Smadzeņu atrofija

Aizsāka marta4 

Smadzeņu atrofija
07.09.2017 16:39
Lūdzu izskaidrot magnētiskās rezonanses slēdzienu - fronto temporāla galvas smadzeņu atrofija.Esot paplašinātas rievas pieres daivās, vaskulāri perēkļi pieres daivās, paplašinātas smadzenīšu rievas. Atrofija - neskan labi...
35
Re: Smadzeņu atrofija
07.09.2017 18:05
Frontotemporālo daivu sarukšana – burtiski. Raksturīga daļai demences gadījumu.
Kādas bija sūdzības, kuru dēļ tika taisīta MR? To visu kopsakarā izskaidros tikai neirologs.
Re: Smadzeņu atrofija
07.09.2017 21:32
Pārsvarā galvassāpes, smaguma sajūta galvā. Man 51 gads, intensīvs intelektuāls darbs, nogurumu saistīju ar to. Vai process ir apstādināms? Ārsts izrakstīja Pramistar, ko vēl varu darīt?
Re: Smadzeņu atrofija
07.09.2017 21:41
Demence - par to izlasīju daudz. Kā uzstāda šo diagnozi? Tikai pēc magnētiskās rezonanses datiem? Un vēl jautājums - lasīju, ka demencei vairākas stadijas. Nekur nevaru atrast, cik ilgā laikā var izveidoties smagā stadija (kaut vidēji).
Paldies, ka atbildat.
23
Re: Smadzeņu atrofija
07.09.2017 22:51
Demence ir jumta termins dažādām neiroloģiskām kaitēm. Es ne tuvu neesmu neirologs, tàdēļ no minējumiem par tik sensitīvu tematu atturēšos.
Re: Smadzeņu atrofija
08.09.2017 15:54
Tur jāskatās asins vadu apkaļķošanās, Tas ir biežākais no iespējamiem variantiem. Jārunā ar neirologu par procesa bremzēšanu. Tur vēl varētu pielikt klāt "asins šķidrinātājus". Svaiga gaisa biežas pastaigas. Darba slodzes samazināšana.Izslēgt produktus kuri veicina asins vadu apkaļķošanos. Jārunā ar dietologu.
Lai veicas.
Re: Smadzeņu atrofija
11.09.2017 17:02
Paldies, Mazdakteri, par kaut kādu cerības salmiņu. Ja godīgi, esmu izmisumā, nespēju atbrīvoties no domām. Pramistar dzeru ceturto dienu, pašsajūta drausmīga - galva absolūti smaga, grūti uztvert notiekošo - viss liekas kā filmā. Rīt nekādu tablešu, eju pie vēl viena neirologa, lai paskaidro man, kas un kā. Nespēju noticēt, ka no absolūti apmierinātās ar dzīvi sievietes, 3 dienu laikā esmu palikusi par bezcerības pildītu vraku.
Izņemot galvassāpes nebija nekādu sūdzību - nu neesmu neko aizmirsusi, arī koordinācija kārtībā, nekas neliecināja, ka ir slikti. Godīgi sakot gāju izmantot polisi, ja jau ir. Pašreiz esmu sabrukusi morāli un fiziski... Tikko nodevu asins analīzes, skatīšos, kas ar vairogdziedzera hormoniem (man izoperēts vd).
Vēlreiz paldies, Mazdakteri, jo ir vismaz ieteikumi, ko darīt. Varbūt ir kaut neliela cerība, ka var šo apstādināt un dzīvot, kā dzīvoju iepriekš?
Jā, ārste pie diagnozes raksta - iespējama metabola encefalopātija - tas labāk, vai atkal - sliktāk?



Edited 1 time(s). Last edit at 11.09.2017 17:05 by marta4.
Re: Smadzeņu atrofija
11.09.2017 19:36
Vai dakteris neko neteica par Multiplo sklerozi?
Vai ir daudz ēsta liellopu gaļa? Vai ie bijusi saskarsme ar aitu produkciju?
Vai esam dzīvojuši Anglijā?
Kā ir ar kakla skriemeļiem, tie ir traucējuši asins riti smadzenēs?
Lai cerība un miers.
Re: Smadzeņu atrofija
11.09.2017 19:46
Jā, ar kakla skriemeļiem ir problēma - aprakstā lasās kaut kā tā - deformēta spondoze (grūti izlasīt). Skaidroja, ka kakla skriemeļu izliekums nepareizs.
Par multiplo sklerozi runa nebija, gaidīja akūts pacients. Es pat ļoti saprotu, ka ārstiem laika nav gariem skaidrojumiem, tāpēc tagad tik ļoti novērtēju katru atbildi.
Gaļu daudz neēdu, esmu ilgāku laiku vispār to nelietojusi. Anglijā nedzīvoju gan, tepat vien esmu.
Cerību un mieru - skaisti! Es ļoti ceru, ka atradīšu veidu, kā atgūt prieku.
Re: Smadzeņu atrofija
30.09.2017 18:19
Esmu atradusi brīnišķīgu ārstu, kopā strādājot un veicot ļoti daudzus izmeklējumus, pamazām tā bilde rādās citādāka. Vismaz pagaidām. To rakstu, lai iedrošinātu citus. Nebija, nu nebija pareizi iedot Mag. rez. slēdzienu, izrakstīt zāles un palaist mani savā vaļā. Pašlaik esmu pamatīgā neirozē iedzīvojusies, ir nozīmēta ārstēšana. Man ir visnotaļ jauka ģimenes ārste, tomēr, vai patiešām neko nevarēja man ieteikt? Kāpēc viss bija jāmeklē un jāatrod pašai? Man paveicās, paldies Dievam, esmu drošās rokās - uzticos pašreiz ārstējošam ārstam pilnībā. Tomēr arvien kaut kur nosāp par to, kā nesaskatām cilvēku un viņa sāpes. Jā, arī ārstēšana ir pilnīgi cita, zāles citas. Kas būtu, ja nebūtu nokļuvusi pie mana sirdsgudrā ārsta? Mīļie dakterīši, ja kāds šo lasa, parādiet cilvēkiem iespējas, pastāstiet par speciālistiem un vietām, kur iespējama palīdzība, dodiet cerības!
Re: Smadzeņu atrofija
30.09.2017 21:29
Var, lūdzu, sirdsgudrā daktera vārdu uzzināt?
Ja nu, noder?
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 4 pieskaita 15?
Ziņa: