Par izmaiņām veselības aprūpē

Aizsāka ku! 

Par izmaiņām veselības aprūpē
08.10.2015 00:44
Te viens no rakstiem sakarā ar Belēviča aktivitātēm:

http://www.delfi.lv/news/national/politics/belevics-skaidrojas-apkaros-parak-dasnus-gimenes-arstus-nevis-maksas-medicinas-klientus.d?id=46560567

Interesanti tas, ka:

Ministrs pavēstīja, ka nākamais gads jāvelta tam, lai pārietu uz obligāto veselības apdrošināšanu, noformulējot minimālo pakalpojumu klāstu, ko apdrošināšana var apmaksāt, bet viss pārējais būs jāsedz no savas kabatas.

Es tā saprotu, ka tagad arī pa apdrošināšanas naudu vairs nevarēs saņemt pilnu aprūpi. Tād kāda tam pasākumam jēga? Attīstamies. Jūtu kā dzīve valstī iet uz augšu...
Re: Par izmaiņām veselības aprūpē
27.01.2016 17:12
Minimālo pakalpojumu " grozs "?

Nu uz asv medicīnas pusi , laikam. Tikai mums nav attīstīta priv apdrošināšana.
Taisnība, arī tur un ne tikai, pat labas polises ( tādas, kuras tur atļauties var<1% iedzīvotāju ) visu nemaksā. Atrunas utt.
Īsi un konkrēti - cik $ ir pašam, tik ārstējas kā grib. Par apdrošināšanu, piem pie amīšiem, visu jāsaskaņo, gribēs, 100000 par procedūru apmaksās, bet 4000 par šprici lems ilgi.
Ar vienu piebildi - finansiāli klīnikai izdevīgāk ir kūrēt metastāzes, ārstēt pseidomembranozo kolītu, par OP apdrošinātājam paprasīt līdz pat 2*-10* vairāk kā par to pašu tam pašam apdrošinātājam papras Šveices vai Japānas klīnika.
Medicīna arī ir bizness, tāpat kā farmācija, tirdzniecība. Ne velti tur medikamenti bieži dārgāki kā EU vai Kanādā. Nav tik svarīgi, cik viņi izmaksā un cik sen atklāti. Galvenais, cik var izspiest.

Ko tā OVA dotu? Kopā ar ierobežojumiem analīzēm utt? Lielākas rindas pie maksas ārstiem.
Tagad tā vietā lai ietu piemēram, pie endokrinologa ar uztaisītu USG un analīzēm abcdefg, vieni ies par maksu taisīt visu un pie ārsta vienu reizi. Kam daudz laika, ies pie speciālista 2 reizes vienas vietā un pie ģā vienas reizes vietā 4-5 reizes, kamēr salasīs izmeklējumus.
Specs nozīmēs terapiju, uz kontroli nākot atkal visa epopeja no gala jāaatkārto ( kā specs bez izmeklējumiem novērtēs terapijas efektu?).
Kam daudz laika un nemaz tik ļoti nevajag, viedos rindas. Kam ātri vajag, laika nav, sturmēs maksas ārstus. Tur arī būs rinda.
Tāpat īsti maksas / bezmaksas ārstu nav, bieži tie paši pieņem uz kvotām + bez kvotām par maksu.
Ar OVU visdrīzāk tas pats kas tagad, vienīgi katru mēnesi laikam būs jāmaksā par to OVU?



Edited 3 time(s). Last edit at 27.01.2016 17:27 by smail.
Re: Par izmaiņām veselības aprūpē
27.01.2016 22:17
Tad PRIEKŠ KAM es maksāju sociālo nodokli, ja man vēl papildus par apdrošināšanu, kura nedarbojas, būs jāmaksā???

Ko darīt tiem, kas ilgstoši slimo, ir bez darba, dekrēta atvaļinājumā, vai vēl kādā īpašā stāvoklī un nespēj samaksāt maksas ārstam? Pofig- mums valstī pastniekus, sētniekus, auklītes, apkopējus nevajag? Lai mirst nost? Paši Belēviči ielu ies slaucīt? Jeb bēgļi strādās par puscenu?

Paziņa no lauku slimnīcas teica, ka viņiem puse pacientu esot pensionāri ar minimālo pensiju 90eur. Jo darbu tajā pusē atrast grūti- visi kaut kā iztiek, audzinot savu cūciņu un vistiņas. A, kad pensijas gadi pienāk, tad pensija ir nieka 90 euro. Nokļūst tāds nabags vietējā slimnīcā un kaifo par to, ka krāsns pati kurinās un nekas nav jādara. Īpaši, ja pašvaldība viņam kā mazturīgajam apmaksā ārstēšanos slimnīcā vai sociālo rehabilitāciju.

Daudziem laikam laikus jāpērk balts paladziņš, kur tuviniekiem viņus ietīt, ja saslimst un nav naudas ārstam...? "Paladziņa polise" :D



Edited 1 time(s). Last edit at 27.01.2016 22:23 by kachenite.
Re: Par izmaiņām veselības aprūpē
27.01.2016 23:31
Ves Aprūpe nefinansējas no soc nodokļa ( VSOI ), bet gan no visiem IIN, PVN, akcīzēm utt utml.
Medijos gan gāja runa ka daļu no VSOI varbūt došot arī ves aprūpei. Pagaidām VSOI iet slim lapām, BKA, grupām, pensijām, apg zaud pensijām utml utjpr.
Par to OVA, tur diskutē ka pensionāriem valst tāpat došot. Bet to OVA diskutē jau piecus gadus. Kamēr izveidos komisijas, nolems, izvērtēs.
Jā, medijos minēts, ka " minimuma grozs ", pak grozs utt. Dzidrot to, tikai jācer ka sliktāk kā tagad nepaliktu.
Re: Par izmaiņām veselības aprūpē
29.01.2016 13:11
P. Apinis jau arī ir zināma līmeņa diktatoriņš, bet šis, manuprāt, ir labs raksts:

http://www.irlv.lv/2016/1/27/makonstumsana-jeb-veselibas-ministra-graudi-un-pelavas
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 3 pieskaita 4?
Ziņa: