Tēma diskusijai- "Mūsdienu medicīna"

Aizsāka kachenite 

Tēma diskusijai- "Mūsdienu medicīna"
05.01.2016 00:37
http://econet.ru/articles/64162-robert-s-mendelson-ispoved-eretika-ot-meditsiny

Visam piekrītu- trāpīts, kā naglai uz galvas!
Izņemot to šo:
"...Я верю также, что если более девяноста процентов врачей, больниц, лекарств и медицинских приборов исчезнут с лица земли, это тут же положительно скажется на нашем здоровье..."
Es tomēr negribētu dzīvot kā Āfrikas valsts tumba-rumba ciltī. :)



Edited 1 time(s). Last edit at 05.01.2016 00:37 by kachenite.
Re: Tēma diskusijai- "Mūsdienu medicīna"
05.01.2016 12:07
Nu sitas citāts... TIKAI pateicoties medicīnai, cilvēks tagad dzīvo tik cik dzīvo.
Nemaz tik sen atpakaļ. 30 jau bij normāls vecums, bet 50-60 bij liels retums.
Mira nost no nenozīmīgiem ievainojumiem un slimībām, kuras mūsdienās viegli ārstē. Protams vietā nākušas arī citas slimības, kuras arī agri vai vēlu, iemācīsies ārstēt.

__________________________________________________________________________________________________
“Thinking is difficult, that’s why most people judge.”
Ko homeopātam nozīmē pludmale? Urīns D10
Re: Tēma diskusijai- "Mūsdienu medicīna"
05.01.2016 14:43
Mateus, Tu izlasīji visu rakstu, jeb tikai citātu?
Re: Tēma diskusijai- "Mūsdienu medicīna"
05.01.2016 15:09
Es piem, nesaprotu, kāpēc man doki pusgadu saka, jāiet uz fizikālās terapijas procedūrām, kas katra maksā 3Eur un 5.7. Vajag ~10reizes= 87Eur jāmaksā tikai par procedūrām vien. Turklāt, vakar uzzināju, ka 100% garantijas, ka procedūras palīdzēs, nav. Abet jāmaksā par procedūrām tāpat ir!
Pret tūsku lai es smērējot Diclofenaku.

Kad es decembrī savai ĢĀ tiešā tekstā pateicu, ka sorry, šobrīd naudas nav, tad atradās citi risinājumi- sālsūdens vannas iekaisumam un kāpostlapu kompreses pret tūsku. Kāpostlapu kompreses, atšķirībā no Diclofenaka, perfekti noņem tūsku. Tik viens trūkums- kāposti neatbalsta aptieku biznesu :)

Pēkšņi zālēm, kas maksā 7 un 30 Eur, atradās analogs par 3.5 Eur. (Celebrex un Meloxicam>> Movalis>> Melox). Diclofenakam aptiekā atradās analogs par 1.80 Euro
Johaidī, viņi to visu man nevarēja ātrāk pateikt?! Es jau 8 mēnešus kliboju un nezinu, kā galus savilkt/ izārstēties!

Vēl: es nu ļoti gribētu atrast ārstu, kas ne tikai skatās manī, gudros aparātos un raksta, bet arī domā un paskaidro man, kas notiek.

Tas tāds vien sīkums no tā, kas ir piedzīvots, pa dokiem staigājot.
Mateus, pirms, izsaki viedokli, vispirms izlasi rakstu!



Edited 1 time(s). Last edit at 05.01.2016 15:11 by kachenite.
Re: Tēma diskusijai- "Mūsdienu medicīna"
05.01.2016 15:17
Ļoti interesants raksts. Kā reiz par to viedokli ko nesen izteicu - ka mūsdienu medicīna faktiski ir reliģija. Turklāt vēl sūdīga.

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Re: Tēma diskusijai- "Mūsdienu medicīna"
05.01.2016 16:48
Rakstu izlasīšu mazliet vēlāk, bet jā, ļaudis, lūdzu sekojiet līdzi ģenēriķu cenām. Var būt pat 5 x zemāka cena!

Un nav tā, ka nepalīdz vai palīdz sliktāk, bet es nezinu, kāpēc tas jāatrod pacientam pašiem kā tādiem narku meklēšanas suņiem, vai ārsts tiešām nesaprot, ka ārstēties ir dārgi???

Privātā sarakstē esmu izglābusi vienu otru no pilnīga bankrota, bet, protams, tas varēja notikt tikai tāpēc, ka es pati savulaik iesēdos ar riebīgu sinusītu un man to visu izskaidroja lauku polenes LORs...



Edited 1 time(s). Last edit at 05.01.2016 16:48 by Runcene.
Re: Tēma diskusijai- "Mūsdienu medicīna"
05.01.2016 22:54
Es taču viedokli izteicu tikai par citātu ;)
Rakstu nelasīju nē... un attiecīgi par to arī neko nesaku
Re: Tēma diskusijai- "Mūsdienu medicīna"
12.01.2016 17:19
Fizio 10x jau ir maz, nevis daudz. Daudzi iet 30x un par dārgākām naudām. Reizēm palīdz 10x labāk arī pret sāpēm, nekā NPL ripas. Katru konkrēti jau jāskata ārstiem un jālemj.
" Mūsdienu medicīna "? Tā, kur tepat formumā ar vēzi pēc OP vizīte pēc 2-3 mēn minēta pie histoloģijas G3!!!! Naudas trūkums tur nav pie vainas, 80ajos tādiem kā dabūja lielo histoloģiju, tā speciālisti izlēma, ko darīt. Parasti ķīmiju sāka trekterēt 3-6 ned laikā pēc OP, stari utt. Tieši tāpēc, ka jo vairāk ASAP, jo labāk ārstējas, kā dabūja OP histoloģiju, tā ārsti apspriedās un izlēma, Laika tur arī maz vajag, nevajag pārspīlēt.
Re: Tēma diskusijai- "Mūsdienu medicīna"
12.01.2016 17:47
Nu par to jau ir runa -- kāpēc tikai pēc 3 mēn. ir nozīmēta nākamā vizīte? Arī zinu, kad 80. gados sāka "trekterēt" ķīmiju.
Re: Tēma diskusijai- "Mūsdienu medicīna"
12.01.2016 23:48
smail Rakstīja:
-------------------------------------------------------
> Fizio 10x jau ir maz, nevis daudz. Daudzi iet 30x
> un par dārgākām naudām. Reizēm palīdz 10x
> labāk arī pret sāpēm, nekā NPL ripas.

SMAIL, ar "fizio" Tu domāji vingrošanu jeb "sildīšanu" ar aparātiem?
Vingrot var bezgalīgi un (veselīgi ir), bet "aparātu procedūras" man ārsts izrakstīja 10 reizes. 30x "sildīšanas" nevienam nav vajadzīgas.
Re: Tēma diskusijai- "Mūsdienu medicīna"
13.01.2016 12:06
Fizikālās terapijas procedūras ir daudz dažādas. Nav tikai " sildīšana ". Slimnieki dažādām vainām, katram savas organisma īpatnības, sūdzības, problēmas, procedūru efekts. Vienam varbūt vajag tikai piecas procedūras, cits mēnesi dzīvo sanatorijā - rehab centrā, saņem vairākas procedūras katru dienu. Citi gadiem vairākas reizes mēnesī saņem procedūras. Ļoti komplicēta nozare, speciālisti mācās ilgus gadus.
Re: Tēma diskusijai- "Mūsdienu medicīna"
13.01.2016 12:18
smail, forums ir ļaudīm, kam jāmeklē ekonomiskāki budžeta klases risinājumi.

Tie, kas var atļauties dzīvot rehab. centros, forumā nenāk.
Re: Tēma diskusijai- "Mūsdienu medicīna"
16.01.2016 16:51
smail Rakstīja:
-------------------------------------------------------
... cits mēnesi dzīvo sanatorijā -
> rehab centrā, saņem vairākas procedūras katru
> dienu. Citi gadiem vairākas reizes mēnesī
> saņem procedūras. Ļoti komplicēta nozare,
> speciālisti mācās ilgus gadus.

Smail, incanti, cik izmaksā mēnesis sanatorijā ar vairākām procedūrām dienā? Man tāda aizdoma, ka par to naudu varētu nopirkt diezgan labu lietotu auto? Cik ļaužu Latvijā var atļauties noskaitīt mēnesī tādu naudu? Ja vien, protams, cilvis nav starp tiem veiksmīgajiem, kam valsts Vaivarus apmaksā. Sapņotājs atradies.
Re: Tēma diskusijai- "Mūsdienu medicīna"
16.01.2016 16:57
Vēl viens citāts Mateusam, un citiem, kam patīk lasīt īsus citātus:

"...Зато я верю, что, несмотря на все новейшие технологии, несмотря на то, что пациента снаряжают как астронавта, отправляющегося в полет на Луну, — самую большую опасность на вашем пути к здоровью представляет собой доктор Современной Медицины.

Я верю, что лечение методами Современной Медицины редко бывает эффективным, но зачастую опаснее болезни, против которой оно нацелено.

Я верю, что эта опасность усугубляется еще и тем, что вредные процедуры применяются там, где вообще не требуется медицинского вмешательства..."
_____________________________________________________________________________________________

"...уверен, что Современная Медицина зашла слишком далеко, применяя в повседневной практике методы, разработанные для экстремальных ситуаций.

Каждый день, каждую минуту Современная Медицина заходит слишком далеко и гордится этим. Например, недавно опубликованная статья «Кливлендская фабрика медицинских чудес», расхваливает «достижения Медицинского центра Кливленда: за последний год проведено 2 980 операций на открытом сердце, 1,3 млн. лабораторных исследований, снято 73 320 электрокардиограмм, проведено 7 770 полных рентгеновских обследований, 210 378 других радиологических исследований, 24 368 хирургических операций».

Но была ли доказана хоть какая-нибудь роль этих процедур в поддержании или восстановлении здоровья? Нет. И в статье, напечатанной в журнале Медицинского центра Кливленда, не приводится ни одного похвального примера того, какую пользу принесли людям все эти дорогостоящие причуды. А все потому, что эта фабрика не производит здоровья.
И стоит ли удивляться, что когда вы приходите к врачу, с вами обращаются не как с человеком, которому требуется помощь, а как с потенциальным потребителем продукции фабрики чудес.

Если вы беременны, идите к врачу, и он будет обращаться с вами как с больной. Беременность — это, оказывается, болезнь, которая нуждается в девятимесячном лечении, и вам будут проданы капельницы, оборудование для обследования плода, горы таблеток, абсолютно бесполезная эпизиотомия и — хит продаж! — кесарево сечение..."
Re: Tēma diskusijai- "Mūsdienu medicīna"
16.01.2016 18:43
Kāda sapņošana? Vienam vajag 5 procedūras, citam 90. Ir kas procedūras saņem sāpju, ir kas kustību traucējumu, pat parēžu dēļ. Nauda? Nebūtu kas maksā, nebūtu piedāvājuma.
Labi saprotu, kāds viedoklis par tiem izmeklējumiem un ārstēšanu kuram ir. Ekonomiskā ( daļēji it kā ) ideja versus relatīvā.
Attiecībā uz iekopēto citātu par medicīnu, kad pienāk laiks, tad vairums medikamentu, izmeklējumu, ķīmijas, staru noliedzēji pagriežas par 180 grādiem. Medicīna no nevajadzīgas paliek par vajadzīgu, pat ja tas dod tikai dzīves pagarinājumu vai tikai uzlabo komfortu.
Sapņi un brīnumi, pozitīvi un negatīvi, notiek. Viedoklis, ka viss ir galvā, cik dievs lēmis, tik jādzīvo, slimība jāizprot kā mācība. Mainās, pārveidojas.



Edited 1 time(s). Last edit at 16.01.2016 19:19 by smail.
Re: Tēma diskusijai- "Mūsdienu medicīna"
16.01.2016 19:18
Ak jā- man ir pieredze ar fizikālās terapijas procedūrām, kuras man āŗsts nozīmēja 7 gadus pēc traumas. It kā jau noteica, ka trauma sena- senām traumām tas slikti palīdzot. Bet aizsūtīja tomēr. Samaksāju, biju (sorry, neatceros vairs,ko 2008.g. teica- magnetoterpija vai un vēl kkas bija?). Rezultāta- nekāda.

Tagad mani atkal sūta uz fizikālo terapiju. Tas darbinieks, kas ar aparātiem strādā, atkal saka, ka garantijas neesot. Naud's nav, darbs- so. so...Problēma paliek arvien senāka, un garantija samazinās. Maksāt es varu, bet vai jēga maksāt- neviens nezina :(
Re: Tēma diskusijai- "Mūsdienu medicīna"
16.01.2016 19:22
Jā, garantiju nedod. Šaubu gadījumos varbūt vērts konsultēties ar otru ārstu?
Par garantijām - fizik terapiju dod lai uzlabotu situāciju vai apturētu, palēninātu simptomu, slimību progresu. 100% garantiju neviens nekur nedos pat tam, ka progress kaut palēnināsies. Operācijās arī nedod 100% garantiju, ka atmodīsies, pat ja OP viegla un vienkārša.



Edited 1 time(s). Last edit at 16.01.2016 19:30 by smail.
Re: Tēma diskusijai- "Mūsdienu medicīna"
16.01.2016 20:56
Medicinai kā tādai jau nav nekādas garantijas, kur nu vēl fizioterapijai...

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Re: Tēma diskusijai- "Mūsdienu medicīna"
17.01.2016 11:40
Te tāds raksts, kur labi ilustrēts gadījums, kad pie it kā nesliktām analīzēm bija vērts veikt CT. N.B, marķieri, ja pareizi atminos, bija normā.

iaptieka.lv/?lapa=doctus2&id=669

Šis ir tā vērts, lai ļoti uzmanīgi izlasītu visu tekstu.
Re: Tēma diskusijai- "Mūsdienu medicīna"
17.01.2016 12:46
Ļoti interesants raksts. Bet būsim reālisti. Tas ir atsevišķs klīnisks gadijums kuram pievērsts medicīnas spīdekļu uzmanība. Kāda ir tautas masu iespēja tikt izmeklētiem līdzīgā veidā? Turklāt ne visi cilvēki ir tik neuzticīgi un uzstājīgi attiecība pret mediķiem. Man šogad jau divas personas privāti konsultējušās ar līdzīgu simptomu kopumu. Ko man darīt? Sūtīt uz tomogrāfiju? Kur? Pie ģimenes ārsta kas atsakās dot turpmākus norīkojumus jo uzskata, ka izmeklejumi ir jau gana?

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Re: Tēma diskusijai- "Mūsdienu medicīna"
18.01.2016 20:17
Dažreiz palasos iaptieka rakstus, kā Stradiņu dr. Hausi strādā.
Man tādu izmeklēšanu / apspriedi vajadzētu. Vakar nezi kāpēc visi snaudošie sū... pamodās, piepampa, uz Movalis nereaģēja. Šod.no rīta grūti pat pēc kafijas aiziet :(
Es gribēju vērt ciet slimības lapu, iet strādāt jaunā darbā. Tagad nezinu, vai man kas sanāks no strādāšanas, ja 10-12 stundas jāstāv kājās un es tik kliba?

Eh, kam tas interesē?? Kamēr nav darba un naudas- ārstējies kā gribi! Izārstēties nevar, jo nav naudas. Naudu grūti nopelnīt, ja nevar paiet un jādomā, kādu darbu var pastrādāt.



Edited 2 time(s). Last edit at 18.01.2016 20:28 by kachenite.
Re: Tēma diskusijai- "Mūsdienu medicīna"
23.01.2016 15:58
Tagad " ārstēties " būs vieglāk.
tvnet.lv/zinas/latvija/592995-ierobezo_gimenes_arstu_iespejas_nosutit_pacientu_uz_laboratoriskajiem_izmeklejumiem
Re: Tēma diskusijai- "Mūsdienu medicīna"
25.01.2016 12:14
Te kā reiz ir labs raksts par tēmu:

http://www.la.lv/kad-mirst-arsts-tas-ir-citadak-kapec-daudzi-atsakas-no-reanimacijas/


Šis varbūt mazākā mērā ir par tēmu bet tomēr... Tam ir diezgan liela ietekme uz demogrāfiju:

http://www.la.lv/tulkot-petijuma-iesaka-medikiem-nebaidities-no-gara-izstumsanas-perioda-dzemdibas/


Bet šeit mēs varētu atrast skaidrojumu, kāpēc Latvijas medicīnā tā neiet:

http://www.delfi.lv/bizness/biznesa_vide/nakamnedel-amatu-iespejams-varetu-atstat-fktk-vaditajs-zakulis-vesta-raidijums.d?id=46981725

http://www.delfi.lv/news/national/politics/raidijums-vid-izmekletaji-kraj-skaidru-naudu-sanem-naudas-davanas-un-spele-azartspeles.d?id=46982015

http://www.delfi.lv/news/national/politics/finansu-policists-no-mates-skolotajas-manto-pusmiljonu-vesta-raidijums.d?id=46981863

Tas ir zīmīgākais.

Kopumā pēdējās dienās ir izkristalizējušies 2 secinājumi.

1. Mūsu valsts ir ļoti korumpēta. Korupcijas pakape ir tik auksta, ka cīnīties ar korupciju praktiski ir gandrīz neiespējami. Jo tie kas apkaro korupciju ir korumpēti. Katrs jauns likums kas saeimā tiek pieņemts cīņai ar korupciju, izrādās nepilnīgs un paver vēl lielākas korupcijas iespejas.

2. Mēs pat patreizējo dzīves līmei valstī lielā mērā varam pateikties šai te korupcijai. Tieši korupcijas dēļ Latvija ir interesanta pasaules biznesam jo te var izgrozīt to ko citur nevar. Ja novērsīsim korupciju, nabadzība ievērojami pieaugs (kas arī pamazām notiek), jo mūsu tukšā valsts citādi nevienam nav vajadzīga.

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Re: Tēma diskusijai- "Mūsdienu medicīna"
25.01.2016 17:02
Turīgās valstīs ar labu apdrošināšanu labāk ?
Te būs viens slimnieces bloga ieraksts par apdrošināšanas birokrātiju. Ievērības cienīgi, ka par špricīti, kas uz pārējo pakalpojumu fona ir sīkums, tomēr diemžēl vajag ātri.
bcbecky.com/2014/07/the-pains-with-the-american-system
Tas turklāt nav neizglītots, trūcīgs cilvēks. Ja runājam par inteliģences līmeni un sabiedrības sociālo slāni, pie turienes izglības cenām, cik % tur var atļauties mācīties doktorantūrā, cik % ir pietiekams intelekts.
Re: Tēma diskusijai- "Mūsdienu medicīna"
26.01.2016 12:02
Ku! Zelta vārdi.Nekas namainīsies,kamēr netiks sodīti visi tie Lembergi,Laventi,Antonovi, Priedīši. Bertoldi Fliki,Vaškeviciu.t..Protams, viņu piesedzēji-prokurori.
Re: Tēma diskusijai- "Mūsdienu medicīna"
26.01.2016 12:40
Saki, kolēģi, kurā valstī ir sodīti oligarhi izzadzēji?
Re: Tēma diskusijai- "Mūsdienu medicīna"
26.01.2016 12:43
Runcene - perfekts jautājums! :)
Ir tāda cilvēku kasta, kuri atraujas tikai tad, ja kolēģiem apnicis, vai nepadalijās.

__________________________________________________________________________________________________
“Thinking is difficult, that’s why most people judge.”
Ko homeopātam nozīmē pludmale? Urīns D10
Re: Tēma diskusijai- "Mūsdienu medicīna"
26.01.2016 13:07
Mums jau arī te pa laikam ir kādas greznas bēres... vai bites... :)

Krievijā biežāk. Nu kurš gan grib dalīties, visi cer, ka būs gudrāki... :) Dažreiz veicas, dažreiz bēres.
Re: Tēma diskusijai- "Mūsdienu medicīna"
26.01.2016 19:06
Mazdakteris1 Rakstīja:
-------------------------------------------------------
> Ku! Zelta vārdi.Nekas namainīsies,kamēr netiks
> sodīti visi tie Lembergi,Laventi,Antonovi,
> Priedīši. Bertoldi Fliki,Vaškeviciu.t..Protams,
> viņu piesedzēji-prokurori.

Un kamēr mēs atbalstīsim tādu sistēmu, paši dodot savus mazos kukulīšus.

Par Latvenergo "bitēm": pazīstamam cilvēkam tuvs radinieks esot strādājis par Latvenergo juristu. Papīru esot bijis daudz jāparaksta, visu nemaz neizlasa un neatceras, ko parakstījis. Kad sākās krimināllieta, jurists esot bijis kādā brīvdabas festivālā. Braucot mājās uz šosejas kļuvis neparasti un absolūti nevaldāms- iebrauca ar mašīnu "debesīs". Lietā viens liecinieks mazāk... Un neko nepierādīsi, ka cilvēks tā parasti neuzvedās pie stūres...
Re: Tēma diskusijai- "Mūsdienu medicīna"
26.01.2016 19:07
Šeku krievu delfu versija par analīžu kvotām: http://rus.delfi.lv/news/daily/latvia/gosudarstvo-vvelo-novye-ogranicheniya-na-medicinskie-obsledovaniya-i-analizy.d?id=46988757

(Man liekas, ka ir pienācis laiks kopīgam pacientu un mediķu piketam. Valdība tik tankus aizsardzībai pērk. Drīz te nebūs vairs iedzīvotāju, ko armijai aizsargāt. Kā Jūs domā?)



Edited 1 time(s). Last edit at 26.01.2016 19:09 by kachenite.
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 14 pieskaita 15?
Ziņa: