Lūdzu izskaidrojiet!??

Aizsāka Madara_ 

Labdien/Labvakar! Vai kāds man varētu vienkāršiem vārdiem izskaidrot, kas ir kas, un ar ko atšķiras palmu eļļa un transtaukskābes!???Lasu protams interneta, bet viss tik gari un sarežģīti!
paldies!!!
Palmu eļļa ir viena no pārtikā izmantojamām augu eļļām. Ne tā pati vērtīgākā, bet tās kaitīgums presē mēdz būt pārspīlēts. Problēmas sākas, ja palmu eļļu ķīmiski apstrādā — hidrogenē — lai iegūtu margarīnu un tamlīdzīgus produktus. Hidrogenēšana ir process, kad katalizatora klātbūtnē nepiesātinātās taukskābes reaģē ar ūdeņradi, veidojot piesātinātās taukskābes. Ja hidrogenēšanu neveic līdz galam, nepiesātinātās taukskābes, kas dabā mēdz būt galvenokārt cis-izomēru veidā, var pārveidoties par trans-izomēriem (cis-trans izomērija ir viens no telpiskās izomērijas veidiem organiskajā ķīmijā). Taukskābju trans-izomērus organisms "neatpazīst", tam nav piemērotu fermentu, ar ko tos apstrādāt un iesaistīt vielmaiņā (tur gan ir visādi varianti). Tādēļ trans-taukskābes saturoši produkti var izraisīt veselības problēmas.
Re: Lūdzu izskaidrojiet!??
28.12.2015 16:58
Sen nebiju te lasījis tik labu izskaidrojumu. Paldies.
Re: Lūdzu izskaidrojiet!??
28.12.2015 23:08
Skaisti.. pa punktiem... šito atļaušos citēt :)

__________________________________________________________________________________________________
“Thinking is difficult, that’s why most people judge.”
Ko homeopātam nozīmē pludmale? Urīns D10
Šo arī var palasīt, uz beigām:
http://klab.lv/users/kjiimikjis/17949.html

Ja kas, es neesmu tas ķīmiķis, kurš to blogu uztur :)
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 18 pieskaita 16?
Ziņa: