Kardiogramma, kas negaidīti nošokēja

Aizsāka Terijs 

Kardiogramma, kas negaidīti nošokēja
02.09.2017 15:26
Labdien!
Esmu 46 gadus jauns aktīvs vīrietis, kas aktīvi brīvajā laikā nodarbojas ar sportu, piekopj aktīvu dzīvesveidu. Lai gan agrāk ir bijušas neleielas sūdzības par dūrieniem sirds apvidū un dažkārt bijuši reiboņi, kopumā vairāku gadu gaitā eho kardiogrāfija un elektrokardiogrāfijas rezultāti bijuši normas robežās. Vienīgais, kas līdz šim- bijis kreisā sirds kambara neliela hipertrofija un nedaudz paaugstināts apakšejais spiediens (135-95, 140- 100). Sāku dzert no rītiem zāles pret spiedienu (Prenevellu), kas apakšu normalizēju un pretholesterīna zāles, jo augsti bija triglecerīdi (ap 4). Vakar uztaisīju EKG, kas mani nošokēja- Sinusa ritms 73 min. Intraventrikulārās vadīšanas traucējumi, nevar izslēgt rētas Q izmaiņas apakšējā sienā. Kontrole pēc klīnikas. Parakņājoties internetā sanāk, ka man pārstaigāts mikroinfarkts vai infarkts? Es mēms...jo kopumā neko sliktu nejutu, joprojaam aizejot uz treniņu, pasportojot, -jūtos pat labāk, nekā miera stāvoklī.
Ko man pēc šādas kardiogrammas rezeultāta saņemšanas darīt???? Kā lai traktē tekstu : nevar izslēgt rētas ''? Jāguļas kardioloģijas centrā uz pārbaudēm, jāveic sirds koronogrammu vai angiogrāfiju? Vai varu turpināt sportot?
Re: Kardiogramma, kas negaidīti nošokēja
02.09.2017 18:47
Konsultējieties ar kardiologu. Liks atkārtot EhoKG, lipidogrammu, nosūtīs uz VEM.
Re: Kardiogramma, kas negaidīti nošokēja
07.09.2017 14:58
Biju pie kardiologa. Uztaisīja Veloergometriju. Lūk uzrakstīja: Fiziskās tolerances līmenis augsts. Submax pulsu nesasniedz. Dotā slodze išēmiskas izmaiņas EKG neprovocē. Slodzes ilgums 12 minutes, 13 sek.. Adekvāts asinsspiediena pieaugums un normai. Slodzes tolerances pieaugums, salīdzinajumama ar 2015. gada veloergometrijju. Proti, kardioloģe, kas to aprakstīja, saka, ka jau miera stāvoklī, kad apsēdos uz VELO, infarkts nav redzams. Savukārt atkārota kardiogramma parādīja līdzīgu sirds ritma zīmējumu, kādu pirmajā reizē, bet kardioloģe uzsvēra, ka infarkts, visticamāk, nav (par to norādot 4. rindas kaut kādi citi zīmējumi). Joprojām aktīvs, ātrs un žiperīgs esmu. Lai uzzinātu, kas un kāa- kardioloģe nosūtīja uz datorkoronogrāfijas izmeklējumu. To varot veikt Stradiņos, ARSā un vēl kaut kur. Tā arī pagaidām nesaprotu, kas ar mani ir, kas nav- gaidu izmeklējumu, uz ko rindda. Kurš no Jums ir bijis uz dator koronogrāfiju? Kādas izjūtas? Sāpīgs izmeklējums? Pasaka 100 procentu pareizu rezultātu? Iepriekš pateicos par atbildi!
Re: Kardiogramma, kas negaidīti nošokēja
08.09.2017 16:09
Nekas tur nav sāpīgs. Injekcija vēnā. Galvenais lai nebūtu alerģiskas reakcijas.Labi nosaka bojātos rajonus.
Lai veicas.
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 15 pieskaita 22?
Ziņa: