Minesotas programma alkoholikjiem

Aizsāka Elsa 

Loti veelos atrast siikaaju infomrmaaciju par sho Minesotas programmu. Varbut kaads zin telefonus vai info kur tas notiek un cik maksaa? Varbut no personiskas pieredzes var kaut ko ieteikt, jo alkaholisma probleema tieshaam ir samilzusi.
Buushu pateiciiga par jebkaadu informaaciju.



Edited 1 time(s). Last edit at 05.08.2012 10:30 by puce.
Tâ ir aprakstîta anonîmo alkoholiíu mâjas lapâ, diemþçl to vairs neatceros. Mçìini kaut kâ atrast.
www.koks.lv/atkariba - tur gan ir pieminçta Jelgavas minesota. Vispâr, Minesotas programma ir Jelgavâ un Rîgâ.
Rîgas Minesotas programmas koordinâtas - sk. www.narko.lv

AA mâjas lapa - www.aa.org.lv
Mazdakteris
Re: Minesotas programma alkaholikjiem
09.03.2005 21:27
Minesotas programma pçc zviedru lektora ziòâm dod 30-40 % izârstçðanos-vienu no lielâkais pozitîvais iznâkums pasaulç. Es personîgi neticu,ka alkoholiíis var izârstçties. Narko centrs uz Hospitâïa ielas 55 laikam tur arî var dabût informâciju. Tur jâdzîvo mçnesis noslçgtâ sabiedrîbâ. Tas arî glâbjot. Jâlûdz Dieva palîdzîba,tas dododot ðajâ programmâ rezultâtu. Pçc ârstçðanâs jâmaina attieksme.Jâsarauj saites ar iepriekðçjiem pudeçs brâïiem. Babtisti ,Kriðnaîti. Jaunâ paaudzç labâk neiet. Hipnotizçtâji un naudas izsûcçji. Veiksmi un Dieva svçtîbu.
Paldies! Meeginaasim ko dariit. Galvenaa probleema ir, lai cilveecinjs patrs apzinaas, ka vinam ir probleemaa, jo visu laiku to noliedz, bet tai pashaa laikaa lieto alkolohu.
Mazdakterim
jauki, ka tev ir viedoklis arî tad, ja tev nav sajçgas, par ko runâ.
pieredze
Re: Minesotas programma alkaholikjiem
10.03.2005 14:39
ðî programma ir naudas izgâðana, nav psihei un citâm morâlâm vçrtîbâm slikta, bet rezultâti nebûs. No savas pieredzes, ja kaut kas var palîdzçt, tad tikai vecâ labâ kodçðana.
nedzçrâja
Re: Minesotas programma alkaholikjiem
10.03.2005 16:55
Es arî priekðroku dotu kodçðanai, jo ar Minesotu tieðâm ir tâ kâ ir.Varbût finansiâïâ puse nav tik briesmîga, jo daudz vairâk tiek nodzerts, bet galvenais ir tas, ka tev pilnîbâ ir jâmaina sava dzîve, jâdistancçjâs no visa, kas varçtu tev izraisît jebkâdus recidîvus.Varu ieteikt dr. E.Rudzîti Straupes klînikâ.minesota protams nav slikta,bet to var atïauties cilvçks, kam ir daudz brîvâ laika. Veselu mçnesi pilnîgâ izolçtîbâ, tas ir diezgan smagi. Kâdam palîdz, bet kâdam nç. Turklât tu esi piesaistîts, jâdarbojas grupâ, jâapmeklç aa nodarbîbas, bet daudziem tas nav pieòemams.
Mazdakteris
Re: Minesotas programma alkaholikjiem
10.03.2005 21:49
Es jau teicu,ka Minesot programma dodot 30-40-% izzârstçðanos.It kâ par kodçðanu nav jâmaksâ? Ja jau kodçðana ir tâ vienîgâ un pareizâ mums nebûtu alkoholoíu.NEBÛTU. Kodçðana ir glâbðanas riòíis vâjajiem Glâbðanas riòíis ar aizturi. Un viss. Man nepatîk kritiíi,kas noliedz otru bet nevar pierâdît pretçjo. Es kâdam atòemu biznesu?Mânît cilvçkus ar vieglu uzvaru jau var.Es teicu vienu: "Es neticu,ka alkoholiíis var pilnîgi izârstçties". Ja kâds saka ,ka vairs nedzer un nedzers tad gribu jautât,kâ man un pârçjiem to var pierâdît. Augonis ir jâizgrieþ. Jâ sâpîgi,runâ pretî kristîgai morâlei? Tad lai aug,indç veselos audus noved lîdz nâvei visu organismu.Atstâjot alkoholiíi ,mçs viòam sakam.Izíiries. Vai nu kopâ ar mums ,vai ðíiramies.Tâ var bût kodçðana vâjajiem,tâ var bût MInesot programma stiprajiem .Nav citas izejas.Pârçjais ir meli un liekulîba.
Nu, kâpçc tik strikti. Pçc , jûsu teiktâ iznâk, ka stiprie ir tikai tie, kas iziet Minesotu, bet kodçtie ir vâjie.Kâpçc viss ir meli? Tieði otrâdi, Jûs apgalvojat, ka Minesota ir vienîgais un labâkais veids. No personîgâs pieredzes varu pateikt, ka nav tâ. No Jûsu teiktâ es varu izdarît secinâjumu, ka Minesotu esat izbaudîjis uz savas âdas, tik pârliecinoði un dedzîgi var runât tikai tas, kas tieðam tam ir izgâjis cauri. Savukârt, man ir cita pieredze. Protams, ja kodçðana darbotos 100% nebûtu alkoholiíu, bet to paðu varu pateikt par Minesotu. Uzskatu, ka viss ir atkarîgs no cilvçka. Jâ, 30%-40% procentus ârstçðanâs efektivitâte Minesotai, bet varu piebilst , ka tikpat liels skaitlis ir piemçrojams arî citâm ârstçðanâs metodçm.Jûs gribat teikt, ja es esmu izmantojusi koda metodi, un tâ lieliski darbojas jau vairâkus gadus, tad esmu vâjâ? savukârt, mana paziòa , kas Minesotas programmu izgâja pagâjuðajâ vasarâ , bet nu 5 mçnçðus dzer, ir stiprâ? Ar kâdâm tiesîbâm Jûs tâ sadalât cilvçkus?Stiprajos un vâjajos?Tas galîgi nav godîgi, un varbût Jûs esat kâdu aizvainojis.
ar kodeeshanos cilveeks nonjem no sevis jebkaadu atbildiibu par pasaakumu. un taa nav stipruma paziime. vaajums gan nav greeks (tas neattiecas gan uz alkoholismu)
Tas ir Jûsu subjektîvais viedoklis. Kâpçc noòem atbildîbu? Kurð tad ir atbildîgs par pasâkumu? Domâju, ka dr. jebkurâ gadîjumâ nav atbildîgs par pasâkumu. Tikai un vienîgi es pati esmu atbildîga par to ko daru. Mazliet neizprotu Jûsu komentâru.
tas nav sliktakaais, ko alkoholikjis var dariit. jo turpinaat dzert neabshaubaami ir veel sliktaak. Bet kodeeshana man nav radiijusi iespaidu kaa laba metode. redzeetie kadri kaariigi skataas uz glaaziiti, bet dzert baidaas un tamdeelj kluup virsuu tiem, kas iedzer pilniigaas normas robezhaas. kaut kaada zombeeshana. neemsu redzeejusi normaalu (ko uzskatam par normu) un pilnveertiigu sabiedriibas locekli peec kodeeshaanas
reizçm ienâku
Re: Minesotas programma alkaholikjiem
11.03.2005 10:21
varu pateikt ka no man personîgi pazîstamiem cilvçkiem, vienîgais, kurð jau 15 gadus nelieto ir kodçtais, parçjâs metodes prasa lielâku darbu ar sevi un regulâru profilaksi, faktikski visu mûþu
reizçm ienâku
Re: Minesotas programma alkaholikjiem
11.03.2005 10:26
p.s. protams katram cilvçkam ir tikai viòam vien piemçrota metode( priekð daþiem tâda vçl nav radîta), tâdçï ir jâiet, jâeksperimentç un jâmeklç tâ, sav piemçrotâ ârstçðana, jebkurâ gad. tas jau ir ceïð uz normâlu dzîvi
Gribu Jums...oponçt.Manas iestâdes vadîtâjs 7. gadus atpakaï " ieðuva ampulu", un visos pasâkumos ir lielâkias ielçjçjs un jautrîbas uzturçtâjs, kurð vienmçr aiziet pçdçjais. Savukârt, es personîgi pazîstu 4 cilvçkus, kas izgâjuði Minesotu. Divi dzer, bet divi nç. Tie otrie , kas nedzer ir îpaði dîvaiòi. Tieði otrâdi Minesotisti netusçjas vietâs, kur lieto alkoholu, bet bçg kâ velns no krusta, vai arî to laika sprîdi , kad kaut kâdu iemeslu dçï piespiedu kârtâ ir 'jaaizkavçjas, izteikti cilâ minerâlpudeli. kodçtie jûtas normâli gan tur kur lieto alkoholu, gan tur kur nelieto, bet otrie tikai starp sev lîdzîgiem.Uzskatu, ka ðis ir galîgi neauglîgs strîds. Savi plusi ir gan Minesotai, gan kodçðanai, bet arî mînusi ir abâm.
pieredze
Re: Minesotas programma alkaholikjiem
11.03.2005 12:05
Pieredze: Cilvçks nedzîvo Rîgâ un nevar atïauties òemties Minesotas program. un nav tik daudz naudas, lai varçtu atïauties ðâdu pasâkumu. Problçmas ar alkaholu ir jau gadus desmit un vairâk. Kad dzer, tad nostâja- esmu alkaholiíis, iepûðat man, neârstçðos, tad jau labâk pakaros. Kad jau nâve sâk klabinât pie durvîm tieðâ nozîmç, tad vienmçr ir klât un lûdzas lai palîdz iekodçties (ampulu nevar ðût darba specifikas dçï). Aptuveni tas maksâ ap 50 ls uz 2 gadiem. Kad iekodçjas- laimes pârpilns, dzîvç un darbâ redz jçgu utt, bet paiet tas laikas tu tûûû, Vaina ir tanî ka paralçli jâârstç cilvçka psihe, bet vai to var atïauties cilvçks no mazpilsçtas. Îpaði baznîca arî viòu nesaista, ir mçìinâjis, bet nemanu ka tas viòu piesaistîs. Un tagad ir vienoðanâs, kad tuvosies kodçðanas beigas, uz reiz griezîsies atkal kodçties.
Zinu puisi, kas Minesotas prog. arstçjâs no narkotikâm, rezultâta nebija, bet darbs, kas viòam tika tur veltîts, pçc visa stâstîtâ nebija slikts.
Ls50 par diviem gadiem. Tas ir ls100 par chetriem un taa arvien ilgaak?
kurvis
Re: Minesotas programma alkaholikjiem
11.03.2005 12:32
varbût varçtu kâda rezultatîva kodçtâja koordinâtes uzzinât, paldies.
var nokodçties arî uz 10,15 un vispâr uz visu mûþu par 65 Ls
pati esmu to paveikusi un viss tik tieðam ir o.k.nedzeru jau 3 gadus
un NEGRIBÂS to darît un droði sçþu kompânijâs kur cilâ glâzîti
un nekâda vaina..jo tik tieðam dzert negribâs nevis visu laiku sevi
"jâmotivç" to nedarît..
Nu, es gâju Minesotas programmâ, un man tas palîdzçja. Esmu ïoti par to pateicîgs.
Karot par to, kura metode ir labâka, nav vçrts - tâpat, katrs pats ir par sevi atbildîgs, un pats arî par savâm kïûdâm maksâ.

Viena lieta, ko es redzu pozitîvu Minesotas programmâ - ka tâ palîdz cînîties pret noliegumiem. Bet noliegumu un melu sev pie alkoholisma ir liela kaudze. Loìiski, ka alkoholiíim liekas
- es jau nedzeru. Nu labi, es dzeru, bet ne tik daudz, cik kaimiòð
- man nav laika. To laiku, ko es pavadu dzerot, vai paìirâs, es neapzinos
- man nav naudas, tas ir dârgi. Cik es nodzeru, es nezinu. Cik es nenopelnu savas dzerðanas dçï, es nezinu. Cik es nenopelnu tâdçï, ka apkârtçjie man neuzticas, es nezinu.
- man bûs jâmaina sava vide un kompânijas. Mana pieredze ir tâ, ka es neesmu centies speciâli nomainît vidi. Gluþi otrâdi. Man arî tagad patîk mani iepriekðçjie draugi. Vienkârði, ir mainîjuðâs manas intereses, un sanâk tâ, ka es tusçjos citur, un nodarbojos ar citâm lietâm. Es esmu ieguvis.
- Minesotas programmâ bûs grupu darbs, man bûs jâtusç kopâ ar alkoholiíiem. Vçl vairâk, ja bûs jâiet uz AA sapulcçm, tad varbût kâds paziòa mani tur ieraudzîs un nodomâs, ka esmu alkoholiíis? Fakts ir tas, ka tie, kas staigâ uz AA, pârsvarâ nedzer. Es, kad tur negâju - dzçru, un uzskatîju viòus par bomþiem.
- protams, ka viss ir atkarîgs no cilvçka paða vçlmes un spçjas mçìinât godîgi paskatîties uz savu situâciju. Alkohols ir veids, kâ neskatîties uz faktiem. Ja nelieto alkoholu, nekas netraucç atrast citu veidu, kâ no tâ izvairîties. Man liekas, ka Minesotas programma ðai ziòâ palîdz labâk, nekâ kodçðanâs. Bet es nenoliedzu, ka arî kodçðanâs var palîdzçt.
nedzeru 3 gadus. tas veel nepieraada, ka kodeeshana uz muuzhu darbojaas.
kurvis
Re: Minesotas programma alkaholikjiem
11.03.2005 13:55
Nu iedodiet kâds man tâ kodçtâja tçl., luuuudzu, pârbaudîðu un apsolos jums paziòot kâ man gâja
Mans viirs nedzeera 5 gadus pateicoties Minesotas programmai
kurvim

uzraksti uz kodde@banda.lv
pieredze
Re: Minesotas programma alkaholikjiem
11.03.2005 14:15
Es nenoliedzu Minesotes progr. Viòa noteikti ir laba cilvçkiem, kam ir laiks, nauda gribasspçks un iespçjas ìeogrâfiski to apmeklçt. Bet man ir vieglâk krîzes situâcijas aizvest un iekodçt- ko es pieïaiju cilvçkam psihaloìiski nepalîdz, bet fiziski gan- îpaði raksturâ vâjiem cilvçkiem kâ manâ gadijumâm. Mçs jau daudzus gadus iegrieþamies Pârdaugavâ Dârza ielâ (jânogrieþas no Slokas ielas) anonîmo alkaholiíu ambulancç, kur starp citu uz durvîm ir rakstîts, ka viòi ârstç arî ar minesotas progr. Tur ir ïoti laipni dakteri
Minesota uzliek zinâmas saistîbas, un tev ir jâpieòem tas, ka tu esi alkoholiíis.
Tagad it kâ piedâvâ arî ambulatoro ârstçðanu, bet kâ tas darbojas dzîvç, nçesmu dzirdçjusi.
Man bralis pec Minesotas noturejas 4 menesus. Isliga sausmiga depresija, navareja ne stradat, ne ko. Psihoterapijai izgaja milzu nauda. Viss veja - atkal lok kaa telins. Pilnigs izmisums. Minesota der stiprajiem, logiskajiem racionaliem, ne vaja rakstura un emocionaliem.
madrex
Re: Minesotas programma alkaholikjiem
21.04.2005 11:06
Elsa: nekaada programma neliidzees. liidzees vides mainja, jauni pazinjas, cita sabiedriiba un kaads, kas pats ir ticis ar to galaa!
Cik zinu ðî programma, palîdzçs tikai izprast sevi un citus, lîdz ar to arî profesionâli manipulçt ar apkârtçjiem cilvçkiem, jo tâ prasiis no tevi pilnîgu atteikshanos no alkohola. bet mçríis taèu ir atbrîvoties no atkariibas un pçc noteiktas glâzîtes spçt pateikt nç. Kur ir tavi mîïie cilvçki, kur ir tava dzîves jçga? Uzdrîkstos teikt, ka tu nevienu nemîli! tev nav reâlas dzîves un ja tu nevienu nemîlçsi arî tevi neviens nemîlees! Alkoholikjis nevar mîlçt, jo vinjam nav laika prieksh citiem. tu nevari tikai prasiit, lai tevi zjeelo, jo tu pati neko nedod petii. mees esam sheit lai dotu dotu, dotu un kad nepiecieshams lugtu, bet nevajag iedomaaties, ka mums kaut kas pienaakas, tikai taa var saprast, kas ir patiesa mîlestîba. Tev jâsaprot, ka alkohols nav dzîves jçga. vai tu gribi nodzîvot lîdz vecumdienaam un saprast, ka reâli nekas dzîvç nav izdarîts un ka viss ir tikai aarishkjiiba, nevis patiesa mîlestiiba, uzticîba un ziedoshanaas? nesleepies aiz alkohola, uzdriiksties dziivot un kljuudiities! izdari kaut ko traku, ko tu ljoti gribi, bet liidz shim neesi uzdriiksteejusies. Zaudeet nevar neko, jo nevar pazaudeet to ka nav. Bet ieguutt vari - iistu un neviltotu briiviibu. Labaak zinaat, ka tev nekaa nav un saakt visu no jauna, nevis visu dziivi speeleet teaatri, lai saprastu, ka vieniigaa bauda ir alkohols! dzîvot dots tev ir tikai vienu reizi un, ja shî ir pçdçjâ diena, kaa tu domaa, vai viss jau ir izmantots?
Ja pati netiec galaa, ej pie psihoterapeita un uzdriiksties buut!
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 15 pieskaita 21?
Ziņa: