Lūdzu iesakiet komunikablu, entuziastisku oftalmologu, kas ir zinošs komplicētos gadījumos (iedzimta redzes invaliditāte) un pieņem uz garākām vizītēm un spēj sniegt detalizētu izmeklēšanu

Aizsāka marko_nepolo 

Lielākoties viss jau ietverts tēmas nosaukumā. Principā, iespēja arī kādam ārstam pareklamēties - un tas vien jau parādītu, ka viņš ir pietiekoši komunikabls, ja jau ieskatās šajos forumos :D

Pagaidām domāju par Amerikas Acu Centru, jo ir dzirdētas labas atsauksmes (un var ērti nokļūt no stacijas, jo neesmu rīdzinieks), taču nav ne jausmas, kura no ārstēm varētu būt atvērtāka sarunai un zinošāka jomās, kas attiecas uz manu gadījumu, un arī pie kuras ārstes varētu reālistiski tikt bez mēnešiem ilgas gaidīšanas rindā. Par vizīti esmu gatavs maksāt, cik nu tā maksā, galvenais ir veselība.

Paskaidrošu sīkāk.

Vispirms jau vēlētos atrast kaut cik noderīgas brilles darbam tuvumā. Tālumam jau ir, un kaut gan nepalīdz redzēt vairāk, tomēr vismaz padara attēlu asāku un samazina slodzi uz acīm. Bet tuvumam kaut kā neizdevās atrast brilles, jo tā sagadījās, ka netiku pie ārsta, ar kuru varētu pietiekoši ilgi izrunāties un izmēģināt variantus vai arī noskaidrot, kas vispār ir/nav iespējams manā gadījumā. Rezultātā ir aizdomas, ka brilles sanāca par stiprām un es tā arī nekādi nevarēju pie tām pierast. Varbūt pie vainas mans nervozums ārsta kabinetā, kā dēļ nespēju adekvāti novērtēt savas sajūtas, bet varbūt tas, ka ārstam tās testa lēcas ir mazāka izmēra un neaptver visu perifēro redzi, bet tikai centru, tāpēc ar brillēm, kam ir lielāks stikls, tā sajūta ir diezgan atšķirīga.

Papildus arī gribētu saņemt diagnostiku, lai novērtētu acs (it īpaši tīklenes un nervu) vispārējo veselības stāvokli, kā arī apmierināt ziņkārību un noskaidrot, vai manu simptomu pamata cēlonis nav kāda no dažām ļoti specifiskām diagnozēm, par kurām Internetā izlasīju dažus rakstus un kas sakrīt ar maniem simptomiem (mjā, esmu nedaudz hipohondriķis, tomēr šoreiz pamatoti - ja jau ir invaliditāte), vai arī kaut kas pavisam cits.

Līdz šim visu dzīvi esmu gājis pie acu ārstiem tikai grupas pagarināšanai - "konveijera princips", maz laika vizītei, garas rindas aiz durvīm, un nav bijis iespējas (un zināšanu) uzdot jautājumus. Rezultātā es zinu tikai, ka man ir astigmātisms, ambliopija, nistagms, bet īsti nezinu, kāds tam ir pamata cēlonis (ja vispār ir kopīgs cēlonis) un kādi papildus riski no tā izriet - no kā man būtu jāizvairās un kas tieši otrādi - jādara biežāk.

Turklāt, ja izrādītos, ka pie vainas ir redzes nerva hipoplāzija, tas arī izskaidrotu saikni ar citiem organisma darbības traucējumiem - piemēram, es beidzot zinātu, ka esmu augumā sīks un vājš nevis tāpēc, ka nepietiekoši trenējos utml., bet tāpēc, ka man ir "standarta komplekts", kas nāk kopā ar redzes nerva hipoplāziju - endokrīnās disfunkcijas utml.

Taču lai ārsts varētu apmierināt manu ziņkāri, viņam būtu jāorientējas sekojošās tēmās un jābūt pieejamiem darbarīkiem, ar kuriem viņš var apstiprināt / noraidīt diagnozi:
https://ghr.nlm.nih.gov/condition/ocular-albinism
un
https://ghr.nlm.nih.gov/condition/septo-optic-dysplasia

Šķiet, ka ar OCT varētu pietikt, lai skaidri identificētu problēmu:
https://jamanetwork.com/journals/jamaophthalmology/fullarticle/420981
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3853461/

bet nu tas jau ir ārsta kompetencē, es te tikai tā, taustos ap tēmu.

Te ir iesaistīta ne tikai oftalmoloģija, bet arī ģenētika un nervu sistēma kopumā. Nez, varbūt kaut ko no tā var precīzi noteikt tikai ar magnētisko rezonansi, bet ceru, ka tik traki nebūs. Cerams, kādā no Rīgas klīnikām ir iespējams vienas vizītes laikā to visu noskaidrot?



Edited 3 time(s). Last edit at 18.09.2018 18:45 by marko_nepolo.
Noteikti jāmeklē privātklīnikā.
Nosūtīju ziņu LAAC, reģistratūras darbinieki solīja pakonsultēties ar ārstiem, tad jau redzēsim, kas sanāks :)
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 11 pieskaita 2?
Ziņa: