Interesanti

Aizsāka ku! 

Interesanti
14.05.2016 00:16
http://www.delfi.lv/news/comment/comment/bernu-slimnicas-arstu-atklata-vestule-medijiem-un-sabiedribai.d?id=47435053

Mani piesaistija teikums: Rietumeiropas valstīs, piemēram, Dānijā un Nīderlandē, ar likumu ir aizliegta ārstniecības gadījumu apspriešana publisko mediju telpā, lai neradītu negatīvas un postošas sekas medicīnas sistēmai.

Tātad sanāk, ka medicīnas sistēma tautai var radīt negatīvas un postošas sekas bet tauta medicīnas sistēmai nedrīkst. Kaut kā negodīgi sanāk...

Un vēl, nebiju pievērsis uzmanību šim parametram: Kļūdas notiek pat vislabākajās organizācijās – daudzi pētījumi ir pierādījuši, ka ap 10% pacientu cieš no negadījumiem slimnīcās (skat. Eiropas Komisija; Pacientu drošums; www.ec.europa.eu ).

Pārsteidzoši liels rādītājs. Un ja tas ir vidējais eiropā, tad varu iedomāties kāds tas ir realitātē Latvijā...

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
moljers
Re: Interesanti
14.05.2016 08:01
kas tev nepatīk ?
hokeja stadionos nerāda tiesnešu kļūdas uz lielā ekrāna
kāds labums no tā, ka visu laiku sab mēdiji skandina - medicīna ir slikta, ārsti slikti, u.t.t.t kam no tā labāk ?

Un kas ir negadījums ?
viss atkarīgs ko mēs traktējam par negadījumu , ja zilumu ap ievadītu katetri, tad brīnums , ka tik zems %
Re: Interesanti
19.05.2016 00:42
Ak tu dies! Restorānā pavāri piededzina un pārsāla ēdienus, šoferi iebrauc ar autobusu stabā un skolotāji norāj nevainīgus bērnus. Ārsti arī ir cilvēki- tāpat kļūdās. Katru reizi, kad eju pie ārsta, ar šo rēķinos.

Es arī savā darbā kļūdos. Vienīgā starpība- no manām kļūdām neviens nemirst- es tik garastāvokli uz pāris dienām varu sabojāt :) Bet- mēs visi cilvēki esam... Sev piedodam, citiem- nē?

Masu mēdiji vispār no sū... pārtiek. Jo viņi lielāku sū... uzrok, jo vairāk var nopelnīt. A tauta kā vistas pakaļ kladzina.

Jaunībā, darbu meklējot, uz 2 dienām ieklīdu "Vakara Ziņās". Kādus gadījumus tik žurnālisti tur nesalasīja, kādu info nevāca! Jo vairāk drazas, jo šiem avīzi labāk pērk.
Pēc tam man pašai gadījās nokļūt "Vakara Ziņu" vidējā lappusē. Milzīgs mans foto un virsraksts "Policija neko nedara!" Kad mani parkā, formā, sēžot uz soliņa, fočēja, man neviens nejautāja, kāpēc es tur esmu, ko tur daru un atļauju nofotografēt arī neprasīja. Blakus piemontēja foto ar citu soliņu no cita parka, kur jaunieši šņabi no pudeles dzer. Izskatījās ticami- sensācija gatava! Honorārs žurnaļugam rokā! Tikai- es biju un strādāju vietā, kur mani bija norīkojuši. Citus soliņus un parkus apmeklēt man nebija ļauts. Toreiz man tas maksāja kolēģu apsmieklu un ceturkšņa prēmiju. Un es viegli tiku cauri, ja rēķina, kā mēdiji nolej ar samazgām dažus savus upurus...
Kopš tā laika, redzot ziņas, rakstus, dokumentālos kadrus, es vienmēr sev pajautāju: "Kas to rakstīja/ filmēja/ fotografēja? Kāpēc? Kam tas ir izdevīgi? Cik informācija ir pilnīga, patiesa, samontēta? Vai pasniegtā informācija ir pilnīga, jeb žurnālists ir publicējis tikai izdevīgākos faktus, lai taisītu sensāciju?" Kad to izanalizē, tad vairāk kā puse no ziņām ir izlietota tualetes papīra vērtas. A tauta pavelkas...
Policisti, politiķi un ārsti žurnālistiem ir gards kumosiņš. Tauta uz to pavilksies.



Edited 2 time(s). Last edit at 19.05.2016 01:16 by kachenite.
Re: Interesanti
19.05.2016 10:14
Pilnīgi piekrītu Jūsu pieredzei. Par VZ zinu no sava drauga stāstītā. Tas bija šausmīgs kantoris.Bet mums ir dzeltenā prese. Ar to ir jārēķinās visiem.Arī policijas priekšniekiem.
Re: Interesanti
19.05.2016 11:58
Patiesībā- milzīgs "paldies" Vakara Ziņām- no šī gadījuma es ieguvu spēju kritiski skatīties uz presi un... pēc pusgada darbā saņēmu paaugstinājumu.
Re: Interesanti
19.05.2016 12:06
Miskastvedēji vāc sū...
Mediķi pārtiek no slimībām.
Policisti labo muļķu kļūdas un grozās pa sū...vietām.
Žurnālisti no šiem sū... pārtiek. A tauta pavelkās...

Gadījums no VZ prakses: "-Eu, veikalu tīkls XX negrib maksāt par reklāmu!
- Labi, uzraksti pāris rakstus, ka sieviete NN nopirka pie viņiem gludekli un pēc nedēļas tas nedarbojās." Pēc pāris mēnešiem veikals samaksāja par reklāmu VZ...

Līdzīga pieeja darbojas arī attieksmē pret medicīnu.



Edited 2 time(s). Last edit at 19.05.2016 12:13 by kachenite.
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 16 pieskaita 21?
Ziņa: