nopietns jautājums

Aizsāka jjjj 

jjjj
nopietns jautājums
10.09.2009 14:27
Jautājums sakarā ar parādiem. Manai mammai ir lieli parādi, visādi kredīti ņemti(naudas), vienā bankā pie 2000, citā pie 500ls, vēl citā pie 400 un vel pie 100ls, nu īsāk skakot, šobrīd ir viens darbs un minimālā alga, iepriekš visu cītīgi maksāja. Bankas tagad katru dienu zvana, zvana arī kreītu piedzinēji, mammai ir stress nepajokam, nez vairs vārdus atrast nevaru lai mierinātu. Bet mums knapi nauda iztikai pietiek. Kas reāli var notikt, nemaksājot kredītus? Kādus mērus var pieņemt kreditori? Kas var notikt? Mamma te visu laiku ņemas ka cietumā ieliks u.t.t. Doma ir braukt uz ārzemēm, bet šobrīd vēl ne, pēc kāda pusgada, vai pastāv iespeja ka var neizlaist no valsts, vai ko tamlīdzīgi? Iespējams šis jautājums ir stulbs, bet tomēr šobrīd ir bezizeja un situācija pavisam nejauka.
paldies.



Edited 1 time(s). Last edit at 10.09.2009 23:05 by puce.
Re: nopietns jautājum
10.09.2009 15:23
Ja mammai pieder īpašumi, uzņēmumi, mašīnas tad to var atņemt. Ja tā visa nav tad var dzīvot relatīvi mierīgi. Par neizlaišanu no valsts pagaidām nav dzirdēts...

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
jjjj
Re: nopietns jautājum
10.09.2009 15:38
Mammai nekas nepieder, nav neviena īpašuma, nav nekas uz viņas vārda. Tikai darba alga 180ls.
Cietumā mammu ielikt nevar, bet ja ir kādi īpašumi tad tos var atņemt. Parādu piedzinēji var atnākt uz mājām un paņemt visu vērtīgo ( TV, datoru, veļasmašīnu utt ). Ja par to liktu cietumā tad nāktos uzcelt vismaz 10 jaunus cietumus :)

Tad vēl tavai mammai var no algas skaitīt nost dažādas summiņas. Katra banka ir tiesīga paņemt 30 % no minimālās algas.. Tātad ja 4 bankas tad tava mamma var palikt pilnībā bez naudiņas, zinu, ka tas likumā nav atļauts, bet bankas tā dara !

Vienīgā izeja lai paglābtos no tā ka bankas paņem visu naudiņu ir naudiņu skaitīt uz citas personas kontu ( kurai nav parādu utt ) piemēram uz tavu, bet tad jāsarunā darbā ar grāmatvedi vai priekšnieku.

Uz ārzemēm protams, ka var braukt, bet ja naudiņa tiks skaitīta uz tavas mammas kontu tad tikuntā arī no ārzemēs sapelnītās naudiņas viņi skaitīs nost procentus,

Turaties ;)
Re: nopietns jautājum
10.09.2009 16:24
dzirdēju pa radio, ka ir kaut kāda kredītņēmēju organizācija (sabiedriska), tur noteikti var dabūt arī kādu juridisku padomu, vajag meklēt kontaktus!!! noteikti!!! kur bankas liks lietotus TV, veļasmašīnas utt., kam pārdos? it sevišķi tagad? vajag iet uz sarunām un mēģināt vienoties. bēgt gan nevajag. neko nevar atņemt, ja nav tiesas.

kādā cietumā! blēņas.

no vienas puse, tā ir paliela summa, bet no otras — nu nav tas nekas traks, ko nevar nopelnīt un atdot, pat strādājot par apkopēju ārzemēs.

cik mammai gadu un cik Tev?
jjjj
Re: nopietns jautājum
10.09.2009 16:27
Pietrūkst spēka. Atņemt TV vai ko tamlīdzīgi, kaut kāds ārprāts, jājautā ko piedzinēji uzskatīs par vērtīgu?!!!
Tas nozīmē ka ja mammai ir 180ls sanāk ka viņa var nesaņemt algā ne santīma, ja sāks vilkt nost..
jjjj
Re: nopietns jautājum
10.09.2009 16:29
Man ir 22, mammai 55, es esmu 1.grupas invalide, nestrādāju.
Re: nopietns jautājum
10.09.2009 16:29
nevajag nolaist līdz tiesai!!! bez tiesas neko nevar atņemt!!!

meklējiet savas tiesības!!!
jjjj
Re: nopietns jautājum
10.09.2009 16:35
Nav iespēju nenolaist līdz tiesai, jo nav par ko samaksāt. Ja dzīvošanai knapi pietiek. Bet piedzzinēji zvana un jautā, priekš kam ņēmāt ja nevarat samaksāt tagad!!!!!
Re: nopietns jautājum
10.09.2009 16:37
nu kā var šitā nolaist rokas... juridiska palīdzība ir meklēta?
jjjj
Re: nopietns jautājum
10.09.2009 17:17
Nē, juridiska palīdzība nav meklēta. Pat īsti nezināju kur griesties.
Re: nopietns jautājum
10.09.2009 17:32
tad tas ir steidzami jādara. Daži sazogas, bet viņiem neko nevar atņemt, ja ir labi juristi.

šajā gadījumā varētu pietikt ar kaut ko tādu, kas nemaksā ļoti dārgi vai pat ir par brīvu. tas patiesībā bija jādara, tiklīdz pirmo mēnesi nevarējāt nomaksāt kredītu.
jjjj
Re: nopietns jautājum
10.09.2009 17:39
Man nav īsti skaidrs kā te var jurists palīdzēt.
Visi tie parādu piedzinēji ir bandīti .. Draugam bija tā .. Bija parādā vienai kompānijai 500 Ls, vairs nevarējja maksāt, aizgāja un mēģināja sarunāt, ka vēlāk maksās, vai maksās mazāk, bet viņi nebija ar mieru, iesūdzēja viņu tiesā un tagad parāds no 500 ls ir pieaudzis līdz 5000 LS !! Pēc vienas tiesas sēdes ! Tagad viņi jau kluvuši tik nekainīgi, ka zvana drauga priekšniekam uz darbu, sūta uz darbu vēstules utt.

Situācija ir patiešām briesmīga un neko nedarot tās summas desmitkārtosies. Vajadzētu iet ar kādu gudrāku cilvēku parunāt, piemēram uz kādu banku vai pie jurista uz konsultāciju. Konsultācijas maksa ~ 15 ls.
Re: nopietns jautājums
12.09.2009 21:57
Pirmais- iet uz banku un mēģināt vienoties par savādāku parāda atmaksas grafiku. Jo ātrāk, jo labāk!
Otrais- kārtīgi izpētīt kredītu līgumus un parādīt tos juristam. Līgumos vienmēr kāds āķis paslēpts, kas ļauj kaut ko darīt un kaut ko nedarīt.
Uz ārzemēm laiž, cietumā par to neliek.
slīpā
Re: nopietns jautājums
13.09.2009 16:00
tev mamma gan ir dīvaiana, pati vainīga. kurš sakarīgs cilvēks saņemas tik daudz bezjēdzīgu kredītu??
Re: nopietns jautājums
13.09.2009 16:47
slīpā, pēc kara visi ir gudri...

lai saprastu, ko jurists var līdzēt, vispirms pie viņa ir jāaiziet. piemēram, var atklāties kaut kas no tā, ko min kachenite. visas juridiskās lietas savā ziņā ir spēles. turklāt šaubos gan, vai tai sabiedriskajā organizācijā, par kuru minēju, ir jāmaksā Ls 15...
jjjj
Re: nopietns jautājums
15.09.2009 17:13
slīpa
neņēma tāpatās, ņēma jo esmu 1.grupas invalīde un ārstēšanās maksāja bargu naudu!! Kura māte nedarītu visu lai savam bērnam palīdzētu. Tapēc domāju ka Tu nevari spriest vai mana mamma ir dīvaina vai nav.
vijolīte:(
Re: nopietns jautājums
23.02.2010 20:55
1. Apķīlāt un atņemt mantu var tikai ar tiesas spriedumu un arī tad ne jau visu var paņemt.
2.Jāiet uz banku un jārunā par restrukturizāciju.
3.Kredītņēmēju aizsardzības birojs.Maksa,ja neesi biedrs, 1LVL,bet garš pieraksts, taču visu var sarunāt.
4.Ja 1 grupas invalīde (protams skatoties, kas par vainu) datoru un TV (Pēc tiesas) var arī neatņemt, ja tas ir vienīgais sazināšanās un informācijas avots invalīdam.
5.Ja nu gadījumā ir tiesa un taisās nākt tiesu izpildītājs-vnk visu vērtīgo nes pie kaimiņiem.:)
vijolīte:)
Re: nopietns jautājums
23.02.2010 21:06
mr.KESTER:)
Kurš gan aizņemsies naudu no tāda, kurš neprot pat teikumu sastādīt...:)))
Gribētos izlasīt līguma noteikumus:)))
Pasaki piedzinejiem, lai iet dirst - pasi vainigi ka deva kreditu nepardomajot savas iespejas to atgut :D
Labdien!
Jautajums ir tads driz no UK lidoju uz Latviju atvalinajuma bet kad lidosu atpakal vai tiksu pari kontrolei lai varu atgriesties atpakal UK?Jautaju tapec ka man ir nemaksati krediti kurus nemaksaju jo negribu un nevaru jo sobrid taisu bankrotu.
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 8 pieskaita 6?
Ziņa: