E vielu nepieciešamība?

Aizsāka Mazdakteris1 

E vielu nepieciešamība?
30.09.2013 09:36
Presē ik pa laikam parādās raksti par E vielu kaitīgumu. Kāpēc cilvēki turpina pirkt produktus kur tie atrodas?
Sevišķi man uztrauc E-621 un E 575.Tā ir glutamīnskābe prasti runājot. Tā pastiprina garšas kārpiņu darbību un izsauc patīkamas atmiņas par produktu.
Daudz lietojot izsauc nepārvaramu vēlmi to lietot. Rezultāts bēdīgs. Parādību kopu sauc par ķīniešu restorānu sindromu.Jo ķīniešu restorānos šo vielu nežēlo. Pēc ES standartiem šo vielu nerekomendē pievienot pārtikas precēm. Latvijā to dara plaši.To pašu var teikt par pārtikas konservantiem. Tas ir vielām, kas iedarbojas uz mikroorganismiem.
Vai tiešām Latvijas cilvēki tik maz interesējas par savu veselību?
blamba
Re: E vielu nepieciešamība?
30.09.2013 12:50
esmu pārliecināts ka visi to zina. bet parādi man veikalā kur to E nav neviens? es cik eju, nekad tādu pārtiku neesmu redzējis. tas ka ekoloģiskā tādas lietas varētu mazāk, neatsver visu pārtiku ko vajadzētu. ekoloģiskā tējiņa man neatsvērs maizi un gaļu. tāpat ekoloģiskā burkānu sula man neko nedos ja pēc darba pārnācis mājās es gribu ēst kā vilks.

es piekristu tam lai uzliktu nodokli tādai E pārtikai, bet vai to ekoloģisko tāpēc nolaidīs lētāku?
Re: E vielu nepieciešamība?
13.10.2013 18:14
Nu, nepiekritīšu Tev, blamba. Pati ļoti sekoju līdzi produktu sastāvam, un, ja vien ražotāji nemelo, rakstot uz etiķetēm, nav tik traki :) Maize dabīga ir, cepumi, cīsiņi, pelmeņi, siers, desa, saldējums, meduskūkas, deserti, nerunājot par piena produktiem, utt. Protams, ja ir bail no sāls, cukura vai citronskābes, kas arī ir E-vielas, tad ir pagrūti dzīvot ;) Es, piemēram, cenšos nepirkt produktus ar konservantiem, krāsvielām, nitrītiem, un "mehāniski atdalītu gaļu". Ar to glutamātu kā kuru reizi, reizēm grēkoju ;) Ir arī jāsaprot, kas ir kas - piemēram, dažos sieros kā konservants ir lizocims, bet tas ir absolūti dabīgs ferments, kuru satur cilvēka siekalas; cietinātājs kalcija hlorīds, emulgators lecitīns, biezinātājs pektīns arī nekādu kaitējumu veselībai nenodarīs.

__________________
dr.puce@gmail.com
Re: E vielu nepieciešamība?
18.10.2013 11:06
Piekrītu. Ir jāsaprot ko ēdam. Piemēram, ja konservos raksta, ka ir konservants, tad man rodas šaubas par firmas spēju nodrošināt produktu tīrību.
Arī glutamīns. Tā ir atkarību veidojoša viela.
Tikai pircēju izglītotība var likt ražotājam nelietot konservantus, mākslīgus krāsotājus, nitrītus.Lielā daudzumā sāli un cukuru. Jo abas šīs vielas tiek pielietotas lai nogalinātu mikrobus. Bet mūsu šūnas un mikro flora arī ir mikroorganismi.Arī kofeīnu.Jo kofeīns veido atkarību un grauj veselību. Rada psihozes un neadekvātu agresiju.
Lai saprāts un gudrība.
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 15 pieskaita 24?
Ziņa: