Kāju asinsvadi

Aizsāka Ronya 

Kāju asinsvadi
11.04.2017 14:41
Labdien!


Vēlos pakonsultēties ar kādu zinošu cilvēku.

Pagājušās darba nedēļas beigās pārnākot mājās, konstatēju smaguma sajūtu kājās. Tā turpinās līdz šim brīdim. No rīta pieceļoties viss ok, sajūtas sākas tieši darbā augšstilbu un nedaudz apakšstilbu aizmugurē, kad sēžu, un turpinās vakarā - ne ta smeldze, ne ta tirpšanas sajūta, kas it kā atstaro uz asteskaula rajonu. Uz kājām parādījies izteiktāks asinsvadu tīklojums. Nav tumšāki vai mezglaini, vienkārši krietni abāk redzami. Uz augšstilbiem, viegli pavelkot ādu, vietām var manīt ļoti sīkus, īsus tumšsarkanus dzīslojumus.
Vairākus gadus lietoju hormonālo kontracepciju, līdz šim vispār nekādu blakņu.
Ikdienā regulāri daudz staigāju, vismaz 4km dienā, bet ļoti bieži sanāk visi 10. Svētdien atsāku skriet. Kustoties sajūtas mazinās vai pat izzūd.

Nav sava ģimenes ārsta; kad ir nepieciešamība eju pie vienas ārstes, taču viņa visu noraksta uz VD. Neredzu jēgu šoreiz iet, jo nu nešķiet VD simptomi. Ko varu darīt? Doties pie asinsvadu speciālista?
Sieviete, 29gadi, svars 58kg, augums 167.
Re: Kāju asinsvadi
11.04.2017 22:19
Jāiet pie neirologa un jāizslēdz mugurkaula un starp disku pataloģija. Pagaidām kategoriski pārtraukt skriešanu. Nomainīt uz nūjošanu, lai noņemtu kompresijas spiedienu uz muguru.
Līdz neirologam padzert B grupas vitamīnus. Bet tur kur mazākā B-12 vit. deva. Kefīru, biokefīrus .Nēsāt balstošo jostu ar ieliktnīšiem. Veikalos lietot tikai iepirkšanās ratiņus.
Lai saprāts un veiksme.
Re: Kāju asinsvadi
14.04.2017 15:50
Paldies par atbildi un ieteikumiem!

Vai muguras problēma arī var izraisīt asinsvadu parādīšanos?
Redzami tie ir diezgan labi - zili, lieli, nav izspiedušies, veidotais raksts uz ādas izskatās pēc zibens.
Re: Kāju asinsvadi
14.04.2017 19:56
Šaubos. Plānā zemādas tauku kārtiņa tikai pasvītros šo "defektu". Tauki izpilda dažādas funkcijas. (A,D,E) Vitamīnu apgāde. Iekšējos orgānus,arī sievišķo, reproduktīvo sistēmu.Prettrieciena funkcijas.
Te jākonsultējas ar dermatologu un asinsvadu speciālistu. Drusku tā kā par agru. Cik zinu,pagaidām to uzskata par kosmētisku defektu.Cita lieta ja to sāk parādīties vairumā.
Personīgi es ,savā necilā sapratnē , domāju,ka traucēts kāda daļa no nervu sazarojuma.Netiek dots signāls kapilāriem sašaurināties.
Domāju neirologs labāk pateiks.
Veiksmi un veselību.
mana
Re: Kāju asinsvadi
14.04.2017 21:06
Kapilāru varikoze. Lielākoties ģenētiska tendence - saistaudu, tostarp vēnu sienu, vājums - un 29 gadi diemžēl nav mega agri šādai ligai. Ar tauku slāni tam nebūs nekāda sakara, tad jau resnām dāmām šāda varikoze būtu nemanāma?! Tomēr atšķirībā no dziļo vēnu varikozes kapilāru varikoze ir tikai kosmētisks defekts un nekaitīga.
Pr vilkšanu un izstarošanu uz kājām, krustiem - varbūt ir vērts, gaidot rindā pie neirologa, veikt kàdus vingrojumus išiasam?! Sciatica excercises - sk youtube. Korsetes muskuļu stiprināšana neskādēs - kā pilates un kalanētika. Skriet nebūs prāta darbs, tas tiesa!
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 4 pieskaita 17?
Ziņa: