Risks inficēties ginekoloģiskās sonogrāfijas laikā

Aizsāka Jautāju 

Sveiki!
Tika veikta ginekoloģiskā sonogrāfija, daktere, velkot prezervatīvu uz aparāta, nebija uzvilkusi cimdus un darīja to ar plikām rokām. Pēc tam uzzināju, ka daktere nākusi pa tiešo pēc operācijas veikšanas. Gribēju jautāt, vai šajā gadījumā pastāv risks inficēties? Protams, pēc loģikas rokas pēc operācijas būtu jādezinficē, taču manā klātbūtnē tas netika izdarīts un vai tika izdarīts pirms tam- nezinu. Vai ir pamats bažām, ka pēc operācijas kādas mini asiņu paliekas būtu nokļuvušas uz rokām un tādējādi pārnestas uz prezervatīvu, kas tika uzlikts uz aparāta un lietots manai procedūrai?
šo problēmu vajadzētu risināt ar to pašu dakteri!!!
Re: Risks inficēties ginekoloģiskās sonogrāfijas laikā
07.06.2018 21:00
Vai tad cilvēks saka, ka ir problēma? Tikai jautā par potenciālajiem riskiem.
Domāju, ka ir vērts šo jautājumu aktualizēt!!! Cik nav dzirdēts, ka mediķu nolaidības dēļ cilvēks slimnīcā saķer trakākas kaites kā tās, ar kurām ieradās!!! Neesmu gan ārsts nemācēšu komentēt konkrētās situācijas riskus, taču cimdiem un roku dezinfekcijai bija jābūt pacienta klātbūtnē!!! Kas tā par nolaidību??
Re: Risks inficēties ginekoloģiskās sonogrāfijas laikā
08.06.2018 20:00
Šādā gadījumā vienīgais risks ir ārstei pašai inficēties no Jūsu vagīnas izdalījumiem.
Operāciju taču ārste veica ar cimdiem? Cerams :)

Bet vispār jā ,OMG.
Stella, es gan šim negribētu piekrist. Slimnīcā pietiek dažādu baciļu un mikrobu, kaut vai ar to roku pieskaroties durvju rokturim. Fuj. Es noteikti negribētu, lai ar tādām netīrām rokām apgrābsta priekšmetus, ko pēc tam liek iekšā...
Mana, nesaprotu jūsu OMG. OMG, ka es par to stresoju un man būtu jāatslābst, vai OMG, tas ir briesmīgi un kaut kas var notikt?
Re: Risks inficēties ginekoloģiskās sonogrāfijas laikā
09.06.2018 22:27
Pirms operācijas ārsts ieziet nopietnu roku dezinfekcijas apstrādi. Vēl uzvelk cimdus.
Pat novelkot cimdus un ejot pie jums rokas ādā darbojas dezinficējošās vielas.
Ievadot vagīnā dzimumlocekli ir lielāka varbūtība inficēties ar kādu kaiti.
Es tā domāju.
Kaut gan, es pirms slimnieka parastas apskates bez infazīvām metodēm, mazgāju rokas, lai to pacients redzētu.
Omg, ka jāatslābst. Infekcijas, ar kurām, pat ja (!) tās uz brīdi būtu nonākušas uz minētā durvju roktura, teorētiski (!) varētu inficēties transvagināli (!), īsā laikā āra vidē iet bojā. Viss pārējais ir nekaitīgs. Jā, fuj un pē - maksts nav sterila vide per se, turklāt ar dabas dotām aizsargspējām.
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 4 pieskaita 17?
Ziņa: