Trīc viena roka un kāja

Aizsāka Zhubiite 

Zhubiite
Trīc viena roka un kāja
18.04.2017 16:11
Sveiki, tautieši.
Klau, varbūt nedaudz dīvains pieteikums, bet man jau dažus mēnešus ik pa laikam trīc kreisā roka un kāja. Šodien paņemu pienu no ledusskapja ar kreiso roku, sāka trīcēt un izgāzu - pirmo reizi esmu nonākusi pie atskārmes, ka tā varbūt tomēr ir problēma. Trīc tā - uz sāk raustīties uz kādām 2-5 sekundēm, nesāp, vienkārši nekontrolēti tirinās, tāpat arī kāja - reizēm eju un jūtu, ka pazūd "kontakts", notrīc dažas reizes un tad "ir atpakaļ." Nekas nesāp, tik vien, ka kreisajā rokā reizēm pazūd spēks, nu, piemēram, kad kaut kas tiek rakstīts uz datora, tad kompensējot vairāk ar labo roku (kas nav problēma, ja dikti nepievērš uzmanību).

Esmu 27 gadus veca, augumā 168, svarā ap 60 kg, slimojusi ar ne ko lielu neesmu, ēdu normāli, braucu ar riteni, staigāju ar suņiem. Lietoju kontraceptīvo riņķi, bērnu nav, stress normas robežās. Martā sapotējos pret ērcēm un neilgi pēc tam parādījās šī lieta, bet tā, iespējams, sakritība.

Pie Nuvaring riņķa pamācībā šādus simptomus neatradu, ērču poti šķiet arī nevarētu vainot, jo to esmu taisījusi regulāri jau no bērnības. Kas varētu izraisīt šādu vienas ķermeņa puses tirināšanos un vai tai būtu jāpievērš uzmanība? Piedodiet, ja vaina sīka un nav bijis vērts celt trauksmi. Paldies. :)
Re: Trīc viena roka un kāja
18.04.2017 18:58
Jāiet pie ģimenes ārsta.Tad ar asins,urīna anlīizēm pie neirologa. Tie lems par MR nepieciešamību. Vai nu smadzeņu (drīzāk) vaina, vai kakla-krūšu skriemeļu daļas traucējumi.
Es nekavētu nevienu dienu.
Lai veiksme un veselība.
Re: Trīc viena roka un kāja
18.04.2017 19:00
Spranda? Spondiloze? Muskuļi visu laiku savilkti vienā pozā pie datora ir visiem, kas ar to strādā. Cerams, ka nekas trakāks.

Jātaisa bilde, jāiet pie neirologa, lai precizētu diagnozi, un jāvingro.

Tagad pamēģini pašmasāžu (arī galvu).
Zhubiite
Re: Trīc viena roka un kāja
19.04.2017 01:19
Mazdakteris1
Paldies par norādēm. Es varētu pa darba dienu aiziet uztaisīt asins un urīna analīzi un rentgenu pa maksu un rakstities uzreiz pie neirologa. Kas varējis notikt smadzenēm, ja tādi simptomi? Cerams, ka tas ir atgriezenisks-t.i ārstējams?

Rencene,
It kā nekas nesāp, bet kuram tad var nebūt savilkts kakls kādā brīdī sēžot. Man ir paradums gulēt draugam uz pleca pa nakti, tas arī diez vai ir baigi ērti kaklam, varbūt hroniski nogulēts kakls? Vai rentgens parādītu kādas izmaiņas, ja tas būtu pie vainas?

Pēc Mazdakteris1 komentāra sabijos, ka Nuvaring bukletā rakstīts, ka var galvā rasties trīs (lai gan man raksturīgie simptomi tur nebija uzskaititi). Vai būtu vērts uztraukties par šādu scenāriju?

Būs vien jāiet pie neirologa ar sagatavotiem analīžu rezultātiem.
Zhubiite kludijusies
Re: Trīc viena roka un kāja
19.04.2017 01:21
Atvainojos, T.i var iemesties trombs, nevis trīs
Re: Trīc viena roka un kāja
19.04.2017 11:06
Es domāju, ka labāk neguli uz pleca, un muskuļu savilkums katram izpaužas citādi. Par to cilvēki mūsdienās tiešām sūdzas uz katra ielasstūra, bet ir arī nopietnākas situācijas.

Nebiju pieradusi pie smagāka fiziska darba un dauzīju nost vecās flīzes, kas turējās kā erceni. Tad man arī viss krita ārā no kreisās rokas, ar kuru jātur meisele. Pēc tam tika nopirkts perforators, un manas mokas beidzās.

Visai hormonālajai kontracepcijai būs rakstīts par trombu riskiem. Cik daudzām tas piepildās?

Rentgens parādīs izmaiņas, bet, manuprāt, uzreiz labāk taisīt datortomogrāfiju, būs precīzāk.

Un izmaini gulēšanas un sēdēšanas paradumus. To vajadzētu ātri just + kā jau teicu -- pati izmasē galvu un sprandu. Vajadzētu mazliet atlaist.
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 23 pieskaita 3?
Ziņa: