Limfmezgli

Aizsāka Lelde36 

Lelde36
Limfmezgli
27.05.2017 08:24
Labdien!
Manam vīram ( aug. 186, svars 100, 46 gadi) jau gadu pēc USG ir palielināti limfmezgli zemžokļa locītavas rajonā abās pusēs ( 13X8mm, 11X5 mm, 14X6mm) lababā mazisteiktu hilu un kreisajā ar izteiktu hilu, gludām malām hipoehogēni. Pārējie limfmezgli ir sīki iegareni, gludi.
Slēdziens: Palielināti limfmezgli abās pusēs zemžokļa locītāvas raj. Pēc US ainas NESPECIFISKI. Pati es nevaru sataustīt nekādus limfmezglus ( lai8kam neprotu). LORS bija nosūtījis uz vairogdziedzera pārbaudi, kaut reizi esot jāpārbauda un limfmezglus sataustīja tad. Vairogdziedzeris ir normā.

Ko tas viss varētu nozīmēt. Es uztraucos, ka tā ir limfoma, jo cita iemesla neatrodu. Tāpat vien taču nevar būt palielināti limfmezgli bez iemesla? Zobi salaboti, tiesa gan tie ir bēdīgā stāvoklī principā. Vairākus gadus atpakaļ strutojoša zoba dēļ pat tika slimnīcā ar aizdomām par sepsi. Mandeles un adenoīdi jau bērnībā izgrizti. Nav kam infekciju izplatīt, atliek limfoma. Asins analīzes ir labas, RTG plaušām arī. Jūtas labi.Nekas nekur nepampst un bumbuļi neizspiežas.

Ārste kas skatījās USG gan radiologs, gan radiologs - onkologs nesteidzināja ar izgriesanu un biopsiju, vīrs arī nekur neiet. Viņš mierā, es uztraukumā, jo ja tā ir limfoma pa gadu jau ievilks līdz pēdējai stadijai. Negribu viņu zaudēt. Var būt tā, ka pēc infekcijas limfmezgli arī palika lieli un nesamazināsies un draudus nenes?
Kādas ir domas?
Re: Limfmezgli
27.05.2017 09:02
Likties mierā un sanēt mutes dobumu.
Re: Limfmezgli
30.05.2017 09:59
Diemžēl ar trešām personām pacienta stāvokli neviens neapspriež.
Sekot Sabziras ieteikumam.
Lai saprāts.
Lelde36
Re: Limfmezgli
30.05.2017 16:08
Es apspriežu, jo man nav vienalga, a viņu tas vispār neuztrauc. Gribēju gūt vismaz kaut kādu nojausmu vai sākt uzspiest viņam kaut ko meklēt vai nē. Tie limfmezgli palielināti nevis gadu bet jau vairāk par pusotru. Neko negribu ievilkt. Vispār tā izskatās, ka tikai es negribu neko ievilkt, vīru tas daudz neuztrauc, bet es negribu viņu zaudēt.
Re: Limfmezgli
30.05.2017 16:50
Jāiet pie ģimenes ārsta. Pēc tam ar asins anlīzēm (limfocīti, leikociti,EGA uc) pie stomotologa un LOR speciālista.
Lai veiksme.
Lelde36
Re: Limfmezgli
30.05.2017 21:28
asisns analīzēs viss ir normā. Lors izņemot hronisku sinusītu neko neatrada. Zobi ir salaboti, bet viņi principā ir slikti. vienam ir uz saknes uzlikta plomba, lai varētu ēst. Visi zobi jau pa vairākām reizēm laboti, bija iekaisuši, bet ir dzertas antibiotikas kurss un daļa izrauti.
Re: Limfmezgli
31.05.2017 09:42
Limfmezgli ir palielināti tikai tur kur ir iekaisums, infekcija.Ja tā būtu sistēmas slimība, tad limfmezgli būtu palielināti arī padusēs,cirkšņos. Jāturpina zobu mutes apkope. Jāliek zobu protēzes.
Jāseko limfocītiem un citiem asins rādītājiem. Jo nevar izslēgt hroniskas vainas, kas sākumā izpaužas tikai lokāli. Reimotesti, nieres un jau pieminētie hroniskie procesi.
Lai veselība un saprāts.
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 2 pieskaita 8?
Ziņa: