Mācīties par māsu palīgu...?!

Aizsāka angelika 

Mācīties par māsu palīgu...?!
20.08.2017 23:16
Biju nolēmusi mācīties par māsu palīgu. Ir kāds mācījies? Kāda pieredze? Cik man ir teikuši,ka mācīšos par sanitāri un nekāds sakars tur nav ar māsu palīgu ,mazgāšot vien bomžus un viss. Koledžā pateica,nu ko Jūs,sanitārs ir kas cits...esmu 2.gr.inv.un protams domas visādas šaudās pa galvu,vajag,nevajag?! Mērķis-pašai priekš sevis...strādāt šajā sfērā šaubos vai varēšu...
Re: Mācīties par māsu palīgu...?!
21.08.2017 00:16
Tas ir fiziski smags darbs, zemu atalgots. Divreiz padomājiet.
tādas lietas
Re: Mācīties par māsu palīgu...?!
21.08.2017 08:47
Savam priekam var mācīties vienalga par ko un ko.
Ja šai amatā nedomā strādāt, tad nav nekādas nozīmes kā šo darbu sauc un cik par to maksā.
Kādreiz par sanitāru varēja iet strādāt jebkurš cilvēks no ielas, tagad laiki ir mainījušies un mazgāt bomžus drīkst tikai ar apliecību par māsu palīgu kursu beigšanu.
Re: Mācīties par māsu palīgu...?!
21.08.2017 11:02
Tā ir pārāk atbildīga joma.
Te runa iet par cilvēku atbildīgumu, pienākuma apziņu.
Hospitālās infekcijas. Infekciju ienešana brūcēs, uz instrumentiem,tā saucamais cilvēciskais faktors,kurš noved pie letāla iznākuma un lielām cilvēku ciešanām.
Te jāzina ne tikai cilvēku anatomija, fizioloģija bet arī dezinfekcija, dezinsekcija, deratizācija. Šīs zināšanas būtu vajadzīgas visās skolās pabeidzot gan 8, gan 12 klases. Mums joprojām nav veselības mācības priekšmeta.
Arī militāristiem- instruktoriem, virsniekiem policistiem,glābējiem un zemessargiem sevišķi.
Kā jau teikts cilvēkam -māsas palīgam jābūt fiziski spēcīgam, ar plašām zināšanām augšminētās jomās un labam atalgojumam.
Redzēju poliklīnikā meiteni kas ar vien samitrinātu lupatu (modernu) izmazgāja visu koridori.
Kādas sekas. Kāda cīņa ar hospitālo infekciju? Ar insektiem?
Kāda poliklīnikas vadītāja radiniece nopelna naudu un nogalina cilvēkus. Agri vai vēlu.
Tas pats ir sakāms par jebkuru apkopēju jebkurā iestādē.Sevišķi veikalos,poliklīnikās bērnu iestādēs ,skolās. Ir jāpieņem likums, ka bez māsas palīga diploma strādāt par apkopēju,sanitāru vispār nedrīkst.
Ko mēs runājam par māsu palīgiem. Nesen lasīju komentārus par atklātajiem, brīvi pieejamiem neiepakotajiem maizes un kulinārijas izstrādājumiem Maxim, Rimi Latvijas veikalos. Par jēlas gaļas atrašanos vienā līnijā ar rasoliem, vinegretiem un kūciņām.
Arī par olu saindēšanu Eiropas valstīs. Mani izbrīnīja Pārtikas un Veterinārā dienesta pārstāves komentāri. Mans Dievs! Šito demagoģiju. Te vajadzētu steidzīgi iejaukties Latvijas ārstu biedrībai, infekciju slimību profesūrai. Latvijas VID un pat KNAB. Jo šitā piesegt sanitāros pārkāpumus var tikai cilvēks ar viltus diplomu, vai ļoti lieliem slēptiem ienākumiem.
Re: Mācīties par māsu palīgu...?!
21.08.2017 11:45
Ar deratizāciju Jūs, Mazdakter, gan pārspīlējāt:)
Re: Mācīties par māsu palīgu...?!
21.08.2017 11:56
Strādāt šajā jomā nestrādāśu. Eju mācīties principā aiz intereses...pašai vairāk interesē farmācija vairāk to pārzinu. Kad biju sīka mācījos RSU. maz...arī laika nosišanai...man tikai liekas dīvaini par sanitāru mācīties 1 gadu,kad tajā pašā laikā viena draudzene pabeidzot 1 dienas kursu strādā 2 slimnīcās par radiologa palīgu,un otra par farmaceiti,abas nekur nav macijusas..kaut kas te ne tā..vairā interesē cik garas stundas būs?cik grūti vai viegli būs tās mācības...vai nebūs nogurdinoši?! Interesē tikai mācības ne darbs! Bail,ka nespēšu tik agri piecelties...nu visādas stulbas domas..ir dienas ka domāju,nu kur es esmu iepinusies...par to iet runa..
Re: Mācīties par māsu palīgu...?!
21.08.2017 11:58
P.s.draudzene Somijā strādā 10 gadus par sanitāri,mācījās 1 mēnesi...
Re: Mācīties par māsu palīgu...?!
21.08.2017 17:59
Ja nezin deratizāciju,tad nezin,ka grauzēji ir bīstamu slimību pārnēsātāji.Caur blusām,ērcēm.kašķi .Tās ir saistītas lietas.
Skatīsimies plašāk. Ne jau dakteris meklēs grauzēju pēdas. (alas,ekskrementus,apgrauztus durvju stūrus).Tieši sanitāriem par to ir jāziņo virsmāsai. Lai par to ziņotu ir jāsaprot to bīstamība slimnīcās, poliklīnikās, kazarmās bērnu audzināšanas iestādēs.
Piemēram man karavīrs saslima ar ļoti augstu t* un meningiāliem simptomiem. Domāju ,ka gripa. Kaut gan nebija sezona. Izrādījās vainīgs nemazgāts burkāns ,ko apčurājusi pele.
Re: Mācīties par māsu palīgu...?!
21.08.2017 20:12
Mazdakter, paldies par smieklu devu:)) sanitāri neapkaro žurkas, neatbild par produktu glabāšanu, grīdas nemazgā utt. Tam ir domāti specdienesti, virtuves darbinieki, apkopējas. Bet, es atceros dotā portāla zelta likumu-nedrīkst runāt pretī Mazdakterim, pat ja viņš iekomentē drausmīgas glupjības, jo te esiet tāds kā guru:))
Re: Mācīties par māsu palīgu...?!
21.08.2017 20:37
Sabzira, armijas daļās par infekciju neesamību ar savu galvu atbild feldšeri jeb ārsta palīgi. Zem viņiem ir visādi peļu ķērāji un grīdu berzēji, bet ārsta palīgs atbild par to, lai padotie ir nepārtraukti nodarbināti, mazgā lupatas tik un tik reižu utt. Nedo' die's, ja tur būs kāda infekcija, visa kazarma var nolikties gar zemi ātri un veikli. Trakākais nav tas, ka var padzīt nabaga feldšeri, -- lielu epidēmiju gadījumā vēl padomju laikos ir lidojuši daudzi uzpleči un zvaigznītes. Feldšeris jau kaut kur pēc tam klusām iekārtosies, jo viņu visur trūkst, bet viņam jāuzmanās satikt ļaunatminīgos, kam ģenerāļa karjera vējā.

Tāpēc, raugoties no Mazdaktera pieredzes, tās galīgi nav glupības.:)

Slimnīcās tas viss notiek bišku citādi, bet cilvēki uzplečos to var nezināt. :)
Re: Mācīties par māsu palīgu...?!
21.08.2017 21:01
Māsas palīgs nav feldšeris.
Re: Mācīties par māsu palīgu...?!
21.08.2017 21:18
Jopcik...maybe varētu runāt par tēmu?! Un galu galā,kas ir māsu palīgs?!..?
Re: Mācīties par māsu palīgu...?!
21.08.2017 21:48
Diemžēl, portāla formāts neļauj pievienot dokumentus.
Iesitiet meklētājā un paņemiet pirmo pdf failu ar amata aprakstu, piemēram.
Re: Mācīties par māsu palīgu...?!
21.08.2017 23:04
Visai medicīnas darbinieki "piramīdai" ir jāatbild par pacientu.Sākot no sanitāra (māsas palīga) un beidzot ar nodaļas vadītāju un slimnīcas priekšnieku.
Normālās valstīs cilvēks ir vērtība. Tāpēc sanitāres (apkopējas), jeb kā viņas tagad sauc- māsu palīgi ir cienījami cilvēki.
Pie mums vēl tas nav saprasts.
Ģeniāls ārsts un stulbs sanitārs tās ir nesavienojamas lietas.
To var salīdzināt ar trepēm. Ja sākuma trepes ir netīras , tad kāpjot augstāk, vistīrākās (sterilākās) trepes būs inficētas.
Jautātājam atbildēja jau vairākkārtīgi. Tas ir smags un atbildīgs darbs.
Jebkura slimnīca ir potenciāls hospitālās infekcijas perēklis.
Jebkurš medicīnas darbinieks ir pakļauts infekcijas briesmām.
Re: Mācīties par māsu palīgu...?!
21.08.2017 23:21
Sabzira, es zinu, ka māsas palīgs nav feldšeris. :)

Un slimnīcās, kad mēs ar Mazdakteri mācījāmies medicīnu, apmēram tā viss notika, līdzīgi armijai.



Edited 1 time(s). Last edit at 22.08.2017 10:30 by Runcene.
Re: Mācīties par māsu palīgu...?!
21.08.2017 23:22
Angelika, kam Tev farmakoloģija? Gribi kādu nojiptēt? Līdz šim forumā esi zināma kā diezgan neganta. Domāju, ka Tev šādas zināšanas var būt bīstamas. Un kas mums tur ko spriest par tēmu, ja Tu negatavojies strādāt.



Edited 1 time(s). Last edit at 22.08.2017 10:29 by Runcene.
Re: Mācīties par māsu palīgu...?!
22.08.2017 09:32
Māsu palīgi farmakoloģiju nemācās, cik zinu. Dezinficējošās vielas, aseptikas pamati ,antiseptika. Mitrā uzkope, vēdināšana, telpu apstarošana.
Roku mazgāšanas paņēmieni. Instrumentu pirms sterilizācijas apstrāde.
Slimnieku sanitārā apstrāde.Utt.
Re: Mācīties par māsu palīgu...?!
22.08.2017 10:28
Bet tēmas autore jau negatavojas strādāt un to darīt...
nezinu?
Re: Mācīties par māsu palīgu...?!
22.08.2017 11:04
Mana ideja, kāpēc tēmas autore grib tikai mācīties, ir, ka mācoties (ļoti labi mācoties) iespējams nopelnīt stipendiju- tātad kādus līdzekļus. Man pašai bija tāda doma, bet mani neņēma, jo manā vecumā tas pēc likuma nav vairs paredzēts (tēmēju uz tuvuma'esošo vid. profes.izglītību, pilnīgi ar savādāku virzību, kā līdz šim).
Otrs variants, izmācīsies, dabūs papīru, bet strādāt varēs iet (ja nav radikālas atšķirības miesā, vecumā, ģīmī u.t.t) kāds cits. Reizumis ir dzirdēti šādi varianti. Ka mātes vietā meita iet uz darbu un otrādi. Dažus zinu pavisam skaidri.
Re: Mācīties par māsu palīgu...?!
25.08.2017 19:06
Fantāzija te daudziem labi strādā. Pirmkārt farmāciju zinu! Un diez ,kā es varētu kādu noindēt,ja pa šiem 40 gadiem neesmu vēl nevienu novākusi bet gan otrādāk,ne manas draudzenes,ne radi,pie ārstiem sen vair neiet,jo ar manu palīdzību ir izārstējušies,fui,par tādu komentāru! Otrkart,17,18 gadus nestrādāju,pilnīgi neticēsiet,dzīvoju netālu no šīs iestādes,ieraudzīju un nolēmu iesniegt dokumentus,pieņēma,tikai pēc tam veselības problēmu dēļ sāku domāt,vai spēšu?jo viena ārā neeju 15 gadus.vai nepaliks slikti skolā,vai būs brūti mācīties,vai spēšu piecelties,utt.utt. un nekāda mamma nekur nevar aiziet un es atvainojos,man 40,mammai 80,laikam nu ľoooti līdzīgas gan varētu būt...vājprāts..kāda stipendija,man nav 20....mī un żē...
Angelika, vai aizgāji mācīties? Es domāju, ka savam priekam nav jēgas mācīties par pamperu pareizu likšanu, bet tu varētu studēt Māszinības kādā koledžā. Studijas ir nepilnu dienu, nepilnu nedēļu. Stipendija 96 eur. Un tiešām interesanti.
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 17 pieskaita 19?
Ziņa: