Tēma par cilvēkiem kā veidojumu nevis nejaušību.

Aizsāka nepatiesi_apsūdzēts 

nepatiesi_apsūdzēts
Tēma par cilvēkiem kā veidojumu nevis nejaušību.
08.08.2018 14:09
Vienmēr ir interesējis vai tas ko māca dziednieki un magi sakrīt ar medicīnas zinātni. Piemēram internetā klejo runas ka cilvēkiem esot 6tā maņa, 3ā acs, čakru sistēma un tamlīdzīgi, kas nav visiem aktīvi, bet tas nozīmē ka cilvēki ir radīti apzināti un ka esam kautkas līdzīgs biorobotiem kā seriālā Humans. Sanāk ka ir 'markas un modeļi' kā tauta saka un 'modifikācijas' arī cilvēka ķermenim jeb cilvēkgaļai?
Palasi, ko raksta par schizotypal personality disorder.
Tie visi ir murgi
nepatiesi_apsūdzēts
Re: Tēma par cilvēkiem kā veidojumu nevis nejaušību.
10.09.2018 16:16
Kapec uzreiz murgi? Tapec ka zinatne vel nav sasniegusi religijas limeni? Daudzas lietas sak sinhronizeties laikam ejot.
Re: Tēma par cilvēkiem kā veidojumu nevis nejaušību.
10.09.2018 17:40
Zemes vecums 1 miljards gadu.
Saules sistēmas 4 miljardi gadu.
Visuma vecums 13 miljardi gadi.
Cilvēks saprātīgais 200 000.
Tas nesakrīt ar Bībeles testie.
Vistuvāk patiesībai ir Bhagavat Gita.
Izdarīsim secinājumus,
Reliģija ir tik pat veca, kā cilvēce. Tāpēc ticība , tai nepieciešamība ir jau ;genētiskajā līmenī.
Reliģija ir garā un miesā vāju cilvēku izdomāts paš-mierināšanas veids. Sava veida mentāla masturbācija, tā vietā lai sasniegtu reālu mieru un apmierinājumu ar dzīvi, pasauli sev apkārt, un savu vietu tajā.

Ļoti elementāri pierādāms fakts - paskaties, cik daudz baznīcai/reliģijai pieslejās neveiksminieku, un cik bagātnieku - uzreiz taps viss skaidrs. Nepatiesi apsūdzētajam tēmas autoram ieteiktu sākt ar to, ka saved kārtībā savu galvu, un beidz ticēt māņiem un meklēt tajos jēgu savai eksistencei.
Re: Tēma par cilvēkiem kā veidojumu nevis nejaušību.
18.09.2018 12:46
Šo tēmu varētu pārnest uz pļāpātuvi, jo tai maz sakara ar medicīnu :)

Bet mazliet pafilozofējot - ticēt, ka reāls un noderīgs ir tikai tas, ko mēs varam izmērīt ar fizikāliem instrumentiem, ir ne mazāk naivi, kā fanātiski ticēt kādai reliģijai. Arī meditācija un placebo reāli darbojas un var dot kaut ko pozitīvu, kaut gan tam ir vairāk sakars ar psiholoģiju nekā ar "čakrām".

Par realitāti "kā tādu" mēs zinām diezgan maz - zinām tikai par mūsu fizisko Visumu, bet viss pārējais ir tikai matemātisku abstrakciju līmenī. Un tomēr matemātika saka, ka "tur, ārā" var būt kaut kas vairāk, un mums nav ne jausmas, kā/vai tas mijiedarbojas ar mūsu Visumu un, tātad, arī ar mums kā bioloģiskām būtnēm. Reizēm daži pat iedrošinās apgalvot, ka mūsu realitāte ir vispār diezgan iluzora un "fizisko lietu aptaustāmība" ir tikai matemātiska funkcija. Ja kādu interesē vairāk šī tēma, tad meklējiet info par Digital Physics.

Reiz savu dzīvi psihenē beidza kāds vīrs, kas pūlējās pierādīt, ka mums apkārt lidinās sīkas būtnes, kas izraisa slimības. Tai laikā nebija mikroskopa, un, protams, viņu izsmēja kā fantazētāju. Ja kuru interesē vairāk, pameklējiet info par Ignaz Semmelweis.
Tas gan nenozīmē, ka jāsāk ticēt čakrām un aurām un mistiskām enerģijām, bet tikai to, ka jāsaglabā atvērta un pieņemoša attieksme.


Pie tam, paradokss - ja mēs skatāmies uz cilvēku ļoti materiālistiski, tad varētu secināt, ka cilvēks ir tikai strikti apstākļu kombinācijas rezultāts un viņam pašam nav pilnīgi nekādas brīvas gribas. Tādā gadījumā nedrīkst vainot nevienu cilvēku pie tā, ka viņš ir vājš un ir izvēlējies reliģiju, lai justu kaut kādu pamatu zem kājām un nekarātos virs draudīgās "un kas būs pēc nāves" tukšuma sajūtas. Pēc fizikas principiem, vājam cilvēkam nav izvēles - viņš kļuva vājš tāpēc, ka viņa ķermeņa un smadzeņu atomi savienojās tādā kombinācijā, kas izveidoja viņam tādu konkrētu personību, kuru pēc tam vēl turpināja ietekmēt tās atomu kombinācijas, kas veidoja viņa vecākus, draugus, apkārtējo vidi... Nu ko, materiālisti, ir cilvēkam brīva griba vai nav? :) Ja nav, tad jums nav tiesību nevienam nekad neko pārmest, jo viņa vietā jūs būtu precīzi tādi paši līdz pat atomu līmenim un vēl zemāk. Taču ja jums ir tieksme kādu izsmiet un saukt par vāju dēļ tā, ka viņš meklē pamatu reliģijā, tad arī jūs nevar vainot par šādu attieksmi, jo arī jums nav brīvas gribas un jūs uzvedaties tā, kā diktē tā atomu kombinācija, kas šobrīd veido jūsu ķermeni. Un arī man nebija brīvas gribas, kad es rakstīju šo tekstu. Nezinu tikai, vai šāda attieksme var dot lielu mieru un apmierinājumu ar sevi un pasauli...

/Brīdinājums: Pārmērīga filozofija var būt kaitīga jūsu veselībai. Lietot mērenās devās./
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 17 pieskaita 4?
Ziņa: