Rudens un bieža slimošana

Aizsāka Māris11 

Māris11
Rudens un bieža slimošana
01.10.2017 15:08
Sveiki.
Jau vairākus gadus nomoka biežas elpceļu saslimšanas tieši rudens periodā-gan pašu,gan pārējos ģimenes locekļus.
Viena no istabām ir vēsāka(stūra) un pirms apkures tur ir diezgan vēsi(līdz 18,5 grādiem) un mitrums ap 65%,papildus tam veicām gaisa analīzi uz pelējumu un atklājās-Cladosporium herbarum(ja nemaldos) 7 kolonijas (pēc skaidrojuma,tas esot maz un iespējams apkarot,neesot dzivibu apdraudoši).
Lietojam gaisa sausinātāju-telpa uzsilt un nonāk uz optimāliem 50 % arī temp 21 grads.Dzīvoklī ir plastmasas logi,kas ventilējas uz ziemas vēdināšanu.
Bet tiklīdz darbā saķeru kaut ko tā visiem mājās arī un lielā kolektīvā tas notiek bieži.
No rīta pamostoties ir aizlikts deguns un sāpošs kakls,temp nav un klepus.
Par sevi īsumā-vīr,176 cm,76 kg.No saslimšanām ir proriāze un gastrīts un šī problēma.
Tā kā daktere ilgstoši atvaļinājumā gribēju uzzināt vai ir kādi ieteikumi.
Re: Rudens un bieža slimošana
02.10.2017 20:01
Pie plastmasas logiem nekādas ziemas vēdināšanas. Tas ir mīts.Steidzīgi dzīvokli' sienā ir jāizveido svaiga gaisa vārsts.
Var pasūtīt svaiga gaisa vārstu tieši plastmasa logā. Bet es sev ierīkoji 100 mm svaiga gaisa vārstu katrā istabā. Tur regulējas plūsma un var tikt mainīti gaisa filtri.
Sevišķi Rīgā. Tur paziņa ziemā un pavasarī filtrus spiests mazgāt katru mēnesi. Sienas pie ventilācijas lūkas tušas.



Edited 1 time(s). Last edit at 03.10.2017 11:26 by Mazdakteris1.
Māris11
Re: Rudens un bieža slimošana
03.10.2017 09:41
Liels paldies par atbildi,cik saprotu var arī paša spēkiem ievietot tādu vai tomēr vajadzīgs speciālists?
Re: Rudens un bieža slimošana
03.10.2017 11:31
Ir divi ceļi. Ievietot plastmasas rāmī. Bet Rīgas meistari par to prasa gandrīz 100 e.
Vai arī sienā. To gan labāk veikt meistaram. Mans paziņa atrada puisi,kas par 40 e izurba trīs caurumus ārsienā un vēl dažus iekšienās. Jo ienākušajam gaisam vajag izplūst caur virtuves vai/un sanitārā mezgla ventilācijas lūkām. Tas jāpārbauda ar smaržkociņa palīdzību.
Ja mājās bērns, tad pret sēnīšu noņemšanas (iznīcināšanas) līdzekļus lietot nedrīkst.
Gumijas cimdus, sodas šķīdumu vai īsto trīskārtīgo odekolonu.
Pats aizgāju uz Ramirent un piektdienas pēcpusdienā izīrēju spēcīgu urbi un 102 mm kroņgalviņu.
Ar mazo metāla meklētāju pārbaudīju sienu, lai neuzdurtos armatūrai. Tad ar līmlenti piestiprinu plastmasas gabalu, kas aizsargā sienu no ūdens un putekļiem..Labāk strādāt diviem.
Jo urbis visu laiku ir jāmitrina. Tas mazina berzi un putekļus. Jāurbj ar mazu noslieci uz leju lai ūdens netecētu dzīvoklī.
Pēc tam ar līmlenti hidroizolēju cauruma sienas. Vai nu krāsot vai ar izturīgu līmlenti. Pašu cauruli aptinu ar mīkstu pret vibrācijas līmlenti. Tādas lieto starp sienu un profiliem.Ir tādas mīksta dažāda platuma.Tās veido siltumizolācijas kārtiņu.Tikai jāatstāj vieta līmei. Var arī lietot putas. Bet tur jāmāk. Man bija par daudz, Tās deformēja plastmasas cauruli. Visi nācās veikti par jaunu- izraut cauruli. Pēc tam ārējās restītes kārtīgi pielīmēt ar ūdens izturīgu līmi. Nošpaktelēt ar flīžu javu un pēc tam nokrāsot ar piemērota toņa krāsu.
Google ir raksts :Plastmasas logu nāves ēnā. Tur komplekts ir parādīts. Bet ir speciāli komplekti jau gatavi. Tie ir padārgi bet labāki.



Edited 1 time(s). Last edit at 03.10.2017 11:48 by Mazdakteris1.
..............................
Re: Rudens un bieža slimošana
03.10.2017 12:16
Mans subjektīvais viedoklis ir tāds ka 65% ir normāls gaisa mitrums, sēnes ir jāiznīcina arī tad ja to nav daudz, piem. vara vitriols nav kaitīgs cilvēkam ja tas gaisā nenonāk lielos daudzumos teiksim ar šī sāls putekļiem un tam ir visai labas fungicīdas īpašības. Tātad ar to var apstrādāt sienas- tos rajonus par ko ir aizdomas ka tur ir sēne vai visu sienu. Pēc tam notīrīt ar tīru ūdeni, to gan var veikt pārsvarā ja nav tapetes, vislabāk tad kad taisa kosmētisko remontu.
.............................
Re: Rudens un bieža slimošana
03.10.2017 14:15
Autoram laikam būtu jāņem vērā tas ka relatīvais gaisa mitrums ir cieši saistīts ar gaisa temperatūru, jo tā zemāka jo mitruma % lielāks, pie temperatūras 20-22 grādi mitrums varētu būt 50% kas būtu ideāli.
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 16 pieskaita 16?
Ziņa: