Kā piemeklēt astigmatisma lēcas, ja ārsta kabinetā vienmēr pietrūkst laika?

Aizsāka marko_nepolo 

Varbūt dīvains jautājums, taču situācija arī īpatnēja.

Man no dzimšanas ir astigmātisms, horizontāls nistagms un vājredzība. Astigmātismam it kā varētu piemeklēt brilles, un divas jau ir, taču ir problēma.

Ārsta kabinetā vienas vizītes laikā mēģinot dažādus stikliņus, šķiet, ka izdodas atrast tādus, ar ko ir komfortabli. Taču kad brilles ir gatavas, tad pēc kādām minūtēm 10 secinu, ka kaut kas ir galīgi garām.

Pašlaik ar esošajām brillēm ir tā, ka vienas labi der skatoties tālumā, bet mēģinot tuvumā, šķiet "par stiprām" - jūtu it kā spiedienu uz acīm un burti "sāk reibt".
Mēģinot pie cita ārsta piemeklēt brilles lasīšanai tuvumā un datoram (esmu programmētājs jau 15 gadus), rezultāts sanāca pavisam bēdīgs - kabinetā šķita OK, bet gatavās brilles atkal "reibina", turklāt nez kāpēc ir ļoti atšķirīga sajūta starp acīm.

Te, protams, daudz ietekmē fakts, ka mans nistagms kļūst stiprāks, kad esmu ārsta kabinetā, jo tomēr nervi nav tik relaksēti kā mājās vai darbā.

Tāpēc domāju, ka ideāls variants būtu, ja varētu mājas apstākļos pamēģināt dažādas astigmātisma korekcijas lēcas un atrast tādus, ar ko var komfortabli lasīt. Bet diez vai kāds ārsts tā ņems un dos stikliņus uz mājām paspēlēties uz vairākām dienām :D

Un nav arī pārliecības, ka tas rezultāts, kas ir ar lēcām ārsta kabinetā vienmēr 100% sakritīs ar to, kas būs brillēs. Teorētiski jau vajadzētu, bet kā ir praksē?

Meklēju Aliexpresā vismaz kaut kādas plastmasas lēcas astigmātismam, ar ko varētu paeksperimentēt, bet pat ķīniešiem nav tik eksotiskas mantas.

Nez, kādi ir varianti? Varbūt kādam ir līdzīga pieredze un risinājums, kā atrast brilles, kad ārsta kabinetā par maz laika?
Re: Kā piemeklēt astigmatisma lēcas, ja ārsta kabinetā vienmēr pietrūkst laika?
19.08.2018 15:35
Parunā ar savu ārstu un izstāsti, kas par lietu. Ja vien iespējams, ārsti nervoziem cilvēkiem var atrast kādu risinājumu. Ārstam jau arī nav nekāda gandarījuma uzzināt, ka viņš izraksta nederīgas brilles.
Iedzert kaut ko nomierinošu. Tazepamu vai kādu citu mazo trankvilizatoru.
Pievienojos augstāk teiktajam.
Cieņā.
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 16 pieskaita 2?
Ziņa: