Neriktīgi odi vai jauna, spēcīga alerģija?

Aizsāka marko_nepolo 

Neriktīgi odi vai jauna, spēcīga alerģija?
31.08.2017 10:06
Esmu vīrietis, 37, dzimis un audzis lauku mazpilsētā. Man ir tieksme uz dažādām alerģijām, taču nekas nopietns - tikai šķavas un neliela nātrene no siena un graudu putekļiem un odu kodumi uzpampst mazliet vairāk un turas ilgāk nekā citiem. Ir arī sakodušas lapsenes vairākas reizes, gan kājās, gan kaklā, gan galvā - arī nekas traks, pasāp un paniez pāris dienas, un pāriet.

Pirms 5 gadiem pārcēlāmies uz Jēkabpils nomali. Man ir ieradums vakaros ātrā solī noiet 10 km, jo sēdošs darbs. Kādu vakaru pastaigas laikā pie potītes mazliet ieniezējās, nospriedu, ka iekodis ods, nekas īpašs. Bet nākošajā vakarā secināju, ka ap to vietu ir izaudzis sarkans plankums vismaz 5x5cm. Ar dienām palika arvien cietāks un niezēja arvien stiprāk, sapampa apkārt visai potītei (citur gan nebija sarkans, tikai sapampis). Pēc tam pat apakšstilba muskulis sāka justies dīvaini, it kā apkārt būtu apsaitēts vai notirpis. Jau gribēju iet pie ārsta, bet tad sāka atkal normalizēties un pēc kādām 3 dienām viss pārgāja.

Pēc gada vasarā atkal atkārtojās tas pats.

Tad pāris gadus nebija. Bet šogad vienu brīdi rokai pirksts mazliet ieniezējās, es automātiski piespiedu, un tad ieraudzīju, ka esmu nospiedis kādu mazu kukainīti. Laikam jau odu, jo kas gan cits varētu tā acumirklī iekost. Nepievērsu uzmanību, notīrīju un gāju tālāk. Tajā dienā nekādu seku nebija. Bet otrā dienā viss pirksts uzpampa un ir tāds ciets un niezošs. Nu jau tā turas trešo dienu.

Esmu apjucis. Kas tas ir par kukaini - kaut kāds jauns paveids, jeb ir kādi odi, kas pārnēsā kādu spēcīgu alergēnu vai pat kādu slimību no svešām asinīm? Tie jau nav vienīgie odi, kas man šeit ir koduši, bet no citiem parasti nav tādu seku.

Kā varētu noskaidrot, kas tas īsti ir? Aizdomas, ka ģimenes ārste neiedziļināsies, pateiks tikai ar ko smērēt utml. un tas arī viss.

Dīvaina statistika - no daudzajiem odiem, kas man koduši, tikai trīs ir bijuši kaut kādi "īpaši", bet kā noskaidrot, kas tiem ir bijis...

Tagad bail domāt, kas notiktu, ja tāds kukainis iekostu kaklā... aizpamptu visi elpceļi.



Edited 1 time(s). Last edit at 31.08.2017 22:54 by marko_nepolo.
Re: Neriktīgi odi vai jauna, spēcīga alerģija?
03.09.2017 17:38
Es tomēr aizietu pie ģimenes ārsta. Pēc tam pie alergologa. Te jau nav entomologi,kas varētu minēt par tiem odiem.
Pārbaudītos uz alergēniem un Laimas slimību.
Lietot repelentus un ieteiktos anti alerģiskos līdzekļus. Pārāk lielas slodzes arī var izsaukt imunitātes pazemināšanos. Organismā uzkrājas pārāk daudz šlakvielas. Es nūjotu tikai 3 x nedēļā.Sekotu nieru darbībai un pietiekošam šķidruma daudzumam.
Klīst baumas, ka ērcēm un odiem nepatīk ķiploku smarža, Gan iekšēji, gan ārēji.
Lai veiksme un veselība/
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 23 pieskaita 24?
Ziņa: