Annuntio vobis gaudium magnum - possumus in æternum vive. Iespēja dzīvot mūžīgi un atgūt jaunību!

Aizsāka laimonis3 

Pēdējo nedēļu laikā esmu apkopojis resursus par medicīnas (galvenokārt molekulārās medicīnas) iestrādēm bezgalīgi ilgas dzīvas (indefinite life extension) un jaunības atgūšanas (rejuvenation) jomās. Ir ļoti liels prieks, ka ar to nodarbojas nopieteni zinātnieki un tas netiek uzskatīts par nesasniedzamu grālu, kura meklējumiem nav pat vērts ķerties klāt. Taisni otrādi - ir iestrādes, kas liecina par konkrētiem rezultātiem jau tuvāko 5-10 gadu laikā. Protams, darba vēl ir daudz, bet nu jau var teikt, ka rezultāts ir redzams.

Aktīvas organizācijas ir:
http://www.sens.org/
http://pcwww.liv.ac.uk/~aging/research.html
https://www.fightaging.org/

Reprezentatīvas publikācijas gan ļoti prestižā izdevumā (Trends), gan arī izdevniecībā, kas robežojas ar predatory publishing
http://www.cell.com/trends/molecular-medicine/issue?pii=S1471-4914(15)X0009-8
https://www.intechopen.com/books/molecular-mechanisms-of-the-aging-process-and-rejuvenation
https://home.liebertpub.com/publications/rejuvenation-research/127/overview

Protams, ka bezgalīgi ilgai un atjaunotai dzīvei ir nepieciešama arī pilnīgi cita sabiedriski ekonomiskā iekārta, bet tas jau ir politisks jautājums un to var izlemt ar vēlēšanām, tur vairs nav vajadzīgi zinātnes sasniegumi un grūtības.

Pats esmu iezīmējis nedēļā laiku, kad ar šiem pētījumiem ņemos, varbūt kādreiz varēšu palīdzēt kādai pētnieku grupai.

Ir milzgīs gandarījums ar to nodarboties un tam sekot līdzī - dzīvei ir pavisam cita garša, ja apzinies, ka nāves nebūs, ka kļūsi jaunāks un ka pēc gadiem varēsi iepatikties (pa īstam, no sirds) arī divdesmitgadniecēm. Dzīvei ir pavisam cita jēga.

p.s. - sorry par linkiem, bet varu garantēt, ka visi tie ir nopietni zinātnieku resursi, kuriem nav nekāda sakara ar lētu un šarlatānisku komerciju.

Gribēju vienkārši padalīties savā priekā un cerībās arī ar citiem, noteikti, ka vecumas un nāve ne vienam vien ir aktuālas problēmas, kas viņu nomoka. Molekulārā medicīna ir nākotnes pamats, kas dos iespēju dzīvot veselīgi un tikt galā ar jebkuru slimību. Jau šogad ASV FDA ir apstiprinājusi pirmo genu terapiju klīniskajā praksē. VIss notiek, viss notiek!



Edited 2 time(s). Last edit at 11.04.2018 19:53 by laimonis3.
Citāts no raksta žurnālā Ageing Research Reviews:
recent evidence supporting the emerging view that aging is a reversible epigenetic phenomenon
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 16 pieskaita 10?
Ziņa: