medmâsa

Aizsāka tata 

medmâsa
13.03.2008 22:55
Vai mâcoties par medmâsu ir jâzin matemâtika,íîmija un fizika?
Re: medmâsa
19.03.2008 20:29
Viss jaazin!
Re: medmâsa
20.03.2008 07:16
man liekas ka matemaatika nebija, bet fizika un seviski kjiimija gan bija
Re: medmâsa
22.03.2008 13:14
Masam nav vajadziga ne kimija, ne fizika. Sie prieksmeti nav ne iestajeksamenos, ne apmacibas laika. Par matematiku - reali jamak saskaitit 2+2 un procentus pareikinat. Ko vajag nedaudz un rieks sevis - biologija un nedaudz genetika.



Edited 1 time(s). Last edit at 22.03.2008 13:17 by Dr.asist. Raimonds.
Re: medmâsa
22.03.2008 20:58
Un kas bûtu jâzin iestâjeksâmenos??
Re: medmâsa
23.03.2008 16:27
Vai tad vinam vispar ir iestajeksameni?
Re: medmâsa
25.03.2008 12:11
Man ar kaut kâ ðíiet ka nesen priecâjâs par to ka vispâr kâds nâk uz medmâsâm... tâ kâ nekâdu iestâjeksâmenu...

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Re: medmâsa
26.03.2008 23:27
Par iestajeksameniem, tas es nedaudz saputrojos :) Sry :)

Tomer atradu vienu jocigo koledzu kur masam kautko vel pieprasa :))))

Liepâjas Medicînas koledþa
Centralizçtie eksâmeni - Íîmija, Fizika, Bioloìija
Papildus eksâmeni - Profesionâlâs pârrunas

http://isec.gov.lv/eksameni/augsteks.shtml

Apsveru dazus variantus:
1. Tas ir joks
2. Ta ir kluda
3. Eksperements
4. Liepaja daudz lauzu grib klut par masu
5. Koledzas vadiba sez persona kura neizprot realo situaciju

Pedejais variants ir vera nemams, jo lidz sim bridim ir daudz teoretiku kuri dzivo savas iluzijas un morgo visadas mulkibas.



Edited 2 time(s). Last edit at 26.03.2008 23:32 by Dr.asist. Raimonds.
Re: medmâsa
27.03.2008 19:38
droshi vien, ka 4. variants....
Re: medmâsa
27.03.2008 21:19
Re: medmâsa
26.05.2008 18:42
Patiesam 4.variants. Es to zinu.
Un parunas apmeram norit ta - kapec Jus velaties stradat medicina?
Re: medmâsa
27.05.2008 00:42
Nu tad Liepaja ir iznemums no vissas LV. Bet nu ja padoma, tad jav tur kadus 250km tuvuma nekaa nav :) Bet nu ja tiesam ir konkurss, tad Liepajas koledzas vadibai var teikt lielo Fuu. Jo esosas med.krizes sakuma stadija vini nepalielina "razosanas apjomus" jo galvenas problemas - cilvekrsursu trukuma viniem acimredzot nav.
Re: medmâsa
27.05.2008 18:30
To Dr. asist. Raimonds.
Es gan rekinu, ka burviga Liepaja ir tikai 218 km attaluma, bet tas nu ta. :) Agrak medicinas skola bija ari Ventspili, tachu to likvideja.

Bet ko lai dara, ka sevi uzskata par nezin ko? Ja jus zinatu, kada Liepajas medicinas koledzai ir reklama prese katru reizi pirms studiju gada sakuma. RSU salidzinajuma krietni nobaletu.
Bet macibu, pardon, studiju limenis ir apala nulle. Direktrise, daktere Gunvalda Pacunska, piemeram, loti savdabigi pasniedz latinu valodu. Pirmaja nodarbiba nomet meitenem prieksa uz galda latinu vardnicas un - davai, davai strada. Bet pati pazud lidz pedejai nodarbibai, kad ta ka vajadzetu pienjemt eksamenu. Pec lidzigas sistemas ta pati kundze pasniedz, vai vismaz agrak pasniedza ari anatomiju.
Re: medmâsa
27.05.2008 18:32
Piedodiet, nevis 4., bet gan 5.variants. Es, atruma rakstot, kludijos. Sorry.
Re: medmâsa
30.05.2008 11:47
Nu tad viss ir vel saprotamaak :)

Medicinaa ir daudz taadu lauzu, iipasi teoreetiku, kur seez un izdoma visaadas utopiskas lietas. Raksta neizpildamos plaanus, vai apraksta smalki lietas kas ir passaprotamas. V obshem seez un teere laiku un nervus gan sev, gan citiem. Iipasi ar so atshiraas mediciinas masas ar taa saucamo augstako izgliitibu. Kuri iisteniiba, ka bija masinas, taa ari paliek. Tikai ir apkaarusies ar palielinaatam administratiivam funkcija. Plaanoo, plaano :) Un nedod dievs kad tads papiiru taarps noklust prieksnieka vieta (bet vini ari noklust), tad nu saakas murgs. Gan darbaa, gan papiiros.
Re: medmâsa
30.05.2008 13:25
Ja,es Jums piekritu.
Tagad milzums tadu medmasu, kas prot rakstit visadus planus (aprupes planus utt.), bet tam pacientam vajag, lai reali kads pie vina vispar pienaktu, parunatos un izdaritu injekciju. :)
Re: medmâsa
27.07.2008 00:44
nç ,nu smieklîgi lîdz ârprâtam. tâpçc jau visa pacientu aprûpe ir, es atvainojos, pakaïâ. un neviens pie tâ pacienta nepienâk un nerunâ, jo tas jau nav paredzçts un nav nekâdos planos ierakstîts. priekð kam darît, ja nekur nav rakstîts ka man ar to cilvçku jârunâ. prieks tam jau ir aprupes plâni, kuros plano aprûpi un pçc plana to arî veic. bet jums, auna pieres, jau nesaprast. spriedelç par lietâm no kurâm paðiem jau nav nekâdas sajçgas. cien dr. asist. Raimonds jau gadiem nicinoði izsakas par mâsâm un to veikumu. jâjautâ cik pats tâlu attîstîjies, ka var tik gudri spriedelçt.
Re: medmâsa
27.07.2008 12:37
apruupe visaadaa zinjaa bija mazaakaa pakaljaa, kad bija mazaak papiiru rakstiitaaju; pie tam, tagad tos papiirus raksta maasas, kuras savaa muuzhaa nav bijushas palaataa, bet tikai uztaisiijushas skaniigus graadus.. man savulaik sirmas, pieredzeejushas maasas to visu maaciija, tas plaans bija vinju dziives + darba pieredze, tikai taa jaunos ir jaamaaca, bet tagad sho pieredzeejusho maasu zinaashanas ir nekas, ja nav papiira; kaadu plaanu var uzrakstiit dziivei... pilniigas muljkjiibas. rakstiet vien savus plaanus...

mediciina ir amats, ibiorio, un to maaca meistars maaceklim, nevis nez kaadi te plaani un papiiru smeereetaaji...

_________________________________________________________________________


Neurotic is a man who builds a castle in the air. A psychotic is the man who lives in it. A psychiatrist is the man who collects the rent. ~ Jerome Lawrence



Edited 1 time(s). Last edit at 27.07.2008 12:39 by Runcene.
Re: medmâsa
27.07.2008 18:39
..nez kuraa slimniicaa tas apruupes plaans arii reaali eksistee... es nevienaa neesmu redzeejusi... pavisam visaas gan arii neesmu bijusi... bet daudzaas gan...
Re: medmâsa
28.07.2008 11:10
Godata Dþeina. Jus loti labi paradijat savas spejas, intelegenci un ari zinasanas nosaucot foruma dalibniekus par "auna pieres". ;) Ko te vel komentet...

Paskaidrosu savu poziciju.
1. LV katostrofali pietrukst medicinas personala, lai kvalitativi veiktu pamatdarbus un pamatpienakumus, nerunajot par kvalitativu planu ieviesanu un istenosanu. Tapec paslaik viena otra masina kura skraida ar izlobitam acciim un terorize ar planu izstradi cittus, izskatas vairak ka divaini. Nevar deficita laika, prasit daudz.
2. LV nav normala gradejuma medicinas masas limeni. Jo paslaik VISSAS, tiesi taa - VISASS, VISSAS medicinas masas ir vienada limeni, ar to domaju spejas veikt mediciniskas manipulacijas un pienemt lemumus. Jo nav skaidras sistemas uz vietam prieksnieks-padotais. Vissi gradi, un ta saucamas augstakas izglitibas, ko sanem masas dod tikai un tikai ADMINISTRATIVAS priekrocibas. Kas nekada gadijuma neskar un neuzlabo realo, PRAKTISKO aprupes darbu ar konkreto slimnieku. Diemzel daudzi to nesaprot. Jabut vairakiem medicinas masas limeniem (speju zina praktiskajas darbibas, lemumu pienemsanas un padotibas zina ne administrativaja, bet tiesi medicinas zinasanas un tiesibu zina).
3. Pats dzivoju Somija (ir TIIRS Somijas diploms, nevis pielidzinats, bet ieguts macoties pa jauno, jo redz arsta paliga diplomu atzist tikai Latija) es redzu, ka tie plani darbojas seit no iekspusses, ka tie tiek rakstiti realaja dzive un ka tos maca rakstit medicinas skolas. Tas par to jautajumu par maniem sasniegumiem saja joma. Jus macijaties tadu aprupi, ko nokopeja no arzemem, es macijos to, kas ir orginals, no pirmsavota, pie tam no A lidz Z. Un redzu, ka praktiskaja darba, plani tiek izmantoti un rakstiti, un redzu ka pat seit vini nu loti biezi ir pavirsi un daudzos gadijumos tie netiek rakstiti vispar. T.i. ir tadas pasas problemas, ka Latvija. Vel viena lieta. Vini seit tiek rakstiti elektroniska veida. Neviens ar rokam papirus nesmere. Un viena masina var izlassit, ko rakst otra. Pamata tiek dokumenteta darba rutina un islaiciga planosana. Kaut gan visos datoros ir iestradats plana paraug. Kur masnai tikai jaatbild uz jautajumiem un sistema patti pec tam vissu sakarto. Un tas ir loti elementari un prassa minimums laika, bet reali to pilda loti biezi pavirsi. Prieks prieksnieka un prieks atzimes ka plans izstradats. Labi tiek dokumenteta tikai rutina un praktiski tiek dokumentets atuveni ta: "Peteris tika sodien izmazgats. Veders izgaja, pampers slapjs. Edis labi. Runa daudz ir priecigs. Vissas nozimetas zales pienemis. Parsejs uz Labas guza nomainits, tirs, uzlikts jauns Mepilex. Vakar Dr.Avotins pateica ka 28.7.2008 slimnieku apskatis, prasija vissas rita manipulacijas veikt lidz 9:00. Labu mainu!"
4. Aprupes plani LV ir jauna lieta un daudzi vienkarsi iemacoties dazus gudrus vardus un planu rakstisanas kartibu taisa sev maiziti un vieglaku dzivi. Pasniedzeji savulaik vienkarsi velk stundas, jo vienmer vieglak boret smadzenes kautko vieglu un passaprotamu (piekasoties pie vissadiem sikumiem) nevis pasniegt, ko nopietnu un grutu (jo pasam jabut gudram un zinosam). Loti izplatits un zinams gajiens. Un tas ir viens no iemesliem kapec medicinas skolas un universitates tik daudz ari spiez uz aprupes planu pareizo sastadisanu un dokumentesanu. Bez obid. ;)



Edited 8 time(s). Last edit at 28.07.2008 11:58 by Dr.asist. Raimonds.
Re: medmâsa
30.07.2008 01:56
Un tad es bûtu tâ Pçterîne vai Edîte, ar kuru kâds kaut ko dara? Es domâju, ka es pati ar sevi kaut ko daru,bet izrâdâs, citi manipulç! :)



Edited 1 time(s). Last edit at 31.07.2008 18:07 by kachenite.
Re: medmâsa
31.07.2008 23:05
Kur godata Dþeina pazuda?
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 6 pieskaita 1?
Ziņa: