Bailes, nemiers, trauksme, panika

Aizsāka Laurina 

Bailes, nemiers, trauksme, panika
01.06.2018 17:41
Labdien!
Vēršos pie jums ar sekojošu problēmu.
Aptuveni pirms mēneša man sākās trauksmes sajūta ar bailēm nomirt. Sausumu mutē. Sajūta bija, ka grūtības norīt siekalas, grūtības elpot, kamols kaklā, jo vairāk runāj, jo vairāk it kā smaku nost.
Pēc tās reizes daudz maz viss bija kārtībā. Taču
atkal sākās 23 maijā. Es domāju, ka tas būtu no mēnešreizēm. Jo PMS simptomi man ir spēcīgi. Nevajadzēja nekam notikt, piecēlos no gultas un palika tik slikti, ka likās galus atdošu. Bija arī vemšana 2 reizes. Saucu ātro palīdzību. Viņi izmērija asinsspiedienu, pulsu, pataustīja sprandu, iedeva baldrijāņus un aizbrauca prom. Diezgan šausmīgi bija gulēt, galva dulla, slikta dūša.
Pēdējā tāda reize bija pirms divām dienām. Viss sākas ar karstuma vilni, sirdsklauvēm. Domāju, ka no karstuma. Satinos slapjā palagā, pasēdēju. Atkal bija grūtības elpot, bail nomort, spiediens sirds rajonā, slikta dūša. Idzēru baldrijāņus un gāju gulēt. Pagulēt nevarēju, stundu mocījos ar sajūtu kā uz lomkām, sliktu dūšu. Pēc karstuma sekoja drebuļi un aukstuma fāze. Tikai tad spēju aizmigt. Šodien arī nejūtos labi, sajūta ka svešķermenis būtu iespiedies, smagi norīt siekalas.
Kas tas viss varētu būt ?? Jāpiemin, ka man ikdienā un personīgajā dzīvē ir problēmas, kuras risinu jau divus gadus dien dienā. Tai skaitā attiecību problēmas, pazemināts pašvērtējums, finansiāla rakstura problēmas un daudz kas cits no kā man jau galva kūp. Jūtos izsmelta un kâ pensionārs.
Esmu sieviete, man ir 21 gads, 169 cm augums un 64 kg svars
Man bail no tā ka varētu atklāties vairogdziedzera problēmas. Neesmu nekad bijusi tik nervoza kā pēdējā mēneša laikā. Varu kliegt un histērijā ārdīties katru dienu. Vai tiešām būs sākusies Neiroze vai Veģ. Distonija ? Ģimenē bija vectēvs, kuram bija garīga rakstura problēmas.
Re: Bailes, nemiers, trauksme, panika
01.06.2018 18:43
Pie ģimenes ārsta, lai izslēgtu to pašu hipertireozi.
Re: Bailes, nemiers, trauksme, panika
02.06.2018 18:54
Pievienojos. Ģimenes ārsts, analīzes un endokrinologs. Ja tas neko neatrod psihiatrs.
Lai veicas.
Re: Bailes, nemiers, trauksme, panika
03.06.2018 14:58
Jāizslēdz medicīniskas dabas problēmas (jāveic izmeklējumi, jānodod analīzes). Ja tādas tomēr ir, tad jāārstē, bet dzīves stress te var būt palaidējmehānisms.

Ja neko neatrod, tad psihoterapeits, psihiatrs vai abi.
Lēkmju laikā nebaidies nomirt, tad arī būs vieglāk.
Neesmu mediķis, bet pakomentēšu, jo ar VD cīnos jau vairākus gadus. Protams, sākotnēji jāizslēdz fiziaku kaisau varbūtība. Ja tas ir izslēgts un medicīniski viss ok tad izklausās pēc smagas veģetatīvās distonijas. Iesaku par to palasīt, painteresēties, jo saprotot, kas ar tevi notiek un ka nemirsti, bet tā ir tikai lēkme- jau būs daudz vieglāk. Lasi par to, mēģini sevi saprast. Ja ir nauda, protams psihologs palīdzēs ātrāk sevi sakārtot.
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 17 pieskaita 21?
Ziņa: