Pētera Apiņa garīgā veselība

Aizsāka ku! 

Pētera Apiņa garīgā veselība
30.03.2016 11:40
Tas, ka Pēterim ir sakāpis galvā, bija sen jau zināms. Bet pēc raksta:

http://www.delfi.lv/news/comment/comment/peteris-apinis-musu-merkis-ir-aizliegt-smeket-latvija.d?id=47241707

izskatās, ka viņam tomēr visi nav mājās...

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Re: Pētera Apiņa garīgā veselība
30.03.2016 12:36
Es diezgan labi pazīstu Latvijas reliģisko sabiedrību, arī ļaudis no tādām konfesijām, kur nedzer, nesmēķē, nelieto kafiju, melno tēju, cilvēki ir veģetārieši un vegāni. Tie, kas nav veģetārieši, pārtika lieto tikai savas vistiņas, teliņus.

Ko es varu teikt, skatoties nezinātniski?

Nekā laba.

Jā, plaušu vēžu ir maz, bet zarnu, urīnpūšļa, kuņģa, prostatas, krūts, dzemdes -- cik gribi, turklāt vēlīnas stadijas.

Astma, diabēts, artrīti, sirdskaites, ginekoloģiskais spektrs -- it kā šie cilvēki nepiesārņo organismu ar indēm, ēd gandrīz tikai zaļumus no sava dārza, tomēr jāsecina, ka ir citi veicinātājfaktori.

Un kas pats trakākais -- šausmīgi, pilnīgi neiedomājami daudz psihiatrijas. No neirozēm un uzmācībām, kad desmit reizes pārbauda, vai gludeklis izslēgts, līdz šizofrēnijai ar pilnīgi nekontrolējamu gaitu.

Par Apini -- viņš, manuprāt ir tieši šis pēdējais gadījums.
Re: Pētera Apiņa garīgā veselība
30.03.2016 14:25
Apinis nebaidās peldēt pret straumi. Mūsu lielākā nelaime,ka ārsti un pat profesori savas karjeras dēļ klusē vai izliekas nedzirdam saprāta un zinātnes balsis.Karjerisms. Dari, kā visi.
Pēdējo rakstu neesmu lasījis, jo padomāju,ka cīņa ar vējdzirnavām... tas nav tā vērts.
Re: Pētera Apiņa garīgā veselība
30.03.2016 17:04
Man arī pēdējā laikā liekas, ka Apinim kaut kas nav kārtībā ar galvu. Redzēju viņu vienā no iepriekšējiem darbiem kā klientu- kkas nav, kā vajag ar to seju... Tāda padumja izskatās. UN tad tie izteikumi par sāls un cukura lietošanas kaitīgumu... It kā Latvijas medicīnā nebūtu nopietnāku problēmu, par ko uztraukties?



Edited 1 time(s). Last edit at 30.03.2016 17:04 by kachenite.
Re: Pētera Apiņa garīgā veselība
30.03.2016 19:31
Patiesībā jau vēzis nekas saulains nav, ko tur piebilst, un ārsts šai ziņā tiešām drīkstētu kaut ko teikt, kur nu vēl par plaušu vēzi, kas patiesībā ir nolemtība pati par sevi, bet esmu gana garus gadus lasījusi par dažādām psihes un tās veselības tēmām, arī tādām, kur man varbūt pašai nav jautājumu, jo neesmu atkarīga no nikotīna, uzpīpēju vien pa retam kādā tusā, man svarīgs pats relax process, bet dzīļu psihoterapeits parasti cilvēkam, kas grib atmest smēķēšanu, palīdz saprast, ko tā viņam dod. Kas negrib, tiem taču virsū nemetas.

Bet Apinis ir uztaisījies par tādu kā pasaules pārtaisītāju un citu domāšanas ieregulētāju no augšas. Tas no tās pašas dzīļu psiholoģijas viedokļa ir slimi un infantili. Ārsta diploms viņa uzvedību neattaisno. Un es esmu dzīvē redzējusi šādus kontrolētājus, kam ir psih. diagnozes. Tur visa ģimene ir līdzatkarīga. Kad man viena tāda tipiņa radiniece šeit rakstīja, ka varētu viņu nosist, es viņu sapratu. Beigās viņa aizbēga uz ārzemēm, slimais "kontrolieris" bija tās sievietes brālis. Labi, ka viņa laikus atjēdzās, kad vēl spēja sakarīgi domāt.

Mums apkārt īstenībā ir ļoti daudz psihiatrijas, nopietnas psihiatrijas, it sevišķi starp ļaudīm, kas ir varas pozīcijās.

Tie uzraksti uz cigarešu paciņām ir galēji noziedzīgi un arī muļķīgi, ja ir cerēts ar to kaut ko panākt, bet kāds var arī saslimt nevis no smēķēšanas, bet no šīs neirolingvistiskās (NLP) programmēšanas. Psihe ir ļoti trausls mehānisms. Interesanti, ko NLP praktiķe Dace Rolava par to teiktu. Bet cilvēku vajadzībām taču eksistē tāda lieta kā cigarešu etvijas.

Bet es diemžēl nevaru atļauties rakstīt visu, ko par viņu saistībā ar privātām epizodēm ir stāstījuši kolēģi. Tās ir briesmas, tas ir murgs! Bet cilvēki gribēja izkratīt sirdi. Tā, lūk.

Bet viņam vajag to Ārstu biedrību vadīt, kaut tur neviens normāls neies plēsties par pasaules sakārtošanu un cīnīties ar ministriju, ar oligarhiem un varas astoņkājiem.

Tas pats par alkoholu. Vai tad tagad pieaudzis cilvēks nedrīkstēs ko sev pa gaumei veikalā, no privāta brūvera vai vīndara paņemt? Kam nav gadījies pārspīlēt? Es vispār esmu ļoti prātīga, bet arī esmu norāvusies. Bet, pateicoties tam, es apguvu mācību, kāds ir mans mērs.

Tāpat tagad psihiatrijā ir sākusies interesanta tendence celt nost cilvēkus no benzodiazepīniem un kačāt virsū modernos neiroleptiļus, jo benzo izraisa atkarību. Bet aiztiek arī tos cilvēkus, kas 20 gadus nav cēluši benzo devu, tomēr neiroleptiķi, kaut mazās devās, ir krietni nopietnāks psihes bremzētājs.

Es vispār uzmanos no cilvēkiem, kas ir šausmīgi pareizi. To varu ieteikt arī citiem. Pareizais kaut kur dziļi var būt psihopāts. Kad Jūs vienā brīdī to redzēsiet, varat būt jau ļoti iekūlušies. Tas tad, ja runājam par privātām saskarsmēm ar šādiem personāžiem.

Un tas murgs ar cukuru, ar sāli. Es vairākas reizes lielveikalā esmu piedzīvojusi bērnu uzlidojumu starpbrīdī. Protams, es kopjos malā. Man šķiet, ka tagad viņi katrs grābj teju piecas, sešas sintētiskās bulkas. Kas tais skolas kafejnīcā ceptajās bulciņās bija tik šausmīgs? Tās no lielveikala, kas ceptas no saldētas mīklas, ne tuvu nestāv klāt tām, kas ceptas kā mājās, un arī tauki no veikala bulkām tek kā no pilnības raga. Bērni visos laikos ir ēduši bulkas. Tas ir pilnīgs sīkums, piemēram, salīdzinot ar ķīmisko konfekšu blāķiem, ko te vispār nevajadzētu ļaut ievest.

Kad ieraugu minētās personas seju kādā laikraksta lappusē (bet viņam tur ļoti patīk nokļūt), tad uzreiz zaudēju interesi.
Re: Pētera Apiņa garīgā veselība
30.03.2016 20:34
Ir taisnība, ka smēķēšana ir kaitīga. Nebūt ne tikai onkoloģijas draudu dēļ vien. Tiešām var izraisīt ļoti lielu skaitu slimību, onkoloģija ir tikai ļoti maza daļa no tām.
Atturēt sabiedrību vajag ar audzināšanas metodēm, nevis aizliegumiem.
Mūsu valstī, tāpat kā vairumā valstu pasaulē narkotikas ir stingri aizliegtas. Stingrais aizliegums 50-70 gadu garumā nav iznīdējis narkomāniju.

Par plaušu vēzi - ne vienmēr tā ir smēķētāju, kaitīga darba strādnieku, cilvēku ar sliktu ģimenes anamnēzi slimība. Ne vienmēr tā nav jauniem cilvēkiem.

te būs viens blogs par plaušu vēzi.
stageiv.wordpress.com/about

Ņemt vērā, ka bloga autore ir mirusi, tātad aicinājums ziedot nav aktuāls. Šis bija 30 gadīgas, labi izglītotas jaunas sievietes blogs, kurai nebija kaitīgo ieradumu un tika atklāts plaušu vēzis 4 stadijā. Blogs ir angliski, ja nevēlas maitāt nervus, var izlasīt tikai sadaļu about, apskatīt bildi. Pats cits saturs ir smags.
Re: Pētera Apiņa garīgā veselība
31.03.2016 00:56
Par skolas ēdināšanas pārmērīgu murgu Runcenei taisnība.
Skolu ēdnīcās cīnās ar sāli, cukuru un taukiem. Bezmaz veģetāras bezcukura bezsāls beztauku esot ideāls.
Skolnieki patiešām ārpus skolas pērk čipsus, kolas, limpenes, konfektes, bulciņas. Daudzi arī picas utml. Saldējumus, importa ledenes.
Pārāk lielu jēgu neredzu. Kad valsts nedeva par velti ēdienu sākumskolniekiem, visiem viss bija labi. Ko firmas vārīja, to kas gribēja, pirka.
Kā sāka dot, tā pretenzijas visādas.
Ko tie vecāki mājā dod ēst un ko skolnieki ārpus skolas ēd, tāpat nevar kontrolēt.
Re: Pētera Apiņa garīgā veselība
31.03.2016 01:16
Mazdakteris1, pastāsti mums kam tā saprata un zinātnes balss ir vajadzīga. Es to jautāju ar tādu nedaudz zobgalīgu pieskaņu jo manās acīs Tu esi Apinis2. Tāds pats bezjēdzīgs un uzbāzīgs cīnītājs par pareizo sabiedrību.

Manuprāt svarīgākais cilvēkiem ir justies brīviem. Un drīkstēt izvēlēties to kas viņiem patīk. Bet tas kā reiz tagad ļoti bieži tiek atņemts. Kāds tam ir nolūks? Lai cilvēki ilgāk dzīvotu? Latvijā?? Nesmīdiniet mani. Kas viņiem pensiju maksās un ārstēs, ja viņi ilgi dzīvos? Tātad iemesls ir cits. Terors... Genocīds... Kaut kāda barošanās no garīgās enerģijas (laikam negatīvās)... Izpatikšana citiem cilvēku mocītājiem... Velme izsaukt tautas agresijas izvirdumu? Priekš kam? Lai varētu viņus sist? Kāds vēl variants?

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Re: Pētera Apiņa garīgā veselība
31.03.2016 01:25
Ak jā, kāpēc es to visu rakstu. Es dzīvoju tālu no valsts varas un tuvu Krievijas robežai. Un es zinu kādas velmes un kādi noskaņojumi valda cilvēku prātos. Te nekāds patriotisms nav vērojams un Latvijas karogs mēdz būt redzams tikai pie domēm un skolām. Un katra tāda jauna ziņa, kas nāk no centra, vai tas ir jauns likums vai jauns NATO tanks, šo patriotismu mazina vel vairāk. Es esmu ļoti noraizējies par savas zemes nākotni... Bet te tādi umņiki kā Pēteris, stāsta visādu mazsvarīgu huiņu un par varīm cenšās piešķirt tai likuma varu. Taču tā vietā, lai tas nestu saldos zinatnes augļus, tas atnes tikai dusmas un augošu neapmierinātību.

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Re: Pētera Apiņa garīgā veselība
31.03.2016 09:52
Cien Ku. Lūdzu nejauc sociālo stāvoklī valstī ar nepieciešamību izglītot tautu. Jo gudrāka tauta, jo lielāka pretestība būs pret oligarhiem, ierēdņiem-laupītājiem. Tās lietas vajag nodalīt. Jo neizglītotība un tautas neapmierinātība ir divas bīstamas lietas.
Viens ir oligarhu laupīšana un valsts varas nespēja karot ar līdzekļu izlaupītājiem. Otrs ir mēģināt saglabāt veselību lai izturētu šajā cīņā. Katram jādara savs darbs.
Tas ka mēs esam aplaupīti un nabagi nav attaisnojums, tam, kad mēs smēķējam visur kur ienāk prātā.Nav attaisnojams, tam ka skolās tirgojam ar čipsiem, kuri ir ārkārtīgi neveselīgi.
Es nekad nepeldēšu pa straumi. Esmu to piedzīvojis pārāk ilgi.Jādomā ar savu galvu.Ir sevi jāsargā ar visiem līdzekļiem. Viens no tiem ir sevis izglītošana. Kamēr dzīvošu, savu iespēju robežās to darīšu. Nesaku,ka esmu ideāls.Ideālu cilvēku nav.
Lai miers un labestība. Ku, tu esi pārāk agresīvs.
Re: Pētera Apiņa garīgā veselība
31.03.2016 11:26
ku! ir normāls vecis, vīrieti vienmēr jābūt devai dabiskas agresijas.

Visa padomju paaudze esam ēduši arī kaut kādus našķus skolā, vai no mājām, vai pārskrienot pāri ielai uz tuvējo maizes bodi pēc vienas vai divām bulciņām. Nebija jau arī vecākiem tās naudas vairāk, ko iedot.

Bet bulciņas, cigaretes un alkohols jau ir tikai skatuves dekorācijas. Te, manuprāt, pat nav runas par saturu.



Edited 1 time(s). Last edit at 31.03.2016 13:32 by Runcene.
Re: Pētera Apiņa garīgā veselība
31.03.2016 11:50
Es jau neredzu skolas ēdienu. Tāpat kā Runcene iekš publiskiem veikaliem.
Re: Pētera Apiņa garīgā veselība
31.03.2016 13:48
Ārpus Rīgas skolās daudzviet ir normāls mājas ēdiens, vismaz manā miestā un dažos apkārtējos.

Bulciņas agrāk cepa uz vietas, bērni nekur nebizoja, nu bizo. Vietējā veikalā, kas ir viena lielveikalu ķēdes daļa, cep šaušalīga paskata taukainus pīrāgus un citas neēdamas lietas, no saldētas mīklas, agrāk it kā veduši to mīklu no Lietuvas, tagad neesmu taujājusi. Veikalu cepējas nevar vainot, jo viņas saņem pusfabrikātu, kas jāuzmet uz pannas. Šajās mīklās dzen iekšā ļoti daudz tauku -- hidrogenizēto palmu eļļu un citas lietas, ko vispar nevienam nevajadzētu ēst.

Līdz ar to bērni bulkas pērk tāpat, bet sliktākas kā līdz šim.
Re: Pētera Apiņa garīgā veselība
31.03.2016 16:10
Mazdakteris1

Paldies par novērtējumu. Centīšos Tevi arī cienīt kaut gan man tas sagādā grūtības. Bet nu labi. Pāriesim pie lietas.
Nav jau nekas iebilstams pret to, ka tautu vajag izglītot bet manuprāt tomēr tai tautas izglītībai vajadzētu iet kaut kādā kopsolī ar to sociālo stāvokli. Vai ne tā? Bet pie mums tas tradicionāli un arvien neatlaidīgāk notiek neņemot vērā tautas intereses un spēju šajā konkrētajā sociālajā stāvoklī akceptēt šādas izmaiņas. Augstāk stāvošie kā nu kurš, vairo savas finanses vai popularitāti bet tautai vienkārši banāli no tā jācieš. Es nesmēķēju un man tas nepatīk bet es tāpēc netaisos teikt, ka smēķēšana būtu pilnībā jāaizliedz darba vietās vai vispār visā valstī. Tas ir ieteikums kas ir pretrunā ar lielas iedzīvotāju daļas interesēm. Bet viens parazīts, kas droši vien ēd nodokļu maksātāju naudu, uzdrošinās vērt vaļā muti un lepni to stāstīt. Būtu labāk painteresējies cik % smēķē un kādu ienākumu tas ienes valstij. Un ko viņš savā bērna prātā iedomājas, ka tas bars tagad atmetīs pēc komandas? Tātad kāds to ir pasūtijis. Kāds to viņam ir iestāstijis. Vai tie kas tās nelegālās cigaretes tirgo vai nedod Dievs kaut ko vēl daudz iedarbīgāku? Jo tā vieta jau tukša nepaliks. Velme apkūpināties, apdullināties, apzāļoties nāk no tās bēdīgās sociālās situācijas. Kā var nesaprast tik vienkāršu lietu?

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Re: Pētera Apiņa garīgā veselība
31.03.2016 16:16
Starp citu, par tām bulciņām runājot. Nezinu kā citur, bet mūsu pagasta skolā bulciņas cep uz nebēdu. Cik zinu, tad agrāk bulciņas varēja pirkt atsevišķi. Tagad tās var dabūt tikai tad ja ņem pusdienas. Interesanta doma... Pastāstiet man lūdzu kā tas samazinās mūsu nākamās paaudzes svaru.

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Re: Pētera Apiņa garīgā veselība
31.03.2016 17:14
Te nedaudz par to ko es runāju:

http://www.delfi.lv/news/stop-kontrabanda/nepardomati-grozijumi-likuma-var-sagraut-cinu-ar-kontrabandu.d?id=47248283

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Re: Pētera Apiņa garīgā veselība
31.03.2016 17:22
Respektīvi, ir apmēram tā kā es teicu, ka tas tiek darīts kāda interesēs. Kas tās tādas būs, es nezinu. Varbūt ierīkos specializētas smēķēšanas vietas vai salonus (kas piederēs deputātiem), vai tiks pieņemti likumi par marihuānas legalizēšanu, jo tai nav kaitīgu dūmu un to varēs smēķēt publiski, vai vēl kas jauns būs. Varbūt kādi elektroniskie vielu inhalatori, vai kaut kas pa tiešo pie smadzenēm pieslēdzams. To es nezinu. Bet es zinu, ka tas noteikti būs dārgāk un kāds uz tā labi pelnīs.

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Re: Pētera Apiņa garīgā veselība
31.03.2016 19:37
Es jau Rīgas veikalos redzētos skolnieku pirkumus reizēm redzu. Ēdnīcās droši vien pēc MK noteikumiem baro.
Diezgan amizants skats bija pie vertebrologa pieņemamās. Mamma atved puiku, tas planšetē baksta spēli, uzkož čipsus, kurus mamma pakalpīgi padod. Diagnozes ; pilna A4 lapa sarakstīta, vēl vertebrologs jāapmeklē. Es tā neiedziļinājos, tikai paprasīju vai daudz tādu. Jā, šogad esot 95 skolnieki jau bijuši pie tā Dr jau uzliktām vairākām ( parasti 2-3 ) Dg, kam tirpst locekļi, ir slikti radioloģiskie izmeklējumi utml.
Skola tur nevar izstāvēt līdzi mājās, veikalos. Vienīgi skumji, kad atceras saukli ; bērni un jaunatne mums maksās pensijas...Dod Dievs, ka šādiem mums nevajadzētu maksāt grupas.
moljers
Re: Pētera Apiņa garīgā veselība
03.04.2016 17:35
reiz lasīju psihiatra slēdzienu - datu par psihisku slimību nav, pacients vienkāršī muļķis !
Re: Pētera Apiņa garīgā veselība
03.04.2016 22:40
Labais :D

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Re: Pētera Apiņa garīgā veselība
04.04.2016 00:03
Ja tas par Apīni, tad garām. Ārsta diplomu un LAB prezidenta amatu tik vienkārši iegūt nevar. Tad jau ārstu biedrībā visi ir muļķi. Drusku skandalozs paziņojums.
Re: Pētera Apiņa garīgā veselība
04.04.2016 10:04
Hmm? Jautājums strīdīgs. Tas, ka cilvēkam ir augstākā izglītība vai pat vairākas, vēl nenozīmē, ka viņš sociāli nevarētu būt muļķis. Nu un tips ar visai savdabīgu domāšanu jau nu noteikti viņš ir.

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Re: Pētera Apiņa garīgā veselība
05.04.2016 11:13
Salīdzinot ar ārstiem, es sevi uzskatu par muļķi. Jo paskatījos,kas ir jāzina ārstam-studentam. Šausmas. Par sociālo izpratni un sapratni piekrītu.
Tomēr, tēmas ko paceļ Apīņa kungs ir svarīgas un vajadzīgas valstij un tautai.
Apīņa kungs nav vainīgs, ka izglītības sistēma ,korupcija un baznīcas tumsonība ir novedusi Latviju tur kur tā ir.
Te nav jāvaino Apīnis bet mūs pašus.
Re: Pētera Apiņa garīgā veselība
05.04.2016 12:22
Mazdakteri

Nu nav jau tā, ka es būtu pret labām un tautai vajadzīgām lietām. Apiņa rakstus lasu diezgan regulāri un viņu starpā ir arī ļoti sakarīgi raksti. Bet reizēm cilvēks sāk rakstīt visādās futūristiskas muļķības kuras mēģina pārvērst par likumu. Un tieši tāpēc es šo jautājumu pacēlu, jo to saka nevis kaut kāds sētnieks, kuram apnicis saslaucīt izsmēķus, bet varai tuvs cilvēks.

Un es nekādā gadijumā neesmu pret to, ka tautai vajag atgādināt par neveselīgajām lietām. Bet ar tiem likumiem sanāk tā, ka priekš kam mēs esam cīnijušies par brīvību un demokrātiju, ka tagad mums ir ierobežojumi vairāk kā agrāk un likumus pieņem kaut kādi parazīti tautai pat nepajautājot.

Par pārējām Tevis minētajām lietām es gribētu padiskutēt.

Kāpēc Tu Mazdakteri domā, ka no medicīnas augstumiem teiktais ir tik pareizs? Tas ir tikai pieņēmums, vienošanās. Tāpēc es bieži lietoju Madcinic "ievazāto" apzīmējumu - konvencionālā medicīna.
Es pats arī jaunībā biju medicīnas "ekstremālis" un man likās, ka tas ir tik kruti un ārsti noteikti ir paši gudrākie un autoritatīvākie cilvēki pasaulē. Bet nav jau vairs pagājušā gadsimta vidus tumsonība un mēs redzam, ka konvencionālās medicīnas iespējas ir ierobežotas, turklāt nozari ir apsēdusi alkatība un citas iekšējas problēmas.

Tāpēc kad runa iet par baznīcas tumsonību, tad varbūt iepriekš teiktā kontekstā nevajadzētu būt tik karstgalvīgiem, jo baznīca mūsu dzīvē ienes vismaz kaut kādu gaismu.

Par izglītību varu piekrist. Problēma ir izglītības sistēmā. Viņas kontrolē. Man pašam šogad bija vairāki kontakti ar skolotāju kolektīvu un kaut arī runa bija par izglītības uzlabošanu, diezgan skaidri bija redzams, ka tas nevienu neinteresē. Svarīgi bija izpildīt IzM samežģītos noteikumus lai sods skolas slēgšanas veidā nenāktu pār viņu galvām. Bērni tur nevienam neinteresē. Cita starpā, noteikumi tagad vairs nav tādi kā agrāk, kur bija teikts, kas un kā jādara. Tagad noteikumi ir abstrakti. Viņi ietver daudz tādus vārdus kā uzlabot, izmainīt u.t.t. Kas vajadzības gadijumā ļauj sodu piemērot praktiski vienmēr, kad ierēdņiem kaut kas neiepatīkas.

Atkāpjoties no tēmas, vispār valstī tiek veidota represīva sistēma, ka ļaus to pielietot nevis kā agrāk, pēc likuma burta, bet gan pēc augstākstāvošā interpretācijas.

Un jā, par korupciju, es jau agrāk teicu, ka problēma ir ļoti dziļa un pēc būtības sakņojas ģimenē. Ģimene ir sabiedrības koruptīvā šūniņa. Ja grib iznīcināt korupciju, jāiznīcina ir ģimenes institūts. Ko acīm redzot arī cenšas izdarīt...

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Re: Pētera Apiņa garīgā veselība
05.04.2016 13:17
Diezgan smieklīgas idejas.
Varam kontrolēt skolas ēdnīcas, bet to ko vecāki mājās dod ēst vai veikalos pērk - ne.

Nu jā, LV ir bijusi un ir stingra, kvalitatīva vidējā un augstākā med izgl. Ļoti laba un stingra.
Plus tiešām 4 nieks medskolā vai med uni ir 6 nieka citā skolā vērts. Izņemot aizsardzības un jūras/aviācijas mācības, kur ...stingri ņem.

Bet nu uz fona, attāla paziņas rads mēģināja histoloģiju pasniegt ārvalstu UNI. Par...stingru. Kaut arī Baltijā studenti teica, ka vidēji šerps.

Par psihiatriju un psiholoģiju nemācēšu komentēt, man nav tādas specializācijas un pieredzes.
Re: Pētera Apiņa garīgā veselība
05.04.2016 13:55
ku! Rakstīja:
-------------------------------------------------------
> Atkāpjoties no tēmas, vispār valstī tiek
> veidota represīva sistēma, ka ļaus to pielietot
> nevis kā agrāk, pēc likuma burta, bet gan pēc
> augstākstāvošā interpretācijas.

Kā reiz trāpijās neliela ilustrācija manam teiktajam:

http://www.delfi.lv/news/comment/comment/aleksejs-dimitrovs-rigas-laiks-neaizskaramie-grozijumi.d?id=47266561

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Moljers
Re: Pētera Apiņa garīgā veselība
05.04.2016 19:18
Izlasiet 5 mulkibas likumus :)
Man brižiem liekas , ka musu likumdeveji un parejie pie varas esosie stradā kada intereses, bet padomajot un paanalizejot vairak , saprotu ka lielaka dala tur ir vienkārši muļķi
Nu kaske mums nonak saima ? Profesionali politiki ?
Lielaka dala dzives neveiksmnieki un karjeristi
Mes nenovertejam mulku daudzumu un vinu ietekmi !
Augstaka med. izglitiba nepasarga no mulka, cilvekam var but vienkarsi loti laba atmina :)
Re: Pētera Apiņa garīgā veselība
05.04.2016 20:59
Moljers Rakstīja:
-------------------------------------------------------
> Lielaka dala dzives neveiksmnieki un karjeristi
> Mes nenovertejam mulku daudzumu un vinu ietekmi !


Par tiem neveiksminiekiem nezinu, bet jā, par to, ka valdībā ir daudz karjeristu, tas ir viennozīmīgi. Un kas šeit ir visbēdīgākais, karjerisms nav saistīts ne ar kādu īpašu gudrību. Vienkārši tā ir spēja mobilizēt sevi viena mērķa sasniegšanai. Un viss. Sasniedzot mērķi, tiek uzstādīts nākamais. Iespējams, ka liela daļa tur ir vienkārši tukši cilvēki. Viņiem nekas netraucē mērķa sasniegšanai.

Es nekad nebūšu valdībā. Man ir 100 mērķi no kuriem lielāko daļu es nekad nesasniegšu...

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Re: Pētera Apiņa garīgā veselība
14.04.2016 11:50
Ne par Apini, bet par bulciņām: Ja es vedu skolēnus ekskursijās uz citām pilsētām, tad viņu parastais jautājums ir: "Kur te ir kāda vieta, kur var normāli paēst? Nu, kāds Maķītis, vai vismaz, Hesītis (Hesburgers)?" Es rēķinos, ka šis paaudzes klientūrai Tallinā nevajag piedāvāt LIDO tipa bistro- vēl uzskatīs mani par dīvainu tanti.

Ir bijis, ka ekskursijas laikā pasūtījām visai 6.klasei pusdienas mazpilsētas kafejnīcā. Puse klases karbonādi aiznesa kopā ar netīriem šķīvjiem..
Ja bērni kaut pāris reizes gadā brīvdienās kopā ar vecākiem ir bijuši Makdonaldā, un tas viņiem ir bijis Notikums (Vēl mantiņas iedod!), tad arī paaugušies viņi meklēs tāda tipa ēstuves, kā vecāki bērnībā izklaidei piedāvāja. Apinis te var iet dillēs.

Skolotājas stāsts: Vecāki- veselīga dzīvesveida piekritēji- 7.klases meitenei ekskursijā iedevuši līdzi 50 latus. Vēlējums, lai meitēns nopērk sev jaunu, smuku somu, vai drēbes. Meitēns, pirmo reizi mūžā kopā ar klasesbiedriem ieskrējis paēst Makdonaldā, atgriezās busā piepirkusi pilnu somu ar Makdonalda bulciņām. :) Visi 50Ls iztērēti par pasaules garšīgāko Maķīša paiku, kas iepriekš nekad nav ēsta :) Un Apinis kopā ar vecākiem var iet dillēs.

Cilvēki manto no vecākiem dažādus uzskatus un attieksmi pret dzīvi. Nevis aizliegumi vai sodi ietekmē uzvedību, bet gan izglītība, zināšanas un motivācija zināšanas pielietot. Katram cilvēkam blakus policistu nenoliksi. Tad vēl visiem policistiem vajadzēs blakus uzraugus, kas pārbauda, kā paši policisti uzvedas :) Un uzraugu uzraugu galvenais uzraugs būs pats Pēteris Apinis :)



Edited 1 time(s). Last edit at 14.04.2016 11:51 by kachenite.
Re: Pētera Apiņa garīgā veselība
14.04.2016 12:05
Es jau par šito smejos. Redz, neveselīgi ēd tapēc, ka pieejama neveselīga pārika. Smēķē tāpēc, ka pieejamas cigaretes. Teroristi spridzina tapēc, ka pieejami sprāgstvielu komponenti. (Vienīgi alkoholam baidās ķerties klat...) Bet es gribu vaicāt, vai viņi gadijuma nav stulbi tie tautas kalpi? Vai galēji korumpeti? Kam viņi tērē viņiem piešķirto laiku un naudu? Problēma ir pilnīgi citā vietā meklējama un nav novēršama ne ar kādiem aizliegumiem.

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 7 pieskaita 25?
Ziņa: