta laikā palika tikai 1 miljons.

Nevajag ilūzijas lolot par utopisku vienlīdzīgu sabiedrību- tādas nav un nebūs.
Re: Kauns dzīvot Latvijā
01.07.2016 22:01
Tas, ka Latvijā medicīna nav pieejama, liek man arī apsvērt domu par to, ka jāpārceļas uz Zviedriju vai Somiju, kur vismaz medicīna ir sakārtotāka.

Februārī "par Belēviča kvotām" dabūju sev divas konsultācijas pie reimatologa. Vairāk man pierakstīt neļāva- vēl neesot atvērts grafiks gada 2.pusei. Tagad konsultācijas jau ir izmantotas, bet pieraksts pie tā doka ir pilns līdz gada beigām. Pilns arī tad, ja 25 eur maksāju! Un mazas cerības, ka es uztrāpīšu uz to īpašo laimīgo dienu, kad būs atvērts pieraksts uz 2017.g. sākumu?!? Normālā ceļā nespīd man reimatologs...Un tā ir gandrīz visiem 20 Latvijas reimatologiem :(
Dari kā zini- kaut kukuļo, pielien, ej bezkaunīgi pa taisno bez pieraksta...Ja pie tā dr iet privāti uz citu veselības centru- tad 42 euro un rinda- 3mēneši! Bet kartiņa ta stāv slimnīcā un valsts kompensējamās zāles privātpraksē nedrīkst izrakstīt (?)
Labi, man tās zāles nav pašas dārgākās, bet tiem, kam viena kompensējamo tablešu paka maksā 400-12.000 euro? Ko tad darīt?

Tas varētu būt pēdējais piliens priekš manis. Un nav runa par kaunu dzīvot Latvijā. Jo šeit, Latvijā, perspektīvas man var arī nebūt, ja nopietni saslimst...



Edited 1 time(s). Last edit at 01.07.2016 22:04 by kachenite.
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 6 pieskaita 21?
Ziņa: