Nupat

Aizsāka ku! 

Nupat
03.11.2015 16:51
Lasu Delfi ziņas:

http://www.delfi.lv/rutks/vesels-ka-rutks/no-sienam-kritosas-flizes-un-veca-aparatura-onkologijas-nozare-kritiska-stavokli.d?id=46665379

un tur ārsts saka, ka "Viņam esot sajūta, ka pacientu ārstēšana vajadzīga tikai ārstiem un pašiem pacientiem, nevis valstij."

Viņi ko, tur ir galīgi debīli?? Nu kam gan citam ir vajadzīgs vēžinieks, ja ne viņam pašam un ārstam kas uz viņa nopelnīs? Valstij? Nahujams? Lai atdot atpakaļ nodokļos iegūto naudu?

Es brīnos līdz kādam infantīlismam mēs esam nonākuši... :(

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Re: Nupat
03.11.2015 18:35
sūdu jau tie valsts onkologi nopelna...
Re: Nupat
03.11.2015 18:49
Runa jau nav par to, ka viņi ko būtiski saņemtu vai viņiem tur viss būtu kārtībā. Skaidrs, ka nē. Runa ir par pieauguša cilvēka, turklāt mediķa (tātad labi izglītota) sajūtu, "ka pacientu ārstēšana vajadzīga tikai ārstiem un pašiem pacientiem, nevis valstij". Nu kā var cilvēks pateikt tādu herņu kad pat ar viduvēju apķērību apveltītam cilvekam ir skaidrs, ka valstij tā nav vajadzīga.

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Re: Nupat
03.11.2015 18:52
Es gribēju jautāt, vai viņi visi tur ir bērna prātā? Un tādi mūs ārstē? Vai viņi ir tik ļoti ietekmējušies no valdības pasakām, ka zaudējuši realitātes sajūtu?

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
egle1
Re: Nupat
03.11.2015 19:31
Nu te ir tas, ka katrs pāragri aizgājošais (nomirušais) cilvēks nes valstij zaudējumus, tā teikt, nenopelnītu nodokļu veidā. Vai, pareizāk sakot, to nodokļu, ko cilvēks samaksā, veidā, Cik atceros, tā summa, ko ienes valsts kasē cilvēks mūža garumā, ir iespaidīga. Vai tik nebija ar sešām nullēm - gan tiešie nodokļi, gan vispār cilvēka devums valstij kā tāds. Ja cilvēks ir vesels, protams. Ja neizķer onkoloģiju sākumstadijā, tad cilvēks vai nu nomirst, vai sākumā kļūst par invalīdu (un dzīvo uz pabalsta) un tad arī nomirst. Ta kā onkoloģija mūsdienās skaitās hroniska, bet ārstējama slimība, tad tomēr tās savlaicīga un efektīva ārstēšana tiešām ļauj atgriezt cilvēku darba ierindā. Līdz ar to es uzskatu, jā - ārstam taisnība. Ārstēšana ir slikta, telpas vecas un zāles arī vecās, Eiropā lieto citas, mums tās neiepērk, bet ļauj pacientam pašam pirkt, ja ir nauda.
Bet tas pats ir ar citām slimībām, piemēram, C hepatīts. Valsts kompensē tikai 75% no medikamentiem, pārējo slimniekam jāpiepērk, ja cilvēks nevar, tad viņš pāragri mirst un arī "neiepelna" naudu - to, ko viņš ienestu, ja strādātu un maksatu nodokļus.
Re: Nupat
03.11.2015 19:42
Teorētiski tā tas ir. Bet praktiski mēs redzam, ka valsts ir pieļāvusi to, ka ļoti daudzi vispār aizbrauc prom un daudz nestrādā un nekādu pienesumu valstij nedod. Un ir skaidrs, ka slimi cilvēki (it īpaši onkoloģiski) te ir vajadzīgi tikai ārstiem un pašiem slimniekiem. Valsts viņu aprūpēšanu uzskata par nepatīkamu slogu no kura ir jāatkratās.

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
egle1
Re: Nupat
03.11.2015 19:56
Jā, ar tiem aizbraucējiem tā ir - vienmēr esmu brīnījusies, kur prāts, ka aci nemirkšķinot, ļauj cilvēkiem braukt prom. Bet ne velti daudzi pasaules ekonomisti ļoti Dombrovski kritizēja par viņa tā saucamo veiksmes stāstu. Ar šo taupības politiku nolaida valstij asinis. Līdz agonijai praktiski.
Bet par to onkoloģiju es, kā neārsts domāju, ka beidzot jāievieš eitanāzija. Man māte savulaik nomira ar vēzi, es baidos no onkoloģijas kā no ļoti sāpju un ciešanu pilnas slimības. Eitanāzija būtu risinājums.
Re: Nupat
03.11.2015 22:29
Man pret eitanaziju arī nav nekadu iebildumu. Es vienmēr esmu uzskatijis, ka cilvekam ir jābūt tiesībām visu izvēlēties. Izņemot to, kas ierobežo citu tiesību izvēlēties. Bet to nevajag ņemt kaut kā plaši un teorētiski. Ja tas ko cits vēlas, šajā brīdī un šajā vieta nevienu neierobežo, tad to drīkst. Es to tāpēc, ka patreiz ir kaut kāda tieksme visu vispārināt un kaut ka abstrakti attiecināt uz visu sabiedrību. Nu tur visāds bla, bla tjipa tauriņa efekts...

Bet tā krīze vispār bija ļoti interesants process. Esmu pārliecinats, ka tas kaut kādā veidā tika artificēts lai tie lielo banku aizdevēji varētu aizdot (apgrozīt) savu naudu. Kaut kas līdzīgs kā ar Grieķiju. Faktiski ar varu un viltu piespieda paņemt naudu. Nevis Grieķi prasija bet starptautiskie aizdevēji draudēja, organizeja sarunas un pierunāja paņemt. No malas skatoties sireāla aina. Baidos, ka drīz nāks pa mājām un spiedīs paņemt kredītu.

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 21 pieskaita 17?
Ziņa: