visu laiku paaugstināts kortizols

Aizsāka mrkortizols 

Labdien!
Esmu bijis pie endokrinologa kurš ar deksametazona tableti ir noraidijis hiperkortizolismu. Un norādija, ka vispār problēmas ar hormoniem man nav, arī pie visu laiku paaugstināta testosterona, TSH.
Apstrīdēt ārstu, protams, man nav ne mazākā iemesla.
Jautājums, vai kortizols kā tāds ietekmē dzīves kvalitāti? Vai viņš būtu jāsamazina?
Protams, tas ir tikai internets, bet pietiekami daudz kur raksta, ka ilglaicīgi paaugstināts kortizols grauj organismu, kaut gan ārzemju forumos ārsti raksta paaugstinātam kortizolam vispār neesot nekādas nozīmes un tukši izsviesta nauda vējā uz tām analīzēm.
Vīr 27g-79kg-180cm
Nu, vaitad tiešām neviens neko nezin par kortizolu ? ;)
Ārzemju forumos raksta, ka, paaugstinātu kortizolu novēro cilvēkiem ar depresiju, vai ar paaugstinātu beziemesla trauksmi. Saka, ka jāiet pie psihiatra, jānosaka diognoze, pareiza terapija var normalizēt kortizolu.
Bet jautājums paliek aktuāls tāpat. Vai paaugstināts kortizols kā tāds ietekmē organismu?
Re: visu laiku paaugstināts kortizols
01.08.2018 11:49
Ir stresa hormols (fizioloģiski). Ja esat izmeklēts, nekādu patoloģiju neatrada, tad jāārstē trauksme-psihiatrs.
Tas var būt arī no psiholoģiskas vai fiziskas pārslodzes un psihiatram tad tur absolūti nav ko darīt.
Klusaaa
Re: visu laiku paaugstināts kortizols
01.08.2018 12:41
mrkortizols, kāds tev ir TSH? Tev noteikti jāuztaisa arī VDZ sonogrāfija. No ārsteim negaidi dauz, viņi nezin elementāras lietas! FT3 un FT4 arī jāņem! Arī abas anti vielas!
Ja tev paaugstināts TSH, tad noteikti kkas nav labi.

Kā tu jūties, ir simptomi?

Kortizols norāda uz virsnierēm, ja tu ņem kortizolu asinīs vai urīnā, viņš neko tev daudz nepasaka, izmesta nauda! To ārsti dundukki nezin!

Kortizols kko izsaka tikai vienīgi siekalās un jāņem 3-4 reizes pa dienu, lai zin kur viņš atrodas rītā/dienā/vakarā.

Pietam, LV laborotorijās kortizolu siekalās arī līki taisa, rezultātos robežas norāda tikai ar lielāks vai mazāks. Ir jābūt konkrētām robežām! To var Vācijā izdarīt vai arī pasūtīt no Vācijās esot te. Esmu pārliecināta, ka neviens endo iekš LV tos rezultātus tev iztulkot nespēs!

Vācijā ar ārstiem ir tāda pati situācija kā LV, tikai atšķirība, ka tur ir tas 1% kas kko zin, un ļoti jāpameklē lai arī tur kko jēdzīgu atrsatu.
Klusaaa, paldies par atbildi!
Nesen taisiju pats uz TSH, T3 un T4. TSH bija paaugstināts. 4.4 no pieļautajiem (0.4 - 4.0). T3 normāls un T4pazems, bet normā.
Forumā par TSH neko neteica, un daktere teica, ka pēc rādītājiem viss ir normāli.
Pagājušo vasar kad pirmo reizi ieraudziju augstu kortizolu, tad vairogdziedzera hormoni bija normā.
Uz jautājumu kā es jūtos- ir tā pagrūti atbildēt. It kā ne slikti, un it kā ne baigi lieliski, jo es kkā pat nezinu kā tas būtu :)). Pēdējos mēnešos guļu vieglā miegā, pietrūkst dziļais, līdz ar to no rīta neizgulēšanās, nespēks utt
Oi, es te tak uzrakstiju tā it kā man vispār nekādu simptomu nav pa šo laiku. Ir gan.
Tieši pēdējo gadu man pa visu ķermeni, apmatojums palicis ļoti plāns. Tiešām pa visu.
Sākumā es to saistiju ar krāsotāja darbu (vissapkārt ķīmiski putekļi), bet nu tagad jau pāris mēnešus esmu normālā vidē, un nekas it kā neuzlabojas. :)
Klusaaa
Re: visu laiku paaugstināts kortizols
01.08.2018 15:13
mrkortizols, neklausies tos endo. TSH ir palielinaats, un tev ir simptomi, taadad probleema ir! Pietam vdz sonograafija obligaata, tikai atkal minimaalas novirzes endo uzskatiis kaa normu vai pateiks, ka viss kaartiibaa. Vinji saak kko dariit, kad jau aciimredzamas novirzes.

Lasi FB grupas, tur rus vdz grupa ljoti laba. Anglju neesmu tik labas atradusi. Ir arii par kortizolu/virsniereem grupas. Facebookaa ir par katru teemu grupas, jo katra teema ir liela!

Vitamiini un daudz un lielaas devaas ar ko jaasaak un AIP Paleo dieeta, palasi. Un veel graamatas citaa ierakstaa shodien devu.

Instagramaa no aarzemeem daudzi aarsti dalaas ar info, tur ar ir ko rakt.

Tas panjem ljooooti daudz laika, info ir ljoooti daudz, kas cits atliek, ja aarsti neaarstee..

Un jaa, mati ir viena no biezhaakajaam vdz probleemaam. VDZ ir viltiigs, asinsanaliizes var buut perfektas saakotneeji, bet cilveekam jau ir simptomi, tapeec katra mazaakaa nobiide ir ljoti svariigs faktors.
Klusaaa
Re: visu laiku paaugstināts kortizols
01.08.2018 15:15
Tad antivielas - antibodies tu esi panjeemis vdz? Mega svariigi.

https://stopthethyroidmadness.com/lab-values/

https://stopthethyroidmadness.com/recommended-labwork/
Paldies, ka iesaisties!
Bet mani izbrīna, kāpēc Tu JAU man iesaki kaut kādas diētas un vitamīnus lielā daudzumā, ja tomēr nav vēl īsti zināms kas man tur ir vai nav.. ?
antivielas pret tireoperoksidāzi Tu domāji?
Ja T4 ir pazems tad laikam loģiski ka TSH var būt palielināts, tas var būt no joda vai selēna deficīta. Iespējams ka vispirms vajag dabūt normā TSH un T4 , šo derētu nevis tuvu apakšējai robežai bet tā pa vidu kaut kur.
Jā- tā diēta varētu būt visai laba , es gan tur varbūt drusku kko palabotu.
Klusaaa
Re: visu laiku paaugstināts kortizols
02.08.2018 18:08
mrkortizols, uztaisi visas analiizes un sono.

Vitamiini taapat nekaitees ja tev jau ir simptomi un dieeta arii! Bet protams lem pats un lasi infomaaciju. Un uz aarsiem neceri NEKO.
Klusaaa, nezinu vai Tu šeit vēl atrodies, bet vai Tu varētu uzrakstīt kā tās analīzes īsti saucas? Izņemot TSH, t3,t4. Paldies.
Varbūt vēl kāds kko var ieteikt..
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 20 pieskaita 12?
Ziņa: