Kas notiek celtniecībā, Latvijā?

Aizsāka enfuego 

Kas notiek celtniecībā, Latvijā?
23.09.2014 15:10
Kas tas ir, ka visas firmas lielāko daļu no apakšuzņēmējiem, maksā officiāli minimālo algu un pārējo uz rokas(nalikā), pabeidzām objektu, oficiālo saņēmām un gaidam joprojām kad samaksās pārējo. Es saprotu, ka viņi par strādnieku negrib maksāt nodokli lielu, tāpēc ņem kā uz minimālās. Bet ir arī otrs, ka minimālo izmaksā, un kad neizmaksā tas kas paredzēts uz rokas, piepisties pie viņiem nevar, jo officiālo esmu saņēmis, tad ko lai dara ar tiem kas nesamaksā naļikā??
Sadot pamuti, nav jēgas būs tikai pašam problēmas un naudas tāpat nebūs, tad, kā lai rīkojās ar šiem liekēžiem? Vai nepietiek ar to, ka es ar 4 cilvēkiem aizeju uz attiecīgo instansi un pierādām, ka maksā firma uz rokas nauu un izvairās no nodokļiem, jo reāli viņi, jau tāpēc taisa minimālo, jo mēs aiziesim un atkal atnāks citi, tas ir pizdec kas darās Latvijā!
Re: Kas notiek celtniecībā, Latvijā?
23.09.2014 17:54
Kamēr strādnieku tam piekritīs, tikmēr tā būs. Neba Vācijā, Skandināvijā to bez cīņas panāca, bija arodbiedrības utt. Jūs vnk neciena, bet Jūs necienāt arī sevi un nespējat organizēties, jo vairumam no Jums ir slikta izglītība, vājas sociālās prasmes. Ja Jūs visi vienā balsī neiesiet uz tādu objektu, tikai tad kaut kas notiks.

Citās jomās jau arī tā ir, bet kvalificētāki darbinieki to nepieļauj.

Filmas par arodbiedrību cīņām ir diezgan reālas.

Varat iedodt KNABam, lai paskatās otkatus, tur viņu arī noteikti ir daudz.

Ja ejat uz Valsts darba inspekciju, tad vajag darīt tā, lai to uzņēmēju pieķer ar visiem kuveiriem.

Kamēr Jums visiem bail, ka nebūs ko ēst, viņi uz šito brauks.
Re: Kas notiek celtniecībā, Latvijā?
23.09.2014 18:42
Bet Reāli, visi zin ka tiem papīriem nav jēgas, čalim ir divas augstākās izglītības, bet viņš atnāk uz objektu un nemāk aprēķināt tāmi, tāda ir Latvijā pieredze celtniecībā, to visi celtnieki zin, bet ņem vairāk tos kuriem nav to papīru un kurš no palīgstrādnieka ir mācījies un ir pieredzējis celtnieks,gan iekšdrabos, gan ārdarbos. Nav nozīmes papīram, ja nav pieredzes. Zolitūdē kur maxima iebruka, tur joprojām 1000euro neizmaksāja un visi mani instrumenti palika objektā un nevienu nelaiž iekšā viss uzmetiens, visa zolitūdes celtā māja tiks nobrucināta, viņa sasvērās uz sāniem par 10 cm, tas nozīmē ka dzīvot tur neviens nevarēs. Tas pats arī ar Jauno tiltu kuru uzscēla, kurš acīmredzot ir šķībs, greizs, nepareizs. par tādām naudām. Braucu netīšām ar taksi, man pastāstīja, par to dienvidu tiltu, kādas algas palīgstrādnieki pelnīja 50Ls dienā, betonu lieko gāza ārā tur pat daugavā. Un pie viņa nāca palīgstrādnieki taisīt uz pasūtījuma zelta ķēdītes. Visa Latvija ir vienkārši KIDALAVAS!
Re: Kas notiek celtniecībā, Latvijā?
23.09.2014 20:05
Gan jau ka ne visa Latvija bet apčakarešana notiek ļoti plaši.

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Re: Kas notiek celtniecībā, Latvijā?
24.09.2014 13:42
Redzot kā Tu komunicē... atliek vien nopūsties :) Formālai izglītībai, tiešām ir maza jēga, bet Tu taču par sarunāties, nelamājoties neproti ;) Es zinu daudz pašizglītotus cilvēkus, bez formāliem grādiem. Tas gan nenozīmē, ka viņi nezina VISU to ko māca augstkolās + praktiskās zināšanas un prasmes.

Gadās dzīvē visādi, bet cilvēki kuri nemāk pat sazināties ar ārpasauli/komunicēt, principā vienmēr krīt nežēlastībā.
Neviens jau neliedz ņemt to konvertu, bet es tadā gadījumā, to konvertu prasītu reizi nedēļā ;) Neiedava kādu nedēļu, lai pats būvē tālāk. Kaut ko pīkst - uz VID uzrakstīt iesniegumu. Bet parasti VISU var sarunāt, ja to reāli dara. Visi mēs esam cilvēki.
Re: Kas notiek celtniecībā, Latvijā?
25.09.2014 16:15
Tu neredzi kā es komunicēju! Ko tu gribi teikt puse Latvijas celtnieki nemāk komunicēt :)
Re: Kas notiek celtniecībā, Latvijā?
25.09.2014 17:33
Lai arī kā Tu to negribētu atzīt, šī ir publiskās komunikācijas vietne. No kuras, atšķirība no sarunas klātienē, nekad un nekad nepazūd :)
Un jā... apakšuzņēmēju celtnieki (es nerunāju par kvalificētiem meistariem ar algām 1000€ un uz augšu) tiešām, nospiedoši lielākā daļa neprot komunicēt. Man ar viņiem ir šāda tāda saskarsme.

__________________________________________________________________________________________________
“Thinking is difficult, that’s why most people judge.”
Ko homeopātam nozīmē pludmale? Urīns D10
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 6 pieskaita 21?
Ziņa: