plecs pēc traumas

Aizsāka Nezinja20 

plecs pēc traumas
21.04.2017 10:19
Sveiki! Janvāra sākumā neveiksmīgi kritu un salauzu labā elkoņa kaulus - škembains lūzums. Kā visi dr.apgalvoja - ļoti nepatīkams. Bija 2 operācijas, saliktas plāksnes un skrūves. Martā sāku fizioterapiju. Elkoņa kauli lēnām dzīst, rokas funkcijas atjaunojās, bet secināju, ka roku nevaru pacelt vairāk par 90grādiem un tad ir sāpes plecā. Pēc savas iniciatīvas uztaisīju USG, kur pateica, ka pārliecinoši plīsumus neredz, + tendinopātija neliela+iesaka MR. Ārstējošais traumotologs un rehabilitologs saka, ka gan jau "sasaldēts plecs" un vingro, vingrot, vingrot.
Uztaisīju arī MR un tagad rezultātos uzrāda, ka ir efūzija, neliela tendinopātija un iespējams apakšējās glenohumerālās saites plīsums. Pie ārstējošā dr.tieku pēc mēneša. Cik tas nopietni? Jūtu, ka kustības uz augšu (caur sānu) paliek arvien grūtākas, naktīs diskomforts un visu laiku spilvens jātur zem rokas.
Tuvinieku mudināta pieteicos orto klīnika uz konsultāciju. Biedē tik, vai tur vienīgā atbilde nebūs operācija...

Ko varat komentēt, ieteikt?

P.S. Siev.,38g,
Re: plecs pēc traumas
21.04.2017 17:13
Vingrot, vingrot ,vingrot. Ja ir skarts attiecīgais nervs, tad cerības ir ļoti mazas,diemžēl.
Jālikvidē saites plīsums , tad varēs domāt tālāk.
Cerību dodot Elektro stimulācija. Bet kamēr ir dzelži, diez vai to drīkst. Jārunā ar fizioterapeitiem.
Lai cerība un spēks.
Re: plecs pēc traumas
21.04.2017 21:42
Dzelži palikšot uz mūžu. Tulīt būs iziets amplipulsa kurss-nekādu uzlabojumu...
Cik varu saprast, saites plīsumu var labot tikai ar operāciju? Tas nozīmē atlabšana un fizioterapija no gala. Par MR rezultātiem rehabilitologs un fizioterapeits neko nekomentē, vien iesaka pie pieredzējuša, neatkarīga speciālista griezties..
Re: plecs pēc traumas
22.04.2017 12:01
Cik nu Latvijā to traumatologu, tik visi ir pazīstami, tāds "neatkarīgais" nez vai te būs, skola arī viena.
Re: plecs pēc traumas
06.11.2017 09:47
Nu jau 9 men.dzīvoju ar sapem lb.pleca.Izgaju USG un MR. Sledzienā rakstīts;lb.plēca loc.m.supraspinatus cipslas apakšējo 2/3 parsiāls plīsums; M.bicepsa brachili garās cīpslas longitudinālis plīsums; Bankarta plīsums un augšejo atdures sindroms. Dakres-traumotologs pateica kā,"Diemžēl, varu veiksigai arstēšanai piedavat no sakuma operāciju un pēc tām fizioterapiju'".Nesen redzēju TVprogrammu kur pateica kā,nopietnos plīsumos gadijumā vajag operēt.Man tagad nav isti skaidrs ko darīt??
Re: plecs pēc traumas
06.11.2017 21:34
Nezinu citu paņēmienu,ka dabūt veselu cīpslu.
Jāsašuj.
Ko vēl?
Lai saprāts.
Re: plecs pēc traumas
08.11.2017 12:45
Jasašuj,tas nozime operēt.
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 19 pieskaita 10?
Ziņa: