"Veiksmes stāsts"

Aizsāka ku! 

"Veiksmes stāsts"
16.11.2015 19:00
Šajā tēmā es gribētu apkopot ziņas kas raksturo Latvijas veiksmes stāstu. Nu, piemēram kā šo:

http://www.tvnet.lv/zinas/latvija/584398-pvd_strauji_audzis_saslimsanu_skaits_nekvalitativas_partikas_del

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Re: "Veiksmes stāsts"
16.11.2015 21:51
http://ec.europa.eu/growth/industry/innovation/facts-figures/scoreboards/index_en.htm
Re: "Veiksmes stāsts"
16.11.2015 22:08
Dombrovska "veiksmes stāsts"- no nevienam nezināma grāmatveža kļūt par Latvijas ministru prezidentu un pēc tam tikt apbalvotam par paklausību- pārcelties uz ērtu amatu Briselē.

Man nešķiet, ka Latvijas "veiksmes stāsts" ir 300.000, jeb 1/7 valsts pilsoņu piespiedu emigrācija bezdarba un finanšu "taupības" dēļ.
Re: "Veiksmes stāsts"
16.11.2015 22:47
miksa, paldies par linku!

Dombrovskis ja nemaldos bija fiziķis, vai matemātiķis. Un ja tā, tad mani nepārsteidz viņa spēja "pareizi izskaitļot".

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Re: "Veiksmes stāsts"
17.11.2015 11:43
Varbūt ne gluži par tēmu, bet tomēr...:

http://financenet.tvnet.lv/viedokli/584284-globala_ekonomika_16_uztraucosi_signali

Idejas būtība ir ļoti vienkārša. Ja pasaulē ies slikti, tad Latvijā ies ļoti slikti.

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Re: "Veiksmes stāsts"
18.11.2015 12:21
Sveiciens valsts svētkos!

No Otto Ozola šodienas raksta Delfos komentāriem:

http://www.delfi.lv/news/comment/comment/otto-ozols-10-iemesli-kas-lauj-noticet-latvijas-nakotnei.d?id=46731319&com=1®=0&no=0&s=1

Žulis 18.11.2015 10:24
Šoreiz nerunāšu par rakstu. Pieņemu, ka autors to, atbilstoši savai izpratnei, ir rakstījis no sirds latviešu tautas valsts svētku sakarā.
Diemžēl, šodien latviešiem nav SAVAS valsts. Šeit valda latviešu tautai naidīgs, internacionāls padomju režīms, kurš ir pārkārtojies, pārkrāsojies un piemērojies kapitālisma apstākļiem. Un tad skumji un pretīgi kļūst, kad tie pārkrāsotā padomju režīma funkcionāri, kuri sava pašlabuma un mantkāres vadīti ir aplaupījuši latviešu tautu un postā dzinuši Latvijas valsti šādās svētku reizēs kāpj augstās tribīnēs un ar svētulīgiem ģīmjiem stāsta, cik ļoti viņi mīl Latviju, cik dārga viņiem ir latviešu tauta, cik ļoti viņi ciena Latvijas brīvības cīnītāju piemiņu.... Faktiski viņi ar savu klātbūtni zaimo šos latviešu tautas svētkus.
Un tad cilvēkos rodas sašutums gan par šo liekulību, gan arī par tiem viņu teiktajiem vārdiem, kurus viņi patapinājuši no dažādiem nacionālpatriotiskiem rakstu avotiem. Un tāpēc es saku - lielas patiesības ir nonākušas to cilvēku lūpās, kas nav cienīgi tās izteikt. Bet nejauksim un nesaistīsim šīs patiesības ar lūpām, kas tās izrunā. Mūs tiešām var glābt tikai un vienīgi mīlestība uz savu Tēvzemi un tautu. Mūs var glābt tikai un vienīgi nacionālā vienotība un kopība. Visu to sevī iemieso nacionālisma ideoloģija, pret kuru tik sīksti cīnās pastāvošais režīms. Pret kuru visā pasaulē nikni cīnās visi pasaules globalizātoru pakalpiņi. Jo ātrāk mūsu tautas vairākums to sapratīs, jo lielākas cerības uz mūsu tautas nākotni. Tādēļ, lai Dievs svētī ne tikai Latviju, bet arī latviešu tautu ar nacionālisma atdzimšanu prātos un sirdīs!
Priecīgus MŪSU valsts dibināšanas svētkus!

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Re: "Veiksmes stāsts"
18.11.2015 20:23
Tāds SĪKUMS, bet pateicoties šai valstij, mēs forumā latviski rakstām. Čukču, jakutu, baškīru, mordviešu un citās Krievijas tautu valodās internets nerunā.

1945.-1990.g. Rīgā iebrauca (tika atsūtīti) tik daudz cittautiešu, ka uz šo brīdi, ja tā turpinātos, Latvijā latviešu varēja būt tikai ~10- 25%. Mēs te būtu čukčas savā zemē... Gribētu būt latvietis- ej uz kolhozu govis slaukt! Gribi būt inteliģenta darba darītājs- pilsētās viss ir krieviski! Tāda ir šobrīdējā Krievijas mazo tautu situācija- v gorode vsjo po russki!
Valsts nav Straujuma vai Saeima, valsti veidojam mēs visi kopā- ar savu attieksmi, domāšanu, rīcību. Mums kā tautai,kas gadsimtiem ilgi esam bijuši pakļauti citām varām, ir iegājusies skeptiska attieksme pret valsti un vēlēšanās "čakarēt" valsti. Diemžēl, šobrīd mēs kolektīvi čakarējam to, ko pirms 25g. paši esam izvēlējušies veidot.

SVEICIENS VALSTS SVĒTKOS!



Edited 1 time(s). Last edit at 18.11.2015 20:23 by kachenite.
Re: "Veiksmes stāsts"
18.11.2015 20:58
kachenite

Piekrītu tikai daļēji. Būtu mēs krievijas sastāvā, tik un tā forumos rakstītu latviski. Tagad jebkurš var internetā rakstīt kādā valodā grib. Vot kas attiecās uz to inteliģentā darba darīšanu, tur gan. Bet no otras puses, vai tad nu inteliģentam cilvēkam būtu grūtības runāt krieviski, ja reiz viņš uzskata sevi par inteliģentu?

Bet kas attiecas uz ministru prezidentu un saeimu, tad tur jau ir bēdīgi. Saproti, kad Padomju savienība sāka izjukt, man bija 30. Tobiš es točna nebiju vairs bērns. Un protams, ka biju vairāk vai mazāk patriotisks un par visu to pārdzīvoju. Bet tas kas notika pēc tam, raisija progresējošas skumjas. Sakot ar "prihvatizāciju" un uzņēmumu izputināšanu līdz pakaļā līšanai ārvalstu kungiem. Līdz kādam 2005 gadam vēl bija jēga balsot un naiva cerība, ka mēs ar to kaut ko varam mainīt. Tālāk to darīt jau vairs jēga nebija. Jo tik un tā viss tika izgrozīts tā kā kungiem labpatīkas.

Un starp citu, ļoti daudzi cilvēki nesaprot to kā notiek manipulēšana ar vēlēšanu rezultātiem. Viņi domā, ka ja balsošana ir notikusi atbilstoši noteikumiem tātad rezultāti ir pareizi un mēs paši tādu valdību esam ievēlējuši. Bet viņi nesaprot (vai izliekas nesaprotam) ka manipulācija notiek ar vēlētāju grupām. Un attiecīgi palaižot šādas vai tādas ziņas ir iespējams panākt vienas vai otras grupas balsojumu par vai pret. Un tieši tādā veidā tas viss arī notiek.

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Re: "Veiksmes stāsts"
18.11.2015 22:42
Lai Microsofts ieguldītu naudu un uztaisītu Wordu latviski un arī google runātu latviski, ir jābūt kartē iezīmētai Latvijas valstij. Lielākā daļa pasaules domā, ka PSRS un Krievijā tikai krievi dzīvo- kāda vēl spec.programmatūra udmurtu un baškīru valodās, kurās darījumu dokumentus neviens neraksta? aizliegts varbūt nav, bet kā Tu to realizēsi?

Kolhozos tā nevarēja izjust rusifikācijas ietekmi. Rīgas padomju mikrorajonos ap 80% dzīvokļu saņēma iebraucēji. Pamēģināji PSRS laikos tādā Purvciema veikalā paprasīt kaut ko latviski? Plati ieplestas acis vai pat "Ja tvoj sobačij jazik ņepoņimaju!" atbildē. Esmu to trolejbusā dzirdējusi.
Esi Rīgas mikrorajonos dabūjis pa purnu par to, ka esi latvietis? Mans tēvs ir kāvies ar krieviem 1 pret 3.
Es tolaik jutos Rīgā pazemota, jo sarunāt kaut ko latviski latvietim Rīgā bija neiespējami.

Tajā padomju sapņu zemē es 3 reizes kopā ar tēvu braucu no Pārdaugavas uz Juglu, lai paskatītos, vai vienīgajā Rīgas tapešu veikalā ir "izmestas" pārdošanā tapetes. Reiz mums paveicās- tapetes bija! Rinda bija 3 stundas, kad mēs tikām pie pirkšanas, tad bija palikuši bija 4 tapešu veidi. Priecājies, ka vispār dabūji! Tas pats bija ar citām precēm. Tev tajā sapņu zemē nebija neviens blats pie pārdevējām, kuras varēja dabūt "importu" no letes apakšas?

Kad mēs dabūjām jauno "bezmaksas" dzīvokli, tad izrādījās, ka tualetes pods nav pieskrūvēts- tas bija vienkārši pielikts pie kanalizācijas caurules. Kā sēdies virsū- tā pods slīd projām! Izlietne turējās uz 1 skrūves un "paldies". No sienām rēgojās pusnogriesti dzelzs puļķīši, istabu durvis bija šķības. Virtuve bija steigā nokrāsota tādā zaļi- brūnā krāsā, kā karavīra formas tērps- nelabi metās no tās krāsas! Tā "izcilā" dzīvokļa kvalitāte nebūt nebija labāka par to, par ko mūsdienās sūdzās.
Padomju rūpnīcu brāķis- vesels stāsts! Kad mācījos profskolā, mums bija svarīgi uzzīmēt precīzu, tievu līniju mājas darbos. Ar kādu izbrīnu mēs skatījāmies uz pasniedzējas atnestajiem ārzemju zīmuļiem! Precīzi 0.5mm un 0.7mm resni! Ja rakstits, ka zīmulis ir ciets, tad viņš tāds arī bija! Un VIŅIEM, TUR ĀRZEMĒS, IR PAT BALTI ZĪMUĻI UN FLOMASTERI, AR KURIEM VAR TĀĀĀDUS DARBUS TAISĪT!! Tikpat liela atšķirība bija arī ar gludekļiem , šujmašīnām, urbjmašīnām, žiguļiem, radio, gumijzābakiem... Aizmirsi, ku!?

Kolhozā, kur mani vecāki strādāja, viena ģimene, audzējot puķītes, bija nopelnījusi 100.000 rubļu. Viņus par to avīzē kaunināja. Kā nav kauna tik daudz pelnīt? Cik atceros, cilvēka brīvā iniciatīva tajā valstī bija nosodāma. Tie daudzie birokrātiskie, vai partijas "ņe pologajetsa" "ņe položeno" mani arī tajā laikā skolā kaitināja.
Vispārpieņemtā norma- nest pa kluso no darba mājās preces nāk no padomijas.
Varētu jau vēl, bet visu neuzskaitīsi. Sistēmas tizluma arī Tavā jaunībā netrūka.

Mana pēdējā laika atziņa: Ja paņem pasaules karti un paskatās, cik "lielu" pleķīti tajā aizņem Latvija, tad dažās kartēs LV pat redzēt nevar! Mūsdienu globalizācijas apstākļos nevar šī mazā teritorija pastāvēt autonomi- mums pietrūkst resursu. Gan enerģētisko, cilvēku resursu, gan finanšu resursu. Nāksies mums ar kādu (vai kāda diktātu) rēķināties. Vienalga, vai tas KĀDS dzīvo austrumos, vai rietumos. Tava jaunība pagāja PSRS- tāpēc Tev to patīk atcerēties.

Mēs (kā tauta) esam lieli tik, cik mūsu griba. Rainis.
Mans vectēvs bija strēlnieks un brīvības cīņu dalībnieks. Viņš šo valsti ir izcīnījis arī priekš manis.



Edited 1 time(s). Last edit at 18.11.2015 22:45 by kachenite.
Re: "Veiksmes stāsts"
19.11.2015 10:55
kachenite

Par Microsoft produktiem es nezinu, nav patreiz neviens pie rokas. Kad būs, apskatīšos. Bet Ubuntu 14.04 kuru patreiz lietoju, ir gan Udmurtu gan Bašķīru valoda.

Protams, es zinu kādi bija trūkumi Padomju savienā. Un nejau par tiem es viņu slavēju. Bet ne par to ir runa. Mums vienkārši ir dažāds skatiens uz lietām. Es anakizēju labo, kas toreiz bija (un kā vairs nav). Bet Tu, kā tūkstošiem parasto patērētāju runā par kaut kādiem zīmuļiem un tapatēm. Un neņem lūdzu ļaunā, bet es domaju, ka tieši tādu pašu patērētāju dēļ mūsu valsts atkal ir pilnīgā dirsā. Jo tauta izvēlējās maksimāli to attīstības virzienu kur būtu vairāk zīmuļu un tapešu. Tagad pat desas mums ir veikalā, katru dienu un vairāku veidu. Nu un tālāk? Tagad visi ir laimīgi? Tieši otrādāk. Ar retiem izņēmumiem, kas prot 100 000 nopelnīt audzējot puķītes...

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Re: "Veiksmes stāsts"
19.11.2015 11:41
Kādā valstī mēs dzīvojam? Šādā:

http://www.delfi.lv/bizness/uznemumi/airbaltic-jau-mekle-inzenierus-darbam-ar-krievu-sukhoi-lidmasinam-vesti-laikraksts.d?id=46735449

Kad tautai ziņās skaidri un gaiši pasaka, ka krievu lidmašīnas nepirksim, bet praktiski to jau dara. Un droši vien tāpēc Anriju Matīsu patrieca, ka tas sāka kaut ko sprēgat pret...

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Re: "Veiksmes stāsts"
20.11.2015 16:55
kachenite

Windows Vista un Windows 7 ir tikai Baškīru valoda. Udmurtu nav. Citas versijas patreiz nav pa rokai.

Bet vispār šķiet ka tagad aktuāla kļūst Arābu valoda. Un pie viena arī Korāns...

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Re: "Veiksmes stāsts"
20.11.2015 17:12
Latvijai nav laimējies ar vadoņiem. Somijai bija Mannerheims. Tas nepieļāva sagraut sistēmu, tradīcijas.Kārlis Ulmanis pieļāva nelabojamu kļūdu.
Rezultātā haoss.
Somija no 3 miljoniem,sākoties karam, izaugusi līdz 5,5 miljoniem cilvēku.Domāju,ka Latvijas liktenis,kā tautas liktenis ir izlemts.Cik zinu no radiem, Somijā ir neredzēta lejupslīde. Bet masveidā no Somijas nebēg. Palīdz tradīcijas,nacionālisms, demokrātija. Arī OMD armija palīdz saglabāt nacionālismu un cerību.
Ja politiķi nesekos Somijas piemēram visos jautājumos, tad ar Latviju un latviešiem ir cauri.
Vienota valoda. Somu valodas bērnu dārzi un skolas. OMD armija. Saprašanās māksla ar Krieviju, jo tas ir tirdzniecības partneris.
Arī pareizticīgā baznīca viņiem ir pakļauta rietumu centram , nevis Maskavai.
;)
Re: "Veiksmes stāsts"
30.11.2015 03:12
medicine.lv/raksti/apinis-par-veselibas-ministrijas-jaunradito-arstniecibas-likumu
Re: "Veiksmes stāsts"
30.11.2015 10:39
Labs raksts. Tas jau bija redzams, ka medicīna iet dirsā. Tagad tam ir arī dokumentāls apstiprinājums. Turklāt oficiāls.

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Gvido
Re: "Veiksmes stāsts"
30.11.2015 20:34
http://www.blaa/izvertejot_petera_apina_publisko_protestu_pret_likumprojektu,_ludzam_nemt_vera_faktus

"Ģimenes ārstiem turpmāk būs kvotas laboratoriskiem izmeklējumiem un zālēm. Ja kāds pārtērēs - to bargi sodīs."
Atkarīgs, protams, no kvotām, bet kopumā apsveicama iniciatīva. Palīdzēs cīnīties ar to, ka ārsts visiem pacientiem bez pamatojuma (vai savas tumsonības pēc) izraksta konkrēta uzņēmuma specifiskus medikamentus.

"Vairs nekādas fizikālās terapijas, nekādas homeopātijas, nekādas lāzerterapijas..."
Par fizikālo terapiju Apiņa k-gs gan ir pāršāvis pār strīpu, bet par homeopātiju varu tikai pasmaidīt. Par 40. panta 2. punktu es vispār esmu stāvā sajūsmā: "klīniskajām vadlīnijām vai ārstniecībā izmantojamo metožu un farmakovigilances un ārstēšanas efektivitātes novērtējumam, kas veikts, ievērojot uz pierādījumiem balstītas medicīnas principus."

"Pacientiem, kas ārstējas pie privātārstiem, visu diagnostiku un ārstniecību (laboratorijas izmeklējumus, radioloģiskos izmeklējumus, manipulācijas) pilnā apjomā turpmāk nāksies apmaksāt pašiem."
Šie gan bija reti debili grozījumi, bet kā mēs visi labi zinam, tie netiks pieņemti.
Gvido
Re: "Veiksmes stāsts"
30.11.2015 21:25
15.pants Ārstniecības personai ir aizliegts:
1) no zāļu reģistrācijas īpašnieka, zāļu ražotāja, zāļu izplatītāju vai to pilnvarotas personas pieņemt materiālo vai cita veida atlīdzību, izņemot informatīvos un izglītojošos materiālus vai medicīniska pielietojuma priekšmetus, kas tiešā veidā paredzēti izglītošanai un pacientu aprūpei, un neaizstāj tādus priekšmetus, medicīniskās ierīces vai aprīkojumu, kuram saskaņā ar normatīvajiem aktiem par obligātajām prasībām ārstniecības iestādēm jābūt speciālista rīcībā;
2) piedalīties zāļu reģistrācijas īpašnieka, zāļu ražotāja, zāļu izplatītāja vai to pilnvarota pārstāvja organizētā vai apmaksātā pasākumā, kas ietver izklaidi un nav tieši saistīts ar ieguvumu zinātnes un medicīnas attīstībai un veselības aprūpes uzlabošanai;

...

17.pants Personas, kam nav medicīniskās izglītības un kas nodarbojas ar pacientu ārstniecību (izņemot gadījumus, kad jāsniedz pirmā palīdzība), hipnozi, kodēšanu un citām cilvēka psihi ietekmējošām metodēm, cilvēka enerģētisko lauku korekciju (biokorekciju) un pārējām cilvēka organisma enerģētisko sistēmu ietekmējošām metodēm, kā arī personas, kas atbalsta ārstniecības darbībā tādas personas, kurām nav medicīniskās izglītības, ir saucamas pie likumā noteiktās atbildības.

...

19.pants (1) Ar ārstniecību drīkst nodarboties tikai tādas ārstniecības iestādes, kas atbilst ārstniecības iestādēm un to struktūrvienībām noteiktajām obligātajām prasībām un kas ir reģistrētas ārstniecības iestāžu reģistrā. Lēmumu par iestādes reģistrāciju, iestādes reģistrācijas apturēšanu vai izslēgšanu no ārstniecības iestāžu reģistra pieņem Veselības inspekcija.

34.pants (1) Ārstniecībā izmantojamos algoritmus, medicīniskās tehnoloģijas un klīniskās vadlīnijas izstrādā universitāšu slimnīcu metodiskie centri, ārstniecības iestāde, ārstniecības persona, ārstniecības personu profesionālā organizācija vai augstskola, kura īsteno akadēmiskās un otrā līmeņa profesionālās studiju programmas medicīnā.
(Apiņa k-ga rakstā: "Atbilstoši jaunajam likuma burtam un garam katrs ārstniecības iestādes vadītājs tiks bargi sodīts, ja iestādē ārstniecību veiks ārpus ierēdņu radītām un Ministru kabineta kārtībā apstiprinātām medicīniskām tehnoloģijām un ārstniecībā izmantojamiem algoritmiem.")

Nu kaut kā tā. Kurš var Ārstniecības likuma likumprojektā kaut ko atrast par "kvotām"?
Re: "Veiksmes stāsts"
01.12.2015 10:28
Gvido

Nu bet kurš gan cits ja ne ministrija vai ministru kabinets apstiprinās tās medicīniskās tehnoloģijas un atbilstību EBM?

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Re: "Veiksmes stāsts"
01.12.2015 17:34
Sen jau vajadzēja. Citādi mums te tie dziednieki un speciālisti saradušies. "Jaunā paaudze" ar Dimdiņkāpostiem ārstē atkarīgos. Tas ir ekspluatē un pelna naudu.
Baznīcas sola izārstē no homoseksuālisma un kļuvušas par lielākiem speciālistiem visos jautājumos, kas saistīti ar medicīnu.
Arī sporta zāles aktīvi nodarbojas ar medicīnisko (ķīmisko) preparātu izplatīšanu,rekomendācijām un konsultācijām.
Skolās saradušies speciālisti tikumības jautājumos. Skolu jeb vecāku padome. Jaucoties sfērā, kas ietver sevī pedagoģiju un medicīnu.Galvenais arguments tiem ir Bībele.
Latvija jūk prātā.
Re: "Veiksmes stāsts"
01.12.2015 18:08
Mazdakteri, Dievs mani ir dziedinājis no astmatiskā bronhīta. Un cik man zināms, tad konvencionālā medicīna šajā ziņā vēl joprojām dziļi sūkā...

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Gvido
Re: "Veiksmes stāsts"
01.12.2015 20:04
"Dievs mani ir dziedinājis..."
Va vellos! Lielisks piemērs tam, ka "vecums nenāk viens".

https://v1.std3.ru/06/2d/1418771122-062d4ae3b5978d9d7b7c8e45d4fbf47a.gif
Re: "Veiksmes stāsts"
01.12.2015 20:22
Neuztraucies, Gvido tas bija jau gandrīz 25 gadus atpakaļ :) Es nebiju ekstremāli ticīgs un gar zemi es nekritu. Nekādu gaismas tuneļu un enģeļu pieskārienu. Vienkārši vienā brīdī jutu, ka tā vairs nav. Un mana ticība pēc tam ievērojami pieauga.

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Re: "Veiksmes stāsts"
02.12.2015 20:58
Nu kaut kā jau tas dzemdes trakums ir jāizliek, video nav slikts, Freidam būtu labi daudz sakāmā.

Bet vēl jau pasaule nav beigusies, un kur tā ar savu "zinātniski pamatoto" iecietību ir nonākusi, var tikai apbrīnot... :( Ja runā tikai par šo vienu tēmu.

Biju pirms laiciņa ielaidusies virtuālā diskusijā ar vienu no gudrākajiem Latvijas ārstiem. Viņš palika pie sava -- neviens nezina, vai reliģiskais, vai zinātniskais pasaules uzskats gūs virsroku.

Gvido, neņirdz par vecākiem cilvēkiem, kas kaut kam tic. Ja nevari šito beigt, savāc sevi no šejienes vienreiz prom.



Edited 1 time(s). Last edit at 02.12.2015 21:58 by Runcene.
smile
Re: "Veiksmes stāsts"
03.12.2015 01:34
Mazdakteris priecājas par 17. pants. Velti.
Viņš ir jau ļoti sen. Varbūt cipars cits, saturs tāds bija arī kad kārtoju eksi par ĀL. Kur tie gadi.
Terminam " ārstniecība " un " ārstniecības darbs " likumos ir konkrēta definīcija. Zem kuras kuru katru nepalikt.
Frāze " " cilvēka enerģētisko lauku korekcija " ". Kādā veidā šo " faktu " vispār iespējams zinātniski atzīti pierādīt? Visādi "" biokoriģētāji "" desmitgades centušies pierādīt " savu bioenerģētisko darbu ". Rezultātu tam nav, citādi klīnikas apmācītu, pienemtu darbā šos dziedniekus un tamlīdzīgos. Ticot pūšļotāju apgalvojumiem sanāk, ka tie "" spējot "" to "" biolauku "" ietekmēt pat no attāluma, cilvēkam nezinot.
Ticot klasiskai zinātnei, nekādu efektu nav atklāti. Tātad nav.
Bībeles, visādas reliģijas, tā ir reliģiju brīvība. Lūgt dievu, nedievu, kosmosu, mēnesi, sauli, budu, allahu, akmeni pļavā aizliegt nevar. Tās pārliecības nav " ārstniecības darbs ", " ārstniecība ".
smile
Re: "Veiksmes stāsts"
03.12.2015 02:10
Gvido drīzāk būs ierēdnis, nevis ārsts vai ģimenes ārsts. Cilvēks vēl veselīgs, tāpēc tādi uzskati. Derētu pastrādāt par ģimenes ārstu.
Nesūtīsi uz izmeklējumiem, palaidīsi ko garām -- riskēsi ar sertifikātu, atļauju strādāt. Sūtīsi " par daudz ", pārkāptu kvotu, nekas, bez ģā darba ir citi darbi. Savā privātpraksē bez valsts finansējuma. Vismaz mazāk bailīgi, nekā " ielaist kaut ko " un zaudēt vairāk.

Par medikamentu ordinēšanu, tur vienkāršāks variants -- likt rakstīt aktīvo vielu receptē. Aptiekārs tad lai meklē pāc tās, nevis tirdzniecības nosaukuma. Attiecīgi nekādas firmas zāles vispār nenozīmē, tikai aktīvo vielu.
Re: "Veiksmes stāsts"
03.12.2015 10:57
"Ārstniecības darbs" un "ārstniecība" tā mūsdienu izpratnē varbūt nav, bet tam ir ļoti liela saistība ar izārstēšanos.

Un dažādi dziednieki un ekstrasensi ir daudz bijuši reanimācijās. Zinu no dzīves, jo mācību laikā divi studiju biedri strādāja reanimācijā, tāpat ir bijušas medijos intervijas ar reanimatologiem, kas ir apstiprinājuši gan faktu, gan rezultātus.

Vakar LTV1 bija filma "Placebo efekts", ļoti laba, apgāž stereotipus, jo efekts, kā izrādās, var būt ilglaicīgs un noturīgs.

Mēs esam aizgājuši projām no tā, kad ārstēja ķermeni kopā ar dvēseli. Un tur nav nekā izsmejama.

Pašai savulaik kādā situācijā ģimenes ārste teica: izdomā, kad tu gribi beigt slimot (bija komplikācijas no gripas). Murgs? Nē, nav.
Re: "Veiksmes stāsts"
03.12.2015 11:01
https://www.youtube.com/watch?v=QvbQnMvhQFw
Re: "Veiksmes stāsts"
03.12.2015 11:20
Nezinu kā tur īsti ir, bet man šķiet, ka pierādīt nelikumīgas ārstēšanas faktu ir gandrīz neiespejami. Ja nu vienīgi ārtētājs pats atzīstas, vai lietota slēptā kamera. Bet pēdējā gadijumā taisnības meklētājs pats var uzrauties uz tiesu darbiem.

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
smile
Re: "Veiksmes stāsts"
03.12.2015 14:13
Likumdošanas aktos ir precīzi definēts KAS ir " ārstniecība " un " ārstniecības darbs ". Tiklīdz darbības zem šīs definīcijas nevar pabāzt, viss cauri. Likumus, kuri var tikt attiecināti uz viņu darbību, " viņi " ir izpētījuši ne sliktāk kā standarta jurists vidējais, iespējams labāk, jo tiem nav jāstudē citi likumi. Iespējams lielāks laika ieguldījums tieši to likumdošanas aktu izpētei, kas attiecas uz viņu darbošanos. Tāpat nevajadzētu cerēt, ka viņi nevar atļauties juridisko padomu apmaksu profesionāļiem.
Reklāmām varētu, caur patērētāju aizsardzības likumdošanas aktu piemērojumu. Piemēram, reklāma, kas sola izārstēt tur neauglību, impotenci, šizofrēniju utt utt. Tur varbūt varētu pieprasīt zinātniski pierādītu metožu pierādījuma esamību. Pretējā gadījumā, ja tādu nevar uzrādīt, tad attiecīgi........................
Baltiju nevar stādīt sliktākā stāvoklī esošu nekā rietumvalstis šajā jomā.
Tur arī darbojas reliģijas brīvība, individuālās ticības brīvības utt. Grib, iet uz baznīcu, templi, mošeju, grib, aizies pie kaimiņa kopā dievu palūgt. Kaimiņam varbūt reliģiskā pārliecība diferencēta no garīgā kalpotāja, viņš uzskata, ka plātot rokas lūgšanas par dieva palīdzību efektīvākas.
Tāpat ļoti turīgās un situētās valstīs eksistē visādi "" dziedinātāji "", reliģiskie lūdzēji un tamlīdzigi,
Tiklīdz šie nesola izārstēt, ārstēt, neatceļ ārstu nozīmējumus, iespēju sankcijām kļūst mazāk. Pat vairāk, tikko viņi paziņo, ka dziedināšana pieder dievam, kosmosam utt un šamie paši nedziedinot, tā situācija kļūst citāda. Pat sapņu sertifikātu vairs nepaprasīt. Nevar aizliegt Tev tur kaut ko lūgt dievam, budai, kosmosam utt. Punkts. Vienalga, kura civilizēta valsts.
Baltijā ekstrasensu un dziednieku polpularitāte sen noplakusi, var reklamēties cik uziet. Pirms PSRS sabrukuma, kad sākās kašpirovska, čumaka seansi pa televīziju un tūres pa savienību, dzienieki un ekstrasensi oficiāli nebija. Saradās daudz ekstrasensu un gaišreģu. Tas bija slavas laiks, peļņas laiks. Pagāja daži gadi, neskatoties uz to, ka Profesiju Klasifikatorā ierakstīja dziednieks un dziednieks - ekstrasenss, šie varēja oficiāli reklamēties, polpularitāte neauga. Nebija vairs plašās TV kampaņas, kā kašpirovska, čumaka ziedu laikos, labajos raidlaikos. Tautai lielā vairumā tas apnika.
Re: "Veiksmes stāsts"
03.12.2015 14:54
Jā, profesiju klasifikatorā ir astrologs, hiromants, okultists, zīlnieks, ekstrasenss, bioenerģētiķis. Ir arī profesiju klasifikātorā dziednieks. Tāpat ir Ajūrvēdas medicīnas speciālists.

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Sorry, you can't reply to this topic. It has been closed.