šokējoši: 40 gadus veca gaļa!

Aizsāka Irma 

Irma
šokējoši: 40 gadus veca gaļa!
30.08.2013 10:49
"Esam viena no trim vai četrām ES dalībvalstīm, kurā joprojām atļauts lietot 40 gadu vecu gaļu!" no intervijas ar Zemnieku saeimas vadītāju Juri Lazdiņu (skat. 27. aug. rakstā http://nra.lv/latvija/101136-juris-lazdins-laukos-ir-bezdarbnieki-bet-nav-stradnieku.htm). Kā to saprast???

Es pameklēju internetā infu par vecu saldētu gaļu gan angliski, gan latviski, bet neko tamlīdzīgu neatrodu. Ko viņš ar to gribēja teikt? Mana māte izlasīja šo rakstu un jautāja man, ko es par to domāju un vai tā varētu būt patiesība. Viņa teica, ka arī padomju laikos figurēja tāda info par šādas gaļas esamību, jo armijas mēdza veidot gaļas uzkrājumus un vēlāk atbrīvoties no tiem, pa lēto pārdodot. Bet mūsdienās, vai kas tāds oficiāli ES valstī ir iespējams?

Es tikai atradu info par to, ka kaut kādi kontrabandisti aizturēti, kas pārdesmit gadus vecu gaļu no Īrijas mēģināja ievest Bulgārijā, bet ir aizturēti. Ok, tie bija kontrabandisti, taču Lazdiņš, Zemnieku saeimas vadītājs, tak runā par oficiālu atļauju to lietot!

Gribētu zināt, ko citi par to domā!
Re: šokējoši: 40 gadus veca gaļa!
01.09.2013 11:40
Es domāju ka tā tas notiek visā pasaulē bet Latvija jau nu īpaši. Jo te var nogrūzt to ko nevar citur. Neesmu dzirdējis ka vispār pastāvētu kaut kāds vecuma limits gaļas produktu izejvielām. Termiņi ir tikai gala produktiem veikala plauktā.

Normālā veidā 40 gadus veca gaļa neveidojas. Tas mēdz būt tad kad tā gaļa neatbilst kaut kādām nekaitīguma normām. Respektīvi, arī jaunu viņu nedrīkstēja tirgot. Tāpēc viņu uz ilgāku laiku kaut kur noglabā un pēc tam mēģina kādam pārdot.

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Re: šokējoši: 40 gadus veca gaļa!
01.09.2013 16:06
Savā laikā man paziņa personīgi stāstīja,kā Šķēlem veda vecu gaļu no Padomju armijas Neaizskaramā krājumu saldētavām. Pirka par santīmiem tonnā un pārtaisīja gaļas kombinātā par kūpinātām desām. Pārdeva par latiem/kilogramā. Gaļa bija tik veca ,melna un izžuvusi,ka krītot liemenim tas salūza. Gabaliņu mājās vārījis vairākas stundas. Bijusi neēdama gumija.Šķēle samalis lielajās dzirnās. Pielicis taukumiņu, nitrītus >Laikam arī slaveno E-621, kas izsauc atkarību ,apkūpinājis ar dūmiem un kļuva par miljonāru:)
Faktiski tas ir noziegums.Nitrīti un glutamīnska'bes(E-621) nogalina.
Mefisto
Re: šokējoši: 40 gadus veca gaļa!
01.09.2013 18:07
Jā, bet pamēģini atrast tagad produktus bez E621....
Re: šokējoši: 40 gadus veca gaļa!
02.09.2013 20:35
Mefisto-nepērc desas, fasētos salātiņus, burciņzupas, krabju nūjiņas, u.c. pusfabrikātus. Tajos ir pārpārēm visādu piedevu. Biški palasi etiķetes. Pērc svaigu gaļu, vai kūpinātu- nemaltu gaļu, jogurtu ar ievārījumu vai ogām sajauc mājās pats (tas ir TIK vienkārši!), salātus uztaisi pats- E vielu saturs uzturā jūtami samazināsies. Es tā dzīvoju jau gadus 8. Desas ēdu tik tad, ja ejot ciemos,mani cienā. Dažreiz, ja sagribas dzīvē pārmaiņas- nopērku kādu Narvesena hotdogu.
Kaitīga uzturā ir arī parastā citronskābe- ja pareizi atceros, tad E 303.
No visiem E pilnībā neizvairīsies, bet sekot un ierobežot tos var. Man tas sākās ar E vielu sarakstu, ko pirms gadiem norakstīju no paziņas. Ilgu laiku to nēsāju līdzi piezīmju grāmatā.
Re: šokējoši: 40 gadus veca gaļa!
03.09.2013 17:31
Kachenīte! Tu esi viens gudrs cilvēks. Domāju,ja cilvēki nepirks produktus kuros ir E621, tad ražotāji būs spiesti no tās atteikties.Jo E621 veido atkarību un dzen cilvēkus nāvē!
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 25 pieskaita 13?
Ziņa: