Sarkanas acis pēc peldēšanas

Aizsāka Koodariit 

Vakar biju peldēt skolas baseinā un darīju to ar kontaktlēcām, ko it kā nevajadzētu, bet tomēr gribējās skaidri redzēt. Šodien acis grauž un asaro, turklāt abas acis ir sarkanas. Vai tā varētu būt kāda alerģija vai infekcija? Kā rīkoties? Pie acu ārsta lielas rindas- varbūt ir kādi acu pilieni, kas palīdzētu? Man ir 23 gadi, citas veselības problēmas nav, zāles nelietoju.
Re: Sarkanas acis pēc peldēšanas
02.10.2017 19:56
Pēc baseina vajadzēja kontaktlēcas izņemt un acis un lēcas labi noskalot. Pie vainas var būt hlors,ko lieto baseinos.
Ir jāmeklē ceļš pie acu ārsta.
Pagaidām skalošanas, Var vēsas kumelīšu tējas skalošanas. Calcija glukonāta tabletes 1x2 dienā. Tavegilu uz nakti.
Un acu ārsts jebkurā veidā. Telefoniski. Parasti Gaiļos ir dežūrējošais acu ārsts.
Lai veicas.
Jūsu gadījumā būtu ieteicams, pirmkārt, uz laiku neturpināt kontaktlēcu lietošanu. Ja nākamajās 48h situācija neuzlabojas vai paliek sliktāka, tad acu ārsta apmeklējums ir obligāts.

Vienīgais pieļaujamais veids peldēšanai ar kontaktlēcām ir tad, ja lietojat vienas dienas lēcas un pēc peldes viņas tiek izmestas. Tas ir ļoti svarīgi, jo ūdenī (ne tikai dabā, bet arī dušā un baseinos) ir daudz mikroorganismi no kuriem protozojs akantamēba (eng. acanthamoeba) pieķeroties kontaktlēcai ir ļoti bīstams acīm, var izraisīt akantomēbas keratītu, kas laicīgi neārstēts var novest pie akluma. No klīniskajiem simptomiem bez acu apsārtuma un graušanas sajūtas, akantamēbas keratītam nāks klāt arī fotofobija, asarošana un pakāpeniski pieaugošas stipras sāpes. Arī Latvijā akantamēbas keratīta gadījumi ir bijuši.

Par kontaktlēcu pareizu kopšanu un lietošanu, kā arī par Jums piemērotām vienas dienas kontaktlēcām varat saņemt konsultāciju pie optometristiem, kas strādā un nodrošina redzes aprūpi optikās.
Par acu slimību un iekaisumu diagnostiku, pareizu ārstēšanas metodi un kādi būtu atbilstošie acu pilieni konsultējieties ar acu ārstu.

Veiksmi!
Ar cieņu,
optometriste K.Panke
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 1 pieskaita 17?
Ziņa: