Pārsmējos! Uijj!

Aizsāka kachenite 

Pārsmējos! Uijj!
15.01.2015 07:48
Uztaisīju kājas rentgenu un saņēmu atbildē rentgena aprakstu, kur rakstīts, ka man pēdā atrodas "os scafoideum".
Jautāju, googlei, kas ir "os scafoideum"- tas ir mazs kauliņš plaukstas pamatnē. Tobiš, man pēdā atrodas plaukstas kauli! :D

Jau 3. dienu ņirdzu par rentgenologiem, kas paši nezina, ko raksta!

Un tiešām nesaprotu, kā (cik nopietni) tādu RTG atbildi uztvert un ko ar tādu darīt...



Edited 4 time(s). Last edit at 15.01.2015 07:55 by kachenite.
Re: Pārsmējos! Uijj!
15.01.2015 10:44
Grūti spriest ja nav dots pilnībā viss teksts.Sevišķi ja tas rakstīts ar roku.
Re: Pārsmējos! Uijj!
15.01.2015 12:13
Skafoīds ir arī pēdā.

Google biežāk to izdeva plaukstai tāpēc, ka tur tas samērā bieži lūzt. man vienam mājās jau ir tur skrūve iekšā, bet pēdai tas notiek ne tik bieži. Google medicīnā ir vairāk populārzinātniska.
Re: Pārsmējos! Uijj!
15.01.2015 15:43
Mazdakteri, mūsdienu slimnīcās RTG izrakstus raksta tikai ar datoru. Daļa no izraksta skan: "Papildkauls plantārajā malā pret os scafoideum". Pārējais teksts šajā situācijā nav būtisks.

Runcen, te būs viens piemērs: http://www.healthline.com/human-body-maps/foot Tur var podziņas paspaidīt, papētīt un palasīt arī. (pasaki vēl, ka tas slikts materiāls priekš ne- mediķa!)

Pajautāju arī cilvēkam, pašlaik medicīnu studē- skafoīds ir PLAUKSTĀ. Esmu tam cilvēkam blakus anatomikumā sēdējusi, skatījusies, kā viņš kauliņus un kaulu radziņus mācās.

Un es tik tiešām nesaprotu, ko ar tādu atbildi darīt, cik tai var ticēt?
Re: Pārsmējos! Uijj!
15.01.2015 17:36
Kā jau teicu, man vienam mājās pēc skafoīda lūzuma plaukstā ir skrūve, un doks pirms tās ievietošanas viņam nolasīja izvērstu lekciju par skafoīdiem kopumā. Es no medicīnas to, protams, biju aizmirsusi. Un doks bija stāstījis un rādījis, ko visi četri skafoīdi dara. Tā bija "motivācijas programma", jo apskādētais negribēja operāciju.

Pameklē vien rūpīgāk internetā, skafoīds IR ARĪ PĒDĀ.

Vienīgi vēl var pieņemt tādu lietu (esmu sastapusi med. literatūrā), ka diezgan daudzus cilvēka "priekšmetus" dažādas skolas sauc atšķirīgi.



Edited 2 time(s). Last edit at 15.01.2015 19:39 by Runcene.
Re: Pārsmējos! Uijj!
15.01.2015 18:14
http://www.uwhealth.org/uw-doctors/scaphoid-navicular-fractures-of-the-hand-and-wrist/11483

Citāts:

"Of all the bones in the wrist, fractures to the scaphoid bone (laivveida kauls no grieķu/latīņu), also known as the navicular bone (laivveida kauls no latīņu), are the most common."

Medicīnā tas ir bieži, ka vienam patīk latīniski, citam – grieķiski, kā nu kurš mācīts.
Re: Pārsmējos! Uijj!
15.01.2015 21:21
Runcen, es ticu, ka Tavam tuviniekam ir saskrūvēts skafoīds plaukstā. Tomēr man nekas nav saskrūvēts vai salauzts, arī skafoīds nee.

Ja Tu gribi pierādīt, ka skafoīds ir arī pēdā, tad pati atrodi info, kur tas minēts! Pagaidām no Tevis zinu tikai, ka dažiem kauliem ir grieķiskie nosaukumi arī.

Cilvēks, kas mani uzaicināja uz anatomikumu papētīt īstus cilvēku kauliņus, stāstīja arī, kā tiek kārtoti kontroldarbi- dažs medicīnas students uz 4 nokārto, dažs uz 6, dažs- uz 8 ballēm, bet ir visu nošpikojis... Tad nav brīnums, ka pēc gadiem 5-10 "os scafoideum" atrodas pēdā... (Oij, šitie dr. Baltie Stārķi- tik gudri savos baltajos halātiņos! Ja, ja... :))) )

Man ir nosūtijums no ĢĀ pie ārsta- speciālista, bet pateicoties tik jocīgai RTG atbildei, es nezinu, ko ar to nosūtījumu darīt? RTG attēls ir kompaktdiskā, bet atverams tikai, izmantojot speciālu datorprogrammu, kuras manā datorā naff... Oij, šitie gudrie Baltie Stārķi...! Moš, labāk pie šamaņa aiziet? :))
Re: Pārsmējos! Uijj!
15.01.2015 23:19
Ieliku : laivveida kauls Google.lv. Uzreiz sapratu,ka Runcenei taisnība.
_________________________________
Plaukstas kaulu lūzumi, Plastiskā ķirurģija | Mikrokirurgija.lv
www.mikrokirurgija.lv/pakalpojumi/rokas.../plaukstas-kaulu-luzumi/
Mikroķirurģijas centrā tiek ārstēti visu veidu plaukstas kaulu lūzumi. Rīgas Austrumu ... Īpaša uzmanība tiek veltīta laivveida kaula jeb scaphoideum lūzumam.
______________________________________
priede.bf.lu.lv/grozs/.../1.%20Tema-%20kauli.pdf
Tulkot šo lapu
Smadzeņu daļas kauli ..... Pirmo rindu veido laivveida kauls (os scaploideum), mēness kauls (os lunatum), .... Pēda zem taisna leņķa pievienojas apakšstilbam.
______________________________________________________________________________________________
Kā tikai tos kaulus neapsaukā.


Laivveida kauls ir pēdā.Paskatījos savā 35 gadus vecajā špikerī. Nezināju,ka ķirurgi to sauc arī par scaphoideum lūzumu.Tomēr sauc.
Kāpēc te ņirgāties, šaubīties. Iet pie sava ķirurga un tas visu paskaidros .Ja vajadzēs piezvanīs un precizēs. Neredzu traģēdiju.
Lai miers un saprāts.



Edited 3 time(s). Last edit at 15.01.2015 23:36 by Mazdakteris1.
Re: Pārsmējos! Uijj!
16.01.2015 01:15
To Tavu kaulu vienkārši mēdz saukt gan par os scafoideum, gan os naviculare gan rokā, gan pēdā, tak vienā vietā atrodas un funkcijas tās pašas. Abi ir laivveida kauli, tikai katrs savā valodā.

Man ir kopija no anatomijas grāmatas, kurā viņš pēdā nosaukts par os naviculare, un cita gr., kur par os scafoideum, jo ir jau minētie grieķu un latīņu ceļi, to baltajiem ķiteļiem māca I kursā, vismaz man, un doki savstarpēji to atpazīst, jo katram savs tuvāks, un to mediķi zina, nav jēgas lēkt uz ecešām.

Mazliet apmēram kā skorbuts vai cinga; mikrobioloģija ar grieķu/latīņu variantiem ir tik pilna, ka jābūt jomas specam – mikrōbeni labāk atceros, jo nesen ar to pamatīgi ņēmos. Kas Tev nobira, ja radiologs Tavu kaulu nosauca , kā to dara retāk (acīmredzot)...

Varētu izpētīt arī terminu etimoloģiskos ceļus, bet kāda jēga, tāpat tam dokam ir kāds privāts iemesls savai izvēlei. Pietiek ar to, ka tas viņam labāk patīk.

Latīņu un grieķu valodu es diezgan labi atceros, jo esmu tās mācījusies gan mediķos, gan filologos, gan teologos. Daudzās zinātnēs lietām un parādībām ir gan grieķu, gan latīņu cilmes termini + vēl tādi, kas nākuši caur latīniju uz grieķu valodu un kā tik vēl ne krustojušies. Tur nekas nav akmenī cirsts.

Ne jau Tev tas Rtg jāsaprot, bet dokam. Nebūtu man anatomijas gr. es vrb strīdētos, bet ne nu tagad, kur redzu melnu uz balta rakstītu.

Es Tev aizsūtīju e-pastā bildi no grāmatas.

Rīt, ja nebūs slinkums, ielikšu šite.
Re: Pārsmējos! Uijj!
16.01.2015 13:15
Tātad:

http://www.failiem.lv/g/shntvuw
http://failiem.lv/g/cegkbko

Pirmais fails ir kreisā kāja (os scafoideum), otrais – labā (os naviculare). Tur gan abi ir angliski. Valodu tuvās radniecības dēļ angliski runājošie mediķi latīņu val. lieto ne visai bieži, it sevišķi jaunākie.

Pirmais nosaukums veidojies no jaunlatīņu "scaphoides" un no grieķu "skaphoeidēs", otrais – no vēlīnās latīņu "navicularis". Baigi dziļi gan nepētīju, bet ieraudzīju, ka etimoloģija atrodama arī internetā.

Abi ir adjektīvi, un abu nozīme ir "laivveida".

Taču bibliskajā grieķu val. (hellēniskajā jeb koinē) laiva ir "ploion", maza laiva – "ploiarion" :) Ne smakas no skafoīda.

Mūsu izpratnē runājot, tātad tur ir ļoti daudz dialektu, un šie dialekti tiek dažādi lietoti bez lieliem pārmetumiem citiem, tur vajadzētu pētīt medicīnas vēsturi, lai noskaidrotu, kāpec izvēles ir atšķirīgas, jo pirmā bilde ar skafoīdu ir no pasena avota.



Edited 1 time(s). Last edit at 16.01.2015 13:27 by Runcene.
Re: Pārsmējos! Uijj!
16.01.2015 19:07
Interesanti...ko no medicīnas studējusi kachenite?
Re: Pārsmējos! Uijj!
17.01.2015 20:29
Runcene, Mazdakteri:
Pētījums veikts un pieņemts! Darbā arī kolēģim- med.studentam parādīju RTG izrakstu. Skaidrīte!

Mateus:
Lai saprastu cilvēka anatomiju kaulu līmenī, nav jāpabeidz medicīnas augstskola. Pietiks pabeigt 1.semestri. Tad māca arī latīņu valodu mediķiem.
Kā jau teicu, esmu sēdējusi blakus medicīnas studentam gan pie grāmatām, gan anatomikumā pie īstiem cilvēku kauliņiem. Ja man vajadzētu, kādu 2-4 mēnešu laikā es "kauliņus un kaulu radziņus" iedabūtu galvā, bet man intereses ir tikai personīgās veselības līmenī.
Esmu redzējusi, kā med. studenti zubrās- visu cieņu tiem, kas tiek līdz izlaidumam- tur vajag IEKŠAS un izturību!

Es forumā neko nekomentēju par bioloģiju, ķīmiju, bioķīmju, medicīnisko fiziku, u.t.jpr.- tur es neko nejēdzu un nelīdīšu- man ir profesionālās intereses citās jomās. Kauliņus apgūt gan ir elementāri- vien atmiņas treniņš. Dažādas anatomijas grāmatas un "Latīņu valoda mediķiem" brīvi pieejama LU bibliotēkā un internetā.

Cita lieta, ka pēdējo pāris gadu laikā mana uzticība "cilvēkiem baltos halātiņos" ir nokritusi tuvu grīdai un katrs šāds (kļūdains?) gadījums man par to atgādina....



Edited 1 time(s). Last edit at 17.01.2015 20:33 by kachenite.
Re: Pārsmējos! Uijj!
17.01.2015 21:02
.. man gan izskatās pēc vēlmes pārāk asi meklēt kļūdas, bet lai nu būtu. Es neesmu sevišķi jūtīgs cilvēks uz tādām lietām, jo medicīnas prakse ar pacientu nav mana ikdiena.

Es pati sev esmu sapratusi, ka normāla medicīna pie mums maksā dārgi. Un tāpēc es gandrīz vienmēr iebraucu kredītkartē, un tur nekā nevar darīt.

15 min. vizīte manā izpratnē nav medicīna, un tāda mani neapmierina. Tur nav runa tikai par apčubināšanu, bet es varu droši sagatavot savus jautājumus, jo zinu, ka ārsts nedīdīsies un durvis neviens nevirinās. Mums ir labi ārsti, bet viņi negrib strādāt par valsts naudu, un nav manos spēkos viņus piespiest to darīt.

Man nav sevišķi laba veselība, un es sev izmaksāju diezgan dārgi.

Kad es sāku tusēt šajā forumā, tad man ar šejienes mediķiem jau pašā sākumā iznāca kašķis par iešanu uz privātklīnikām, it kā man tas būtu pašmērķis un zīmēšanās, bet visus gadus, kopš sevi apkalpoju, es redzu, kādas ir atšķirības.

Tāpēc mans uzskats ir tāds, ka laba medicīna Latvijā visiem nav pieejama, kas ir liela cūcība.

Varu salīdzināt, jo esmu bijusi pie ārstiem arī ASV. Man viss tika parādīts datorā, un vēl māsiņa visu atkārtoja... es biju kabinetā apmēram vienu stundu.
Re: Pārsmējos! Uijj!
17.01.2015 21:09
Ģimenes ārsta prakse man vienkārši ir laimējusies laba, bet ir arī tāda nelaime, ka cilvēki vāji orientējas savā ķermenī. Dziļāka interese situāciju kaut mazliet uzlabotu.
Re: Pārsmējos! Uijj!
18.01.2015 00:08
"..... man gan izskatās pēc vēlmes pārāk asi meklēt kļūdas,..." Kā Tu reaģētu, ja saņemtu RTG atbildi, ka Tev kājā atrodas plaukstas kauls??? Vai žoklī - astes kauls? 8)

Vēl mani kaitina daudzu mediķu attieksme uzskatīt 90% savu pacientu par cilvēkiem ar kāpostgalvas intelektu, kuri nespēj 2 svešvārdus atšķirt.
Tad vēl man vairāki teica: "Tu neesi ārsts! Tu neko nesaproti!" Tip, man nav iespējas saprast, kas notiek MANĀ ķermenī- man tas obligāti jāprasa ārstam!? Tad atnāks ārsts, apģērbies speciālā tērpā, (tērps bieži liek pacientiem nostāties "miera stājā"!) pateiks man, kas man ir un tad, ja es noticēšu, viņš varēs ārstēt. It kā viņš varētu ielīst iekšā manī un pateikt, cik man sāp vai nē, ir man gripa vai nav??? (Esmu ar pašiedvesmu pāris reizes sev t. paaugstinājusi pāri par 38*- bija parastas ziemas iesnas, bet man negribējās iet uz darbu...Pēc pāris stundām t* vairs nebija.)

Nu, citās kultūrās šamaņi ārstē, uzvilkuši koka maskas un zvēru ādas, nevis baltu halātiņu- viņu ārstniecības rituāli bieži vien strādā tikpat labi, kā rietumu medicīna. Runa tik ir par to, kam cilvēks tic... Ja es ticu, ka man ir kas saplīsis un tas ir jāgriež ārā (jo ārsts tā teica!), tad to var arī izgriezt. Pieļauju iespēju, ka uz suģestijas pamata var no daudzām kaitēm tikt vaļā. Ne velti Rietumu medicīna zāļu klīniskajos pētījumos izmanto arī placebo zāles... Suģestija labi strādā.

"Es neesmu ārsts, un nevaru pateikt, kas man ir..."- A ko darīt tad, ja es aizeju pie 3 dažādu specialitāšu ārstiem un neviens man nevar pateikt, kas man ir? Viens nobeidza 2 zobus, otrs piedāvāja operēt, trešais vsp- tikai norīkojumus pa lab, pa kreisi dod. Nea- operēt man nevajag- 100% zinu, ka tas nav tas, ko viņi CT saredz! A bet doks- nea- kompī to redz, tas arī ir jāoperē! Ja, ja...
Ja es neesmu ārsts un prasu savai ĢĀ, vajag man operēt celi, vai nevajag? Viņa (kurai ir ārsta izglītība) man atbild, ka to man jāizlemj pašai- un iedeva privātprakses ārsta nr. Nu, tad es izlēmu pati- atbilstoši savām zināšanām ārstu padomiem...

Tad vēl kāds "ar medicīnas izglītību" sagriež mani un atstāj, pasakot vienīgi adresi, kurp jādodas samaksāt...

"Ir modernās medicīnas zinātnes teorijas un atziņas, un ieteikumi..." Arī 18., 19.gs. un 20.gs. bija modernās zinātnes teorijas un atziņas, kas tajā laikā tika uzskatītas paar pilnīgi patiesām. Kur šīs teorijas ir mūsdienās? Un kur nonāks daudzas no "mūsdienīgākajām" teorijām pēc 100gadiem?

Tad vēl: daudziem dokiem es esmu tikai apstrādājams gaļas gabals- "pēda uz rentgenu atnākusi, pēc tam nāks plauša..." Viņiem jau nesāp, ja viņ man nepareizi ko izdara.
Vēl- nevar noliegt, ka medicīna ir arī liels bizness. Ja nebūtu slimo un nelaimīgo, ārsti kļūtu bezdarbnieki. Viņi no slimībām pārtiek.
Var arī samaksāt 35 eur par konsultāciju pie nodaļas vadītāja, un konsultācija ilgs 15 minūtes... Un būs jānāk vēlreiz, vai ārī- pacientu sūtīs uz citu konsultāciju pie cita speca, kur tāpat būs savs naudiņš jāatstāj...

Bij te video youtubē publicēts, kur LV ārsts privātklīnikā ārstēja epikondilītu jeb tenisa elkoni. Gan pats pacients, gan ārsts sajūsmā stāstīja, ka esot taisīta operācija (artroskopija) un nupat viss būšot labi. Tajā brīdī es paliku ar ieplestu muti- biju lasījusi vadlīnijas- epikondilītu tač ārstē ar pāris blokādēm locītavā! Nu ja- es jau nav ārsts, es ir muļķa pacients- neko nesaprotu no medicīnas! Tas būs super puper epikondilīts bijis, kas, kas noteikti jāoperē! Bet man radās aizdomas, ka nevis super epikondilīts vainīgs bija, bet pats pacients- turīgs uzņēmējs. Par operāciju un rehabilitāciju tak var vairāk nopelnīt, nekā par 2-3 blokādēm!!! Tagad video no youtubes ir pazudis.

Ja man nav naudas, pie ārsta es varēšu tikt pēc 2-6 mēnešiem, ja man nauda būs- no manis kāsīs, lai es piestaigāju un samaksāju vēlreiz...
Ja vēl pieskaita ārstus, kas augstskolā knapi uz 4 un 6 ballēm "velkās"- paliek pavisam labi...
Man ar manu ĢĀ "intereses nesaskan"- traumatoloģija ir mana vājā puse, un manai ĢĀ - arī :((

Ko ta lai šitādā situācijā dara? Nu neticu es vairs baltajiem halātiņiem, neticu! Bet bez viņiem pavisam arī nevar. :(
Re: Pārsmējos! Uijj!
18.01.2015 00:35
Tur nav rakstīts, ka Tev kājā ir plaukstas kauls – to mēs jau noskaidrojām.

Es domāju, ka Tu sašutumā radīji tēmu, bet biku izgāzies, jo tur nekā rēcama, kā izrādās, nav, un tagad gribi palikt pie sava uz citu kreņķu pamata. Kam negadās, bet, ja tas turpinās, es kļūstu rezervēta.

Ja tiešām ar mani būtu pieļauta šāda kļūda (vai man būtu šaubas), es aizietu, lai uzraksta pareizi vai man izskaidro.

Pārējais gadās ar katru, kas nav gana izglītots, jo pat ārsti tādi nav savu slimību gadījumā. Kaulus iezubrīt var, tā ir tehnika, bet ap kaulu ir vēl daudz citu lietu, kas kāju padara lietojamu. Arī tas viss ir jāzina un jāapgūst tā funkcionēšana. Tikai tad Tu vari pilnvērtīgi piedalīties diskusijā ar ārstu un lemt.

Tas mūsdienās būtu tikai normāli augsto medicīnas cenu dēļ.
Re: Pārsmējos! Uijj!
18.01.2015 22:49
kr4 cilveks, kuram nav nekāda medicīniskā izglītība, nevis mācās no gudrākiem, bet oponē bez reālas argumentācijas... interesanti... lai neteiktu stulbi.

Šo tēmu var nelasīt... tukša un neinteresanta... degradējoša :)



Edited 1 time(s). Last edit at 18.01.2015 22:49 by Mateus.
šausmas
Re: Pārsmējos! Uijj!
18.01.2015 23:13
Epikondilītu nevar izārstēt ar blokādēm. Blokādes noņem sāpes un to radītos traucējumus, nevis cēloni.
Ķirurģiski ārstē ļoti reti.......... Epikondilītam progresu apturēt var, bet pavisam no tā tikt vaļā|cits jautājums.
Re: Pārsmējos! Uijj!
30.01.2015 13:05
Manā darba kompī interneta pieslēguma nav. Kad darbā pie kompa ir nosēdētas 8 stundas, mājās klabināt taustiņus vairs īsti nevelk. Bik iekavējusies atbilde, jjo man liekas, ka atbilde tomēr prasās.
Īsumā:
Pirms visu šo rakstīju, vispirms ieskatījos googlē, pēc tam pajautāju med studentam, kas mani uz anatomikumu ņēma līdzi. Man apstiprināja, ka tas ir plaukstas kauls. Tikai tad rakstīju šo te.

Man, kā jaunam darbiniekam, pat strādājot iestādē, kur taisīju RTG, nav skaidrs, kur varu iet un prasīt rentgena izskaidrojumu. Jo ēka ir milzīga, visi telefona numuri ir "noslepenoti" priekš "pacienta parastā". Pusstundu rakos www. intranetā, kāmēr atradu, kādu kontaktu, kur varētu ko noskaidrot. Pacientam parastajam paliek iespēja vienīgi jautāt pie kases lodziņa- ja vien viņam tur atbildēs? Varbūt pasūtīs atpakaļ "pie tā, kas Jūs uz RTG sūtīja". Un "tas, kurš sūtīja" atrodas kaut kur citur. Tas reāli BESĪ.

MATEUSAM:
Tu laikam sevi uzskati par dzīves ekspertu, ja uzskati, ka gandrīz visi apkārt ir muļķi? Kad lasu Tavus komentārus, rodas iespaids, ka Tu te atrodies, lai "uz svešiem pleciem pakāptos"- kāds Tu gudrs un varens. Ja Tu tiešām esi tik gudrs un veiksmīgs, kādēļ Tev visu laiku vajag kādam bakstīt, ka ir viņš muļķis? Tev pašam par sevi šaubas rodās? :D

Paldies, kas izlasīja (vai nelasīja). Vairāk neraudāšu un neņaudēšu. Izraudāts.
Re: Pārsmējos! Uijj!
30.01.2015 13:30
Noteikti nē... es saku paldies, par labu padomu un mācos no gudrākiem.
Vai esmu gudrāks par Tevi? Domāju ka jā!
Vai gudrāks par ku!, Runceni utm? Domāju ka nē!

Kad cilvēks iedomājas ka zina visu, pat labāk par jomas speciālistiem... tas ir tiešais ceļš un strauju regresu un laika gaita izolētību.

Nepiekrīti tam ko es saku - neviens neliedz norādīt, ko tieši es pateicu nepareizi un kāpēc tas ir nepareizi...pamāci mani, bet tā vietā Tu vnk pārej uz personībām un neargumentētu vārdu formēšanu... da mani pēc...ja Tev tā vieglāk :)

P.S.
Atrunu meklēšana Tev labi padodas ;)

__________________________________________________________________________________________________
“Thinking is difficult, that’s why most people judge.”
Ko homeopātam nozīmē pludmale? Urīns D10



Edited 1 time(s). Last edit at 30.01.2015 13:31 by Mateus.
Re: Pārsmējos! Uijj!
30.01.2015 16:34
Cik daudz emociju un enerģijas viena kauliņa dēļ. Kāds enerģijas lieks patēriņš.
Lai miers un saprāts.
Re: Pārsmējos! Uijj!
30.01.2015 16:39
Kas tad ta par enerģiju? Sēžot uz vannā uz ātru roku kaut ko iemest forumā? :D

__________________________________________________________________________________________________
“Thinking is difficult, that’s why most people judge.”
Ko homeopātam nozīmē pludmale? Urīns D10
Re: Pārsmējos! Uijj!
31.01.2015 13:06
Mateus! Tas nebija domāts tev. Lai miers un prieks:)
Re: Pārsmējos! Uijj!
31.01.2015 22:12
Akk jel...atkal es Tevi pārpratu :D
Sorry

__________________________________________________________________________________________________
“Thinking is difficult, that’s why most people judge.”
Ko homeopātam nozīmē pludmale? Urīns D10
Re: Pārsmējos! Uijj!
01.02.2015 14:15
Pirmo reiz dzirdu,ka sēžot vannā var ko iemest forumā. Man liekas, ka vanna un elektro ierīces ir divas nesavienojamas lietas.Pat mobilais vai planšetnieks.
Pavisam nesen man dzīve to diezgan nežēlīgi atgādināja. Kādu brīdi dzīvoju krievu laika bloka mājā. Esmu diezgan salīgs.
Tāpēc pirms dušas (vannas varints) uz veļas mazgājamās mašīnas uzliku cāļu sildāmo reflektor lampu.Viņa ātri piesilda telpu. Steidzos. Tāpēc neizslēdzot lampu ,sāku mazgāties zem dušas.Najauši dušu pavērsu uz augšu. Dažas piles trāpīja lampai. Tā sprāga. Glāba vannai priekšā aizklātais aizskars.Pabiezs, par laimi. Vanna bija pilna ar stikliem. Noslēdzu fiksi ūdeni un uzmanīgi atbīdīju aizsakru. Par laimi tvaiki no karstā ūdens nebija.Dvielis bija pa rokai. Uzmanīgi atvienoju elektrību no sasprāgušās lampas.
Pēc tam, viesojoties pie radinieces ievēroju,ka viņai virs vannas ir divas nenosegtas spuldzes. Pateicu,ka tas nav prāta darbs.
Tādas ,lūk pārdomas.



Edited 1 time(s). Last edit at 01.02.2015 16:16 by Mazdakteris1.
Re: Pārsmējos! Uijj!
01.02.2015 16:00
Da vsp jau mūsdienās, ir gan telefoni, gan to korpusi ar IP67 un pat MIL standartu aizsardzībām :)
Bet es vnk ņemu planšeti līdzi un nemetu to vannā :D vairāk kā 3 gadi planšetei, nekādu sūdzību.

__________________________________________________________________________________________________
“Thinking is difficult, that’s why most people judge.”
Ko homeopātam nozīmē pludmale? Urīns D10
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 11 pieskaita 24?
Ziņa: